COMPETITIVE ATHLETE PRACTICE, AFGEKORT : C.A.P.

Association sans but lucratif


Dénomination : COMPETITIVE ATHLETE PRACTICE, AFGEKORT : C.A.P.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 538.661.586

Publication

18/09/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

STATUTEN

NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1. De vereniging draagt de naam COMPETITIVE ATHLETE PRACTICE, afgekort:  C.A.P.

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen.

Hij kan worden overgeplaatst naar een andere plaats in Vlaanderen bij

eenvoudige beslissing van de Algemene Vergadering. Heden is hij gevestigd te Vossebeekstraat 32 8480

Ichtegem.

Deze vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement van Brugge.

Competitive Athlete Practice Vzw in oprichting Vossebeekstraat 32 8480 ICHTEGEM

3. Vlamynck Glenn

Vossebeekstraat 32 8480 Ichtegem

Zijn overeengekomen op 01/09/2013, om in overeenstemming met de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de verenging zonder winstoogmerk C.A.P. op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

OPRICHTING

De oprichters:

1. Vlamynck Dieter

Vossebeekstraat 32

8480 Ichtegem

2. Diego Vandekerckhove

Begoniastraat 7 bus 3

8020 Oostkamp

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Competitive Athlete Practice

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13305270*

(afgekort) : CAP

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Vossebeekstraat(ICH) 32

0538661586

8480

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ichtegem

Griffie

Neergelegd

16-09-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel getalenteerde basketbalspelers fysisch sterker te maken en de basketbal specifieke vaardigheden te verbeteren.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, overeenkomsten sluiten, personeel

aanwerven, contracten ondertekenen, met expliciet inbegrip van verzekeringspolissen, goederen in huur nemen,

dit zowel in binnen -als in buitenland.

Zij kan individuele overeenkomsten zowel met privé -als met rechtspersonen afsluiten, om welke redenen ook, subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen - en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4. De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur.

LEDEN

Artikel 5. De term lid heeft enkel betrekking op de effectieve leden.

De vereniging moet minimum 3 effectieve leden tellen.

De vereniging telt effectieve en toegetreden leden.

De oprichters zijn de eerste effectieve leden van de vereniging.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de Algemene Vergadering als zodanig worden toegelaten. Kandidaat leden moeten hun aanvraag richten bij de Algemene Vergadering.

Aanvaarding van de statuten sluit de aanvaarding van het huishoudelijk reglementen in.

Artikel 6. Er wordt geen bijdrage gevraagd van de leden.

Artikel 7. Elk lid kan te alle tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de verenging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient bij aangetekende brief aan de ter kennis worden gebracht.

De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Wie lid wil worden dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de Algemene Vergadering en schriftelijk zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging te betuigen of door minstens drie leden van de raad van bestuur, waaronder de voorzitter, te worden voorgedragen.

De Algemene Vergadering kan de door hem te bepalen voorwaarden toegetreden leden tot de vereniging toelaten.

De Algemene Vergadering beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een Algemene Vergadering worden besloten, met twee derde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans geroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Uittredende of uitgesloten leden en rechtverkrijgenden van overleden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen, behoudens hetgeen in deze statuten uitdrukkelijk anders is bepaald.

Het lid dat goederen of waarden aanbrengt kan evenwel bedingen dat het aangebrachte, ingeval de vereniging

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

ophoudt te bestaan of ingeval het lid van rechtswege of door uitsluiting ophoudt van de vereniging deel te maken, kan worden teruggevorderd.

In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegelingen van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

RAAD VAN BESTUUR

Artikel 8. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur van minimum 2 bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering.

Behalve uittredende bestuurders zijn alleen benoembaar, leden van de vereniging, die door de raad van bestuur in functie werden voorgedragen, of hun kandidatuur minstens 10 dagen voor de algemene vergadering bij de raad van bestuur hebben ingediend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 9. De Raad van Bestuur kan alle handelingen van beheer en bestuur verrichten, daaronder begrepen maar niet beperkt tot het benoemen, ontslaan en bezoldigen van het personeel, evenals het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen. De Raad van Bestuur kan bovendien alle daden van beschikking verrichten die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, en onder eer: koop, verkoop en ruil van roerende en onroerende goederen, huur -en verhuurovereenkomsten zonder beperking van duur, evenals alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen; het aanvaarden van gelden, aangaan van leningen, verlenen van hypotheken en van alle zakelijk waarborgen; voorts afstand van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffing en machtiging tot doorhaling, met of zonder kwijting van alle inschrijvingen, beslag, en verzet.

Artikel 10. De bevoegdheden inzake het dagelijks bestuur zijn door het Hof van Cassatie bepaald. Er is sprake van een handeling van het dagelijks bestuur, indien het een handeling of verrichting van gering belang betreft, en deze tegelijkertijd spoedeisend is zodat niet kan gewacht worden tot de Raad van Bestuur samenkomt.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun opdracht eindigt van rechtswege door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

De raad van bestuur kan toegevoegde leden aanduiden op basis van hun specifieke bekwaamheden of specialisaties. Deze toegevoegde leden moeten geen lid zijn van de vereniging. Deze toegevoegde leden hebben geen stemrecht bij vergaderingen van de raad van bestuur.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Algemene Vergadering Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de Algemene Vergadering ontslagen worden.

De bekendmaking van wijzigingen moet binnen de maand na de neerligging gepubliceerd worden. De neerlegging moet zo snel mogelijk gebeuren.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

De Raad van Bestuur benoemt uit zijn leden een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die behalve met de hem door de raad van bestuur gegeven bijzondere opdrachten met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerde bestuurder.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk, maar niet volledig overdragen aan een of meerdere bestuurders. De raad van bestuur blijft immers steeds verantwoordelijk.

Voor rechtshandelingen die buiten, het dagelijks bestuur en bijzonder opdrachten vervallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerde bestuurder.

Bestuurders die namens de raad optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Is echter voor het verrichten van de voorgenomen handeling machtiging van de algemene vergadering vereist, dan moet van die machtiging blijk worden gegeven.

Artikel 11. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de

secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De Raad van Bestuur beslist als een college. De meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn en

daarvan een gewone meerderheid moet akkoord gaan.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en is bevoegd voor de punten bepaald in de wet van 27 juni 1921:

1. Statutenwijziging.

2. Benoeming en afzetting van de bestuurders.

3. Goedkeuring van begroting en rekeningen.

4. Vrijwillige ontbinding van de vereniging.

5. Uitsluiting van effectieve leden.

6. Benoeming en afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval een bezoldiging wordt toegekend.

7. Omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

8. Kwijting aan de bestuurders en commissarissen.

9. Alle andere gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Artikel 13. De Algemene Vergadering moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12 en 20 en volgens de wet van 27 juni 1921.

Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen tenminste acht dagen voor de vergadering. Dit geschiedt schriftelijk, per telefax of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Artikel 14. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij dien ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris of bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur niet beschikbaar, afwezig of belet is en twee stemopnemers.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen slechts opgenomen worden indien iedereen aanwezig is en akkoord gaat.

Artikel 15. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Er zijn wettelijke afwijking bvb een beslissing tot een statutenwijziging is gebonden aan strengere voorwaarden.

Artikel 16. De wet voorziet enkel een inzagerecht in de notulen voor de leden en belanghebbende derden.

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

wensen. Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd door de wet voorgeschreven bekendmakingen. BEGROTINGEN, REKENINGEN

Artikel 17. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden op de Algemene Vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

ONTBINDING, VEREFFENING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 18. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars, zij bepaalt hun bevoegdheid, evenals de wijze van vereffening.

Artikel 19. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de Algemene Vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Artikel 20. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken

inzake de verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering gehouden te Ichtegem op 01/09/2013.

Akte betreffende de benoeming van Raad van Bestuur.

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

Competitive Athlete Practice vzw in oprichting

Vossebeekstraat 32

8480 Ichtegem

Ondernemingsnummer : ?

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De algemene vergadering heeft tot bestuurders benoemd:

Ø Vlamynck Dieter, Vossebeekstraat 32, 8480 te Ichtegem, geboren op 25/02/1991, te Torhout.

Ø Vandekerckhove Diego, Begoniastraat 7 bus 3, 8020 te Oostkamp, geboren op 01/12/1991, te Torhout.

De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

Ø Vlamynck Dieter, Vossebeekstraat 32, 8480 te Ichtegem, geboren op 25/02/1991, te Torhout.

Ø Vandekerckhove Diego, Begoniastraat 7 bus 3, 8020 te Oostkamp, geboren op 01/12/1991, te Torhout.

Te Ichtegem, op 16/09/3013

Vlamynck Dieter Vandekerckhove Diego

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Akte betreffende de benoeming van de dagelijkse bestuurders

Competitive Athlete Practice vzw in oprichting

Vossebeekstraat 32

8480 Ichtegem

Ondernemingsnummer : ?

De raad van bestuur heeft tot leden van het dagelijks bestuur volgende personen benoemd, die al dan niet lid zijn van de raad van bestuur:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Te Ichtegem, op 16/09/2013

Vlamynck Dieter Vandekerckhove Diego

Ø Vlamynck Dieter, Vossebeekstraat 32, 8480 te Ichtegem, geboren op 25/02/1991, te Torhout.

Ø Vandekerckhove Diego, Begoniastraat 7 bus 3, 8020 te Oostkamp, geboren op 01/12/1991, te Torhout.

Het dagelijks bestuur oefent zijn mandaat uit als college en staat in voor de dagelijkse werking en praktische organisatie binnen de vereniging. Hij is evenwel ten allen tijde verantwoording verschuldigd aan de raad van bestuur. Een lid van het dagelijks bestuur die evenwel de collegiale beslissingen te buiten gaat, kan hiervoor persoonlijk verantwoordelijk gesteld worden door de raad van bestuur.

Coordonnées
COMPETITIVE ATHLETE PRACTICE, AFGEKORT : C.A…

Adresse
VOSSEBEEKSTRAAT 32 8480 ICHTEGEM

Code postal : 8480
Localité : ICHTEGEM
Commune : ICHTEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande