CROWSNEST BELGIUM

Association sans but lucratif


Dénomination : CROWSNEST BELGIUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 820.915.948

Publication

06/10/2011
ÿþf MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~

~.~~~,

~



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid vande instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

. .+ i-ÿetcga: L r 1 f'd viiCi

rechtbank von koophandel Brugge  afdeling te Cos#encte Op

SEP. 2011

Griffie

Ondernemingsnr : 0820.915.948

Benaming

(voluit) : CROWSNEST belgium

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Statiestraat 105 - 8810 Lichtervelde

Onderwerp akte : ONTBINDING - BENOEMING VEREFFENAAR  BESTEMMING NETTO-ACTIEF

Uittreksel uit de akte:

De Algemene Vergadering van 9 september 2011, geldig vergaderend, en beslissend overeenkomstig art. 20 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, heeft volgende besluiten; genomen:

1. De vereniging wordt ontbonden met ingang van heden.

2. Als vereffenaar wordt aangesteld:

Delecluyse Fabienne, Statiestraat 105, 8810 Lichtervelde

3. De netto activa zullen besteed worden aan :

Maatschappij De Zwaan te Lichtervelde vzw, Margarethalaan 17, 8810 Lichtervelde, ondernemingsnummer: 0410.170.141

Te Lichtervelde, op 9 september 2011

Delecluyse Fabienne Vereffenaar

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2011- Annexes du Moniteur belge

II1 1I I1 I1 II 1 III UI

" 11151098*

Vc behc aar Belt Staal

28/03/2011
ÿþti MOO 2.2



Luik B 1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



OP

1 6, 1M1 Ultime

rrrrfrïra.

Ondernemingsnr : 0820.915.948

Benaming

(voluit) : CROWSNEST belgium

111,R RIIIIR11111

Bijiageirbij- het Belgisch -Staatsblad

J

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

iveaergetegd ter griffue vert Oe

rechtbank va ooghandel

Brugge - deling te Oostende

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Statiestraat 105 - 8810 Lichtervelde

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - wijzigingen raad van bestuur en gemachtigden

Uittreksel uit de statuten en akten:

De algemene vergadering van 3 maart 2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: CROWSNEST belgium

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Statiestraat 105, 8810 Lichtervelde en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brugge (afdeling rechtbank van koophandel te Oostende).

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering naar iedere plaats binnen het Nederlandse taalgebied mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft als doel het promoten van muziek- en beeldende kunstenaars en het organiseren van concerten, tentoonstellingen en evenementen, met de bedoeling binnenlandse en buitenlandse kunstenaars met elkaar in contact te brengen om zodoende het unieke van de verschillende culturen en de linken aan elkaar voor te stellen en aan het brede publiek.

Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

ARTIKEL 5

De vereniging kent effectieve en toegetreden leden.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Hun naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Hun minimumaantal is bepaald op drie.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement

Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de raad van bestuur.

ARTIKEL 8

De leden kunnen tot een jaarlijkse bijdrage van maximum 1000 euro verplicht worden. De jaarlijkse te betalen bijdrage wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De leden worden jaarlijks door de raad van bestuur aangemaand hun bijdrage binnen een bepaalde termijn te betalen. Het lid dat niet betaalt binnen dertig dagen na afloop van de bepaalde termijn wordt geacht ontslagnemend te zijn.

ARTIKEL 9

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schrifteljik aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Elk lid kan te allen tijde worden uitgesloten door een beslissing van de algemene vergadering, conform de bepalingen in artikel 31 van de statuten.

ARTIKEL 12: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor een periode van vier jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar. Om de twee jaar vervalt overigens de helft van de mandaten. Tussentijds benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

ARTIKEL 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, op voorwaarde dat minstens 1/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of door verlies van de functie op grond van dewelke hij als kandidaat voor de raad van bestuur wordt voorgedragen.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, op voorwaarde dat minstens 113 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

MOD 2.2

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15: Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit ais college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend, behalve in geval van aanname van nieuwe leden.

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet deze

oo dit meedelen aan de andere bestuurders vóór dat de raad van bestuur een besluit neemt. De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de

r. stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft. Voormelde procedure is niet toepasselijk op de gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt

" ~ gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

ARTIKEL 19: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid,

e W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur benoemt uit zijn bestuurders een voorzitter en kan daarnaast elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van

oo oo bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging

te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten

el

binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch

" Staatsblad.

o

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van twee

el bestuurders.

De voorzitter kan geldig tekenen namens de vereniging tegenover bpost (zoals bijvoorbeeld voor het in

ontvangst nemen van aangetekende zendingen).

oo

De voor bijzondere opdrachten aangestelde gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 20: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 1° lid,

W.VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de

neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- het aannemen en het wijzigen van het huishoudelijk reglement,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering komt samen na een beslissing door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, voor het goedkeuren van de begroting van het komend jaar en om zich uit te spreken over de kwijting van de bestuurders.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 25

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 dagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 26

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden worden door de voorzitter of bij diens ontstentenis door de ondervoorzitter of bij diens ontstentenis door minstens twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief tenminste acht dagen voor de vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 27

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen slechts behandeld worden indien alle leden aanwezig zijn en er een unaniem akkoord is om deze punten te behandelen.

ARTIKEL 32

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris-verslaggever en de leden die dat wensen. De notulen kunnen op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien na afspraak hieromtrent met de voorzitter van de vereniging. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris-verslaggever of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

De leden hebben eveneens, na afspraak met de voorzitter, recht op inzage in het ledenregister, in alle notulen en beslissingen van de raad van bestuur en van alle personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, alsook in alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

ARTIKEL 34

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5e meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vernield worden.

Zijn geen 2/3e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5e meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige of verwante doelstelling, aangeduid door de algemene vergadering.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De algemene vergadering heeft op 11 maart 2010 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van: Maertens Nathalie, Beversesteenweg 6, 8800 Roeselare, geboren op 28/09/1979, te Roeselare

De algemene vergadering heeft op 19 november 2010 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van: Debaets Nicole, Lendeleedsestraat 125, 8870 Izegem, geboren op 28/07/1960, te Eeklo

De algemene vergadering heeft op 19 november 2010 tot nieuwe bestuurder benoemd: Dedene Rik, Statiestraat 105, 8810 Lichtervelde, geboren op 23/12/1962, te Roeselare

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
CROWSNEST BELGIUM

Adresse
STATIESTRAAT 105 8810 LICHTERVELDE

Code postal : 8810
Localité : LICHTERVELDE
Commune : LICHTERVELDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande