COBALT-ARCHITECTEN

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : COBALT-ARCHITECTEN
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 507.690.476

Publication

29/12/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn in-schrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegd-heid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect. Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Tot statutair zaakvoerder wordt voor onbepaalde duur benoemd : de heer GILBERT Stijn Jeroom Marcel, geboren te Waregem op achtentwintig mei negentienhonderd tweeëntachtig, voornoemd, die verklaart dat de uitoefening van deze functie hem niet verboden is, inzonderheid krachtens het Koninklijk Besluit nummer 22 van vierentwintig oktober negentienhonderd vierendertig, en welke verklaart het hem toegekende mandaat te aanvaarden.

10) commissarissen

11) Doel :

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, het uitoefenen van het beroep

van architect evenals van alle met het architectenberoep aanverwante en niet-onverenigbare

disciplines.

Dit omvat ondermeer:

a. Het laten ontwerpen door een architect, ingeschreven op de Tabel van de Orde, en zaakvoerder van de vennootschap, van gebouwen, sportvelden en recreatieterreinen, stedenbouw en ruimtelijke ordening, restauratie en herinrichting van bestaande gebouwen.

b. Het algemeen beheer van de middelen, de installaties en het materieel die nodig zijn voor de uitoefening van het beroep van architect met inbegrip van alle bijzondere taken die met het beroep van architect verwant en ermee verenigbaar zijn, rekening houdend met de Belgische Wetgeving en de voorschriften van de Orde van de Architecten.

c. Het ontwerpen en de studie van stabiliteitsberekeningen voor de diverse funderingswijzen en voor constructies in hout, staal, beton of andere materialen.

d. Het ontwerpen en de studie voor de technische uitrustingen zoals centrale verwarming, elektriciteit, sanitair, liften, grootkeukens, waterzuivering, medische apparatuur, meubilair, huisvuilverbranding.

e. Het ontwerpen en de studie van ontwerpen voor architectuur, infrastructuur, burgerlijk genie, wegenis-werken, rioleringen, collectoren, kunstwerken, waterbouwkundige werken, waterzuiveringsstations, pompstations.

f. Het uitvoeren van topografische werken, opmeten en nivelleren van gronden, schatten van onroerende goederen, plaatsbeschrijvingen, expertisen, verlenen van adviezen in verband met onroerende verrichtingen, maken van verkavelingplannen, rooilijnplannen en onteigeningsplannen, algemene bouwcoördinatie.

g. Het verlenen van technische adviezen omtrent grondmechanica, bouwsystemen, thermische en akoestische studies, verlichting en verwarmingstechnieken.

h. Het verlenen van technische adviezen omtrent energieprestatie, opmaak energieprestatiecertificaten, optreden als verslaggever in het kader van de EPB-wetgeving.

i. Voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met derden, de samenstelling en het beheer van een onroerend vermogen en de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het verwerven door aankoop of anderszins, het verkopen, het ruilen, het bouwen, het verbouwen, het verbeteren, het uitrusten, het aanpassen, het verfraaien, het onderhouden, het verhuren, het huren, het verkavelen, de terbeschikkingstelling, de meubilering, het prospecteren en het uitbaten van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de uitbreiding en de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen. Alle handelingen die het beheer van onroerend goed als voorwerp hebben zijn slechts toegelaten indien zij in verband staan met het maatschappelijk doel van de vennootschap. Zij mogen niet de vorm aannemen van een zakenkantoor of een agentschap.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

j. De vennootschap kan optreden als bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen en kan hiervoor vergoedingen ontvangen.

De handelingen van architectuur in België moeten steeds voorbehouden worden aan personen die hier gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Behoudens de wettelijke of reglementaire voorziene beperkingen mag de vennootschap alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag deelnemen aan alle verenigingen, vennootschappen en ondernemingen die een gelijkaardig maatschappelijk doel nastreven of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het maatschappelijk doel, doch met dien verstande dat de vennootschap enkel deelnemingen van louter professionele aard bezitten.

Mits inachtname van de deontologie mag de vennootschap alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende patrimoniumverrichtingen uitvoeren of handelingen verrichten die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met haar maatschappelijk doel en, in het algemeen, alle handelingen verrichten die van aard zouden zijn de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, geheel of ten dele, te vergemakkelijken, te bevorderen of te begunstigen.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteren.

12) Jaarvergadering: Ieder jaar, de eerste zaterdag van de maand december om veertien uur, zal een jaarver-gadering gehouden worden. Zij zal plaats hebben op de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats vermeld in het bericht van bijeenroeping. In geval bovengemelde dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering plaatshebben op de eerstvolgende werkdag, op het zelfde uur.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegevens worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

De vertegenwoordigingsopdracht moet in ieder geval schriftelijk gegeven zijn zodat sterkmaking voor een afwezige aandeelhouder niet geoorloofd is, evenmin als het handelen bij wijze van zaakwaarneming of naamlening.

Het is de aandeelhouders niet toegelaten hun stem schriftelijk uit te brengen, behoudens hetgeen hierna vermeld staat.

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris worden per aangetekende brief, vijftien dagen voor de vergadering, uitgenodigd. De brief vermeldt de agenda. De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en de eventuele commissaris die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de zaakvoerders een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail, of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten, zaakvoerders, commissarissen, obligatie- of certificaathouders, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen een termijn van twintig dagen na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten niet ontvangen, dan wordt de beslissing

geacht niet genomen te zijn.

Overgangsbepalingen.

1. Het eerste boekjaar begint op heden en zal afgesloten worden op dertig juni tweeduizend zestien.

2. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in tweeduizend zestien.

Onder opschortende voorwaarde van het bekomen van rechtspersoonlijkheid, bekrachtigen de

oprichters hierbij namens de vennootschap dat alle opdrachten en verbintenissen en transacties

welke door hen zouden zijn aangegaan of aanvaard voor rekening van de vennootschap, door de

vennootschap in oprichting werden overgenomen, en dit met ingang van achttien oktober

tweeduizend veertien.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL

(get.) Patrick TORRELLE, notaris te Harelbeke

Tegelijk hiermee neergelegd:

Expeditie van de akte dd. 5 december 2014.

Coordonnées
COBALT-ARCHITECTEN

Adresse
HEESTERTSTRAAT 4 8553 OTEGEM

Code postal : 8553
Localité : Otegem
Commune : ZWEVEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande