COACH PLUS

Association sans but lucratif


Dénomination : COACH PLUS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 600.945.286

Publication

17/03/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Janssens Dominic  RR 79.11.03-279.09, Burgemeester Alfred Ronselaan 50, 8470 Gistel, Belg.

Brys Katrien  RR 80.07.11-212.23, Burgemeester Alfred Ronselaan 50, 8470 Gistel, Belg.

Desmet Jan  RR 80.05.04-241.93, Burgemeester Alfred Ronselaan 21, 8470 Gistel, Belg.

Vandekerckhove Yves  RR 69.01.01-239.23, Torhoutse baan 17, 8470 Gistel, Belg.

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet op Verenigingen en Stichtingen van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing, onder de hierna volgende voorwaarden waarvan zij de statuten als volgt samenstellen :

TITEL I. NAAM EN ZETEL

Artikel 1

De vereniging heeft volgende maatschappelijke benaming : "COACH PLUS". Alle akten, fakturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vereniging zonder winstgevend doel of door de afkorting  VZW en het adres van de zetel van de vereniging.

Haar maatschappelijke zetel is voor het eerst gevestigd te 8470 Gistel, Burgemeester Alfred Ronselaan 50 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent, Rechtbank van Koophandel, afdeling Oostende.

Zij kan worden overgebracht naar gelijk welke andere plaats door eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur. Dit besluit moet binnen de maand bekend gemaakt worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De Raad van Bestuur kan kantoren en filialen oprichten waar zij dit nuttig zou achten.

TITEL II. DOEL EN DUUR

Artikel 2

De vereniging heeft tot doel :

De bevordering, beoefening en ontwikkeling van de voetbalsport en alle activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks daarmee betrekking hebben, zoals ondermeer de organisatie van sporttrainingen en  sessies, sportstages in binnen- en buitenland, wedstrijdarrangementen,enz.

De organisatie van lezingen, evenementen, educatieve workshops, enzovoort

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die it doel kunnen bevorderen, zoals muzikale, culturele,

artistieke, sociale en sportieve activiteiten en manifestaties organiseren, in de meest brede zin van het woord. Zij mag ook teksten, boeken, cursussen, geluid- en beelddragers, en didactisch materiaal uitgeven en verspreiden conform de wettelijke bepalingen ter zake. Zij mag alle daden stellen in verband met onroerende goederen zoals onder andere kopen, verkopen, huren, verhuren, leasen, enzovoort en de daaraan verbonden zakelijke rechten. Zij kan, doch slechts op bijkomstige wijze, alle handelsdaden stellen die het doel van de vereniging ten goede komt.

De ondergetekenden :

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : COACH PLUS

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Burg.A.Ronselaan 50

*15304604*

Luik B

8470

België

0600945286

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Gistel

Griffie

Neergelegd

13-03-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Zij zal de activiteiten rechtstreeks of onrechtstreeks, als voor rekening van derden mogen uitoefenen.

Artikel 3

De vereniging kan alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel of die ertoe strekken haar doelstellingen te realiseren.

De vereniging kan tevens alle verrichtingen doen in het kader van haar doelstellingen, zoals roerende en onroerende goederen aankopen, ruilen of vervreemden, eveneens huren of verhuren, het openen of in gebruik stellen van privé- of publieke lokalen of verbruikersgelegenheden, alle privé- of officiële subsidies of tegemoetkomingen ontvangen. De vereniging kan in het kader van haar doel ook daden van koophandel stellen, giften en legaten aanvaarden of verwerpen, en alle andere overeenkomsten afsluiten. Ze mag haar doel verwezenlijken zo in België als in het buitenland op de manier die haar het best uitkomt. Voor het bereiken van haar doel mag ze participaties nemen in vennootschappen en verenigingen en deelnemen aan het beheer ervan, beheers- en toezichtsmandaten uitvoeren en/of deze participaties verkopen. Ze kan adviezen verlenen en tevens alle activiteiten uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. De vereniging kan opleidingen organiseren of laten organiseren. Zij kan verder de gunstige ontwikkeling bevorderen van de verenigingen, vennootschappen, personen of groepen waarmee ze samen haar doel nastreeft. Deze opsomming is niet limitatief.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL III. LEDEN

Artikel 5

De vereniging bestaat uit werkelijke leden en uit toegetreden leden. Het getal van de leden is niet beperkt. Het aantal van de werkelijke leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie.

De werkelijke leden zijn :

de ondertekenaars van onderhavige akte;

de personen die op voorstel van tenminste twee werkelijke leden, als werkelijk lid worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige werkelijke leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkelijke leden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op hen toepasselijk. De werkelijke leden worden vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een copie, ingevolge art. 26, novies, §1, 3° van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel.

Toegetreden leden zijn iedere natuurlijke of rechtspersoon die na een aanvraag te hebben ingediend bij de Raad van Bestuur (die de kandidatuur onderzoekt en met een omstandig advies voorlegt aan de Algemene Vergadering), als dusdanig aanvaardt wordt door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur.

Artikel 6

Ieder lid (zowel werkelijk als toegetreden) is gerechtigd om ten alle tijde uit de vereniging te treden, door zijn ontslag via aangetekend schrijven te richten aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Elk lid dat in gebreke blijft zijn jaarlijkse bijdrage te betalen, wordt als ontslagnemend beschouwd zonder dat enige ingebrekestelling noodzakelijk is.

Het lidmaatschap neemt een einde in geval van overlijden.

Het ontslagnemend of uitgesloten lid, of de erfgenamen of rechthebbenden uit welke hoofde ook, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen zelfs nooit de teruggave eisen van gestorte jaarlijkse bijdragen, of rechten vorderen. Zij kunnen evenmin mededelingen en afschriften van rekeningen, verzegeling van goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris, eisen.

De Algemene Vergadering is alleen bevoegd om te beslissen tot uitsluiting van een lid bij tweederde meerderheid van de vertegenwoordigde stemmen. Opgave van de reden is niet vereist.

Artikel 7

De Raad van Bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als

ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten.

Artikel 8

Aan de leden kan een lidmaatschapsbijdrage gevraagd worden, te bepalen door de Raad van Bestuur.

Deze bijdrage kan nooit hoger zijn dan 250 EUR. De werkelijke leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Zij kunnen

ook nooit persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de door de vereniging aangegane verbintenissen.

De raad van bestuur houdt een lijst bij van de leden.

TITEL IV. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 9

De vereniging wordt geleid door een Raad van Bestuur die bestaat uit de door de Algemene Vergadering

uit haar midden voor onbepaalde duur benoemde bestuurders. De bestuurders kennen in hun midden de te

begeven funkties toe : één voorzitter, één secretaris en één penningmeester.

Elke wijziging in de samenstelling van de Raad van Bestuur dient medegedeeld en gepubliceerd te

worden in het Belgisch Staatsblad, uiterlijk één maand na de beslissing.

Artikel 10

Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen,

dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 11

De Raad van Bestuur komt samen op uitnodiging van de voorzitter of als twee bestuurders hierom verzoeken. Er kan alleen beslist worden over punten die expliciet op de agenda vermeld staan.

De bestuurders worden minimum acht dagen voor de vergadering schriftelijk uitgenodigd. De plaats en de agenda wordt op de uitnodiging vermeld.

De Raad van Bestuur vergadert geldig, wanneer de helft plus een van de bestuurders aanwezig zijn. De beslissing wordt genomen bij gewone meerderheid. Zij kan geen beslissingen nemen buiten agenda. Alle beslissingen, genomen door de Raad van Bestuur, worden de bestuurders ter kennis gebracht door een schrijven van de Voorzitter van de Raad van Bestuur, ten laatste één week na datum. Bij staking van stemmen wordt het punt verdaagd naar de eerstvolgende agenda van de Raad van Bestuur, na de nieuwe voorstellen van beide partijen gehoord te hebben.

Artikel 12

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de Voorzitter en de Secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze dokumenten geldig ondertekenen. Artikel 13

De Raad van Bestuur kan een Huishoudelijk Reglement opstellen voor hetgeen niet voorzien is in de statuten. Dit reglement kan door de Raad van Bestuur steeds worden veranderd.

Artikel 14

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechterlijke en buitengerechterlijke handelingen. De Raad van Bestuur mag alle nodige verbintenissen aangaan om het maatschappelijk doel van de vereniging te realiseren, behalve die door de wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur kan bevoegdheden delegeren aan één of meer Gedelegeerde Bestuurder(s). Het bestuur kan een gemachtigde benoemen voor alle handelingen van dagelijks bestuur. Zijn handtekening geldt als kwijting en decharge voor alle verrichtingen met de post, bank, spaarkas, spoorweg en andere vervoerondernemingen. De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De Bestuurders zijn persoonlijk niet gebonden door de verbintenissen van de VZW. Hun verantwoordelijkheid is beperkt tot de uitvoering van de ontvangen lastgeving.

TITEL V. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15

De Raad van Bestuur beslist over de toetreding van nieuwe werkelijke leden. De opname van een nieuw werkend lid dient door de eerstvolgende Algemene Vergadering te worden bekrachtigd door een tweederde meerderheid der aanwezige stemmen.

Artikel 16

De Algemene Vergadering houdt jaarlijks een statutaire vergadering op de laatste vrijdag van de maand juni. Daarnaast kan zij samenkomen op vraag van de voorzitter of als minstens één derde van de werkelijke leden hierom verzoeken.

De werkelijke leden worden minimum acht dagen voor de vergadering uitgenodigd op elke visioneerbare wijze, zelfs via electronische post, fax of anders bij gewone brief of postkaart. De plaats en agenda worden op de uitnodiging vermeld. De Raad van Bestuur kan externe adviseurs uitnodigen die kunnen gehoord worden op de bijeenkomst van de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering is uitdrukkelijk bevoegd inzake :

1. goedkeuring van begroting en rekeningen;

2. benoeming en afzetting van leden van de Raad van Bestuur, leden van de Algemene Vergadering, de eventuele Gedelegeerde Bestuurder(s), Commissaris (bedrijfsrevisor) alsook het vastleggen van hun vergoeding voor het geval een vergoeding zou worden toegekend.

3. wijziging van de statuten;

4. ontbinding van de vereniging;

5. het aanbieden van kwijting (décharge) aan de leden van de Raad van Bestuur, de eventuele Gedelegeerde Bestuurder(s) en de Commissaris (bedrijfsrevisor) indien van toepassing

6. de omvorming van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

7. alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of bij ontstentenis dezer, door de voorzitter ad-hoc aangeduid door de aanwezige werkelijke leden van de

vergadering.

De Algemene Vergadering beslist bij tweederde meerderheid. Blanco, ongeldige stemmingen en onthoudingen tellen niet mee. Er kan alleen beslist worden over punten die expliciet in de agenda vermeld staan. Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt door de secretaris, dat aan alle werkende leden wordt verstuurd.

De Algemene Vergadering kan over de wijzigingen in de statuten alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepbrief en wanneer tweederden van de werkende leden op de vergadering aanwezig zijn. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Geen wijziging is mogelijk dan met een tweederde meerderheid. Een werkelijk lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander werkelijk lid door middel van een volmacht. Slechts één volmacht per lid is toegestaan.

Artikel 17

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen worden besloten. TITEL VI. BOEKHOUDING EN JAARREKENING

Artikel 18

Elk jaar moet ter gelegenheid van de Algemene Vergadering de Raad van Bestuur verslag uitbrengen over haar beleid van het afgelopen jaar. Daartoe legt zij de jaarrekening van het voorbije boekjaar, lopende van 1 januari tot 31 december, alsook de begroting voor het komend jaar, ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering, en dit ten laatste zes maanden na afsluiting van het boekjaar. Het eerste boekjaar begint bij de oprichting en loopt tot 31 december 2015.

De jaarrekeningen worden openbaar gemaakt op de door de Wet bepaalde wijze.

TITEL VII. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 19

De Algemene Vergadering kan alleen dan de ontbinding der vereniging uitspreken wanneer al haar werkelijke leden aanwezig zijn. Wordt aan die vereiste niet voldaan, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, minimum vijftien dagen na de eerste vergadering. Door deze wordt geldig beraadslaagd, welke het getal van de aanwezigen ook zij. Geen beslissing wordt genomen, zo zij niet éénparig unaniem is.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan, de Rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een VZW die een gelijkaardig doel nastreeft.

Artikel 20

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, wordt verwezen naar de toepasselijke Wet op de Verenigingen en Stichtingen en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing. Overgangsbepalingen

VOLMACHT

Met éénparigheid van stemmen wordt volmacht gegeven aan figrz (de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Vercruysse & Partners), vertegenwoordigd door de heer Jan Vercruysse of de heer Pascal Tourlemain, of zijn aangestelden, Lijsterstraat 15, 8400 Oostende, om in naam van de vereniging alle stukken te tekenen strekkende tot de inschrijving(en) latere aan te brengen wijzigingen en eventuele doorhaling in de Kruispuntbank van Ondernemingen, tot aanvraag van de nodige vestigingsattesten, tot aanvraag van het BTW nummer, voor alle aangelegenheden inzake directe belastingen en tot het vervullen van alle aangiften en formaliteiten terzake en tot het voeren van alle besprekingen en briefwisseling dienaangaande.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering, gehouden te Gistel op 09 maart 2015.

AKTE BETREFFENDE DE BENOEMING VAN DE RAAD VAN BESTUUR BIJ OPRICHTING

De Algemene vergadering heeft op 09 maart 2015 tot bestuurders benoemd :

Janssens Dominic  RR 79.11.03-279.09, Burgemeester Alfred Ronselaan 50, 8470 Gistel, Belg.

Brys Katrien  RR 80.07.11-212.23, Burgemeester Alfred Ronselaan 50, 8470 Gistel, Belg.

Desmet Jan  RR 80.05.04-241.93, Burgemeester Alfred Ronselaan 21, 8470 Gistel, Belg.

Vandekerckhove Yves  RR 69.01.01-239.23, Torhoutse baan 17, 8470 Gistel, Belg.

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar

verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft

eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden

toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd

door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf onder zijn leden elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging

noodzakelijk acht.

AKTE BETREFFENDE DE BENOEMING VAN DE PERSONEN GEMACHTIGD OM DE VERENIGING TE

VERTEGENWOORDIGEN

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd :

Voorzitter : Janssens Dominic

Ondervoorzitter - Secretaris : Vandekerckhove Yves

Penningmeester : Brys Katrien

Voor alle administratieve verplichtingen hebben de voorzitter, de penningmeester en de ondervoorzitter -

secretaris onbeperkte en afzonderlijke volmacht tot een bedrag van 1.000 EUR. Boven dit bedrag is de

gezamenlijke handtekening van twee beheerders verplicht.

De raad van bestuur heeft eveneens aangesteld als gemachtigde die rechtsgeldig de vereniging kan verbinden

om alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te

verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde

beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken : Janssens

Dominic, voorzitter.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Coordonnées
COACH PLUS

Adresse
BURG.A.RONSELAAN 50 8470 GISTEL

Code postal : 8470
Localité : GISTEL
Commune : GISTEL
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande