COURTENSE

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : COURTENSE
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 629.838.519

Publication

08/05/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

06-05-2015

Griffie

*15307753*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0629838519

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

Courtense

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte verleden voor notaris Arnold Vermeersch te Oudenburg op zes mei tweeduizend vijftien,

blijkt:

I. UITTREKSEL STATUTEN :

1. Dat een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht werd door :

a) De heer DESCHACHT Redgy Danny, geboren te Oostende op zes juli negentienhonderd achtenvijftig (RR 58.07.06-367.41) echtgenoot van mevrouw CLICTEUR Greta Maria, geboren te Oostende op vier juli negentienhonderd zestig (RR 60.07.04-162.57), wonende te De Haan (Vlissegem), Normandiëlaan 15.

b) De heer DESCHACHT Gino Noël, echtgescheiden, geboren te Oostende op zes februari negentienhonderd zesenzestig (RR 66.02.06-439.05), wonende te Jabbeke (Varsenare), Nieuwenhovedreef 10.

2. Naam : "COURTENSE".

3. Zetel : 8421 De Haan (Vlissegem), Normandiëlaan 15.

4. Doel :

De vennootschap heeft als doel :

- Optreden als ontwikkelaar en coördinator van onroerende projecten in het algemeen en beheer van immobiliën;

- De ontwikkeling, het bouwrijp maken en verkavelen van alle grondpercelen;

- De koop, verkoop, huur en verhuur van roerende en onroerende goederen en handelszaken, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, in deelneming of als tussenpersoon;

- Het verlenen van diensten, prestaties, bijstand en adviezen van financiële, commerciële, juridische, esthetische (zoals binnenhuisinrichting) of administratieve aard, in de ruimste zin, met uitzondering van adviezen inzake beleggingen en geldplaatsingen;

- Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito s op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen;

De vennootschap kan ook optreden als bestuurder of als vereffenaar in andere rechtspersonen dewelke op de één of andere wijze banden hebben met voormelde specialisaties.

Zij zal mogen deelnemen in andere vennootschappen en ondernemingen, in België of in het buitenland, die een zelfde, een gelijkaardig of aanverwant doel nastreven of die van aard zijn haar bedrijvigheid uit te breiden of te vergemakkelijken.

Zij mag in het algemeen, zowel in België als in het buitenland, alle commerciële, industriële, financiële, burgerlijke, roerende en onroerende bewerkingen doen, die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk, betrekking hebben op haar doel. Zij zal de haar beschikbare middelen mogen beleggen volgens het principe van  de goede huisvader .

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen,

Onderwerp akte :

Normandiëlaan 15 8421 De Haan

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. Deze opsomming van de doelstellingen van de vennootschap wordt enkel beperkt door de exclusieve bevoegdheden die de wet aan andere personen voorbehoudt. De hierboven vermelde activiteiten waarvoor een vergunning/attest nodig is of aan nog andere voorschriften moet voldaan zijn, zullen bijgevolg slechts mogen uitgeoefend worden nadat de vereiste vergunning/ attest ter beschikking zal zijn of aan de desbetreffende voorschriften zal zijn voldaan.

5. Duur : voor onbepaalde tijd.

6. Kapitaal : TWEEHONDERDDUIZEND EURO (¬ 200.000,00) verdeeld in tweehonderd (200) aandelen zonder vermelding van waarde, die elk een/tweehonderdste (1/200) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Alle aandelen zijn volgestort

7. Inbreng : Het maatschappelijk kapitaal werd geplaatst door inbreng in geld door :

- De heer Redgy Deschacht voor honderdduizend euro (¬ 100.000,00) of honderd (100) aandelen. - De heer Gino Deschacht voor honderdduizend euro (¬ 100.000,00) of honderd (100) aandelen. Samen tweehonderdduizend euro (¬ 200.000,00) of tweehonderd (200) aandelen.

Welke aandelen volledig volgestort werden

Welk bedrag overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen vóór de oprichting van de vennootschap door storting gedeponeerd werd op een geblokkeerde rekening op naam van de vennootschap in oprichting, geopend bij de BNP PARIBAS FORTIS onder nummer BE13 0017 5619 8639.

Het kapitaal werd aldus volledig onderschreven.

8. Bestuur :

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot.

De benoeming en het ontslag van de niet-statutaire zaakvoerder(s) wordt door de zorgen van de zaakvoerder(s) bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Indien een rechtspersoon benoemd wordt als zaakvoerder, is deze rechtspersoon verplicht een natuurlijke persoon als vaste vertegenwoordiger aan te duiden. De benoeming en de aanduiding worden dan door bestuurde vennootschap bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad. Bezoldiging.

Het mandaat van zaakvoerder is in principe onbezoldigd.

Evenwel kan aan ieder zaakvoerder door de algemene vergadering als vergoeding voor zijn bedrijvigheid een bezoldiging en/of een aandeel in de winsten toegekend worden.

Interne bevoegdheid der zaakvoerders.

De zaakvoerders zijn bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Externe vertegenwoordigingsmacht.

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door iedere zaakvoerder individueel. Iedere zaakvoerder mag onder zijn eigen verantwoordelijkheid, bij middel van een speciale geschreven volmacht aan één of meerdere gevolmachtigden al of niet vennoten, alle of een deel van zijn bevoegdheden, die hij bepaalt en voor de duur die hij vaststelt, delegeren. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap jegens derden binnen de bevoegdheden hen verleend in de volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder voor overdreven volmacht.

9. Winstverdeling : Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten, lasten, noodzakelijke provisies en afschrijvingen vormt de nettowinst van de vennootschap.

Op deze winst wordt jaarlijks vijf procent genomen voor de vorming van het wettelijk reservefonds. Deze verplichting houdt op zodra het wettelijk reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt. Zij ontstaat opnieuw indien het wettelijk reservefonds terug minder dan één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Over het saldo beschikt de algemene vergadering die ondermeer kan besluiten dat de winst of althans een gedeelte daarvan wordt gereserveerd.

Bij gebrek aan akkoord wordt de helft van het saldo gereserveerd en de andere helft uitgekeerd.

10. Boekjaar : van één oktober tot dertig september.

11. Algemene vergadering : de laatste zaterdag van de maand maart op de zetel of op elke plaats en uur aangeduid in de oproeping.

Is die dag een wettelijke feestdag, dan zal de vergadering de eerstvolgende werkdag op zelfde plaats en uur gehouden worden.

De oproeping wordt ten minste vijftien dagen vooraf op de wettelijk voorgeschreven wijze verstuurd aan de vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de commissarissen en de zaakvoerder(s).

Indien alle personen die moeten opgeroepen worden aanwezig of vertegenwoordigd zijn of aan de oproeping verzaakt hebben kunnen de convocaties achterwege gelaten worden.

De oproeping moet de volledige agenda bevatten. Over daarin niet vermelde onderwerpen kan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

slechts geldig worden gestemd, indien alle vennoten aanwezig zijn en daarmee unaniem akkoord

gaan.

II. OVERGANGSBEPALINGEN.

A. Eerste boekjaar - eerste jaarvergadering.

Het eerste boekjaar eindigt op dertig september tweeduizend zestien.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in tweeduizend zeventien

B. Benoemingen.

Met éénparigheid van stemmen wordt benoemd tot gewoon zaakvoerder met individuele

vertegenwoordigingsbevoegdheid, voor de duur van de vennootschap :

1) "LYARMA", besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met zetel te Jabbeke, Nieuwenhovedreef 10, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brugge onder ondernemingsnummer 0479.046.574 met als vaste vertegenwoordiger de heer DESCHACHT Gino, voornoemd.

2) "VLAMIGIN", besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met zetel te De Haan (Vlissegem), Normandiëlaan 15, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent-afdeling Brugge onder ondernemingsnummer 0828.120.276, met als vaste vertegenwoordiger de heer DESCHACHT Redgy, voornoemd;

Die verklaren te aanvaarden onder de bevestiging dat zij niet getroffen werden door een maatregel die zich hiertegen verzet.

Overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen wordt er geen commissaris benoemd.

C. Alle verbintenissen aangegaan voor de vennootschap in oprichting sedert negentien maart tweeduizend vijftien, alsook de verbintenissen aan te gaan na de oprichting en vóór de neerlegging van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel worden bekrachtigd onder opschortende voorwaarde van voormelde neerlegging.

D. Bijzondere lastgeving.

De zaakvoerder verklaart tot bijzondere lasthebbers aan te stellen, elke met individuele bevoegdheid,

teneinde alle formaliteiten te vervullen op het rechtspersonenregister, bij de Kruispuntbank voor

Ondernemingen en bij de BTW inzake de inschrijving van de vennootschap, latere aan te brengen

wijzigingen en de eventuele doorhaling :

Becue-Smets, Boens & C°, Accountants - Belastingconsulenten IAB, Driftweg 11te 8450 Bredene.

VOOR EENSLUIDEND UITTREKSEL. Notaris A. Vermeersch

Tegelijk hiermee neergelegd :

- expeditie van de oprichtingsakte;

Coordonnées
COURTENSE

Adresse
NORMANDIELAAN 15 8421 VLISSEGEM

Code postal : 8421
Localité : Vlissegem
Commune : DE HAAN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande