DANSPLATOO

Association sans but lucratif


Dénomination : DANSPLATOO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 456.197.235

Publication

13/08/2014
ÿþNEERGELEGD

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter " ri le

MOD 22

Ondememingsnr : 0456.197.235

Benaming

(voluit) : Dansplatoo

(verkort) :

Rechtsvorm vzw

Zetel: Lieven Bauwensstraat 20, 8200 Brugge

Onderwerp akte: Ontslag bestuurder

- Neemt ontslag als bestuurder mevrouw Michels, Kathleen (25/05/1952 te Gentbrugge) wonend Ferry de Grosstraat 16 te 8310 Brugge Assebroek

De Algemene Vergadering heeft kennis genomen van dit ontslag uit de raad van bestuur en ais lid van dei Algemene Vergadering en heeft heeft dit ontslag aanvaard op 24103/2014, alzo genotuleerd in het verslag van' deze Algemene Vergadering.

Patrick Van Coiffie, vaste vertegenwoordiger Emise bvba, bestuurder

'... ..... _ .

... ..._.. ... __ . _ . _ . .. _ . .

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MONITEUR BELGE

f -08 2014 LGISCH S1AATSBLAL

e echtbank Koophandel

29 JUL 2014

Gent Afdeling Brugge eiriffeiffier

11M1 t'IlUI 11 I Il

1

10/04/2013
ÿþ PMD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernerningsnr 0456.197.235 Benaming 8 310 Brugge

(voluttl: Dansplateau

(verkort)

Rechtsvorm ' vzw

Zetel

'InNITEUR BELGE ..,cRGELEGD ter GRIFFIE dei

03 TOf,_ 2~1~ RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

7 ( BRUGGE (Afdelh g Brugge)

3ISCH STAATSBLÁJ 2 Q !Ma e

Grit,

Voor- I

behoud4

aan he

Belg isc

Staatsbi

i i



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Onderwerp akte : Wijziging statuten

De Algemene Vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quota inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in zitting van 19 december 2012 besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande.

Hierdoor bevestigt zij dat alle vroegere publicaties met het verenigingsnummer 1889895 onder de naam Dansplateau vzw (ondernemingsnummer 0456197235) in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad komen te vervallen en als onbestaande dienen beschouwd te worden.

TITEL 1: NAAM - ZETEL - DOEL - DUU R

ARTIKEL 1

De vereniging wijzigt haar naam van Dansplateau vzw naar Dansplatoo vzw. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

ARTIKEL 2

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar elke andere plaats binnen het Nederlandstalig taalgebied (België) en om de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

De zetel van de vereniging wordt verplaatst naar Lieven Bauwensstraat 20 te 8200 Brugge, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brugge.

ARTIKEL 3

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde ontbonden worden.

ARTIKEL 4

a.De vereniging heeft tot doel dansen als lichaamsbeweging te bevorderen en te promoten bij alle lagen van

prioritair de Vlaamse bevolking, dit zowel op recreatief als op competitief vaak, zowel bij beginners als bij

gevorderden, bij individuele dansers maar ook bij groeperingen van dansers en bij dansclubs.

b.Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vereniging worden verwezenlijkt behoren

ondermeer :

1.Het organiseren van wekelijkse danssessies, hetzij zelfstandig hetzij door derden

2.Het ondersteunen van derden met aile mogelijke kennis en kunde

3.Het (mede)organiseren van allerlei danshappenings, wedstrijden en tornooien

4.Het opleiden tot gebrevetteerd trainer in dansdisciplines

5.Het verstrekken van informatie aan de leden

6.De dansclubs en de leden bijstand verlenen en begeleiden op het logistieke vlak, bijvoorbeeld door het

aanbieden van een voordelige sportverzekering, dit rechtstreeks of onrechtstreeks

7.Samenwerken met scholen, federaties, bonden, verenigingen, overheidsinstellingen en iedereen die kan

bijdragen om haar doelstellingen te bereiken

c.De vereniging mag alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar

doei.

Op de laste blz van Luik B vermeiden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

d.De vereniging zal haar activiteiten uitvoeren conform de vigerende wetgeving in respect voor de democratische regels. De vereniging onderschrijft expliciet het Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden en het internationaal Verdrag inzake de rechten van het kind.

e.De vereniging zal zich inspannen om mensenhandel binnen de vereniging en bij de aangesloten clubs tegen te gaan en zal sanctionerend optreden, waar nodig.

TITEL Il : LEDEN

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, met een minimum van vier. De vereniging telt werkende en niet-werkende leden, Werkende leden zijn diegenen die deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam vermeld is op de alfabetische lijst die jaarlijks wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van eerste aanleg van de plaats waar de vereniging haar zetel heeft.

ARTIKEL 6

De Raad van Bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen ais ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten, Deze worden beschouwd als niet-werkende leden. De wettelijke bepalingen zijn allen van toepassing op de werkende leden. De rechten en verplichtingen van de niet werkende leden worden neergeschreven in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 7

Het staat de leden vrij uit de vereniging te treden. Wie ontslag wenst te nemen maakt dit bekend per

aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 8

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen,

TITEL III : RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 9

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens drie leden. De

bestuurders worden benoemd voor een periode van vier jaar. Er is onbeperkte herkiesbaarheid.

ARTIKEL 10

De Algemene Vergadering kiest de Voorzitter en de Afgevaardigd Bestuurder, Deze worden benoemd voor een periode van 4 jaar. Er is onbeperkte herkiesbaarheid. Het mandaat van zowel de Voorzitter als van de Afgevaardigd Bestuurder komt automatisch te vervallen op het einde van de periode waarin de leeftijd van 75 jaar werd bereikt.

ARTIKEL 11

De Raad van Bestuur wordt door de Voorzitter of de Afgevaardigd bestuurder samengeroepen en voorgezeten. De Raad van Bestuur beslist bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen, is die van de Voorzitter beslissend.

ARTIKEL 12

De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde afzetbaar. Benoemingen, herverkiezingen, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de Raad van Bestuur worden nadat hiertoe is besloten, ingediend bij het bestuur van het Belgisch Staatsblad ter publicatie.

ARTIKEL 13

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die worden ingeschreven in een daartoe bestemd register.

ARTIKEL 14

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet en de statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op ais eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist al dan niet over het aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden of zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer van zijn leden, of zelfs, mits machtiging van de Algemene Vergadering aan een andere persoon, die al dan niet lid is van de vereniging, zodat de handtekening van deze laatsten de vereniging geldig verbindt tegenover derden. Deze afgevaardigde leden, zijnde het Dagelijks Bestuur, moeten geen blijk van machtiging geven,

ARTIKEL 15

De rekeningen van het verlopen dienstjaar en de begroting voor het volgend dienstjaar worden door de

Raad van Bestuur opgemaakt en aan de Algemene Vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

1

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL IV ; ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 16

De Algemene Vergadering is samengesteld uit de werkende leden van de vereniging, die elk beschikken over één stem. Vertegenwoordiging is alleen toegelaten door een lid van de vereniging. Geen mandataris mag over meer dan één volmacht beschikken. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door de Afgevaardigd Bestuurder.

ARTIKEL 11

De Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging dit vereist. Plaats, datum en uur worden bepaald door de Raad van Bestuur.

Zij moeten tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekening van het afgelopen jaar, dit binnen de zes maanden na afsluiting van het voorbije boekjaar, en voor de begroting van het komende jaar.

ARTIKEL 18

De leden worden tot de vergadering uitgenodigd per brief, minstens 7 dagen voor de vergadering. De

uitnodiging vermeldt de dagorde.

ARTIKEL 10

De Algemene Vergadering is bevoegd voor het wijzigingen van de statuten, het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begroting, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het verlenen van ontlasting van de bestuurders en het uitsluiten van een lid,

ARTIKEL 20

In algemene regel is deze samengesteld, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is, en de beslissing worden getroffen bij gewone meerderheid der stemmen. Bij staking van de stemmen is de stem. van de voorzitter beslissend. Deze bepalingen doen geen afbreuk aan de voorschriften van de artikelen 8, 12, en 20 van de vzw-wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, betreffende de uitsluiting van leden, de wijziging van statuten en de ontbinding van de vereniging.

ARTIKEL 21

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de processen-verbaal, ondertekend

door de voorzitter of de afgevaardigd bestuurder.

ARTIKEL 22

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die worden ingeschreven in een daartoe bestemd register.

TITEL V : ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 22

In geval van vrijwillige ontbinding, duidt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt

hun bevoegdheid.

ARTIKEL 23

In geval van vrijwillige of gedwongen ontbinding, zal de Algemene Vergadering door de vereffenaars worden samengeroepen om het verslag van de vereffening te horen en over de gebeurlijke overschotten te beslissen. De activa, zullen na aanvulling van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een overeenkomstig doel. Het bepalen van deze vereniging gebeurt door de Algemene Vergadering die de ontbinding beslist.

ARTIKEL 24

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk,

Y s

" " - Voor-

" 'behouden agan het Belgisch

Staatsblad

r-

M0D22

Luik B - Vervolg

ARTIKEL 25

De nieuwe statuten treden onmiddellijk in werking. De Algemene Vergadering heeft met eenparigheid van

stemmen als Raad van Bestuur aangeduid; de volgende heren en dame, die aanvaarden,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Breugelmans Erwin, Jean Jaureslaan 26 te 8370 Blankenberge, geboren te Deurne op 26/06/62

De Waele Roger, Zuidervaartje 20 601/01 te 8310 Brugge-Assebroek, geboren te Brugge op 17/08/36

Everaert Rudy, Daverlostraat 69 te 8310 Brugge-Assebroek, geboren te Brugge op 22/03/56

Michels Kathleen, Ferry De Grasstraat 16 te 8310 Brugge-Assebroek, geboren te Gentbrugge op 25/05/52

Emise bvba, Bakeroothoek 12 te 8490 Varsenare ondernemingsnummer 0443.925.943 met vaste

vertegenwoordiger Patrick Van Coillie, Bakeroothoek 12 te 8490 Varsenare

Vandamme Walther, Dopheidelaan 61 te 8210 Loppem, geboren te Veurne op 19/08/41

Onder deze bestuurders, werden aangeduid :

-ais voorzitter, Rudy Everaert

-als afgevaardigd bestuurder, Emise bvba met ais vaste vertegenwoordiger Patrick Van Coillie

zijnde tevens het dagelijks bestuur

Rudy Everaert

Bestuurder (voorzitter)

Hierbij neergelegd : gecoördineerde statuten

Op de laatste biz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DANSPLATOO

Adresse
LIEVEN BAUWENSSTRAAT 20 8200 BRUGGE

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande