CYCLING TEAM OOSTKUST

Association sans but lucratif


Dénomination : CYCLING TEAM OOSTKUST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 563.428.656

Publication

01/10/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Naam vereniging: Cycling Team Oostkust- vzw)

Adres vereniging: Weldadigheidstraat 62  8730 Beernem

Ondernemingsnummer: (dit nummer ontvangt u van de rechtbank van koophandel eens u een erkenning

krijgt als vzw)

Hoofdstuk 1.- Naam, Zetel, Doel

Art. 1. Oprichting: Heden 20 september 2014 , stichtingsdatum, wordt een vereniging zonder winstoogmerk

opgericht overeenkomstig de wet van 27 juni1921,zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002;

Gegevens oprichters:

Voorzitter Moenaert Mario, Weldadigheidstraat 62, 8730 Beernem, Torhout 26 04 1967

Secretaris Vandenabeele Wouter, Damsestraat 3, 8730 Beernem, Brugge 10 05 1990

Penning Lampo Brigitte, Weldadigheidstraat 62, 8730 Beernem, Knokke 29 03 1969

Art. 2. Benaming en maatschappelijke zetel van de vereniging: De vereniging draagt de naam Cycling Team Oostkust De zetel van de vereniging is gevestigd te 8730 Beernem, Weldadigheidstraat 62 en valt onder het gerechtelijk arrondissement Brugge.

Art. 3. Doel vereniging: de vereniging heeft tot doel de wielersport te beoefenen en te bevorderen waar en door welke middelen zij nodigacht, en de sportieve, culturele en sociale ontwikkeling van haar leden te begunstigen. Duur: vanaf 01/01/2015 en voor onbepaalde duur.

Hoofdstuk 2.  Lidmaatschap: voorwaarden tot toelaten en uittreden van leden

Art. 4.Het aantal leden is onbeperktmaar moet tenminste drie bedragen. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, metinbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijndiegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister die jaarlijkswordt neergelegd op de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement Brugge (of waar uw vereniging toe behoort). De wettelijke bepalingen zijn alleen opde effectieve leden toepasselijk. De rechten en verplichtingen van toegetreden leden worden beschreven in een huishoudelijkreglement.

STATUTEN

De maatschappelijke zetel kan slechts verplaatst worden door dealgemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven indeze statuten.

statuten voor vzw Cycling Team Oostkust

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Cycling Team Oostkust

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Weldadigheidstraat 62

*14308738*

Luik B

8730

België

0563428656

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Beernem

Griffie

Neergelegd

29-09-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Art. 5.Om lid te worden moet men als dusdanig aanvaard worden door de algemene vergadering. Het verzoek om toelating vaneen kandidaat effectief lid moet schriftelijk ingediend worden bij de voorzitter van de raad van bestuur.De maximum bijdrage voor effectieve leden bedraagt 150Euro (bedrag invullen) .

Art. 6. Het lidmaatschap eindigt door overlijden, door het niet betalen van het lidgeld vóór 01/01 van het lopend jaar endoor ontslag. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis wordengebracht. Tot uitsluiting wordt enkel beslist door de algemene vergadering met een meerderheid van 2/3 van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Hoofdstuk 3 - Raad van bestuur

Art. 7. De vereniging wordt beheerd door de raad van bestuur bestaande uit minimum drie leden. Deze worden verkozen uiten door de algemene vergadering en zij zijn te verkiezen door de algemene vergadering. De leden van de raad van bestuur worden benoemd vooronbepaalde duur. De mandaten worden kosteloos uitgeoefend. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter,een secretaris en een penningmeester. De andere personen die deel uitmaken van deze raad zijn bestuurders. Zo doorvrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de bestuurders infunctie totdat in hun vervanging is voorzien. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad vanbestuur ter kennis gebracht worden. De bestuurders kunnen ten alle tijden afgezet worden door de algemene vergadering. Debestuurders gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen persoonlijke verplichting aan. Hun aansprakelijkheidis beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht, en de in hun beheer bedreven misgrepen.

Art. 9. De raad van bestuur vergadert volgens het stelsel der beraadslagende vergadering. De helft der leden moeten aanwezigzijn. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stemvan de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend (let op bij geheime stemming) . De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter of de plaatsvervangendevoorzitter van de raad van bestuur, per gewone brief, fax of e-mail die aan ieder effectief lid van de raad van bestuur wordtgestuurd minstens acht dagen voor de voorgestelde datum.Het register met de beraadslagingen van de raad van bestuur wordt bij gehouden opde zetel van de vereniging waar het ter inzage ligt voor belanghebbenden

Hoofdstuk 5. - Algemene Vergadering

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van deraad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders. De leden van de algemene vergadering zijn diegenenwelke ingeschreven zijn op de laatste neergelegde lijst op de Rechtbank van Koophandel van het betrokken arrondissementBrugge.

Bevoegdheden raad van bestuur

Art. 8. De raad van bestuur leidt als college de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij isbevoegd als college voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemenevergadering zijn voorbehouden. Zij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan nietaanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur benoemt en ontslaat als college de leden van het personeel en bepaalthun bezoldigingen. De raad van bestuur als college kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijnverantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs mits machtiging van de algemene vergadering aan eenander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur als college kan, indien zij dit nodig oordeelt, eenafgevaardigdenbestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zakenen de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postcheques, de openbare enprivate bankinstellingen en alle andere instellingen.

Hoofdstuk 4. Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur mag op dezelfde wijze in de statuten bepaald worden en mag opgedragen worden aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurder of lid, die ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college optreden

Bevoegdheden van de algemene vergadering

Art. 11.Dealgemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

het wijzigen van de statuten,

het benoemen en het ontslaan van debestuurders en commissarissen

het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend m.b.t. commissies,

het goedkeurenvan de jaarlijkse rekeningen en begroting en geeft kwijting aan zijn bestuurders en

commissarissen ,

de ontbinding van devereniging,

de uitsluiting van een lid,

de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk alsook allegevallen waarin de statuten

dat vereisen

keurt het reglement van inwendige orde goed.

Art. 12.Er moet minstens eenmaal per jaareen algemene vergadering worden gehouden en wanneer 1/5 van de leden dit vraagt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter of de plaatsvervangende voorzittervan de raad van bestuur, per gewone brief, fax of e-mail die aan ieder effectief lid van de algemene vergadering wordt gestuurdminstens acht dagen voor de voorgestelde datum. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt,bevat de agenda..

Art. 13.Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermelden indien 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig is met een meerderheid van 4/5 . Wordt dit getal niet bereikt dan kaneen tweede vergadering worden bijeen geroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldigbesluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kanslechts met een meerderheid van 4/5 en 2/3 aanwezigheid worden besloten.

Hoofdstuk 5. - Reglement van inwendige orde

Art. 14. De interne organisatie en de werking van de vereniging worden vastgelegd in het huishoudelijk

reglement opgestelddoor de raad van bestuur en goedgekeurd door de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Aldus opgemaakt in drie exemplaren te Beernem,op 20 september 2014

Hoofdstuk 6. - Begrotingen en rekeningen

Art. 15. Het vereniging- en boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit derekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor . Beide worden ter goedkeuringaan de algemene vergadering voorgelegd. De raad van bestuur geeft kwijting aan zijn bestuurders

Hoofdstuk 7. - Ontbinding en vereffening

Art.16. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering die ze heeft uitgesprokeneventueel vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en beslist over het aanwenden van goederen en waarden der ontbondenvereniging na het passief te hebben vereffend en mits aan die goederen en waarden een bestemming te geven die zoveelmogelijk de doeleinden benadert waarvoor de ontbonden vereniging werd opgericht of aan een vereniging met belangeloos doel. In geval van gerechtelijke ontbinding zalmet hetzelfde doel door de vereffenaars een algemene vergadering der effectieve leden bijeengeroepen worden.

Art. 17. De duur van de verenigingis onbeperkt(moet alleen vermeld worden indien de vereniging niet voor onbepaalde tijd is opgericht). Zij kan ten allen tijde ontbonden worden indien 2/3 van de stemgerechtigdeeffectieve leden aanwezig zijn en met een meerderheid van 4/5 op de algemene vergadering.

Coordonnées
CYCLING TEAM OOSTKUST

Adresse
WELDADIGHEIDSTRAAT 62 8730 BEERNEM

Code postal : 8730
Localité : BEERNEM
Commune : BEERNEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande