COMBAT

Association sans but lucratif


Dénomination : COMBAT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.471.510

Publication

06/12/2013
ÿþ~- MOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Orndememingsnr : Q .5 Li.,z I./ 4 S 40

Benaming

(voluit) : COMBAT VZW

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Brugsesteenweg 45 8433 Schore

Voorwerp akte : Oprichting, statuten,Raad van Bestuur, dagelijks bestuur

Combat vzw

Brugsesteenweg 45

8433 Schore

OPRICHTING COMBAT VZW

OPRICHTINGSVERGADERING VZW COMBAT

Schore - Brugsesteenweg 45 - datum: 4 november 2013

Aanwezige stichtende leden bij de oprichtingsvergadering Combat vzw op 4 november 2013:

Jan Moeyaert, intendant vzw Kunst

Liliane Soenen, zakelijk Leider vzw Kunst

Koen Vanmechelen, kunstenaar

Goeie Schoofs, personal assistent kunstenaar

De statuten van de vzw worden met eenparigheid van stemmen door de stichtende leden aanvaard en goedgekeurd.

De stichtende leden dragen voor en benoemen met eenparigheid van stemmen Jan Moeyaert als afgevaardigd bestuurder van de Combat vzw,

De stichtende leden bepalen met eenparigheid van stemmen de maatschappelijke zetel te vestigen op Brugsesteenweg 45 -- 8433 Schore.

De stichtende leden wensen volgende functies te verdelen en benoemen volgende leden in die functies:

Voorzitter:

Jan Moeyaert, Brugsesteenweg 45  8433 Schore, geboren op 01/05/1955 te Brugge

Artistiek leider:

Koen Vanmechelen , Gestelstraat 13  3670 Meeuwen-Gruitrode, geboren op 26/08/1965 te Sint-Truiden

Secretaris:

Goeie Schoofs, Barenbergstraat 108  3290 Diest, geboren op 10 Juni 1987 te Diest.

Penningmeester:

Liliane Soenen, Brugsesteenweg 45  8433 Schore, geboren op 12/02/1956 te Gent

De stichtende leden duiden Jan Moeyaert- Voorzitter/Afgevaardigd Bestuurder, en Liliane Soenen  Penningmeester, aan als gemachtigden voor het dagelijks bestuur en verlenen hen elk afzonderlijk onbeperkt volmacht voor alle administratieve en financiële verplichtingen.

MISSIE VAN DE vzw COMBAT:

Overeenkomstig artikel 3 van haar statuten heeft de vereniging volgende missie en doelstellingen:

-De vereniging streeft er naar om de publieke belangstelling en waardering voor hedendaagse kunst in het algemeen en het werk van conceptueel kunstenaar Koen Vanmechelen in het bijzonder te doen groeien via

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

1113 M'IV I~

iVeclergetogd tor griffle von Se reolebaixlE van Itoopk>$ndel

Nugge -- erftte#'>ig " .~ ~ _`~~ ~y~

op I 'OV. 2013

~ ~º%.. Griffie ~ ~±r,*7

ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan hot Belgisch

Staatsblad

MOn 2.0

Luik B - Vervolg

waardevolle educatieve maatschappelijke initiatieven. De vereniging realiseert deze doelstelling via de actieve ondersteuning van en samenwerking met kunstenaars, organisaties, bedrijven en overheden die deze missie onderschrijven.

-De vereniging is een klankbord voor het werk van kunstenaar Koen Vanmechelen: de vereniging droomt, denkt en doet. Samen met haar kunstenaar(s)fopdrachtgevers die geboeid zijn door de thematiek van kunstenaar Koen Vanmechelen maakt zij tijd en ruimte voor denken, experimenteren en overleg, Vzw Combat staat hierbij in het bijzonder open voor de kruising van ideeën en het realiseren van zichtbare crossovers met ' andere culturele en maatschappelijke sectoren dan die van de beeldende kunsten. De vereniging evolueert mee met haar kunstenaar(s) en projectpartners en is tegelijk een presentatieplatform én kritisch klankbord.

-De vereniging brengt hiervoor een wisselend professioneel en ervaren, flexibel en wendbaar, inventief en creatief, loyaal en efficiënt team van partners samen.

-De vereniging heeft tot doel om, via het structureel of occasioneel bundelen van ervaring en know-how van een netwerk van partners uit de cultuurtoeristische sector, initiatieven te ontwikkelen die:

° In het algemeen moeten leiden tot optimale ontwikkeling, productie, promotie en distributie van publiekgerichte projecten in de kunstensector en bij uitbreiding in de onderwijssector en de cultuurtoerlstische sector,

° In het bijzonder moeten leiden tot optimale zakelijke, productionele en artistieke ondersteuning en

begeleiding van kunstenaars en hun kunstenaarspraktijk en die van Koen Vanmechelen in het bijzonder.

° In het bijzonder moeten leiden tot activering van de publieke belangstelling en waardering voor de kunsten cultuursector en de hedendaagse beeldende kunst in het bijzonder.

-De vereniging is een kunstenorganisatie met een brede ondersteunende, professionele en proactieve werking. De vereniging begeleidt beeldende kunstenaars, culturele organisaties en instellingen, privé-bedrijven en overheden in hun artistieke projecten en kan de partner op zakelijk, productioneel, artistiek, educatief en communicatief vlak ondersteunen, Dit kan op projectmatige of structurele wijze, op korte of op langere termijn.

-De vereniging vertrekt voor elk samenwerkingsproject van duidelijke onderlinge afspraken en verwachtingen. De vereniging is een kunstenorganisatiefagentschap dat er voor kiest om op basis van tijdelijke samenwerkingsovereenkomsten te werken met en voor haar kunstenaars, opdrachtgevers en partners. Voor elk afzonderlijk project wordt een afzonderlijke begroting opgemaakt die mede door de tijdelijke betrokken partners wordt opgevolgd.

-De vereniging streeft geen winst na maar wenst wel economisch en marktgericht te werken om zo zelfstandig mogelijk te kunnen overleven. De vereniging wenst financiële verantwoordelijkheid te nemen maar de inbreng moet vergoed worden. Het moet steeds gaan om een leefbare win-win samenwerking vcor alle partijen: vertrekkend vanuit een zuivere artistieke doelstelling maar met oog voor een degelijke zakelijke onderbouw waarbij beide partijen in vertrouwen maar realistisch en efficiënt met elkaar kunnen omgaan.

-De vereniging zorgt voor professionele ondersteuning in de ruimste zin, van idee en concept, over ontwerp en planning tot realisatie. De vereniging geeft zakelijk advies en managementondersteuning. De vereniging zorgt voor project- & productiecoördinatie, opmaak vergunningsdossiers, logistieke ondersteuning, strategische keuzes, marketing, actieve pers- en communicatiebegeleiding, coordinatie en realisatie van publicaties, educatieve projecten, coördinatie van archief, fotografie, begeleiding van financiën en administratie, opstarten en opvolgen (project)subsidiedossiers, sponsoring, actieve (verkoop)bemiddeling.

De vereniging ziet haar werking als kunstenorganisatie breed: de vereniging is

tegelijk productiehuis, werkplaats, kunstagentschap en tijdelijke promotiegalerie.

De vereniging verzorgt de conceptontwikkeling, totaalorganisatie en realisatie van tentoonstellingsmomenten en lezingen, verpakking en transportvoorbereiding,nationaal en intern- nationaal transport, op- en afbouw van exposities,...

-De vereniging verzorgt een artist-in-residence programma. De vzw stelt tijdèlijke atelierruimte, verblijfsaccommodatie en tentoonstellingsruimten ter beschikking van geselecteerde kunstenaars.

-De vereniging realiseert, verzorgt en distribueert publicaties in het kader van haar inhoudelijke werking,

-Het team is compact én compatibel. De teamleden zijn complementair, professioneel en ervaren, De vereniging beschikt naast haar ervaren vast team over een uitgebreid netwerk van uitstekende freelancers in alle vakgebieden. De organisatie van de vereniging is flexibel en wendbaar, inventief en creatief, persoonlijk en gedreven, loyaal en efficiënt,

Schore, 4 november 2013

Moeyaert Jan

Soenen Liliane

Vanmechelen Koen

Schoofs Goeie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

_

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
COMBAT

Adresse
BRUGSESTEENWEG 45 8433 SCHORE

Code postal : 8433
Localité : Schore
Commune : MIDDELKERKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande