DAP VETRICURE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DAP VETRICURE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 844.329.966

Publication

24/12/2013 : ME. - JAARREKENING 30.06.2013, GGK 20.12.2013, NGL 20.12.2013 13692-0195-012
07/01/2015 : ME. - JAARREKENING 30.06.2014, GGK 20.12.2014, NGL 05.01.2015 15001-0307-012
22/03/2012
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*iaosiiao*

Nerare+egd ter grifffe van da

rechtbank koophandel

Brug e .G,, ct te '

zVeriar

~ riffie

RIF " o.

" '~

Ondernemingsnr : Q$L/y. -3Z4 " 4Î66

Benaming

(voluit) : DAP VETRICURE

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8480 Eernegem, Westkerkestraat 18

(volledig adres)

Onderwerp akte : oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor Notaris Eddy Baudry te Brugge op vijf maart tweeduizend en twaalf, dat:

1/ Mevrouw GANTOIS Nele Agnès, identiteitskaart nummer 590-1388462-30- nationaal nummer 87.11.28 220-68, dierenarts, geboren te Oostende op achtentwintig november negentienhonderd zevenentachtig, ongehuwd, gedomicilieerd en wonende te 8460 Oudenburg (Ettelgem), Paddegatstraat 5, Die verklaart geen verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd voor de ambtenaar van de burgerlijke stand.

2/ Mevrouw BUELENS Ellen Joanna Karin Marie, identiteitskaart nummer 591-4119177-77 - nationaal nummer 86.10.21 292-81, dierenarts, geboren te Brugge op éénentwintig oktober negentienhonderd zesentachtig, ongehuwd, gedomicilieerd en wonende te 8420 De Haan, Normandiëlaan 12, Die verklaart geen verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd voor de ambtenaar van de burgerlijke stand,

Een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht onder de naam "RAP VETRICURE".

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8480 Eemegem, Westkerkestraat 18 in het rechtsgebied van de Rechtbank van koophandel van Oostende.

Zij mag door eenvoudige beslissing van de zaak-voerder(s) overgebracht worden naar elke andere plaats in het nederlandstalig gebied van België of in het tweetalig gebied Brussel-hoofdstad.

Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Gewestelijke Raad van de Orde der Dierenartsen en zal worden gepubli-ceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap zal eveneens bijkomende zetels en vestigingsplaatsen kunnen openen in België en in het buitenland, bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder(s) en mits naleving van de Code der Plichtenleer van de Orde der Dierenartsen. Het aantal zetels (kabinetten) mag echter het aantal participerende dierenartsen-vennoten niet overtreffen.

De vennootschap heeft tot doel zowel in België, de Europese Unie en derde landen:

-het beoefenen van de diergeneeskunde volgens de wettelijke voorschriften en volgens de bepalingen van de Code der Plichtenleer van de Orde der Dierenartsen, het uitvoeren van prestaties in de klinische biologie;

-het inrichten van algemene diensten en een secretariaat die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteit;

-het verwerven eilof huren van aile apparatuur en begeleidende accomodaties die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteit;

-het uitbouwen van een eerstelijnpraktijk, diagnose, behandeling en eventuele chirurgie.

Dit alles in de meest ruime zin.

De vennootschap beoogt aan de vennoot de uitoefening van het beroep te vergemakkelijken, de kwaliteit van de prestaties en de doeltreffendheid van de verleende diensten te verbeteren.

Ten dien einde mag de vennootschap alle financiële activiteiten en alle onroerende en roerende verrichtingen stellen welke rechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, doch erover wakend dat het burgerlijk karakter van de vennootschap behouden blijft en volgens het beheer van een goede huisvader.

De vennootschap kan, zonder afbreuk te doen aan de regelen van de medische deontologie ter zake, onder het normaal beheer van goede huisvader, een bestemming geven aan haar gereserveerde winsten van welke aard ook.

De vennootschap dient zich te oni!houden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het dierenarts-beroep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bfj1 geirbij heTBélgischSfâ tsbiTâd - 227Ü31211IZ. - Annexes du 1VIoniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de diergeneeskunde.

De vennootschap Iaat de vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door hem beoefende specialisme, op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking.

De eigenlijke dieren artsgeneeskunde zal enkel door de dierenartsen-vennoten worden uitgeoefend en geenszins door de vennootschap. De vennootschap ontvangt recht-streeks alle verschuldigde honoraria en int voor eigen rekening.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, Zij begint te werken vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel van het uittreksel van onderhavige oprichtingsakte.

Kapitaal - aandelen

Kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op TWINTIGDUIZEND EURO (20.000,00 ¬ ) vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde die elk één/duizendste (1/1.000ste) van het kapitaal vertegenwoordigen. Het kapitaal is volledig geplaatst. Het maatschappelijk kapitaal werd volledig afbetaald hetzij twintigduizend euro (20.000,00 ¬ ).De vennootschap kan geen winstbewijzen uitgeven die het kapitaal niet vertegenwoordigen.

Wijzigingen aan het maatschappelijk kapitaal  voorkeurrecht.

Het maatschappelijk kapitaal kan slechts verhoogd of verminderd worden bij beslissing van de algemene vergadering, beraadslagende volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten.

Tot verhoging van het maatschappelijk kapitaal kan slechts besloten worden mits inachtname van de hierna volgende bepalingen:

- Bij elke kapitaalverhoging door inbreng in geld, moeten de nieuwe aandelen eerst aangeboden worden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. Het voorkeurrecht kan uitgeoefend worden gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen, te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving.

De openstelling van de inschrijving, alsook het tijdvak waarin dat kan uitgeoefend worden zullen bij aangetekende brief ter kennis gebracht worden van de vennoten.

De aandelen waarop niet werd ingeschreven overeenkomstig het voorgaande zullen opnieuw aangeboden worden aan de vennoten die hun voorkeurrecht volledig hebben uitgeoefend, in evenredigheid met het aantal aandelen dat ieder van hen bezit. Er zal op dezelfde manier gehandeld worden, volgens de voorschriften vastgesteld door de zaakvoerder, totdat op het kapitaal volledig ingeschreven is of totdat geen enkel vennoot nog aanspraak maakt op dit recht.

De aandelen die niet onderschreven werden door de vennoten overeenkomstig de voorgaande alinea's zullen het slechts kunnen worden door personen die geen vennoot zijn die voldoen aan de criteria vastgesteld in artikel 7 van de statuten en mits toestemming van minstens de helft van de vennoten die minstens drie/vierden van het kapitaal bezitten.

De nieuwe aandelen die de blote eigenaar met eigen middelen ingevolge de uitoefening van het voorkeurrecht verkrijgt, behoren hem in voile eigendom toe. Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De nieuwe aandelen die deze met eigen middelen verkrijgt, behoren hem in volte eigendom toe.

Bij kapitaalverhoging door inbreng in natura gelden de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen.

Indien de algemene vergadering geroepen is om zich uit te spreken over een vermindering van het maatschappelijk kapitaal zullen de aankondigingen de wijze aanduiden waarop de voorgestelde vermindering zal toegepast worden alsook het doel van deze vermindering.

Vennoten.

Het aantal vennoten is onbeperkt.

De "dierenarts vennoot" is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd is het beroep van dierenarts uit te oefenen en die ingeschreven is op de lijst van de Gewestelijke Raad van de Orde der Dierenartsen.

Aandelen.

De aandelen zijn steeds op naam en elke handeling die tot gevolg zou hebben dat de aandelen hun nominatief karakter verliezen, wordt uitgesloten.

Zij zijn ingeschreven in het register van aandelen, gehouden in de maatschappelijke zetel en die de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot zal inhouden, het getal van de hen toebehorende aandelen alsook de aantekeningen van de gedane stortingen. Naar aanleiding van de inschrijving in het register wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd, Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

De aandeelhouders mogen kennis nemen van dit register.

Elke belanghebbende derde mag ook kennis nemen van dit register, zonder verplaatsing van het register en middels een schriftelijk verzoek gericht aan de zaakvoerder die de modaliteiten van deze raadpleging zullen verduidelijken. De vennoten zijn ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van de Gewestelijke Raad van de Orde der Dierenartsen inzage te verlenen in het aandelen-register.

Statuut van de aandelen.

De aandelen zijn ondeelbaar tegenover de vennootschap en de vennootschap erkent slechts één eigenaar voor elk aandeel.

De uitoefening van de aandeel verbonden rechten zijn geschorst zolang niet een enkel persoon ten opzichte van de vennootschap ais eigenaar van de aandelen wordt aangeduid. De rechten die verbonden zijn aan de in

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

vruchtgebruik en naakte eigendom toebehorende aandelen, worden door de vruchtgebruiker uitgeoefend, behoudens andersluidend akkoord van de belanghebbenden.

Indien tussen de mede-eigenaars geen overeenstemming wordt bereikt, kan de rechtbank op verzoek van de meest gerede partij een voorlopige bewindvoerder benoemen om voormelde rechten uit te oefenen in het gezamenlijk belang van de mede-eigenaars.

Overdracht en overgang van aandelen

Regeling van de overdracht van de aandelen

De aandelen mogen slechts overgedragen worden aan een dierenarts, ingeschreven op de lijst van de Gewes-telijke Raad van de Orde der dierenartsen, die in het kader van de vennootschap zijn dierenarts-activiteiten zal uitoefenen en die door de bestaande vennoten met eenparigheid van stemmen is aanvaard. Bij elke overdracht van aandelen dienen de bepalingen van artikel 7 van de statuten in acht te warden genomen.

Elke overdracht moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de Gewestelijke Raad van de Orde der Dierenartsen.

In afwachting van de toepassing van de in onderhavig artikel 10.1.,10.2.,10.3.en 10.4. voorziene bepalingen, zal de uitoefening van het aan de over te dragen aandelen verbonden stemrecht geschorst zijn. Overdrachtsregeling onder levenden zo er slechts één vennoot is.

Indien alle aandelen zijn ingeschreven op naam van één vennoot, beslist de enige vennoot alleen omtrent de overdracht van het geheel of van een gedeelte van zijn aandelen of omtrent de toetreding van nieuwe vennoten.

Overdrachtsregeling onder levenden zo er meerdere vennoten zijn.

Indien de aandelen zijn ingeschreven op naam van meerdere vennoten, dan kunnen zij, op straf van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden dan met instemming van alle mede-vennoten.

De vennoot die aldus één of meerdere aandelen wil overdragen, moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij aangetekende brief, waarin hij de naam, voornaam, beroep en wconplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open.

Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden.

Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstige toepassing.

In dit geval zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. De waarde van de aandelen wordt vastgesteld rekening houdend met de reserves en eventuele waarde-verhogingen, de gebeurlijke verliezen en waardeverminderingen, alsook alle andere elementen die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden.

Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskun-digen, waarvan één door elk der partijen te benoemen. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde deskundige die, op hun verzoek of op verzoek van één der partijen zal aangewezen worden door de voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg van de plaats waar de vennootschap gevestigd is. Tegen de beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde definitief zal zijn vastgesteld, zoniet kan de overlater de ontbinding van de vennootschap vorderen, op voorwaarde dat hij deze eis instelt binnen de veertig dagen na het verstrijken van deze termijn.

De overnameprijs zal moeten betaald worden binnen de drie jaar na het verstrijken van de termijn, bedongen in de aanmaning door de overlater tot verplichte overname door de weigerende vennoten; indien de prijs niet meteen gekweten wordt, moet hij vereffend worden in jaarlijkse fracties van tenminste één/derde (1/3de) per jaar.

Op de prijs of op het nog niet betaalde gedeelte ervan, zal een rente verschuldigd zijn berekend aan de wettelijke rentevoet, verhoogd met twee procent en jaarlijks betaalbaar op de gestelde vervaldag. Overdrachtsregeling bij overlijden van de enige vennoot.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg, behoudens andersluidende beslissing, dat de vennootschap wordt ontbonden, behoudens bij ontstentenis van erfgerechtigden van de enige (fysieke) vennoot.

De erfgenamen of legatarissen van de overleden vennoot moeten, binnen de termijn van zes maanden, te rekenen vanaf het overlijden van de enige vennoot of vanaf de ontbinding, zijn aandelen overdragen aan één of meer vennoten die toegelaten zijn; de waarde van de aandelen wordt vastgesteld en uitbetaald zoals hiervoor bepaald.

Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een andere dierenarts, kan het maatschappelijk doel niet meer verwezenlijkt worden en blijft haar bedrijvigheid beperkt tot het beheer en het instandhouden van de goederen van de vennootschap.

Indien geen enkele erfgenaam, legataris en/of rechthebbende de vereiste hoedanigheid bezit, warden tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot de aflevering van de legaten met betrekking tot deze aandelen,

de eraan verbonden rechten geschorst tot dat één enkel persoon ten opzichte van de vennootschap als eigenaar van de aandelen wordt aangewezen, dit alles zoals bepaald in de tweede en derde alinea van het artikel negen van de statuten,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Wanneer deze erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden over de onverdeelde aandelen wensen te beschikken en deze bijgevolg overdragen aan een derde-dierenarts, dienen zij de regels van het burgerlijk wetboek inzake de mede-eigendom in acht te nemen.

Overdrachtsregeling bij overlijden van een vennoot zo er meerdere vennoten zijn.

Indien de aandelen zijn ingeschreven op naam van meerdere vennoten dan mogen de aandelen, op straffe van nietigheid, enkel overgedragen worden aan vennoten die toegelaten zijn, mits instemming van aile medevennoten.

De erfgenamen of legatarissen of rechtsopvolgers die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, hebben recht op de waarde van de overgedragen aandelen; de waarde van de aandelen wordt vastgesteld en uitbetaald zoals hiervoor bepaald.

De erfgenamen, legatarissen, rechthebbenden en schuld-eisers van een vennoot of zaakvoerder mogen onder geen enkel voorwendsel de zegels doen leggen op de papieren en documenten van de vennootschap, verdeling of veiling van de maatschappelijke goederen eisen, bezwarende maatregelen treffen, inventarissen doen opmaken, noch zich met het bestuur van de vennootschap inlaten, De erfgenamen en rechthebbenden zijn verplicht zich tegenover de vennootschap door één van hen te doen vertegenwoordigen. Deze laatste zal volmachtdrager zijn.

In geen geval mogen er maatregelen genomen worden waardoor de uitoefening van de diergeneeskunde door één van de zaakvoerders belemmerd wordt of waardoor schade wordt toegebracht aan de naam, de faam of de goederen van de vennootschap.

Aansprakelijkheid van dierenarts-vennoot

De dierenarts dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten, De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens gewaarborgd te zijn. De aansprakelijkheid tegenover derden bij de beroepsuitoefening wordt gedekt door een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten door de vennootschap.

Bestuur en controle

Bestuur.

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd, door de enige vennoot.

Telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerders, vennoten, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt, bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, of zij al dan niet als college handelen. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn. Het mandaat van gewone zaakvoerder is herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat hun herroeping recht geeft op enige vergoeding.

Alle zaakvoerders zijn natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van dierenarts uit te oefenen en ingeschreven zijn op de lijst van de Orde van Dierenartsen, De bevoegde Raad van de Orde van Dieren-artsen zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft,

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegen-woordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van dierenarts blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van dierenarts worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van dieren-arts uit te oefenen en die ingeschreven zijn op de lijst van de Orde van Dierenartsen.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van dierenarts niet verder mogen uitoefenen tot de regula-risatie.

De vennootschap za!, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van dierenarts, in overleg met de opdrachtgevers, een derde dierenarts aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden, Deze dierenarts kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de lijst opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een dierenarts-rechtspersoon in de zin van de Wet op de Uitoefening van de Diergeneeskunde van 28 augustus 1991 is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van dierenarts niet verder uitoefenen tot regularisatie. De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van dierenarts, in overleg met de opdrachtgevers, een derde dierenarts aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden, Deze dierenarts kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de lijst.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een dierenarts-rechtspersoon in de zin van de Wet op de Uitoefening van de Diergeneeskunde van 28 augustus 1991 is te aanzien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bevoegdheden

Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerder aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer clan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend,alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

Elke zaakvoerder kan de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, hetzij als eiser, hetzij als verweerder.

Elke zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris, Elke mandataris is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van dierenarts uit te oefenen en ingeschreven is op de lijst van de Orde van Dierenartsen.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de mandataris, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van dierenarts, in overleg met de opdrachtgevers, een derde dierenarts aangewezen, die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze dierenarts kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze dierenarts kan zowel een natuurlijke, als een rechtspersoon zijn.

Bij de handtekening onder elk stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Tegenstrijdig belang

Heeft een zaakvoerder bij een verrichting of een beslissing een belang van vermogensrechtelijke aard dat tegenstrijdig is met dat van de vennootschap, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en mag de beslissing slechts worden genomen of de verrichting slechts worden gedaan mits naleving van de procedure beschreven in artikel 259 en volgende van het Wetbcek van vennoot-schappen.

Controle

Voor zover zulks door de vigerende wetgeving wordt vereist of ingeval de algemene vergadering daartce beslist, wordt de controle op de vennootschap opgedragen aan één of meer commissarissen.

Mede met inachtneming van het bepaalde in artikel 130 en volgende van het Wetboek van vennootschappen worden de commissarissen benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar; op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen door de algemene vergadering worden ontslagen.

Wordt geen commissaris benoemd dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris en kan hij zich te dien einde laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant.

Op het maatschappelijk kapitaal werd in geld ingeschreven door

- mevrouw GANTOIS Nele voornoemd, voor een bedrag van tienduizend euro (10.000,00 ¬ ) waarvoor haar vijfhonderd (500) aandelen toebedeeld worden, die elk één/duizendste (111.000 ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

- mevrouw BUELENS Ellen voornoemd, voor een bedrag van tienduizend euro (10.000,00 ¬ ) waarvoor haar vijfhonderd (500) aandelen toebedeeld worden, die elk één/duizendste (1/1.000ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

De inschrijvers verklaren dat elk van deze aandelen volledig werden afbetaald zodat een bedrag van twintigduizend euro (20.000,00 ¬ ) vanaf de verwerving van de rechtspersoonlijkheid ter beschikking van de vennootschap is op een bijzondere rekening nummer 001-6629887-13 bij de BNP Paribas Fortis Bank, kantoor Eernegem, te 8480 Eernegem, Westkerkestraat 2, zoals ook blijkt uit een attest van voormelde bankinstelling, afgeleverd op twee februari tweeduizend en twaalf.

De ondergetekende notaris bevestigt bij toepassing van artikel 226,1° van het Wetboek van vennootschappen dat de wettelijke vereisten aangaande de plaatsing en volstorting van het kapitaal, werd nageleefd.

De jaarlijkse vergadering zal gehouden worden op de twintigste december om twintig uur in de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de gemeente waar de zetel gevestigd is, als vermeld in de oproeping.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 18bis van deze statuten, dan dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

Het boekjaar begint op één juli en eindigt op dertig juni van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar maken de zaakvoerders een inventaris op en op zelfde datum wordt de jaarrekening opgesteld, overeenkomstig de bepalingen van artikel 92 van het Wetboek van vennootschappen,

Na aftrek van de algemene onkosten, de nodige afschrijvingen, de waardecorrecties, de fiscale en andere voorzieningen, maakt het batig saldo van de resultaten-rekening de nettowinst uit van de vennootschap.

Van deze nettowinst wordt, na aftrek van eventuele overgedragen verliezen, ten minste één/twintigste afgenomen voor het aanleggen of stijven van een reserve- fonds; deze afneming is niet meer verplicht, zodra het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Het saldo verhoogd met de overgedragen winst wordt besteed overeenkomstig de besluiten van de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder en voor zover de wet het toelaat.

BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Onmiddellijk komen de vennoten samen in buitengewone algemene vergadering en nemen met eenparigheid van stemmen volgende beslissingen, onder opschortende voorwaarde van neerlegging van een uitgifte van deze akte op de griffie van de bevoegde handelsrechtbank

1) Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte en zal worden afgesloten op dertig juni tweeduizend en dertien.

2) De eerste gewone algemene vergadering zal worden gehouden in het jaar tweeduizend en dertien met name op twintig december 2013.

3) OVERNEMING VAN VERBINTENISSEN.

Ondergetekende notaris wijst erop dat de zaakvoerders persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zullen zijn voor alle verbintenissen door hen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen overneemt en bekrachtigt.

Comparanten verklaren dat in toepassing van zelfde artikel de vennootschap de verbintenissen overneemt die in haar naam en voor haar rekening door hen werden aangegaan vóár de ondertekening van deze oprichtingsakte, te rekenen vanaf één januari tweeduizend en twaalf (01/01/2012), welke overneming maar effect zal sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

4) AANSTELLING ZAAKVOERDERS.

De vergadering beslist het aantal zaakvoerders te bepalen op twee, optredend als college.

Overeenkomstig artikel 255 en 256 van het wetboek van vennootschappen worden ;

-Mevrouw Gantois Nele, dierenarts, voornoemd en

-Mevrouw Buelens Ellen, dierenarts, voornoemd aangesteld als niet-statutaire zaakvoerders voor de duur

van de vennootschap, die verklaren dit mandaat te aanvaarden.

Zij bevestigen dat de uitoefening van deze functie hen niet verboden is, inzonderheid krachtens het

Koninklijk Besluit nummer 22 van vierentwintig oktober negentienhonderd vierendertig.

De zaakvoerder zal maar zijn taak kunnen opnemen vanaf de neerlegging van de stukken ter griffie.

De vergadering beslist dat het mandaat van zaakvoerder van mevrouw Gantois Nele en mevrouw Buelens

Ellen bezoldigd zal zijn.

5) Er wordt geen commissaris aangesteld daar uit te goeder trouw gedane schatting blijkt dat de vennootschap voor het eerste boekjaar niet beantwoordt aan de criteria waardoor de aanstelling van een commissaris verplicht is.

VOLMACHT

Onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte, geven de comparanten hierbij uitdrukkelijk volmacht aan Boekhouding Fiscaliteit Feys, Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een BVBA, te 8310 Brugge (Assebroek), Baron Ruzettelaan 315, voornoemd met recht van indeplaatstelling om alle formaliteiten die de oprichting van deze vennootschap teweegbrengt, te vervullen en uit te voeren. Dit behelst in het algemeen om alle nodige of nuttige formaliteiten te vervullen die de vennootschap zullen toelaten haar activiteiten aan te vangen, dit met macht tot indeplaatsstelling.

VOOR EENSLUIDEND BEREDENEERD UITTREKSEL

Samen hiermede neergelegd :

-expeditie van de oprichtingsakte.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

11/01/2016 : ME. - JAARREKENING 30.06.2015, GGK 04.01.2016, NGL 04.01.2016 16002-0426-012

Coordonnées
DAP VETRICURE

Adresse
WESTKERKESTRAAT 18 8480 EERNEGEM

Code postal : 8480
Localité : Eernegem
Commune : ICHTEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande