COPPENHOLE

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : COPPENHOLE
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 599.982.612

Publication

18/03/2015
ÿþMod Word 11.1

r----i~ ~< ~ ~ -- ~~

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

MRT 2015

Rechtbank van KOOPHANDEL

Ger(,r KORIR1JK

Ondernemingsnr : Benaming

(volalt) : V.O.F. COPPENHOLE

(verkort) :

Rechtsvoren : Vennootschap onder firma

Zetel : Groenstraat 19, 8870 Izegem (volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Uit een onderhandse akte opgesteld dd. 07/01/2015, blijkt dat zijn bijeen gekomen te Izegem:

1. Vandenberghe Ludwine, woonachtig in de Groenstraat 19, 8870 Izegem;

2. Compernol Geert, woonachtig in de Groenstraat 19, 8870 Izegem.

De genoemden zijn bijeengekomen om een handelsvennootschap op te richten onder de vorm van een vennootschap onder firma. De oprichters besluiten de statuten als volgt op te maken:

A. BENAMING, VORM, DUUR, ZETEL EN DOEL

Artikel 1 Benaming en vorm

De vennootschap is opgericht onder de vorm van een vennootschap onder firma (waarvan de afkorting V.O.F. is voorzien in het wetboek van vennootschappen) met als naam `COPPENHOLE'..

Enkel deze enige en ais dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden `vennootschap onder firma'.

Artikel2 Duur

De vennootschap bestaat vanaf haar neerlegging voor onbepaalde duur. Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden warden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Artikel 3 Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8870 Izegem, Groenstraat 19.

De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders overgebracht worden naar een ander

adres binnen hetzelfde taalgebied. Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

L

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

B. KAPITAAL EN VENNOTEN

Artikels Kapitaal

Bij de oprichting van de vennootschap wordt het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op 1,000,00 euro, iedere vennoot volstort zijn aandeel in het maatschappelijk kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal wordt vertegenwoordigd door 100 deelbewijzen op naam en zonder nominale waarde, Deze deelbewijzen worden op naam van elke vennoot ingeschreven in een register der vennoten.

Principieel beslissen de vennoten bij eenparigheid tot een kapitaalverhoging. Bij elke kapitaalverhoging door inbreng in geld, worden de nieuwe aandelen aangeboden aan de vennoten naar evenredigheid van het gedeelte van het kapitaal dat hun aandelen vertegenwoordigt.

Principieel beslissen de vennoten bij eenparigheid tot een kapitaalvermindering. Elke kapitaalvermindering zal doorgevoerd worden in evenredigheid van het aandeel van de vennoten in het kapitaal van de vennootschap.

Artikel 6 Vennoten

Het aantal vennoten is onbeperkt.

Volgende personen zijn vennoten van de vennootschap :

Mevrouw Vandenberghe Ludwine, wonende te 8870 Izegem, Groenstraat 19, en

De heer Compernol Geert, wonende te 8870 Izegem, Groenstraat 19

C. AANDELEN EN STEMRECHTEN

Artikel 7 Aandelen

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden, waarin wordt aangetekend°

a. nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het aantal van de hem toebehorende aandelen;

b. de gedane stortingen;

c. de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder levenden, door de zaakvoerder(s) I raad van bestuur en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De overdrachten en overgangen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

De inschrijving in bedoeld register geldt als bewijs van eigendom van een aandeel.

De inschrijving in het register wordt uitsluitend verzorgd door de zaakvoerder aan de hand van bewijskrachtige documenten die zijn gedateerd en ondertekend. De inschrijvingen geschieden in volgorde van de overlegging van de stukken.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register van aandelen, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

De aandelen zijn steeds op naam en elke handeling die tot gevolg zou hebben dat de aandelen hun nominatief karakter verliezen, wordt uitgesloten.

n

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8 Overdracht van aandelen

De aandelen kunnen slechts worden overgedragen onder de levenden aan een vennoot of aan een persoon die de hoedanigheid heeft door de statuten vereist om vennoot te kunnen worden en dit met eenparige goedkeuring van alle vennoten.

Artikel 9 Onverdeeldheid

De aandelen zijn ondeelbaar.

In geval van onverdeeldheid zullen de aan het aandeel verbonden rechten geschorst zijn, totdat één

enkel persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van de aandelen is aangewezen.

Het stemrecht verbonden aan de aandelen ingeschreven op naam van een persoon gehuwd onder een stelsel dat een gemeenschappelijk vermogen omvat, komt uitsluitend toe aan de persoon op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven, ongeacht of deze aandelen behoren tot zijn persoonlijk vermogen dan wel tot het gemeenschappelijk vermogen dat tussen de beide echtgenoten bestaat,

Artikel 10 Stemrechten

Elk aandeel geeft recht op één stem. Behoudens in de gevallen door de wet of onderhavige statuten voorzien, worden de besluiten genomen met gewone meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

D. BESTUUR EN VERTEGENWOORDINGING

Artikel 11 Bestuursorgaan

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen, al dan niet vennoten,

De zaakvoerders worden benoemd door de algemene vergadering der vennoten voor een bepaalde tijd of voor de duur van de vennootschap. Niet-statutaire zaakvoerders kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden afgezet. Statutaire zaakvoerders kunnen slechts worden ontslagen met

eenparig goedvinden van alle vennoten. Hun opdracht kan echter wel om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering, met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging. Aftredende zaakvoerders zijn herbenoembaar.

Artikel 12 Bevoegdheden en vertegenwoordiging

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet cf deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn.

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door één van de beide zaakvoerders zodat beide vennoten elk afzonderlijk kunnen tekenen voor de vennootschap,

F. BOEKJAAR, JAARREKENING, JAARVERSLAG, WINSTVERDELING EN RESERVES

Artikel 14 Boekjaar

Het boekjaar begint elk jaar op 1 oktober en eindigt op 30 september van dat jaar. Het eerste boekjaar loopt vanaf datum van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid tot en met 30/09/2016.

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel15 Jaarrekening

Op 30 september van ieder jaar, en voor het eerst op 3010912016, wordt een inventaris en de jaarrekening opgemaakt overeenkomstig de ter zake geldende wettelijke bepalingen. De jaarrekening zal ten minste 10 dagen voor de datum van de jaarlijkse vergadering der vennoten beschikbaar zijn.

Artikel 16 Bestemming van de winst

Van de netto-winst, zoals deze blijkt uit de jaarrekening, wordt jaarlijks minstens vijf ten honderd (5 %) afgenomen voor de wettelijke reserve. Deze afhouding houdt op verplichtend te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één/tiende van het kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerders, bij gewone meerderheid van stemmen geregeld, Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder netto-actief moet worden verstaan : het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

1. het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding ;

2. behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet-afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

G. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 17 Ontbinding

In geval van ontbinding worden door de vereffenaars de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de opdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Artikel 18 Vereffening

Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt/worden de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is 1 zijn beschouwd als vereffenaar(s).

Enkel natuurlijke personen kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap,

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verde(e)I(t)(en) de vereffenaar(s) het netto-actief, in geld of in effecten, onder de vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten, Tevens worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld,

H. ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 19 Wijziging van de statuten

Bij elke voorlegging van de statuten ter goedkeuring dient aangetoond te worden dat aan alle vereisten met betrekking tot de hoedanigheid van vennoten en zaakvoerders is voldaan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 20 Enige in de stukken op te nemen vermeldingen

Conform artikel 78 van het Wetboek van Vennootschappen moeten alle akten, facturen,

aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken al dan niet in

elektronische vorm, uitgaande (van de vennootschap) de volgende gegevens vermelden:

a° de naam van de vennootschap;

b° de rechtsvorm, voluit of afgekort, alsook de woorden "burgerlijke vennootschap met

handelsvorm", leesbaar geschreven onmiddellijk voor of na de naam van de vennootschap; in het

geval van een coöperatieve vennootschap, of zij met beperkte of onbeperkte aansprakelijkheid is;

c° de nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap;

d° het ondernemingsnummer;

e° het woord "rechtspersonenregister" of "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel van de

rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft;

f° in voorkomend geval, het feit dat de vennootschap in vereffening is.

Artikel 21 Gerechtelijke bevoegdheid

Voor aile betwistingen met betrekking tot vennootschapsaangelegenheden en de uitvoering van deze statuten tussen de vennootschap, haar vennoten, zaakvoerders, vaste vertegenwoordigers, commissarissen, vereffenaars of gewezen zaakvoerders, vaste vertegenwoordigers, commissarissen, vereffenaars, zijn uitsluitend de rechtbanken van de zetel van de vennootschap bevoegd, tenzij de vennootschap hieraan uitdrukkelijk verzaakt.

Artikel 22 Benoeming zaakvoerders

De vennoten beslissen met éénparigheid voor de eerste maal twee niet-statutaire zaakvoerders te

benoemen, met name:

Mevrouw Vandenberghe Ludwine, wonende te 8870 Izegem, Groenstraat 19, en

De heer Compernol Geert, wonende te 8870 Izegem, Groenstraat 19

Artikel 23 Bijzondere volmacht

Onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van het uittreksel uit de onderhavige akte op de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel, besluiten de comparanten om bijzondere volmacht te verlenen aan de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "MAREL" met zetel te 8800 Roeselare-Rumbeke, lzegemsestraat 52 A, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent, afdeling Kortrijk, met ondernemingsnummer 0466.459.637 en met btw-nummer 6E0466.459.637, bevoegd om alleen te handelen en met recht van in

de plaatsstelling, teneinde alle administratieve formaliteiten te vervullen naar aanleiding van de oprichting van de vennootschap, bij één of meer erkende ondernemingsloketten, bij de btw-administratie,

enzovoort.

Artikel 24 Oprichtingskosten

De kosten, uitgaven, vergoedingen en lasten, in welke vorm ook, wegens haar oprichting worden door de vennootschap ten laste genomen.

Getekend, Getekend,

Ludwine Vandenberghe Geert Compernol

Zaakvoerder Zaakvoerder

Coordonnées
COPPENHOLE

Adresse
GROENSTRAAT 19 8870 IZEGEM

Code postal : 8870
Localité : IZEGEM
Commune : IZEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande