CONSTELA

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : CONSTELA
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 502.854.928

Publication

31/01/2013
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap mag ook, bij enkele beslissing van de zaakvoerder(s), bestuurlijke zetels, exploitatiezetels, agentschappen en bijhuizen oprichten wanneer en waar zij het nodig acht, zowel in België als in het buitenland, mits inachtneming van alle wetten en taaldecreten die daaromtrent bestaan.

Artikel 3: Doel

De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland, in eigen naam of in naam van derden, voor eigen rekening of voor rekening van derden:

1. Het verlenen van dienstprestaties van economische aard aan derden, bijvoorbeeld andere vennootschappen, overheidslichamen en /of eenmanszaken, in de ruimste betekenis, daarin begrepen doch niet beperkt tot: bedrijfs- en managementadvies, projectbeheer, financieel en commercieel advies, het verlenen van bijstand en hulp op het vlak van het beheer, de controle, het toezicht, de organisatie; het verlenen van adviezen en intellectuele en administratieve hulp;

2. Het deelnemen in en directievoeren over ondernemingen en vennootschappen, optreden als bestuurder, zaakvoerder of vereffenaar van andere vennootschappen en hiervoor vergoedingen ontvangen;

3. Het optreden als tussenpersoon in de handel, in de breedste zin van het woord;

4. Het verwerven en beheren van een roerend patrimonium en het valoriseren van dit patrimonium, inzonderheid het verwerven en verhandelen van effecten, de participatie in andere vennootschappen en/of ondernemingen, dit alles in de meest ruime zin;

5. Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren, onder om het even welke vorm, in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, hypothecaire of

andere zekerheden verstrekken; alle financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen;

6. Het verwerven en beheren van alle intellectuele rechten;

7. Het verwerven, en beheren van een kunstpatrimonium en dat in de meest ruime zin;

8. Het verwerven en beheren van een onroerend patrimonium en het valoriseren van dit patrimonium door het stellen van alle bestuursdaden ondermeer aankoop, verkoop, verhuren, in huur nemen, ruilen, oprichten of laten oprichten, het bouwen, het verbouwen, het verbeteren, het uitrusten, het aanpassen, het verfraaien, het onderhouden, het verkavelen, het prospecteren en het uitbaten van onroerende goederen, alsmede handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de uitbating en de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, dit alles in de meest ruime zin.

De vennootschap kan verder alle burgerlijke-, commerciële-, industriële-, financiële-, roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel of die van aard zijn de verwezenlijking daarvan te bevorderen.

De vennootschap kan, bij wijze van inschrijving, inbreng, fusie, samenwerking, financiële tussenkomst of anderszins, een belang of deelneming verwerven in alle bestaande of nog op te richten vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden of verenigingen zonder onderscheid, in België of in het buitenland.

Artikel 4: Duur

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur vanaf haar oprichting. De rechtspersoonlijkheid wordt verkregen vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Behoudens rechterlijke uitspraak en onverminderd de wettelijke bepalingen ter zake, kan de vennootschap slechts door de wil der aandeelhouders ontbonden worden bij een besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels opgenomen in het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 5: Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend vijfhonderdvijftig euro (18.550 EUR), vertegenwoordigd door honderd twintig (120) aandelen op naam, zonder vermelding van nominale waarde, die elk een gelijke fractiewaarde van het kapitaal vertegenwoordigen.

De vennootschap kan geen winstbewijzen die het kapitaal niet vertegenwoordigen, warrants of converteerbare obligaties, uitgeven.

Artikel 10: Uitgifte van aandelen en obligaties

De aandelen zijn steeds op naam.

Op de zetel van de vennootschap wordt een register van vennoten gehouden waarin worden aangetekend:

1) de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elk vennoot, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen;

2) de gedane stortingen;

3) de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, door het bestuursorgaan en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

De overdrachten en de overgangen van aandelen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van hun inschrijving in het register van aandelen.

Elke vennoot of belanghebbende derde mag van dit register inzage nemen.

Artikel 19: Zaakvoerders

19.1.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere statutaire en/of gewone zaakvoerders, al dan niet vennoten.

De zaakvoerders worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, die het getal en de duur van hun opdracht bepaalt. Niet - statutaire zaakvoerders kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden afgezet.

Statutaire zaakvoerders kunnen slechts worden ontslagen met éénparig goedvinden van alle vennoten. Hun opdracht kan echter wel om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering, met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Aftredende zaakvoerders zijn herbenoembaar.

19.2.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Telkens wanneer een rechtspersoon wordt voorgedragen voor een mandaat als zaakvoerder, moet een document aan de algemene vergadering worden voorgelegd waaruit zowel de identiteit van voormelde vaste vertegenwoordiger blijkt, evenals de bevestiging dat deze laatste bereid is de functie van vaste vertegenwoordiger waar te nemen.

De rechtspersoon is maar benoemd als zaakvoerder nadat de algemene vergadering de vaste vertegenwoordiger heeft aanvaard. Bij het terugtreden van de vaste vertegenwoordiger neemt het mandaat van zaakvoerder van rechtswege een einde, tenzij de algemene vergadering voorafgaandelijk een nieuwe vaste vertegenwoordiger heeft aanvaard.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder of zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen, toe aan het bestuursorgaan. De vennootschap mag zijn vast vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor het overige gelden voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Artikel 20 : Machten

20.1.

De zaakvoerder bezit de meest uitgebreide machten van bestuur en beschikking.

Alle handelingen die niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering door de wet of volgens onderhavige statuten, vallen onder zijn bevoegdheid.

Hij vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte zowel als eiser als verweerder.

Wanneer er verscheidene zaakvoerders zijn, kunnen zij, jegens derden en in rechte, eveneens afzonderlijk handelen, onverminderd de eventuele delegatie van machten.

20.2.

De heer Stefaan Lauwers wordt benoemd als statutaire zaakvoerder.

Artikel 21: Salaris

De algemene vergadering kan aan de zaakvoerder(s), behoudens de terugbetaling van zijn kosten, een vaste of veranderlijke bezoldiging of vergoeding toekennen, op de algemene kosten te verhalen.

Zolang de vergadering, hiertoe bij uitsluiting bevoegd, hieromtrent geen beslissing neemt, is de opdracht van zaakvoerder(s) onbezoldigd.

Het mandaat van de heer Stefaan Lauwers wordt bezoldigd uitgeoefend.

Artikel 22: Bijzondere volmachten

De zaakvoerder kan, onder zijn persoonlijke verantwoordelijkheid gemachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gemachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht.

Artikel 23: Benoeming en bevoegdheid

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt uitgevoerd overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan zich daartoe laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 24: Bijeenkomst - Bijeenroeping

24.1

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft elk jaar plaats op de derde zaterdag van februari om 13.00 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur gehouden.

Artikel 28: Boekjaar - Jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één oktober en wordt op dertig september van het daarop volgende jaar afgesloten.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maken de zaakvoerders de inventaris op, alsmede de jaarrekening en het jaarverslag, overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen. Artikel 29: Bestemming van de winst - reserve

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat. De netto te bestemmen winst, zoals die blijkt uit de resultatenrekening, kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds en de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag.

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkeringen zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet op de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

1. het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding;

2. behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunnen gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

Artikel 30: ONTBINDING EN VEREFFENING  BENOEMING VEREFFENAARS  VERDELING LIQUIDATIESALDO

30.1

De vennootschap kan op gelijk welk moment ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering beraadslagend volgens de voorwaarden en vormen vereist voor een statutenwijziging. Na haar ontbinding wordt de vennootschap geacht voort te bestaan voor haar vereffening.

30.2

Ingeval van ontbinding van de vennootschap om welke reden ook, geschiedt de vereffening door de zorgen van de in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aangesteld, waarvan zij de bevoegdheden en de bezoldiging vaststelt. De vereffenaar(s) zal (zullen) pas in functie treden nadat zijn (hun) benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel is bevestigd of gehomologeerd. De vereffenaar(s) oefent (oefenen) zijn (hun) mandaat uit overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

30.3

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen om de schuldeisers te voldoen en de kosten van de vereffening te dekken, welke verdeling vooraf door de bevoegde rechtbank van koophandel moet worden goedgekeurd. Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betaalt (betalen) de vereffenaar(s) bij voorrang die aandelen uit die in meerdere mate volgestort zijn totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

1. Het eerste boekjaar zal afgesloten worden op dertig september tweeduizend veertien. De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in 2015.

3. De vennootschap begint te werken vanaf de neerlegging van het uittreksel van onderhavige akte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

4. De oprichters verklaren in overeenstemming met artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, de verbintenissen over te nemen die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan, dit onder opschortende voorwaarde van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid door de neerlegging van het uittreksel van onderhavige akte op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel. De verbintenissen aangegaan sinds de oprichting en vooraleer de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid

Coordonnées
CONSTELA

Adresse
BEGONIASTRAAT 16 8830 HOOGLEDE

Code postal : 8830
Localité : HOOGLEDE
Commune : HOOGLEDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande