COFFYN ARCHITECT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : COFFYN ARCHITECT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 846.887.501

Publication

24/12/2013 : ME. - JAARREKENING 30.06.2013, GGK 30.11.2013, NGL 20.12.2013 13692-0352-012
29/06/2012
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*12303516*

Neergelegd

27-06-2012



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0846887501

Benaming (voluit): COFFYN ARCHITECT bv ovv bvba

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 8700 Tielt, Kanegemstraat 106

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Christophe VERHAEGHE, met standplaats te Ruiselede, op 25 juni 2012, nog niet geregistreerd, dat door 1) mevrouw COFFYN Corinne Brigitte Dominique Marie Benoît, RR 85.12.20-302.94, geboren te Gent op 20 december 1985, ongehuwd, wonende te 8700 Tielt (Kanegem), Kanegemstraat 106 en 2) De heer GEIRNAERT Aanke, RR 80.12.12-323.14, geboren te Gent op 12 december 1980, wonende te 8700 Tielt (Kanegem), Kanegemstraat 106, volgende vennootschap werd opgericht:

TITEL I. RECHTSVORM  NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

ARTIKEL 1  RECHTSVORM EN NAAM

De vennootschap is een Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA).

De naam luidt:  COFFYN ARCHITECT bv ovv bvba .

Enkel deze naam mag gebruikt worden. Van deze benaming zijn vertalingen, afkortingen of andere transcripties niet toegelaten.

De naam wordt steeds begeleid door de aard van de vennootschap (burgerlijke vennootschap) en door de rechtsvorm (besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid) of door de afkorting BV ovv BVBA.

Indien de maatschappelijke benaming of het logo de naam van een architect-natuurlijk persoon bevat, zullen de architect-rechtspersoon en zijn vennoten er voor zorgen dat de naam van de architect-natuurlijke persoon uit de benaming en het logo worden geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt.

ARTIKEL 2 - ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8700 Tielt (Kanegem), Kanegemstraat 106.

De plaats van vestiging van de maatschappelijke zetel kan bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder worden gewijzigd, binnen het tweetalig gebied Brussel Hoofdstad of in het Nederlandse taalgebied. De wijziging van de maatschappelijke zetel wordt onverwijld medegedeeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten waar de zetel gevestigd was, evenals aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten waar de nieuwe zetel gevestigd wordt. Deze wijziging wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap kan bij enkele beslissing van de zaakvoerder bijkomende vestigingen oprichten, wanneer en waar zij dit nodig acht. De oprichting van één of meer bijkomende vestigingen wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt, evenals aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

ARTIKEL 3 - DOEL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, ondermeer door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, de restauratie van gebouwen (doch enkel als bouwheer of mandataris van de bouwheer) beschermd als monument, stedenbouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde, milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere uitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB-verslaggeving, veiligeheidscoördinatie, stabiliteitsberekeningen, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen, topografie, expertises evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluitsel evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

De door de vennootschap te stellen handelingen van architectuur in België zijn steeds voorbehouden aan personen die in België gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen, en mits naleving van volgende voorwaarden:

- deze financiële handelingen gebeuren op een niet-commerciële wijze, en volgens het beheer van een goed huisvader;

- deze verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zijnde het verleden van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen, en zij moeten hieraan ondergeschikt of bijkomstig zijn.

Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen.

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van uitsluitend professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet-onverenigbaar is met het architectenberoep.

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

Om het beroep van architect te mogen uitoefenen moet ook de aansprakelijkheid van de rechtspersoon verzekerd worden.

Het doel van de vennootschap kan worden uitgebreid voor zover de uitbreiding niet strijdig is met de wetten en reglementen die de uitoefening van het beroep van architect beheersen en voor zover de uitbreiding de voorafgaande goedkeuring heeft van de Orde van Architecten.

ARTIKEL 4 - DUUR

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur.

Behoudens de gerechtelijke ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de buitengewone algemene vergadering volgens de regels die voor de wijziging van de statuten gelden.

TITEL II. KAPITAAL  VENNOTEN  AANDELEN

Artikel 5: Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR).

Het is vertegenwoordigd door 186 aandelen zonder nominale waarde, die elk 1/186ste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal werd door de oprichters volgestort ten belope van 1/3de, zodat de som van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00) thans ter beschikking is van de vennootschap.

ARTIKEL 6 - VENNOTEN

Het aantal vennoten is onbeperkt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

De  Architect-Vennoot is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Ten minste 60 % van de aandelen alsook van de stemrechten zijn, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit van Architect-Vennoten. De overige aandelen kunnen eigendom zijn van andere natuurlijke personen of rechtspersonen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen en gemeld zijn bij de Raad van de Orde van architecten. Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelenregister.

Rechtspersonen kunnen slechts vennoot zijn, voor zover zij een maatschappelijk doel hebben dat niet onverenigbaar is met het beroep van architect.

Conform artikel 5 van de wet van 20 februari 1939 kunnen ambtenaren en beambten, behoudens de voorziene afwijkingen, geen aandelen noch stemrechten in de vennootschap bezitten.

Een stagiair kan slechts oprichter of vennoot zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent.

Een nieuwe Architect-Vennoot kan slechts aanvaard worden bij toestemming van minstens de helft van de bestaande Architect-Vennoten, die bovendien minstens 3/4den bezitten van de aandelen die behoren tot de 60 % aandelen die in het bezit zijn van Architect-Vennoten.

Elke voorgenomen toetreding van nieuwe vennoten moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten. Nieuwe architectenvennoten kunnen slechts worden aanvaard indien zij opgenomen zijn op de Tabel.

In geval van terugtreding, ontslag, uitsluiting, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van een Architect-Vennoot, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde (de zogenaamde  60%-voorwaarde , zoals omschreven in artikel 6, derde alinea, van deze statuten), ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden, om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect blijven uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van 6 maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

TITEL III. BESTUUR  BEVOEGDHEDEN  CONTROLE

ARTIKEL 8 - BESTUUR

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd, hetzij door de enige vennoot, hetzij door één of meer natuurlijke personen, die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend als algemene vergadering.

Telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerders al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, of zij al dan niet als college handelen. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn. De gewone zaakvoerder(s) zijn herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat hun herroeping recht geeft op enige vergoeding.

Alle zaakvoerders zijn natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: bestuurders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars,...

Een stagiair kan zaakvoerder zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van een zaakvoerder zal de algemene vergadering onmiddellijk in de vervanging voorzien teneinde voor de lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

ARTIKEL 9  BEVOEGDHEDEN

Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerder aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden. Elke zaakvoerder kan de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, hetzij als eiser, hetzij als verweerder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Elke zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris. Elke mandataris is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zelfstandige mandataris die optreedt in naam en voor rekening van de architect-rechtspersoon, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in naam en voor rekening van de vennootschap zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Hij dient evenwel steeds een natuurlijk persoon te zijn, die gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en daartoe ingeschreven is op één van de Tabellen van de Orde van Architecten.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van 6 maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op te tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

Bij de handtekening onder elk stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

TITEL IV. ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 11  DATUM - BIJEENROEPING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Jaarlijks wordt op de zetel of enige andere locatie aangeduid in de oproepingen, een gewone algemene vergadering gehouden, de laatste zaterdag van de maand november, om 10 uur in de voormiddag. Indien deze dag een zondag of een feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

De zaakvoerders moeten een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist, telkens wanneer dit gevraagd wordt door vennoten die minstens 1/5de van het kapitaal vertegenwoordigen en telkens dit gevraagd wordt door een Architect-Vennoot. De vennoten die minstens 1/5de van het kapitaal vertegenwoordigen, respectievelijk de Architect-Vennoot geven in hun verzoek de agendapunten aan. De zaakvoerder zal de algemene vergadering bijeenroepen binnen de 15 dagen na het verzoek hiertoe.

De oproeping tot de algemene vergadering wordt gedaan overeenkomstig de wettelijke voorschriften. Iedere persoon kan aan deze oproeping verzaken, en zal in elk geval aanzien worden als zijnde regelmatig opgeroepen indien hij op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slecht gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Elke gewone of bijzondere algemene vergadering kan door de zaakvoerder tijdens de zitting worden verdaagd met 3 weken. Deze verdaging annuleert elke genomen beslissing. De tweede vergadering zal beraadslagen over dezelfde agenda en beslist definitief.

ARTIKEL 12  STEMMING

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Tenzij de wet er anders over beschikt, worden de beslissingen van de algemene vergadering genomen volgens de gewone regels van beraadslagende en beslissende vergaderingen, met eenvoudige meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, welk ook het aantal op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen is. Bij staking van de stemmen is het voorstel verworpen. TITEL V. JAARREKENING  VERDELING  RESERVES

ARTIKEL 14  BOEKJAAR  JAARREKENING

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 juli en eindigt op dertig juni van het daaropvolgend jaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt de boekhouding van de vennootschap afgesloten en stelt de zaakvoerder een inventaris en de jaarrekening op waarvan zij, na goedkeuring door de algemene vergadering, de bekendmaking verzorgen, overeenkomstig de wet. De zaakvoerder stelt eveneens een jaarverslag op, voor zover de wet dit vereist.

ARTIKEL 15  VERDELING  RESERVES

Op de netto winst, zal er jaarlijks ten minste 5 procent worden afgenomen met het oog op het aanleggen van een wettelijk reservefonds; deze afname is echter niet meer verplicht wanneer dit fonds 1/10de van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet worden hernomen, zodra, om eender welke reden, aan het reservefonds wordt geraakt.

De aanwending van het saldo wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder, waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

ARTIKEL 18  VRIJWARING VAN DE BELANGEN VAN DE OPDRACHTGEVERS

De vereffenaars nemen, met inachtneming van de regels van de deontologie, alle mogelijke maatregelen ter vrijwaring van de belangen van de opdrachtgevers, onder meer inzake de voortzetting van de architectenovereenkomsten en van de opdrachten in uitvoering. De vereffenaars zullen, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

De vereffening kan pas worden afgesloten indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

ARTIKEL 19  VERDELING VAN HET NETTO-ACTIEF

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoende volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaande terugbetalingen te doen in het voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld.

ARTIKEL 23  DEONTOLOGIE

Deze statuten moeten in overeenstemming met de deontologie van het beroep van architect worden geïnterpreteerd.

De vennootschap is ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

ARTIKEL 24  BELANGEN VAN DERDEN

In geval van schorsing en schrapping van de architect-rechtspersoon, zal, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen worden die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

In geval van schrapping van de architect-rechtspersoon zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Alle vennoten zijn verplicht om voor hun activiteiten binnen de vennootschap hetzelfde briefpapier te gebruiken.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken, al dan niet in elektronische vorm, uitgaande van de vennootschap moeten de volgende gegevens vermelden:

1. De naam van de vennootschap;

2. De rechtsvorm, voluit of afgekort, alsook de woorden  burgerlijke vennootschap met handelsvorm , leesbaar geschreven onmiddellijk voor of na de naam van de vennootschap;

3. De nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap;

4. Het ondernemingsnummer;

5. Het woord  rechtspersonenregister of  RPR , gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft;

6. In voorkomend geval, het feit dat de vennootschap in vereffening is.

Verzekering

Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke aansprakelijkheid en

beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren overeenkomstig de Wet van 15 februari 2006.

OVERGANGSBEPALINGEN

1. Het eerste boekjaar van de vennootschap gaat in op datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde rechtbank om te eindigen op dertig juni tweeduizend dertien.

2. De eerste jaarvergadering zal plaats hebben in 2013.

Verklaring.

Mevrouw Corinne COFFYN, in haar hoedanigheid van architect-oprichter, verklaart op vraag van

mij, notaris, zich te hebben ingelicht betreffende de regelen van de behoorlijke beroepsuitoefening,

de deontologische regelen en reglementen aangenomen door de Orde van Architecten, in verband

met associaties en/of vennootschappen van architecten.

AANSTELLING ZAAKVOERDER

Luik B - Vervolg

De oprichters hebben beslist een zaakvoerder te benoemen, te weten:

mevrouw COFFYN Corinne Brigitte Dominique Marie Benoît, RR851220-302-94, geboren te Gent op twintig december duizend negenhonderdvijfentachtig, wonende te 8700 Tielt, Kanegemstraat 106, die verklaart te aanvaarden en bevestigt niet getroffen te zijn door een besluit dat zich hiertegen verzet.

Zij wordt aangesteld voor onbepaalde duur, zonder dat haar zaakvoerderschap van statutaire aard zal zijn. Dit mandaat is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering er anders over beslist.

VOLMACHTDRAGER

Wordt aangesteld als bijzondere gevolmachtigde: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Accountantskantoor Michiels, met zetel te 9880 Aalter, Aalterveld 16, met recht van indeplaatsstelling, aan wie de macht verleend wordt voor het vervullen van alle formaliteiten bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de BTW-administratie, het sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen, het sociaal Secretariaat, bij de Registratiecommissie en bij de fiscale en andere administraties in het algemeen.

Voor beknopt uittreksel, enkel en alleen bestemd ter neerlegging op de griffie van de rechtbank van koophandel

Notaris Christophe Verhaeghe, Ruiselede. Hierbij neergelegd: afschrift akte dd. 25 juni 2012.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

26/01/2016 : ME. - JAARREKENING 30.06.2015, GGK 28.11.2015, NGL 15.01.2016 16023-0591-008

Coordonnées
COFFYN ARCHITECT

Adresse
KANEGEMSTRAAT 106 8700 KANEGEM

Code postal : 8700
Localité : Kanegem
Commune : TIELT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande