DAP KINDERMANS-VANHOOREN

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : DAP KINDERMANS-VANHOOREN
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 548.942.794

Publication

08/04/2014
ÿþStaatibTa - 118104/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mod Word 11.1

" In de bi jlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

geoeryei vt~Ëie@ Vie ;,ù -echtbank van koophandW

3rugge  afidel' "

L'

'n 2 7

~ 2014Griffie (Io ambler

Ondernemingsnr : © 5 e .3'12 73 Li

Benaming

(voluit) : DAP KINDERMANS-VANHOOREN

(verkort) :

Rechtsvorm : VOF

Zetel : Essestraat 12, 8810 Lichtervelde (volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Tekst

Op 20 maart 2014 komen volgende comparanten bijeen:

1.de heer Thomas Vanhooren, wonende te 8800 Roeselare, De Zilten 111

2.mevrouw Evelien Kindermans, wonende te 8020 Oostkamp, Sijslosstraat 17/2 en verklaren bij deze een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een vennootschap onder

firma op te richten onder de naam "DAP KINDERMANS-VANHOOREN" en met maatschappelijke zetel te 8810 Uchtervefde, Essestraat 12. De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur en begint te werken vanaf 20 maart 2014.

HOOFDSTUK I  Naam -- duur  zetel- doel

De vennootschap wordt opgericht als burgerlijke vennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma onder de naam "DAP K1NDERMANS-VANHOOREN' vertegenwoordigd door de heer Thomas Vanhooren, wonende te 8800 Roeselare, De Zilten 111

mevrouw Evelien Kindermans, wonende te 8020 Oostkamp, Sijslosstraat 17/2

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf 20.03.2014.

De vennootschap heeft haar zetel aan de Essestraat 12 te 8810 Lichtervelde.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden binnen het Nederlandstalige gedeelte van België en het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad, met éénparig goedvinden van de zaakvoerders-vennoten, bij gezamenlijk door hen ondertekend besluit.

De vennootschap heeft tot doel zowel in België, de Europese Unie en derde landen:

-het beoefenen van de diergeneeskunde volgens de wettelijke voorschriften en volgens de bepalingen van de Code der Plichtenleer van de Orde der Dierenartsen, het uitvoeren van prestaties in de klinische biologie;

-het inrichten van algemene diensten en een secretariaat die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteit

-het verwerven enlof huren van alle apparatuur en begeleidende accommodaties die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteit

-het uitbouwen van een eerstelijnspraktijk, diagnose, behandeling en eventuele chirurgie.

Dit alles in de meest ruime zin.

De vennootschap kan deelnemen in associaties of vennootschappen die hetzelfde doel nastreven. De vennootschap kan haar geldmiddelen beleggen in roerende of onroerende goederen.

De vennootschap beoogt aan de vennoot de uitoefening van het beroep te vergemakkelijken, de kwaliteit van de prestaties en de doeltreffendheid van de verleende diensten te verbeteren. Ten dien einde mag de vennootschap alle financiële activiteiten en alle onroerende en roerende verrichtingen stellen welke rechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, doch erover wakend dat het burgerlijk karakter van de vennootschap behouden blijft. De vennootschap waakt erover dat de activiteiten uitgeoefend worden in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de eisen van de wetenschappelijke discipline. De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de dierengeneeskunde. De vennootschap laat de vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door hem beoefende specialisme, op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking

HOOFDSTUK Il  Vermogen van de vennootschap

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ti ü Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2014 - Annexes du Moniteur belge t Het kapitaal van de vennootschap bedraagt ¬ 18.600,00. Het wordt vertegenwoordigd door 200 deelbewijzen

zonder aanduiding van nominale waarde. Deze deelbewijzen worden op naam van elke vennoot ingeschreven in een register, Elke overdracht van deelbewijzen zal in dit register worden ingeschreven en ondertekend door overdrager en ovememer.

bij de oprichting worden volgende deelbewijzen volstort

100 deelbewijzen volstort door Thomas Vanhooren die ¬ 3.100,00 inbrengt

100 deelbewijzen volstort door Evelien Kindermans die ¬ 3.100,00 inbrengt

De deelbewijzen mogen op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden, en geen nieuwe vennoot kan toetreden tot de vennootschap, tenzij met het éénparig goedvinden van alle overige vennoten. Het akkoord van de vennoten met eender welke overdracht kan enkel met een geschrift worden bewezen.

In geval van overlijden van een vennoot zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn doch voortgezet worden door de echtgenoot van de overledene. Indien ook de echtgenoot overleden is, wordt de vennootschap voortgezet door de erfgenamen van de overledenen.

Elke vennoot is gerechtigd uit de vennootschap te treden. Hij zal daarvan de vennootschap en elk van de vennoten in kennis stellen per ter post aangetekende brief.

De participatie van de uitgetreden vennoot wordt overgedragen aan de andere vennoten, in verhouding tot het aandeel in de vennootschap dat dezen op de dag van het uittreden reeds bezitten. De andere vennoten kunnen evenwel met éénparigheid beslissen om de participatie van de uitgetreden vennoot over te dragen aan een nieuwe vennoot.

Mn de uitgetreden vennoot is een vergoeding verschuldigd overeenstemmend met de waarde van zijn participatie.

Wanneer de participatie van de uitgetreden vennoot wordt overgenomen door een of meer andere vennoten, dan is de vergoeding betaalbaar in vijf jaarlijkse schijven van telkens twintig procent, telkens op de verjaardag van de uittreding. Bij gebreke van betaling zal over elke vervallen schijf wettelijke rente verschuldigd zijn.

De vennoot die weigert zijn aandeel in de participatie van de uitgetreden vennoot over te nemen, binnen de maand nadat hij daartoe per ter post aangetekende brief door de andere vennoten werd uitgenodigd, wordt van rechtswege geacht eveneens uit de vennootschap te treden, in welk geval over zijn participatie wordt beschikt op dezelfde wijze als hiervoor beschreven.

De vennootschap wordt van rechtswege ontbonden, wanneer niet minstens één van de overige vennoten bereid zou zijn de participatie van de overleden of uitgetreden vennoot over te nemen, of een nieuwe vennoot op te nemen.

HOOFDSTUK III  Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer vennoten, zaakvoerder-vennoot genoemd.

Tot zaakvoerder-vennoot wordt voor de duur van de vennootschap benoemd de heer Vanhooren Thomas en mevrouw Kindermans Evelien.

De zaakvoerders - vennoten stellen alle handelingen nodig voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Zij beschikken over de maatschappelijke handtekening, maar verbintenissen boven de 10.000,00 euro warden enkel aangegaan mits de handtekening van minimaal 2 zaakvoerders-vennoten.

De zaakvoerder-vennoot kan slechts worden ontslagen om gewichtige redenen door een besluit van de voltallige algemene vergadering der vennoten, die met éénparigheid beslissen,

Aan de zaakvoerder-vennoot kan, onverminderd de vergoeding van zijn kosten, een vaste of variabele wedde worden toegekend die ten laste komt van de vennootschap en waarvan het bedrag wordt goedgekeurd door de algemene vergadering van de vennoten.

A. Intern bestuur

Indien er meerdere zaakvoerders-vennoten zijn, besturen deze de vennootschap in college. Dit college

vergadert na schriftelijke oproeping door één van de zaakvoerders, zo dikwijls als het belang van de vennootschap dit vereist.

Het kan slechts dan rechtsgeldig beraadslagen en besluiten wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is een voorstel verworpen, Zolang er slechts 2 vennoten zijn worden alle beslissingen bij unanimiteit genomen.

Het college van zaakvoerders is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

B. Externe vertegenwoordigingsmacht

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de zaakvoerder. Indien er meerdere zaakvoerders zijn treden deze gemeenschappelijk op.

Iedere zaakvoerder-vennoot is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor verwezenlijking van het doei van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

Het college van zaakvoerders-vennoten kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen, met dien verstande dat alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

toegestaan zijn.

De vennoten zijn onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

HOOFDSTUK 1V  Toezicht

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de

vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boekhouding, de rekeningen, brieven, notulen, en in

het algemeen alle geschriften van de vennootschap.

HOOFDSTUK V Algemene vergadering van de vennoten

Een algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op

de laatste vrijdag van de maand juni.

Tevens kunnen twee vennoten, gezamenlijk behandelend, altijd een buitengewone algemene vergadering

bijeenroepen.

Aile vergaderingen worden gehouden ter zetel van de vennootschap.

De oproepingen geschieden bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten minstens acht dagen

vóór de vergadering, met vermelding van de agenda van de vergadering.

Wanneer alle vennoten aanwezig zijn en daarmee allen akkoord gaan, kan een algemene vergadering

zonder voorafgaande oproepingen beraadslagen en besluiten over de agendapunten die door de vennoten

met éénparigheid worden vastgesteld.

Vennoten kunnen op de algemene vergadering vertegenwoordigd worden, maar uitsluitend door een andere

vennoot op voorlegging van een geschreven volmacht.

De algemene vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten ter zake van:

-de vaststelling en de goedkeuring van de jaarrekening,

-het verlenen van kwijting aan de zaakvoerders-vennoten, en het instellen van de vennootschapsvordering

tegen de zaakvoerders vennoten.

-de bescherming van de beschikbare winst.

-de bezoldigingen van de zaakvoerders-vennoten en van de werkende vennoten.

-het ontslag en de benoeming van zaakvoerders-vennoten.

-de wijziging van de statuten.

Elke vennoot heeft stemrecht in verhouding tot zijn aandeel in het vermogen van de vennootschap,

Alle beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Tot het ontslag of de benoeming van zaakvoerders-vennoten, en tot wijziging van de statuten, kan enkel

worden besloten wanneer alle vennoten op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en met

éénparigheid beslissen.

HOOFDSTUK VI  Inventaris jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op 1 januari en eindigt op

31 december. Het eerste boekjaar gaat in op 20.03.2014 en eindigt op 31.12.2015.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten, en maken de zaakvoerders-

vennoten de inventaris op alsmede de jaarrekening.

Het batig saldo dat de resultatenrekening aanwijst nadat alle kosten, inclusief de nodige provisies en

afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit De vergadering van de

vennoten beslist jaarlijks over de bestemming van de winst

HOOFDSTUK VII -- Ontbinding en vereffening

Zijn er geen vereffenaars genoemd, dan zijn de zaakvoerders-vennoten die op het tijdstip van de ontbinding

in functie zijn, van rechtswege vereffenaar.

Aldus vastgesteld te Lichtervelde op 20.03.2014 bij besluit van de buitengewone algemene vergadering van

de

vennootschap.

Vanhooren Thomas Kindermans Evelien

zaakvoerder zaakvoeder

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
DAP KINDERMANS-VANHOOREN

Adresse
ESSESTRAAT 12 8810 LICHTERVELDE

Code postal : 8810
Localité : LICHTERVELDE
Commune : LICHTERVELDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande