CREELLE KATHLEEN

Société en commandite simple


Dénomination : CREELLE KATHLEEN
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 844.149.527

Publication

15/03/2012
ÿþOndernemingsnr : 02 4t. , À H' , St

Benaming

tvotoit) : Creëlle Kathleen

(verkort)

Rechtsvorm : Gewone Commendataire Vennootschap

Zetel : Bellestraat 4, 8810 Lichtervelde

(volledig adres)

Onderwerp akte ; Oprichting

Oprichters:

Op 20 februari 2012 te Lichtervelde zijn bijeengekomen,

1. Mevrouw Kathleen Creëlle wonende in de Bellestraat 4, 8810 Lichtervelde en hierna optredend ais beherende vennoot.

2. De heer Dirk Debyser wonende in de Bellestraat 4, 8810 Lichtervelde en hierna optredend als stilte vennoot.

Artikel 1 Benaming

De vennootschap is een Gewone Commandataire Vennootschap en draagt de naam "Creëlle Kathleen". In alle akten en andere stukken die van de vennootschap uitgaan, moet de maatschappelijke benaming onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden "Gewone Commandataire Vennootschp", voluit geschreven of in afkorting "G.C.V.".

Artikel 2 Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8810 Lichtervelde, Bellestraat 4.

Hij kan worden verplaatst in België bij besluit van de algemene vergadering van de beherende vennoten en stille vennoten met naleving van de vereisten van statutenwijziging, gepubliceerd in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3 Doel

Het doel van de vennootschap: land-en tuinbouwadministratie en landbouwadvies in de ruimste zin van het woord; bedrijfseconomische boekhouding.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, zelf of door bemiddeling van elke andere natuurlijke of rechtspersoon, zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt zal achten.

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Mad Wan111.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

(IlI 1l 11111 lli lltI 1Ili ll1 lI ll

xiaos~a~o

Neergelegd isr grír~ van de

rechtbank v81+ koophandel

: ee  %._} r.

5 Mttili 2~riffler,

Brugge - afd

op

Bylagenbi~ Kéflrelgiscli Saatslïl -1510-371n/ - Annexes du Moniteur belge

h

Zij kan deelnemen in iedere onderneming die kan bijdragen tot haar ontwikkeling of deze kan -bevorderen.

Zij zal alle roerende en onroerende goederen kunnen verkrijgen of vervreemden, verhuren en in huur nemen. De vennootschap zal er tevens voor instaan om haar patrimonium, bestaande uit roerende en onroerende goederen, te behouden, uit te breiden en oordeelkundig te beheren. De vennootschap kan zich bezighouden met alle overige dienstverlening.

Artikel 4 Duur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/03/2012 - Annexes du Moniteur belge De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij zal rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de datum van neerlegging van de oprichtingsakte bij de Rechtbank van Koophandel. Zij kan bij meerderheid van 70 procent van de stemmen van alle medevennoten worden ontbonden. Het overlijden, het ontslag, de faling of de onbekwaam verklaring van de gecommanditeerde vennoot/vennoten of van één van hen of van de zaakvoerder, stelt geen einde aan de vennootschap, welke voortgezet wordt onder het bestuur, hetzij van de in de statuten aangewezen opvolgerzaakvoerder, hetzij van de overblijvende zaakvoerder, hetzij van een nieuwe zaakvoerder, aangesteld door de algemene vergadering.

Artikel 5 Kapitaal

5.1 Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op 400 EUR (vierhonderd euro). Hierop is volledig ingeschreven. Dit kapitaal is verdeeld in 40 aandelen op naam zonder vermelding van nominale waarde per aandeel, die elk 1I40ste van het kapitaal vertegenwoordigen.

-Mevrouw Creëlle Kathleen heeft 300 EUR (driehonderd EUR) ingebracht waarvoor haar 30 aandelen worden toegekend.

-De heer Dirk Debyser heeft 100 EUR (hondert EUR) ingebracht, waarvoor hem 10 aandelen worden toegekend.

Het kapitaal is zonder wijziging van de statuten veranderlijk voor het bedrag dat het vaste gedeelte van het kapitaal overtreft.

5.2 Kapitaalverhoging

Mits inachtneming van de statutaire regels betreffende statutenwijziging, kan het kapitaal verhoogd worden wanneer:

- het resultaat van het boekjaar geheel of ten dele bij het kapitaal wordt gevoegd;

- de vennoten nieuwe inbrengen verrichten;

- nieuwe vennoten toetreden en intekenen op één of meerdere aandelen.

De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven bij kapitaalverhoging moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Oefenen bestaande vennoten hun recht van voorkeur niet of slechts ten dele uit, dan worden de overblijvende aandelen in dezelfde evenredigheid aangeboden aan deze van vennoten die wel wensen in te tekenen.

De termijn voor het uitoefenen van het voorkeurrecht zal, behoudens wat gezegd hierna voor de vruchtgebruiker, minimum twintig dagen bedragen.

5.3. Kapitaalvermindering

Mits inachtneming van de statutaire regels inzake statutenwijziging, kan het kapitaal verminderd worden wanneer:

- het resultaat van het boekjaar geheel of ten dele op het kapitaal wordt aangerekend; - de vennoten de door hen gestorte inbrengen geheel of ten dele terugnemen;

- vennoten uittreden of uitgesloten worden zonder dat een nieuwe of andere vennoot in de plaats treedt.

Artikel 6 Aandelen

6.1 Overdracht aandelen

Het maatschappelijk kapitaal is samengesteld uit aandeelbewijzen op naam, ingeschreven in het aandelenregister.

De aandelen kunnen slechts overgaan bij overlijden of overgedragen worden onder de

levenden :

- aan een vennoot

- aan de bloedverwanten in de rechte opgaande lijn

- aan de bloedverwanten in de rechte nederdalende lijn en hun aanverwanten met inbegrip van de adoptieve kinderen en de kinderen van de echtgenoot.

De aandelen kunnen aan anderen dan de in het voorgaand lid bedoelde personen slechts overgaan of overgedragen worden met de toestemming van alle vennoten.

De overdracht van aandelen, toebehorend aan de gecommanditeerde vennoot zullen het voorwerp uitmaken van een publicatie in het Belgisch Staatsblad.

6.2. Waarde van de aandelen

De voor een of meerdere aandelen uittredende vennoot, de uitgesloten vennoot, de erfgenamen of rechtverkrijgende van een overleden vennoot, de vertegenwoordiger(s) van een van rechtswege uittredende vennoot hebben recht op de waarde van het aandeel/aantal aandelen van de betrokken vennoot.

Bij gebrek aan akkoord, wordt de waarde vastgesteld door een deskundige die in gemeen overleg tussen de vennootschap enerzijds en de uitgetreden of uitgesloten vennoot of de betrokken erfgenamen of rechtverkrijgenden anderzijds wordt aangeduid. Indien deze deskundige niet kan worden aangeduid bij gebrek aan overeenstemming, zal deze, op verzoek van de meest gerede

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

partij, worden benoemd door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel heeft.

Het rapport van de deskundige moet uiterlijk twee maanden na zijn aanstelling aan de betrokken partijen worden betekend.

Artikel 7 Vennoten

De beherende vennoten zijn onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap.

De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten zelfs niet krachtens volmacht.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Mevrouw Kathteen Creëlle is beherend vennoot en is verantwoordelijk en hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

De Heer Dirk Debyser is stille vennoot.

Artikel 8 Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders. Wordt tot die hoedanigheid benoemd voor de ganse duur van de vennootschap en als statutaire zaakvoerder,

Mevrouw Creëlle Kathteen. Zij is belast met het bestuur van de vennootschap en zal over de maatschappelijke handtekening beschikken.

Bij overlijden van een beherend vennoot, worden zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden niet van rechtswege beherend vennoot. Zij worden slechts beherend vennoot na uitdrukkelijke en voorafgaande aanvaarding door alle beherende vennoten en de meerderheid van de stille vennoten.

Een beherend vennoot kan slechts om zwaarwichtige redenen uit zijn functie warden ontzet.

Het besluit daartoe wordt door eenparigheid van de andere vennoten - de belanghebbende vennoot uitgezonderd - genomen in de algemene vergadering

Het mandaat van de bestuurders is bezoldigd.

Artikel 9 Algemene vergadering

Een vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de vierde vrijdag van de maand juni, om 20.00 uur, op de maatschappelijke zetel, behoudens afwijkende vermelding in de uitnodiging. De agenda van de jaarvergadering zal ten minste omvatten; de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening, bestemming van de winst en kwijting aan de zaakvoerder(s).

a

Te allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over een wijziging van de

" r statuten of over andere punten te beraadslagen en te besluiten.

Er wordt gestemd er aandeel waarbij elk aandeel recht geeft op één stem. Een vennoot kan zich door een andere vennoot laten vertegenwoordigen. in de vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij wijziging van de statuten of ingeval van ontbinding is de unanimiteit van de stemmen vereist.

Artikel 10 Controle

Controle van de aktiviteiten van de vennootschap wordt uitgeoefend door elke vennoot individueel.

Artikel 11 Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar. Het eerste boekjaar begint op één april 2012 en eindigt op eenendertig december 2012.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/03/2012 - Annexes du Moniteur belge Artikel 12 Winstverdeling

Het batig saldo van het boekjaar wordt besteed als volgt :

1) Met goedkeuring van de beherende vennoten, kan de algemene vergadering besluiten het batig saldo, na toewijziging van het salaris van de beherende vennoten, geheel of gedeeltelijk te reserveren ;

2) Ingeval het batig saldo niet geheel gereserveerd wordt overeenkomstig voorgaand lid, wordt het onder de vennoten verdeeld naar evenredigheid van het aantal aandelen dat ieder bezit.

3) De vergadering van de vennoten kan evenwel een tantième toekennen aan de beherende vennoten;

4) Het overschot wordt verdeeld en het verlies wordt onder de vennoten omgeslagen, naar evenredigheid met hun inbreng. Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

Artikel 13 Ontbinding - Vereffening

De vennootschap kan niet ontbonden worden door de wil van één van de vennoten. Zij wordt evenmin ontbonden door vereniging van alle aandelen in één hand, zolang niet tot ontbinding is besloten. In geval van vrijwillige of verplichte ontbinding stelt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan. Zij bepaalt hun bevoegdheden, de wijze van vereffening en de vergoeding die hun toekomt.

Zolang geen vereffenaars zijn vastgesteld, is de raad van bestuur van rechtswege met de vereffening belast.

Na afbetaling van de schulden en lasten zal' het overschot eerst dienen om de op de aandeelbewijzen gestorte sommen terug te betalen. Het overblijvende saldo zal verdeeld worden onder de vennoten volgens de verhouding van ieders aandelenbezit.

Wanneer het netto actief gedaald is tot beneden het bedrag van het wettelijk minimum, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen. In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

4 Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/03/2012 - Annexes du Moniteur belge



Opgemaakt in 3 exemplaren te Lichtervelde, 20 februari 2012

Creëlle Kathleen Debyser Dirk

30 aandeelbewijzen 10 aandeelbewijzen

Beherend Vennoot Stille Vennoot

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CREELLE KATHLEEN

Adresse
BELLESTRAAT 4 8810 LICHTERVELDE

Code postal : 8810
Localité : LICHTERVELDE
Commune : LICHTERVELDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande