CULTUUROVERLEG ZEVEN, AFGEKORT : CO7

Divers


Dénomination : CULTUUROVERLEG ZEVEN, AFGEKORT : CO7
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 877.372.225

Publication

19/03/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

BE i-G;SCateAATSBl_AD

MONITEUR BELGE

1 i -03- 2014

Ondernemingsnr : Benaming 0877.372.225

(voluit) Cultuuroverleg Zeven

(verkort) : Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte_ : C07

Het jaar 2014 Projectvereniging

Grote Markt 1, 8970 Poperinge (België)

Akte van verlenging CO7 2014-2019

Op woensdag 29 januari

Voor ons, Christof Dejaegher, burgemeester van de gemeente Poperinge, gemeente alwaar de zetel van de projectvereniging CultuurOverleg Zeven gevestigd is, optredend overeenkomstig artikel 14 van het decreet van 6 juli 2001, houdende de intergemeentelijke samenwerking.

Zijn verschenen:

Het gemeentebestuur van Heuvelland, vertegenwoordigd door de heer Marc Lewyllie, burgemeester, en de heer Sigurd Verstraete, secretaris, optredend bij toepassing van artikel 182 van het Gemeentedecreet;

Het gemeentebestuur van leper, vertegenwoordigd door de heer Jan Durnez, burgemeester, en de heer Stefan Depraetere, secretaris, optredend bij toepassing van artikel 182 van het Gemeentedecreet;

Het gemeentebestuur van Langemark-Poelkapelle, vertegenwoordigd door de heer Alain Wyffels, burgemeester, en mevrouw Sabine De Wandel, secretaris, optredend bij toepassing van artikel 182 van het Gemeentedecreet;

Het gemeentebestuur van Mesen, vertegenwoordigd door de heer Sandy Evrard, burgemeester, en de heer Patrick Florissoone, secretaris, optredend bij toepassing van artiket 182 van het Gemeentedecreet;

Het gemeentebestuur van Poperinge, vertegenwoordigd door de heer Christof Dejaegher, burgemeester, en de heer Bernard Koelens, secretaris, optredend bij toepassing van artikel 182 van het Gemeentedecreet;

Het gemeentebestuur van Vleteren, vertegenwoordigd door de heer Stephan Mourisse, burgemeester, en mevrouw Nele Vanderhaeghe, secretaris, optredend bij toepassing van artikel 182 van het.Gemeentedecreet;

Het gemeentebestuur van Zonnebeke, vertegenwoordigd door de heer Dirk Cardoen, burgemeester, en de heer Francis Claeys, secretaris, optredend bij toepassing van artikel 182 van het Gemeentedecreet;

Verklarend dat de gemeenten unaniem beslist hebben dat de projectvereniging C07 wordt verlengd van 1 januari 2014 tot 31 december 2019, handelend in uitvoering van de beslissingen van de respectievelijke gemeenteraden dd. 2109/2013, 2/09/2013, 2/09/2013, 22/08/2013, 30/09/2013, 8/08/2013, 28/10/2013;

Verklarend dat de statuten van de projectvereniging C07,

handelend in uitvoering van de beslissingen van de respectievelijke gemeenteraden dd. 30/12/2013,

2/12/2013, 16112/2013, 28111/2013, 30/12/2013, 20/11/2013, 23/12/2013;

vanaf heden luiden als volgt;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

1111,1.21,1 jï111111)11111111

V beh

aa

Bel Stoa

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

FIOOFDSTUK 1 NAAM, ZETEL, DEELNEMERS, DOELSTELLING EN DUUR

Artikel 1 naam van de projectvereniging

0e projectvereniging wordt genoemd 'CultuurOverleg Zeven', afgekort 'CO7'. Zij wordt beheerst door de bepglingen van het decreet van 6 juli 2001, houdende de intergemeentelijke samenwerking, en door deze statuten.

Artikel 2 zetel van de projectvereniging

pe zetel van de projectvereniging is gevestigd in het Stadhuis van Poperinge, Grote Markt 1, 8970

Poperinge.

Artikel 3 deelnemers aan de projectvereniging

Pe deelnemers aan de projectvereniging zijn de gemeenten Heuvelland, leper, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke. Te allen tijde kunnen nieuwe deelnemers toetreden tot de projectvereniging, Zij dienen daartoe een aangetekend schrijven te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur, die de aanvraag op de agenda van de eerstvolgende raad van bestuur brengt.

Artikel 4 doel van de projectvereniging

De basisdoelstelling van C07 is door overleg en samenwerking tussen de diverse culturele actoren in de

regio culturele meerwaarden te creëren.

pit betekent onder meer;

Een afstemming van het cultuuraanbod realiseren door acties op het domein van het erfgoed, de kunsten,

de socio-culturele sector, en de cultuurcommunicatie.

" Culturele ontwikkelingen stimuleren die de mogelijkheden van een afzonderlijke gemeente overstijgen en hiervoor culturele projecten op schaal van de regio ontwikkelen.

" Het bestaande aanbod beter bekend en toegankelijk maken bij een ruim publiek en hiervoor kwalitatieve communicatiekanalen ontwikkelen.

" Een cultureel imago opbouwen gebaseerd op het profiel en de kenmerken van de regio en zodoende werKen aan de uitstraling van de regio.

" Een gezamenlijk beleid voor het archeologisch erfgoed in de streek uitwerken met een intergemeentelijke archeologische dienst die zijn werking baseert op de jaarlijks af te sluiten resultaatsverbintenis met het agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse Gemeenschap;

Samen te werken voor de uitvoering van een geïntegreerd en integraal lokaal cultureel-erfgoedbeleid dat gericht is op een betere zorg voor en ontsluiting van het cultureel erfgoed op het grondgebied van de 7 gemeenten door het afsluiten van een cultureel-erfgoedconvenant met de Vlaamse Gemeenschap.

Artikel 5 duur van de projectvereniging

De projectvereniging werd opgericht voor de periode 1 november 2005 tot 31 december 2007 en opeenvolgende keren verlengd. Deze statuten zijn geldig vanaf 1 januari 2014, Tijdens de bij de oprichting van een projectvereniging vastgestelde duur, is geen uittreding mogelijk. De projectvereniging kan opeenvolgende keren verlengd worden voor een termijn die telkens niet langer mag zijn dan zes jaar, ingevolge de voor het verstrijken van de termijn door de deelnemende gemeenten genomen beslissingen ten gunste van de verlenging.

Bij gebrek aan instemming van alle betrokken gemeenten of bij het uitblijven van een of meer beslissingen, wordt de projectvereniging ontbonden.

HOOFDSTUK 2 BESTUUR VAN DE VERENIGING

Artikel 6 bestuur van de vereniging

§1. De projectvereniging wordt geleid door een raad van bestuur waarvan de leden benoemd worden door de deelnemende gemeenten.

§2. Deze raad van bestuur heeft uitsluitend de bevoegdheid tot het nemen van beslissingen die kaderen binnen het doel van de vereniging. De raad van bestuur is in elk geval bevoegd voor het personeelsbeleid.

Artikel 7 samenstelling raad van bestuur

§1. De raad van bestuur bestaat uit stemgerechtigde leden en uit leden met raadgevende stem.

§2. De stemgerechtigde leden zijn leden van de colleges van burgemeester en schepenen. De voorzitter wordt gekozen uit de stemgerechtigde leden. Elk stemgerechtigd lid beschikt over slechts één stem.

§3. Daarnaast duidt elke deelnemende gemeente één afgevaardigde aan, als lid met raadgevende stem. Deze afgevaardigden zijn steeds raadsleden in de deelnemende gemeenten, verkozen op een lijst waarvan geen enkele verkozene deel uitmaakt van het college van burgemeester en schepenen of aangesteld is als voorzitter van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn.

§4. De raad van bestuur duidt een niet-stemgerechtigd secretaris aan.

§5. De raad van bestuur kan technische adviseurs uitnodigen om aan de werkzaamheden van de raad van bestuur deel te nemen.

§6. Er bestaat een onverenigbaarheid tussen het mandaat van bestuurder van de projectvereniging en verschillende ambten, functies en mandaten zoals bepaald in artikel 48 en 51 van het decreet van 6 juli 2001.

MOD 2.2

§7. Leden van de raad van bestuur kunnen zich niet laten vervangen op de vergaderingen. Stemgerechtigde

, leden kunnen wel een volmacht geven aan een ander stemgerechtigd lid. Elk lid kan maar over één volmacht

*r beschikken.

§8. De bestuurders worden benoemd voor de duur van de projectvereniging, maar zijn van rechtswege ontslagnemend bij verlies van hun openbaar mandaat, uitgezonderd in geval van algehele vernieuwing van de gemeenteraden. In voorkomend geval duiden de deelnemende gemeenten in de loop van de maand januari volgend op het jaar van de verkiezingen tot algehele vernieuwing van de gemeenteraden, de nieuwe bestuurders aan. Zij treden aan op 1 februari daaropvolgend. De gebeurlijke aanduiding van bestuurders door de andere deelnemers gebeurt dan in de loop van de maand volgend op de installatie van hun eigen raden.

Artikel 8 werkingsmodaliteiten

Om geldig te beraadslagen en te beslissen is een aanwezigheidsquorum vastgesteld op de gewone meerderheid van het aantal bestuurders, zowel in het geheel als in de groep van de door de gemeenten benoemde bestuurders. Indien het aanwezigheidsquorum niet wordt bereikt, wordt binnen de twee weken een nieuwe vergadering bijeengeroepen waarin de aanwezige leden geldig beslissen. Deze bepaling geldt niet voor de voorstellen tot statutenwijziging en aanvaarding van toetreding.

De voor de beslissingen vereiste meerderheid is steeds de gewone meerderheid die bereikt moet worden zowel in het geheel als in de groep van de door de gemeenten benoemde bestuurders.

De overige werkingsmodaliteiten van de raad van bestuur worden vastgelegd in een huishoudelijk reglement dat gewijzigd kan worden bij eenvoudige beslissing van de stemgerechtigde leden van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 9 vergaderingen raad van bestuur

De raad van bestuur vergadert ten minste twee keer per jaar. De uitnodigingen worden minstens één week

vooraf verstuurd, vergezeld van een agenda.

Artikel 10 presentiegeld

De leden van de raad van bestuur zullen geen presentiegeld ontvangen,

Artikel 11 ondersteuning raad van bestuur

De raad van bestuur kan werkgroepen of adviesgroepen oprichten om de vergaderingen van de raad van

bestuur voor te bereiden en kan specifieke opdrachten uitbesteden aan derden.

Artikel 12 verslaggeving aan de gemeenteraden

§1. De vergaderingen van de raad van bestuur zijn niet openbaar. De notulen van de vergaderingen, met bijgevoegd stemgedrag en de bijhorende documenten worden, maximaal één maand na de vergadering, ter inzage gelegd van de gemeenteraadsleden op het secretariaat van alle aangesloten gemeenten.

§2. Op verzoek van een raadslid van een deelnemend lokaal bestuur worden de verslagen van de raad van bestuur elektronisch ter beschikking gesteld.

§3. De raad van bestuur legt de jaarrekeningen, samen met het activiteitenverslag en het verslag van de accountant jaarlijks, voor eind mei, voor aan de gemeenteraden.

Artikel 13 bestuurlijk toezicht

De toezichthoudende overheid kan bij de intergemeentelijke overheid alle documenten en inlichtingen opvragen of die ter plaatse raadplegen, Ze bepaalt de informatiedrager en de vorm waarin de gegevens worden verstrekt.

HOOFDSTUK 3 FINANCIEEL BEHEER

Artikel 14 begroting en rekeningen

§1. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de wetgeving op de boekhouding van de ondernemingen en met naleving van de richtlijnen die de overheid uitvaardigt m.b.t. de boekhoudkundige verrichtingen; aldus verloopt het boekjaar elk jaar op 31 december,

§2. De raad van bestuur stelt de rekening van het afgelopen jaar en de begroting van het lopende jaar samen en keurt die goed uiterlijk tegen 31 maart.

§3. De jaarrekeningen worden na hun goedkeuring overeenkomstig de procedure door toedoen van de raad van bestuur neergelegd bij de Nationale Bank van België.

Artikel 15 financiering

De gemeentebesturen financieren de projectvereniging jaarlijks met een bedrag van 1,65 euro per inwoner per jaar vanaf 1 januari 2014. In het geval van wegvallende en/of bijkomende taken en subsidiemogelijkheden dient deze financiering te worden herbekeken.

Artikel 16 financiële controle

De raad van bestuur benoemt een accountant die de controle op de financiële toestand uitvoert en hierover

jaarlijks rapporteert.

HOOFDSTUK 4 WIJZIGING STATUTEN, TOETREDING, ONTBINDING

Voorbehouden `eaan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

MOR 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 17 wijziging van de statuten, toetreding

De wijzigingen van de statuten, de aanvaarding van de toetreding van nieuwe leden en de wijziging van de financiële bijdrage behoeven de unanieme instemming van de deelnemende gemeenten, op basis van een ge rneenteraadsbeslissi ng.

Artikel 18 ontbinding van de vereniging

De vereniging kan voortijdig ontbonden worden mits een unaniem akkoord van de bestuurders. De

vereniging stelt hiertoe een vereffenaar aan.

Artikel 19 bestemming van de activa

In geval van ontbinding van de vereniging worden de activa, na aanzuivering van de eventuele passiva,

overgedragen aan de deelnemende gemeenten in verhouding tot de betaalde financiële bijdragen.

Artikel 20 slotbepaling

Voor alles wat niet in deze statuten is voorzien gelden de bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. Voor al wat niet uitdrukkelijk geregeld is door dit decreet, zijn op het samenwerkingsverband met rechtspersoonlijkheid de bepalingen van toepassing van het wetboek voor de vennootschappen die gelden voor de vennootschapsvorm van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

De regels omtrent de uitvoering en verklaring van onderhavige overeenkomst zijn voor het overige onderworpen aan de wetgeving die op het ogenblik van het opstellen der overeenkomst van kracht is. Alleen de rechtbank van leper is bevoegd om kennis te nemen van de geschillen voortspruitend uit onderhavige overeenkomst.

Aldus verleden voor Christof Dejaegher, burgemeester van Poperinge, op 29 januari 2014 te Poperinge en opgemaakt in 12 exemplaren waarbij aan elke deelnemende gemeente een exemplaar zal worden bezorgd.

Sigurd Verstraete,

secretaris Heuvelland

Marc Lewyllie,

burgemeester Heuvelland

Stefan Depraetere,

secretaris leper

Jan Dumez,

burgemeester leper

Sabine De Wandel,

secretaris Langemark-Poelkapelle

Alain Wyffels,

burgemeester Langemark-Poelkapelle

Patrick Florissoone,

secretaris Mesen

Sandy Evrard,

burgemeester Mesen

Bernard Roelens, secretaris Poperinge Christof Dejaegher, burgemeester Poperinge

Nele Vanderhaeghe, secretaris Vleteren Stephan Mourisse, burgemeester Vieteren

Francis Claeys, secretaris Zonnebeke Dirk Cardoen, burgemeester Zonnebeke

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening

06/03/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 26.02.2014, NGL 05.03.2014 14057-0561-011
10/04/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 27.02.2013, NGL 08.04.2013 13083-0210-011
11/04/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 27.03.2012, NGL 06.04.2012 12081-0022-012
23/08/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 31.03.2011, NGL 20.08.2011 11413-0391-015
26/03/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 16.03.2010, NGL 24.03.2010 10072-0251-014
28/04/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 31.03.2009, NGL 27.04.2009 09117-0397-013
22/04/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 17.03.2008, NGL 15.04.2008 08106-0260-014
16/05/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 28.03.2007, NGL 07.05.2007 07137-0155-017
02/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 24.03.2016, NGL 31.08.2016 16513-0174-010

Coordonnées
CULTUUROVERLEG ZEVEN, AFGEKORT : CO7

Adresse
GROTE MARKT 1, STADHUIS POPERINGE 8970 POPERINGE

Code postal : 8970
Localité : POPERINGE
Commune : POPERINGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande