CULTUURCENTRUM DE SCHAKEL, AFGEKORT : CC DE SCHAKEL

Association sans but lucratif


Dénomination : CULTUURCENTRUM DE SCHAKEL, AFGEKORT : CC DE SCHAKEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 411.089.958

Publication

16/04/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

VIII



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0411.089.958

Benaming

(voluit) : Cultuurcentrum De Schakel VZW

(verkort) : CC De Schakel VZW

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Schakelstraat 8, 8790 Waregem

Onderwerp akte : statutenwijziging

' De Algemene Vergadering van de leden op datum van 4 februari 2013 heeft de statuten van de vereniging gewijzigd om tot de volgende nieuwe tekst te komen:

Titel I  Naam, zetel, doel, duur

Art. 1 - Naam

De vereniging draagt de naam Cultuurcentrum De Schakel VZW, afgekort CC De Schakel VZW, hierna de vereniging genoemd.

Art. 2 - Adres

De zetel van de vereniging is gevestigd in het Cultuurcentrum, Schakelstraat 8, 8790 Waregem. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Kortrijk. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Art. 3 - Doel

De vereniging heeft tot doel, met inachtneming van de Cultuurpactwet van 16 juli 1973 en het Decreet Lokaal Cultuurbeleid van 13 juli 2001, het Cultuurcentrum van Waregem, eigendom van de stad Waregem, te beheren en uit te baten in opdracht van het stadsbestuur van Waregem.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is ondermeer in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Art. 4 - Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden worden.

Titel Il  De leden

Art. 5 - Werkende leden en toegetreden leden

De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden en niet aan de toegetreden leden.

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en de verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Kunnen alleen lid zijn van de vereniging, de natuurlijke personen die aan de volgende voorwaarden voldoen:

" actief deelnemen aan het cultuurleven in de ruimste zin van het woord, in het verzorgingsgebied van Waregem;

" daadwerkelijk wonen in vermeld verzorgingsgebied;

" afgevaardigd zijn door ofwel de Gemeenteraad ofwel de Cultuurraad van Waregem;

" geen personeelslid zijn van de vereniging, noch fulltime noch parttime;

" ingeschreven zijn op de dubbele ledenlijst, die aangelegd en bijgehouden wordt door de Raad van Bestuur.

Art. 6 --Werkende leden: aantal

Het aantal werkende leden van de vereniging bedraagt eenentwintig.

De schepen die cultuur onder zijn bevoegdheid heeft, behoort ambtshalve tot de werkende leden.

Van de overige twintig leden, worden er tien personen afgevaardigd door de Gemeenteraad, de andere tien

worden afgevaardigd door de Cultuurraad.

Art. 7  Werkende leden: procedure en inhoudelijke voorwaarden

De Raad van Bestuur houdt een dubbele .ledenlijst bij. Het ene gedeelte ervan vermeldt de leden

afgevaardigd door de Gemeenteraad, het andere gedeelte de leden afgevaardigd door de Cultuurraad.

Deze lijst ligt steeds ter inzage van belanghebbenden bij de directeur van de VZW.

Telkens een mandaat openvalt, verwittigt de Raad van Bestuur, onverminderd het bepaalde in artikel 9, binnen de dertig kalenderdagen, naar gelang van het geval de Gemeenteraad of de Cultuurraad schriftelijk, dat één of meer van de hen respectievelijk toekomende mandaten vacant zijn. Indien de Raad van Bestuur deze vacatures niet meedeelt binnen de voorziene termijn, mag ieder belanghebbende het initiatief tot deze mededeling nemen,

De mandanten maken de personen, die zij mandateren, schriftelijk bekend aan de Raad van Bestuur van de vereniging,

Binnen de veertien kalenderdagen na het ontvangen van bovenstaande mededeling onderzoekt de Raad van Bestuur of elk der aangeduide personen de voorwaarden tot effectief lidmaatschap vervult, die voorzien zijn in artikel 6. Indien ja, dan wordt de mandataris onmiddellijk ingeschreven op de ledenlijst en wordt meteen lid van de vereniging. In tegengesteld geval deelt de Raad van Bestuur zijn bevindingen schriftelijk mee aan de Gemeenteraad, respectievelijk de Cultuurraad. Indien de Raad van Bestuur het hem opgelegde onderzoek niet verricht binnen de voorgeschreven tijd, of indien hij de voorziene inschrijving niet doet, zal de belanghebbende mandataris van rechtswege geacht worden lid te zijn van de vereniging.

Art. 8  Werkende leden: rechten en plichten

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle verslagen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de directeur met wie zij een datum en het uur van de raadpleging van de documenten en stukken overeenkomen. Deze kunnen niet worden verplaatst (cfr. artikel 9 van het Koninklijk Besluit op de openbaarmaking van akten en stukken van de verenigingen zonder winstoogmerk en van private stichtingen van 26 juni 2003, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 27 juni 2003).

De leden van de vereniging zijn verplicht:

" de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

" de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Art, 9 Werkende leden: duur en einde van lidmaatschap

De duur van het lidmaatschap is zes jaar, met dien verstande dat zowel de Gemeenteraad als de Cultuurraad een volledige vernieuwing van zijn afgevaardigden moet doorvoeren in de loop van de eerste vier maanden volgend op de installatie van de nieuwe Gemeenteraad,

Zolang de nieuwe Gemeenteraad of de Cultuurraad na de installatievergadering van de Gemeenteraad zijn nieuwe lijst van afgevaardigden niet meedeelt aan de voorzitter van de VZW, blijven de in functie zijnde leden lid van de vereniging tot hun opvolgers zijn aangeduid.

Elk lid kan op gelijk welk ogenblik ontslag nemen door de voorzitter van de vereniging daarvan schriftelijk kennis te geven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Een werkend lid wordt geacht ontslag te nemen in de volgende gevallen:

" wanneer het werkend lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om werkend lid te worden (artikel 6, 7, 8);

" wanneer een werkend lid drie maal opeenvolgend ongemotiveerd afwezig is geweest op de Algemene Vergadering.

Het lidmaatschap neemt ook van rechtswege een einde ingevolge overlijden.

Telkens de Gemeenteraad of de Cultuurraad een einde stelt aan een door hem verleend mandaat zal hij hiervan onmiddellijk de Raad van Bestuur van de vereniging schriftelijk verwittigen en hem de naam van het nieuwe lid bekend maken.

Een lid kan op elk moment worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een tweederde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Dit gebeurt bij geheime stemming. De Raad van Bestuur kan een werkend lid gemotiveerd schorsen in afwachting van de Algemene Vergadering waarin over de uitsluiting wordt beslist.

Elk nieuw lid, aangesteld om een opengevallen mandaat in te vullen, is slechts voor de overblijvende duur van dat mandaat aangesteld, dus tot in de loop van de eerste vier maanden van een nieuwe legislatuur waarin een nieuwe Algemene Vergadering wordt samengesteld.

Art. 10  Werkende leden: bijdrage

Van de leden wordt er geen geldelijke bijdrage gevraagd. Zij mogen evenmin rechtstreeks of onrechtstreeks enig geldelijk voordeel halen uit hun lidmaatschap.

Art. 11  Werkende leden: ledenregister

De Raad van Bestuur houdt een dubbele ledenlijst bij. Het ene gedeelte ervan vermeldt de leden

afgevaardigd door de Gemeenteraad, het andere gedeelte de leden afgevaardigd door de Cultuurraad.

Deze lijst ligt steeds ter inzage van belanghebbenden bij de directeur van de VZW.

Art. 12  Toegetreden leden

Toegetreden leden van de vereniging zijn natuurlijke personen, woonachtig in het verzorgingsgebied van Waregem, die door de Algemene Vergadering, op voorstel van de Raad van Bestuur, aanvaard worden om toe te treden tot de vereniging.

Art. 13 Toegetreden leden; procedure en inhoudelijke voorwaarden

Op voorstel van de Raad van Bestuur kan de Algemene Vergadering iemand als toegetreden lid aanvaarden. Enkel de politieke fracties (zoals die bestaan bij de installatie van de nieuwe Gemeenteraad), die het quorum niet halen om een vertegenwoordiger als werkend lid af te vaardigen, kunnen één vertegenwoordiger als toegetreden lid voordragen.

Art. 14 Toegetreden leden: rechten en plichten

De toegetreden leden mogen de Algemene Vergadering bijwonen met raadgevende stem. De toegetreden leden van de vereniging zijn net als de werkende leden verplicht:

" de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

" de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Verder zijn de bepalingen van artikel 5 met betrekking tot de toegetreden leden op hen van toepassing. Art. 15  Toegetreden leden: einde lidmaatschap

Elk toegetreden lid kan op elk moment ontslag nemen uit de VZW. Dit ontslag wordt schriftelijk bezorgd worden aan de voorzitter.

Een toegetreden lid wordt geacht ontslag te nemen in de volgende omstandigheden:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2,2

" wanneer het toegetreden lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om toegetreden lid te worden (artikel 12, 13, 14);

" wanneer het toegetreden lid drie maal opeenvolgend ongemotiveerd afwezig is geweest op de Algemene Vergadering,

Een toegetreden lid kan op elk moment worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid,

Het lidmaatschap van een toegetreden lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van het toegetreden lid. Toegetreden leden kunnen uiteraard geen recht doen gelden op het netto-actief van de vereniging.

Art. 16  Toegetreden leden: bijdrage

Ook van de toegetreden leden wordt er geen geldelijke bijdrage gevraagd. Zij mogen evenmin rechtstreeks of onrechtstreeks enig geldelijk voordeel halen uit hun lidmaatschap.

Titel lii -- De organen

AFDELING 1  DE ALGEMENE VERGADERING

Art, 17  Samenstelling en voorzitterschap

De Algemene Vergadering (verder A.V. genaamd) is het soeverein orgaan van de vereniging. Zij is de

bijeenkomst van de werkende leden, samengeroepen om te beraadslagen en te beslissen over de belangen

van de vereniging.

De voorzitter van de Raad van Bestuur, en bij diens afwezigheid de ondervoorzitter, zit de A.V. voor. Als

beiden afwezig zijn, zit de oudste van de aanwezige bestuurders de A.V. voor.

Elk werkend lid kan slechts één ander werkend lid vertegenwoordigen.

De toegetreden leden worden uitgenodigd op de A.V.

Art. 18  Bevoegdheden

De A.V. is bevoegd inzake:

..de goedkeuring van de statuten;

'het wijzigen van de statuten;

'.het bepalen van de personeelsformatie;

.het aanstellen of afzetten van de bestuurders;

.het goed- en afkeuren van de begroting en de rekeningen en het verlenen van kwijting aan de bestuurders;

" het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

.de benoeming van de vereffenaars, wanneer de VZW ontbonden wordt;

" het definitief uitsluiten van een lid;

" de omzetting van de VZW in een vennootschap met sociaal oogmerk;

" het goedkeuren van het huishoudelijk reglement;

.het goed- of afkeuren van het beleid gevoerd door de Raad van Bestuur;

.het sluiten van een beheerscontract met de stad Waregem over het bestuur en de uitbating van het Cultuurcentrum van de stad Waregem;

'alle andere gevallen waarin de statuten dit bepalen.

Art. 19 - Samenkomst

leder jaar worden de leden tenminste tweemaal bijeengeroepen in gewone A.V. waarvan de eerste plaats vindt uiterlijk binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar. De tweede gebeurt normaal in het najaar bij de opmaak van de begroting van het volgend jaar. .

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht een bijzondere A.V. bijeen te roepen als ten minste twee bestuurders of één vijfde van de stemgerechtigde leden daarom verzoeken, binnen de maand na het indienen van zulk verzoek bij de Raad van Bestuur.

De A.V. wordt gehouden op een dag, uur en plaats bepaald in de oproepingsbrief. Alle stemgerechtigde leden en toegetreden leden moeten uitgenodigd worden.

De bijeenroeping gebeurt bij gewone brief, fax of mail, ondertekend in naam van de Raad van Bestuur door de voorzitter en de secretaris, of door twee bestuurders en verstuurd aan ieder lid ten minste acht kalenderdagen voor de vergadering, behalve in geval van gemotiveerde hoogdringendheid:in dat geval wordt de termijn herleid tot vier kalenderdagen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOd 2.2

De oproepingsbrief vermeldt de agenda. Over onderwerpen die niet op de agenda voorkomen, kan niet geldig worden gestemd, tenzij tenminste tweederde van de aanwezige stemgerechtigde leden beslist dat over een onderwerp hoogdringend een beslissing moet genomen worden.

De Raad van Bestuur bepaalt de agenda. Op die agenda moet evenwel elk voorstel warden gebracht, dat ondertekend is door ten minste één twintigste van de leden die voorkomen op de recentste jaarlijkse lijst.

Art. 20  Aanwezig heidsquorum en meerderheden

Al de werkende leden hebben gelijk stemrecht. Zij beschikken elk over één stem, tenzij ze ook nog een ander werkend lid vertegenwoordigen. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een stemgerechtigde volmachtdrager die tevens lid is van de vereniging en beschikt over een geschreven volmacht. Elk aanwezig stemgerechtigd lid mag slechts over één volmacht beschikken.

De A.V. kan in een eerste bijeenroeping slechts beraadslagen indien er een aanwezigheidsquorum van de helft van de werkende leden bereikt wordt, Indien opmaak en wijziging statuten, wijziging van het maatschappelijk doel, uitsluiting van werkende leden of ontbinding van de vereniging geagendeerd staan, wordt het aanwezigheidsquorum aangepast naar tweederde van de werkende leden (cfr. de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002).

indien bij een eerste bijeenroeping het aanwezigheidsquorum niet bereikt wordt, kan ten vroegste vijftien kalenderdagen later een nieuwe bijeenroeping gebeuren. Hierop kan beslist worden ongeacht het aantal aanwezige leden,

De A.V. beslist bij gewone meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden, tenzij de wet of de statuten in een bijzondere meerderheid voorzien.

Een bijzondere meerderheid wordt voorzien voor:

" opmaak en wijziging statuten: tweederde meerderheid;

" uitsluiting van werkende leden: tweederde meerderheid;

" ontbinding van de vereniging: viervijfde meerderheid;

" wijziging van het maatschappelijk doel: viervijfde meerderheid.

Art. 21 - Verslagen

Van elke A.V. wordt er een verslag gemaakt. De originele verslagen worden samengebracht in een daartoe bestemd register. De werkende én de toegetreden leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen van de A.V. door toezending van het verslag per gewone brief, per fax of per mail.

De secretaris stelt het verslag op. Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De voorzitter en de secretaris of twee bestuurders ondertekenen uittreksels uit de verslagen of afschriften ervan.

Als de VZVV een directeur heeft aangesteld, is deze ambtshalve secretaris van de A.V. Is die functie niet voorzien in de personeelsformatie of is de directeur afwezig, dan wordt hij/zij vervangen door de jongste bestuurder.

AFDELING 2  DE RAAD VAN BESTUUR

Art. 22 -- Voorwaarden en samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur,

Eén mandaat wordt voorbehouden voor de schepen van cultuur. De overige mandaten worden voor de helft ingevuld door effectieve leden, afgevaardigd door de Gemeenteraad en voor de andere helft door effectieve leden, afgevaardigd door de Cultuurraad. In elke helft moet minstens één mandaat toekomen aan iemand van het andere geslacht.

Bij de mandaten, ingevuld door de effectieve leden, afgevaardigd door de Gemeenteraad, moet één mandaat toekomen aan de politieke minderheid.

De Raad van Bestuur verkiest een voorzitter, ondervoorzitter en penningmeester. De functie van voorzitter of ondervoorzitter is voorbehouden voor de schepen van cultuur,

Als er een directeur binnen de VZW is, is deze van rechtswege secretaris van de Raad van Bestuur met raadgevende stem.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd, tenzij de A.V. anders beslist,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

M4D 2.2

Een bestuurder van de VZW of een bedrijf waarin een bestuurder van de VZW een bestuursmandaat vervult, kan geen betaalde opdracht ontvangen van de VZW tenzij de Raad van Bestuur dit vooraf goedkeurt,

Art, 23  Aantal

De Raad van Bestuur bestaat uit negentien bestuurders.

Als door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum (drie), dan blijven de bestuurders in functie tot dat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Art. 24 -- Benoeming en duur mandaat

Eén mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor de schepen van cultuur.

De overige mandaten warden voor de helft ingevuld door effectieve leden, afgevaardigd door de

Gemeenteraad en voor de andere helft door effectieve leden, afgevaardigd door de Cultuurraad.

Bij de mandaten, ingevuld door de effectieve leden, afgevaardigd door de Gemeenteraad, moet één

mandaat toekomen aan de politieke minderheid.

De benoeming gebeurt bij geheime stemming, bij gewone meerderheid van de vertegenwoordigde stemmen. Het gewoon aanwezigheidsquorum (de helft) is vereist.

Het mandaat loopt voor een duur van zes jaar telkens eindigend in de loop van de eerste vier maanden van het jaar waarin een nieuwe Gemeenteraad werd geïnstalleerd, op het moment dat een nieuwe Raad van Bestuur wordt gekozen.

Een huishoudelijk reglement, dat aan de goedkeuring van de A,V. is onderworpen, regelt de wijze waarop de verkiezingen, voorzien in het vorige lid, gebeuren.

Het mandaat van bestuurder duurt zes jaar en is hernieuwbaar, met dien verstande dat zowel de Gemeenteraad als de Cultuurraad een volledige vernieuwing van zijn afgevaardigden doorvoeren in de loop van de eerste vier maanden volgend op de installatie van de nieuwe Gemeenteraad en er daaropvolgend ook een nieuwe Raad van Bestuur moet samengesteld worden.

Art. 25 -- Bevoegdheden

De Raad van Bestuur leidt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de A.V. zijn voorbehouden.

Art. 26 -- Samenkomst

De Raad van Bestuur moet worden samengeroepen, wanneer het belang van de VZW dit vereist. Elke bestuurder heeft het recht de Raad van Bestuur samen te roepen, Hij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter,

De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter en de secretaris per gewone brief,.per fax of per mail, minimum twee kalenderdagen voor het tijdstip van samenkomen. De oproeping bevat datum, tijdstip en plaats van de samenkomst, evenals de agenda.

De agenda wordt opgesteld door de voorzitter en de secretaris,

Art. 27--Aanwezigheidsquorum, stemming en verkiezing voorzitter, ondervoorzitter en penning-meester

Om geldig te kunnen beslissen, moet bij de eerste oproeping minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn of bij volmacht vertegenwoordigd zijn. In een tweede bijeenroeping, minstens twee kalenderdagen na de eerste, is geen aanwezigheidsquorum meer vereist.

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid. Bij een onbesliste stemming is het voorstel aangenomen, behalve bij de verkiezing van de voorzitter, de ondervoorzitter en de penningmeester.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn effectieve leden, bij geheime stemming en met gewone meerderheid van stemmen, een voorzitter, een ondervoorzitter en een penningmeester.

Bij staking van stemmen tussen twee kandidaten herneemt de voorzitter de procedure voor een verkiezing tussen die twee kandidaten. Blijft er staking van stemmen, dan wordt het voorzitterschap toevertrouwd aan de kandidaat die de oudste in leeftijd is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.- 16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bij staking van stemmen tussen méér dan twee kandidaten wordt overgegaan tot zoveel opeenvolgende stembeurten als nodig om het getal kandidaten tot maximum twee terug te brengen, Vervolgens wordt de procedure gevolgd die voorzien is in het vorige lid.

De functie van voorzitter is onverenigbaar met het voorzitterschap van een stedelijke adviesraad. Art. 28 - Verslagen

Van elke vergadering van de Raad van Bestuur wordt er een verslag opgesteld. De originele verslagen van de Raad van Bestuur worden samengebracht in een daartoe bestemd register. Het verslag wordt per post, per fax of per mail doorgestuurd naar de bestuurders,

Als de VZW een directeur heeft aangesteld, is deze ambtshalve secretaris van de Raad van Bestuur. Is die niet voorzien in de personeelsformatie of is die afwezig, dan wordt hij/zij vervangen door de jongste bestuurder,

Art. 29  Einde mandaat

Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege. Dit is in de loop van de eerste vier maanden van een nieuwe legislatuur op het moment dat een nieuwe Raad van Bestuur wordt verkozen.

Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de VZW. Het ontslag gebeurt schriftelijk ter attentie van de voorzitter en wordt ook voorgelegd aan de A.V. Indien door het ontslag de werking van de VZW in gevaar komt, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort tot er een vervanger is aangesteld.

Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen in de volgende omstandigheden:

" wanneer de bestuurder niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om bestuurder te worden in de VZW;

" wanneer de bestuurder drie maa! achtereenvolgens zonder verontschuldiging niet aanwezig is geweest op de vergadering van de Raad van Bestuur;

" wanneer een bestuurder in een bepaalde hoedanigheid lid was van de Raad van Bestuur en hij of zij deze hoedanigheid verliest.

Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de A.V., bij geheime stemming met een gewone meerderheid.

Het mandaat van de bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van die bestuurder,

Een nieuwe bestuurder, aangesteld om een opengevallen mandaat in te vullen, is slechts voor de overblijvende duur van dat mandaat benoemd, dus tot in de loop van de eerste vier maanden van een nieuwe legislatuur op het moment dat een nieuwe Raad van Bestuur wordt samengesteld,

AFDELING 3  HET DAGELIJKS BESTUUR Art. 30  Voorwaarden en samenstelling

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, Dit is de voerzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester,

Art, 31  Bevoegdheden en duur

Het dagelijks bestuur kan de dagdagelijkse handelingen, de handelingen van minder belang en de

dringende handelingen binnen de VZW stellen,

Binnen deze bevoegdheid kan het dagelijks bestuur de VZW in en buiten rechte vertegenwoordigen.

De duur voor deze bevoegdheidsdelegatie kan niet langer zijn dan zes jaar en de Raad van Bestuur kan die

delegatie te allen tijde met onmiddellijke ingang intrekken.

De leden van het dagelijks bestuur oefenen hun bevoegdheden gezamenlijk uit.

Art. 32 - Einde mandaat

Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege.

Een dagelijks bestuurder kan op elk moment ontslag nemen.

Er moet wei rekening gehouden worden met de verplichtingen die volgen uit contracten met de VZW.

Indien door het ontslag de werking van de VZW in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de dagelijks

bestuurder opgeschort tot er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

Een dagelijks bestuurder wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden;

" wanneer een dagelijks bestuurder niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om dagelijks bestuurder te worden in de VZW;

" wanneer een dagelijks bestuurder in een bepaalde hoedanigheid lid was van het dagelijks bestuur en hijfzij deze hoedanigheid verliest.

Een dagelijks bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de Raad van Bestuur. Een stemming over afzetting gebeurt geheim en bij gewone mèerderheid.

Het mandaat van dagelijks bestuurder eindigt van rechtswege bij overlijden.

AFDELING 4  DE DIRECTEUR

Art. 33

In geval de personeelsformatie een directeur voorziet, benoemt de Raad van Bestuur de directeur. Deze is ten opzichte van de vereniging verbonden door een arbeidsovereenkomst.

De functie van directeur is onverenigbaar met het uitoefenen van een politiek mandaat in Waregem.

De directeur is ertoe gehouden zijn beroepsactiviteit integraal aan de vereniging te wijden. Het is de directeur uitdrukkelijk verboden enige winstgevende activiteit uit te oefenen, al dan niet in dienstverband, zelfs door een tussenpersoon.

Art. 34

De directeur vervult ambtshalve de functie van secretaris van de A.V. en van de Raad van Bestuur, Hij beschikt slechts over een raadgevende stem. Bij afwezigheid wordt hij vervangen door de jongste van de aanwezige stemgerechtigde bestuurders.

Art. 35

De directeur voert de beslissingen van de Raad van Bestuur en van het dagelijks bestuur uit (cfr. artikel 33),

De organisatie van en het toezicht op de dagelijkse bedrijvigheid in de lokalen van de vereniging vallen onder zijn bevoegdheid.

De directeur is het hoofd van het bezoldigd personeel.

Hij behandelt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en ondertekent namens de vereniging alle kwijtingen en ontvangstbewijzen ten aanzien van post, vervoerinstanties en dergelijke.

AFDELING 5  DE COMMISSARIS

Art, 36

Het toezicht over de financiën van de vereniging wordt opgedragen aan een commissaris, aangesteld en desgevallend bezoldigd door het stadsbestuur van Waregem.

Art. 37

De commissaris is gerechtigd te allen tijde inzage te nemen van alle boekhoudkundige documenten van de vereniging, zonder verplaatsing ervan.

Hij is verplicht ieder jaar een gemotiveerd verslag op te stellen over de rekeningen van het verlopen boekjaar. De leden van de Raad van Bestuur en de directeur zijn verplicht hem daarbij alle gevraagde documenten voor te leggen en alle gevraagde uitleg te verstrekken.

Hij moet zijn verslag elk jaar uiterlijk op 15 maart bezorgen aan de vereniging en uiterlijk op 30 april aan het College van Burgemeester en Schepenen, samen met de rekeningen, goedgekeurd door de A.V.

Dit verslag moet, voor de bijeenkomst van de A.V., op de zetel van de vereniging ter inzage liggen van de leden, De Raad van Bestuur legt de besluiten van dat verslag voor aan de A.V. Het volledige verslag wordt toegevoegd aan de rekeningen van het desbetreffende boekjaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Art, 38

De duur van het mandaat van commissaris is bepaald op zes jaar en is hernieuwbaar.

Titel IV  Vertegenwoordiging

Art. 39 - Meerhandtekeningsclausule

De VZW wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de voorzitter en de secretaris. De vertegenwoordiging gebeurt door hun gezamenlijke handtekening.

Titel V  Boekhouding, ontbinding en vereffening

Art. 40  Begroting en rekening

Jaarlijks legt de Raad van Bestuur de begroting aan de goedkeuring van de A.V. voor. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, spreekt de A.V. zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en de commissaris.

Het boekhoudkundig jaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

De Raad van Bestuur ziet de rekeningen om de drie maanden na en viseert ze.

De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig kalenderdagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Art, 41  Ontbinding, nietigheid en vereffening

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de A.V. tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding, benoemt de A.V., of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden,

In geval van ontbinding, wordt het netto-actief van de vereniging overgedragen aan de stad Waregem ten bate van het cultuurleven in de stad. Werkende of toegetreden reden kunnen aan het einde van hun mandaat nooit aanspraak maken op het netto-actief van de VZW.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou wijzigen of vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, alsook de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Titel VI  Overgangsbepalingen

Art. 42

Aansluitend op de installatie van elke nieuwe Gemeenteraad (om de zes jaar), verzoekt de Raad van Bestuur de Gemeenteraad en de Cultuurraad schriftelijk hun afgevaardigden binnen de drie maanden schriftelijk aan de voorzitter van de vereniging bekend te maken. Binnen de maand na deze bekendmaking, roept de Raad van Bestuur in functie de A.V., samengesteld volgens de bepalingen van deze statuten, bijeen.

Alle mandaten van leden en bestuurders komen dus om de zes jaar vacant en worden opnieuw gekozen volgens de vermelde procedures.

In de Algemene Vergadering op 11 maart 2013 werd het ontslag als bestuurder van Cultuurcentrum De Schakel VZW geacteerd van de volgende personen:

- de heer Adams Guy, wonende Kraaienveld 4 te 8790 Waregem, en geboren te Waregem op 11.09.1969;

- de heer Chanterie Michel, wonende Zultseweg 228 te 8790 Waregem, en geboren te Waregem op

30.07.1951, penningmeester;

- de heer Debrouwere Bert, wonende Akkerwindelaan 23 te 8791 Beveren-Leie, en geboren te Kortrijk op

03.10.1983;

- mevrouw Deketele Annie, wonende Industrielaan 91 te 8790 Waregem, en geboren te Deerlijk op

18.09.1943;

MOD 2.2

- mevrouw Demuynck Marie Thérèse, wonende Baanstknokstraat 49 te 8790 Waregem, en geboren te Waregem op 10.03.1951;

- de heer Duthoy Jozef, wonende Kruishoutemseweg 20 te 8790 Waregem, en geboren te Waregem op 25.04.1961, ondervoorzitter;

- de heer lacopucci Pietro, wonende Kortrijkseweg 68 te 8791 Beveren-Leie, en geboren te Kortrijk op 29.07,1977, voorzitter;

- mevrouw Smeyers Annelles, wonende Churchilliaan 87 te 8790 Waregem, en geboren te Merchtem op 09.07.1963;

- de heer Vanden Broecke Paul, wonende Stormestraat 76 bus 42 te 8790 Waregem, en geboren te Waregem op 02.01.1957;

- de heer Vandenberghe Nicol, wonende Koning Albertstraat 37 te 8791 Beveren-Leie, en geboren te Beveren-Leie op 24.10.1937;

- mevrouw Vandenbroeke Heidi, wonende Boulezlaan 26 te 8790 Waregem, en geboren te Waregem op 12.04.1969.

In dezelfde Algemene Vergadering op 11 maart 2013 werden de volgende personen als bestuurder van Cultuurcentrum De Schakel VZW benoemd:

- de heer Chanterie Michel, wonende Zultseweg 228 te 8790 Waregem, en geboren te Waregem op 30.07.1951;

- mevrouw Cloet Delphine, wonende Franklin Rooseiieltlaan 49 te 8790 Waregem, en geboren te Waregem op 22.09.1981;

mevrouw Coussement Nele, wonende Ballingstraat 4 te 8792 Desselgem, en geboren te Kortrijk op 13.01.1975;

- mevrouw Deconinck Veerle, wonende Alsteen 12 te 8792 Desselgem, en geboren te Kortrijk op 03.09.1954;

e - mevrouw Deketele Annie, wonende Industrielaan 91 te 8790 Waregem, en geboren te Deerlijk op 18.09.1943;

- de heer De Langhe Guy, wonende Broekstraat 53 te 8790 Waregem, en geboren te Waregem op 25.01.1953;

e - de heer Delie Koen, wonende Tapuitstraat 63 te 8790 Waregem, en geboren te Kortrijk op 19.11.1969;

- de heer Deloof Geert, wonende Bermkouter 14 te 8791 Beveren-Leie, en geboren te Zwevegem op

23.01.1958;

- de heer Demuytere Tonny, wonende Kleithoekstraat 34 te 8790 Waregem, en geboren te Deinze op

10.07.1953;

- mevrouw Devos Connie, wonende Kruishoutemseweg 28 te 8790 Waregem, en geboren te Kortrijk op

' 04.01.1977;

- de heer Dierickx Carlos, wonende Boterbloemstraat 67 te 8790 Waregem, en geboren te Waregem op

0 09.08.1953;

N

er c - de heer Duthoy Jozef, wonende Kruishoutemseweg 20 te 8790 Waregem, en geboren te Waregem op

co 25.04.1961;

r`D-+ - de heer lacopucci Pietro, wonende Kortrijkseweg 68 te 8791 Beveren-Leie, en geboren te Kortrijk op 29.07,1977;

- mevrouw Ravelingien Kathleen, wonende Hoogmolenstraat 86 te 8790 Waregem, en geboren te Kortrijk op 19.11,1953;

- de heer Vanden Broecke Paul, wonende Stormestraat 75 bus 42 te 8790 Waregem, en geboren te et

et Waregem op 02.01,1957;

de heer Vandenberghe Nicol, wonende Koning Albertstraat 37 te 8791 Beveren-Leie, en geboren te Beveren-Leie op 24.10.1937;



r mevrouw Vandenbroeke Heidi, wonende Boulezlaan 26 te 8790 Waregem, en geboren te Waregem op 12.04.1969;

pq - de heer Van der Borght Joris, wonende Molenstraat 84 te 8790 Waregem, en geboren te Gent op 21.11.1965;

" S: - de heer Vercruysse Marc, wonende Leenakkerstraat 8 te 8791 Beveren-Leie, en geboren te Kortrijk op 27.01.1955.

Uittreksel uit het verslag van de Algemene Vergadering op 11 maart 2013

et Naar aanleiding van de installatie van de nieuwe Gemeenteraad wordt er overeenkomstig de statuten ook een nieuwe Raad van Bestuur samengesteld. Derhalve heeft de Algemene Vergadering het ontslag ais bestuurder geacteerd van de volgende personen: Guy Adams, Michel Chanterie, Bert Debrouwere, Annie Deketele, Marie Thérèse Demuynck, Jozef Duthoy, Pietro lacopucci, Annelles Smeyers, Paul Vanden Broecke, Nicol Vandenberghe en Heidi Vandenbroeke.

De volgende persoon worden benoemd als bestuurder: Michel Chanterie, Delphine Cloet, Noie Coussement, Veerie Deconinck, Annie Deketele, Guy De Langhe, Koen Delle, Geert Deloof, Tonny Demuytere, Connie Devos, Carlos Dierickx, Jozef Duthoy, Pietro lacopucci, Kathleen Ravelingien, Paul Vanden Broecke, Nicol Vandenberghe, Heidi Vandenbroeke, Joris Van der Borght en Marc Vercruysse.

. > Y

, MOD 2.2

Voor-

behouden

abn het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B Vervolg

In de vergadering van de Raad van Bestuur op 11 maart 2013 werden de volgende personen als dagelijks bestuurder van Cultuurcentrum De Schakel VZW benoemd:

- de heer lacopucci Pietro, wonende Kortrijkseweg 68 te 8791 Beveren-Leie, en geboren te Kortrijk op 29.07,1977, voorzitter;

- de heer Duthoy Jozef, wonende Kruishoutemseweg 20 te 8790 Waregem, en geboren te Waregem op 25.04.1961, ondervoorzitter;

- mevrouw Maas Esther, wonende Scheldestraat 114 te 9040 Sint-Amandsberg, en geboren te Neerpelt op 08.94.1979, secretaris;

- de heer Chanterie Michel, wonende Zultseweg 228 te 8790 Waregem, en geboren te Waregem op 30.07.1951, penningmeester,

Uittreksel uit het verslag van de vergadering van de Raad van Bestuur op 11 maart 2013

De Raad van Bestuur heeft overeenkomstig de statuten de volgende personen benoemd als dagelijks bestuurder: Pietro lacopucci in de functie van voorzitter, Jozef Duthoy in de functie van ondervoorzitter, Esther Maas in de functie van secretaris en Michel Chanterie in de functie van penningmeester,

Pietro lac" pucci

voorzitter

Esther Maas

secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
CULTUURCENTRUM DE SCHAKEL, AFGEKORT : CC DE …

Adresse
SCHAKELSTRAAT 8 8790 WAREGEM

Code postal : 8790
Localité : WAREGEM
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande