COWA

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : COWA
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 600.939.744

Publication

16/03/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Neergelegd

12-03-2015

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

*15304543*

0600939744

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

COWA

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

De comparanten verklaren dat alle aandelen, waarop zij ingeschreven hebben, zijn volgestort in speciën ten belope van tienduizend euro (¬ 10.000,00), waarvan zevenduizend euro (¬ 7.000,00) volgestort werd door de heer COLPAERT Francis met eigen middelen en ten titel van wederbeleg van eigen gelden, zoals hierna gemeld, en waarvan drieduizend euro (¬ 3.000,00) volgestort werd door mevrouw WATTEYNE Stefanie met eigen middelen en ten titel van wederbeleg van eigen gelden, zoals hierna gemeld.

De gelden werden gestort op een bijzondere bankrekening nummer BE58 7340 4047 5479 op naam van de voormelde vennootschap in oprichting bij de KBC Bank.

De comparanten verklaren dat de inschrijving op voormelde aandelen door hen beiden gedaan werd ten titel van wederbelegging van eigen voorhuwelijkse gelden, hetgeen zij wederzijds erkennen. Aldus verklaren en erkennen de comparanten dat de aandelen waarop zij elk respectievelijk hebben ingeschreven eigen zullen zijn aan de respectievelijke echtgenoten, zowel wat de lidmaatschapsrechten als wat de waarde betreft.

Zetel :

1. De heer COLPAERT Francis Georges Antoinette, geboren te Tielt op 10 april 1989, wonende te 8700 Tielt, Vijfpachtgoenstraat 4.

2. Mevrouw WATTEYNE Stefanie Evelien Joke geboren te Tielt op 29 december 1989, wonende te 8700 Tielt, Vijfpachtgoenstraat 4.

een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de benaming  COWA , met zetel te 8700 Tielt, Vijfpachtgoenstraat 4

Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder vermelding van waarde, die elk één honderdste (1/100) van het kapitaal vertegenwoordigen, onderschreven als volgt:

1. door mevrouw WATTEYNE Stefanie, voornoemd, ten belope van dertig aandelen, hetzij voor

vijfduizend vijfhonderdtachtig euro

30

Totaal: honderd aandelen

100

Bij akte verleden voor Notaris Nicolas Verstraete, te Tielt (Aarsele), op 11 maart 2015, is opgericht door:

1. door de heer COLPAERT Francis, voornoemd, ten belope van zeventig aandelen, hetzij voor

dertienduizend twintig euro

70

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Rechtsvorm :

(verkort) :

Vijfpachtgoenstraat 4 8700 Tielt

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, verklaren de comparanten, ter gelegenheid van de oprichting van de vennootschap, dat deze de rechten en verbintenissen, door hen aangegaan voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting (onder andere de samenwerkingsovereenkomst afgesloten op 14 januari 2015), overneemt, en dit vanaf 12 januari 2015, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde rechtbank. De verbintenissen aangegaan in de periode tussen de ondertekening van de oprichtingsakte en de neerlegging ervan ter griffie, zijn eveneens onderworpen aan dit artikel, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, door haar te worden bekrachtigd.

Het uittreksel uit de statuten luidt als volgt:

Artikel 1: BENAMING

De vennootschap heeft de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid aangenomen, onder de benaming  COWA .

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, orders en andere stukken, uitgaande van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, vermelden :

1) de benaming van de vennootschap;

2) de vermelding "besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid";

3) de nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de vennootschap;

4) het woord "rechtspersonenregister" of de initialen "RPR", gevolgd door het ondernemingsnummer,

5) de vermelding van de zetel van de rechtbank van koophandel in welk rechtsgebied de vennootschap haar zetel heeft.

Artikel 2: ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8700 Tielt, Vijfpachtgoenstraat 4.

Deze zetel kan overgebracht worden naar gelijk welke plaats in België, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s), regelmatig bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad, doch rekening houdend met de taalwetten.

Artikel 3: DOEL

De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland, voor eigen rekening en voor rekening van derden:

- de aan- en verkoop van landbouwmachines.

- constructie, aanpassing en herstellingen van machines voor land- en tuinbouw en aanverwante industriële toepassingen.

- plaatsen van hydraulische, pneumatische en elektromechanische installaties en leidingwerk. - constructie en montage van metalen constructies, bruggen en vakwerk.

- het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en

ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen, dit alles in de meest ruime betekenis. De vennootschap kan zelf of als tussenpersoon alle hulpmiddelen verschaffen, bestuurdersfuncties waarnemen of laten waarnemen en diensten verlenen die direct of indirect verband houden met de voorgaande. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt. Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuursmandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elke andere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap worden afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen. De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak. De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen. De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Artikel 4: DUUR

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde termijn. Behoudens de gerechtelijke ontbinding kan zij om het even wanneer worden ontbonden door een beslissing van de algemene vergadering, beraadslagend en besluitend volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten.

Artikel 5: AANDELEN

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder vermelding van waarde, die elk één honderdste (1/100) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 11: ALGEMEEN BESTUUR

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet te kiezen tussen de vennoten, die worden aangesteld voor de duur van de vennootschap. Indien er meer dan één zaakvoerder wordt aangesteld, zullen zij afzonderlijk of gezamenlijk mogen handelen.

Hun mandaat is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Een zaakvoerder kan nochtans ontslag nemen.

Het aantal zaakvoerders kan worden verhoogd bij gewone beslissing van de algemene vergadering, die de vormen niet moet eerbiedigen voorgeschreven voor de wijziging van de statuten, tenzij een statutair zaakvoerder wordt aangesteld.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en de beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan. Artikel 12: BEVOEGDHEDEN ZAAKVOERDER(S)

De zaakvoerders hebben de macht om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden voor alle rechtshandelingen die met het doel van de vennootschap niet in strijd zijn, niet door de wet of door de statuten verboden zijn, en niet door de wet of de statuten uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

De zaakvoerder(s) vertegenwoordigen elk afzonderlijk de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Artikel 13: CONTROLE

De controle op de vennootschap kan worden opgedragen aan één of meer commissarissen, overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

Indien geen commissaris wordt aangesteld door de algemene vergadering en dit niet vereist is door de wet, zal de controle worden uitgeoefend door de vennoten.

Artikel 14: DATUM

De jaarvergadering wordt elk jaar gehouden op de derde zaterdag van juni om achttien uur, op de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats in het bericht van bijeenroeping voorzien. Indien deze dag een feestdag is, zal de jaarvergadering worden gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur. De algemene vergadering mag verder worden bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist en op de wijze voorgeschreven door de wet.

Artikel 16: BOEKJAAR

Het maatschappelijk boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Artikel 17: BALANS  RESERVE  WINSTVERDELING

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten, lasten en afschrijvingen, alsmede de vergoedingen toegekend aan de zaakvoerders, de commissaris en de werkende vennoten, maakt de netto winst van de vennootschap uit.

Op deze winst wordt jaarlijks vijf ten honderd genomen voor het wettelijk reservefonds.

Die verplichting houdt op zodra het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

Het overschot van de nettowinst staat ter beschikking van de algemene vergadering, die het geheel of gedeeltelijk kan verdelen onder de aandelen, of het overschrijven op een reservefonds of er een andere bestemming kan voor voorzien.

Geen uitkering van winst mag echter geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen, beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. Artikel 18: VEREFFENAAR BEVOEGDHEDEN

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Zij kunnen pas in functie treden nadat de voorzitter van de rechtbank hun benoeming heeft bevestigd overeenkomstig artikel 184, § 2, van het Wetboek van vennootschappen.

De vereffenaar(s) beschik(t)(ken) over alle machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist. Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vereffenaar(s) moet(en) overeenkomstig artikel 189bis van het Wetboek van vennootschappen verslag uitbrengen bij de rechter, tenzij de vereffening plaatsvindt overeenkomstig artikel 184, § 5, van het Wetboek van vennootschappen.

Voor zij de vereffening afsluiten, moet(en) de vereffenaar(s) een plan met de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voorleggen aan de rechtbank die uitdrukkelijk zijn instemming moet betuigen met dit plan, tenzij de vereffening plaatsvindt overeenkomstig artikel 184, § 5, van het Wetboek van vennootschappen.

Het resterend actief van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten a rato van hun aandelenbezit.

Onverminderd artikel 181 van het Wetboek van vennootschappen, zijn een ontbinding en vereffening in één akte slechts mogelijk mits naleving van de volgende voorwaarden:

1° er is geen vereffenaar aangeduid;

2° er zijn geen passiva luidens de staat van activa en passiva als bedoeld in artikel 181 van het Wetboek van vennootschappen;

3° alle aandeelhouders of vennoten zijn op de algemene vergadering aanwezig of geldig vertegenwoordigd en besluiten met eenparigheid van stemmen.

De terugname van het resterend actief gebeurt door de vennoten zelf a rato van hun aandelenbezit. Artikel 19 : VEREFFENING

In geval van ontbinding zal het maatschappelijk vermogen eerst dienen om het passief van de vennootschap en de kosten van de vereffening te dekken; het batig saldo zal worden verdeeld onder de vennoten in evenredigheid met het aantal aandelen dat ze bezitten, elk aandeel gevende een gelijk recht.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

- Het eerste boekjaar begint op datum van neerlegging van voormeld uittreksel op de bevoegde griffie van de Rechtbank van Koophandel en eindigt op 31 december 2016;

- De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in 2017;

- De comparanten beslissen tevens onder voormelde opschortende voorwaarde, met éénparigheid van stemmen aan te stellen als zaakvoerder voor onbepaalde duur de heer COLPAERT Francis, voornoemd, hier tegenwoordig en verklarende dit mandaat te aanvaarden voor de voormelde onbepaalde duur.

- Volmacht wordt gegeven aan  SBB Accountants & Belastingsconsulenten BV-CVBA , met maatschappelijke zetel te Diestsevest 32 bus 1A, te 3000 Leuven, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot in de plaatsstelling, de vervulling van alle administratieve formaliteiten te verzekeren bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen en bij de ondernemingsloketten, en op het vlak van de Belasting op de Toegevoegde Waarde en dergelijke meer.

Voor eensluidend ontledend en letterlijk uittreksel afgeleverd voor registratie teneinde neerlegging op

de rechtbank van koophandel

Nicolas Verstraete, Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd

Uitgifte van de akte van 11 maart 2015

Coordonnées
COWA

Adresse
VIJFPACHTGOENSTRAAT 4 8700 TIELT

Code postal : 8700
Localité : TIELT
Commune : TIELT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande