DE BROEDERSCHAP VAN HET WEST VLAAMS NOTARIAAT

Association sans but lucratif


Dénomination : DE BROEDERSCHAP VAN HET WEST VLAAMS NOTARIAAT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 408.607.847

Publication

16/09/2014
ÿþ Morl rd 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

I 1 1 1 1 1 IN 1 glj 1 1 1 1 1 1W

IVIONITEU

09 -09 LGISCH S

NEERGELEGD

IJG_E

Griffie Rechtbank Koophandel

BE

20N

AATZ-

02 SEP 2014

BLAD Griffie

Gent Afdeling Brune

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : (verkort):

Rechtsvorm : VZW

0408.607.847

- Do-grIfflie

DE BROEDERSCHAP VAN HET WEST-VLAAMS NOTARIAAT

t

---------

Zetel Spanjaardstraat 9, 8000 Brugge

(volledig adres)

Onderwerp akte NOTULEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN 15 MEI 2014

EERSTE BESLUIT.

De vergadering neemt kennis van het verslag van de Voorzitter van de VZW 'DE BROEDERSCHAP VAN

HET WEST-VLAAMS NOTARIAAT, Mr, Ronny VAN EEKCHOUT, en verleent hiermee haar goedkeuring.

Dit besluit wordt met éénparigheid van stemmen genomen.

TWEEDE BESLUIT.

De vergadering keurt de rekeningen goed betreffende het dienstjaar 2013-2014, evenals de begroting voor het dienstjaar 2014-2015, zoals deze door de Raad van Bestuur bij monde van haar penningmeester, Mr. Greet DEBOODT, wordt voorgelegd.

Dit besluit wordt met éénparigheid van stemmen genomen.

DERDE BESLUIT,

De vergadering beslist het mandaat van Mr. Ronny VAN EECKHOUT, welke teneinde is gekomen, te

vervangen.

De vergadering beslist kwijting te verlenen aan de bestuurders over de uitvoering van hun mandaat

gedurende het verlopen dienstjaar.

Dit besluit wordt met éénparigheid van stemmen genomen.

VIERDE BESLUIT,

Het mandaat van Mr. Ronny VAN EECKHOUT wordt na overdracht overeenkomstig de statuten, vervangen

door Mr. Stefanie DAUW, en dit voor een periode van 3 jaar.

Dit besluit wordt met éénparigheid van stemmen genomen.

De vergadering beslist Mr. Tom DEGRYSE te benoemen tot Voorzitter van 'DE BROEDERSCHAP VAN

HET WEST-VLAAMS NOTARIAAT voor het dienstjaar 2014-2015.

Dit besluit wordt met éénparigheid van stemmen genomen.

De vergadering beslist Mr, Stefanie DAUW te benoemen tot Secretaris van 'DE BROEDERSCHAP VAN

HET \NEST-VLAAMS NOTARIAAT voor het dienstjaar 2014-2016.

Dit besluit wordt met éénparigheid van stemmen genomen.

De vergadering beslist Mr. Greet DEBOODT te benoemen tot Penningmeester van 'DE BROEDERSCHAP

VAN HET WEST-VLAAMS NOTARIAAT' voor het dienstjaar 2014-2015.

Dit besluit wordt met éénparigheid van stemmen genomen.

Notaris Tom DEGRYSE Notaris Stefanie DAUW

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

18/12/2013
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

~

IIIIIMIRIN1.1111111111

NEERGELEGD ter GRIFFIE oei

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (AfdefIng Br¬ e)

0 6 DEC,_,Z013

Dagek

Griffie

Ondememingsnr : 0408.607.847

Benaming

(Voluit) : DE BROEDERSCHAP VAN HET WEST-VLAAMS NOTARIAAT

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Spanjaardstraat 9, 8000 Brugge

(volledig adres)

Onderwerp akte : Notulen van de algemene vergadering van 21 november 2013

EERSTE BESLUIT.

De vergadering aanhoort de uiteenzetting van de Voorzitter betreffende de voorgestelde wijzigingen, in het licht van de verbouwingswerkzaamheden aan het Notarishuis te Brugge.

De vergadering beslist zich aan te sluiten met de conclusies van de Voorzitter.

TWEEDE BESLUIT.

Na het aanhoren van de omstandige verantwoording van de voorgestelde wijziging van het doel van del V.Z,W.beslist de vergadering artikel 3 van de statuten te wijzigen als volgt:

" Artikel 3 :

De vereniging heeft voor doel het verdedigen en het promoten van de belangen van het notariaat in het algemeen en het bevorderen van de rationele werking, de voorlichting en de belangen van het notariaat in de provincie West-Vlaanderen in het bijzonder.

Het bevorderen van de kennis, de vaardigheden, de samenwerking en de samenhorigheid binnen het notariaat in het algemeen en binnen het notariaat in West-Vlaanderen in het bijzonder.

Zij kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel. Zij kan haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met dit doel overeenstemt, en dit zowel in het binnenland als in het buitenland.

De vereniging kan ten uitvoer van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, onderverhuren en ter beschikking stellen, het inrichten van plaatsen en gebouwen bestemd tot het houden van vergaderingen en openbare verkopingen, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen verzamelen, financieringen afsluiten en toestaan, het geven van adviezen en inlichtingen, het organiseren van studiekringen, studiedagen, opleidingen, studiereizen, congressen en bijeenkomsten, het uitnodigen van sprekers, het ter beschikking stellen van kennis, teksten, documentatie, contacten met het buitenpubliek, het uitbaten van het Notarishuis, catering en horeca-activiteiten, ondermeer voor de organisatie van evenementen, tentoonstellingen, (socio)-culturele activiteiten, verkoopzaal, logistieke en digitale steun aan notariële organismen, omkadering van deze activiteiten door middel van recepties en voorzien van maaltijden, kortom aile activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen, zowel in België als in het buitenland.

Zij mag dit doel verwezenlijken door alle middelen, onder meer door het organiseren van gemeenschappelijke diensten en secretariaat inzake documentatie, publiciteit, kantoorhulp, door het inrichten van plaatsen en gebouwen bestemd tot het houden van vergaderingen en openbare verkopingen, door het oprichten en verspreiden van publicaties, door het inrichten van voordrachten, spreekbeurten en studiecomités.

De vereniging mag alle verrichtingen doen en alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks op dit doel betrekking hebben en van aard zijn de verwezenlijking ervan te bevorderen, onder voorbehoud van de door de wet voorziene beperkingen wat betreft het bezit en genot van onroerende goederen.

In het kader van het realiseren van het doel kan de vereniging bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten verrichten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de cpbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen."

DERDE BESLUIT.

De vergadering beslist de statuten aan te passen aan het thans gewijzigde VZW-wet en voor alle duidelijkheid, beslist de vergadering over te gaan tot het opmaken van volledig nieuwe statuten en deze vast te stellen ais volgt :

"TITEL l : BENAMING ZETEL DOEL DUUR.

Op de laatste blz.. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

P r x Artikel 1 :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge De vereniging heeft de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk, op grond van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, bekend in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wetten van 16 januari 2003, 22 december 2003, 9 juli 2004, 27 december 2004, 23 maart 2007, 6 mei 2009 en 30 december 2009 (Hierna genoemd 'de VZW-wet').

Zij draagt de benaming "DE BROEDERSCHAP VAN HET WEST-VLAAMS NOTARIAAT'.

Deze benaming moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaand van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting 'VZW', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2 :

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8000 Brugge, Spanjaardstraat 9.

De zetel kan naar elke andere plaats binnen de grenzen van de provincie West-Vlaanderen worden overgeplaatst door beslissing van de Raad van Bestuur genomen overeenkomstig artikel 12 van deze statuten, te publiceren in de Bijlage van het Belgisch Staatsblad, onverminderd de bevoegdheid in deze van de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering zal de wijziging bekrachtigen op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 3

De vereniging heeft voor doel het verdedigen en het promoten van de belangen van het notariaat in het algemeen en hef bevorderen van de rationele werking, de voorlichting en de belangen van het notariaat in de provincie West-Vlaanderen in het bijzonder.

Het bevorderen van de kennis, de vaardigheden, de samenwerking en de samenhorigheid binnen het notariaat in het algemeen en binnen het notariaat in West-Vlaanderen in het bijzonder.

Zij kan aile handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel. Zij kan haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met dit doel overeenstemt, en dit zowel in het binnenland als in het buitenland.

De vereniging kan ten uitvoer van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, onderverhuren en ter beschikking stellen, het inrichten van plaatsen en gebouwen bestemd tot het houden van vergaderingen 'en openbare verkopingen, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen verzamelen, financieringen afsluiten en toestaan, het geven van adviezen en Inlichtingen, het organiseren van studiekringen, studiedagen, opleidingen, studiereizen, congressen en bijeenkomsten, het uitnodigen van sprekers, het ter beschikking stellen van kennis, teksten, documentatie, contacten met het buitenpubliek, het uitbaten van het Notarishuis, catering en horeca-activiteiten, ondermeer voor de Organisatie van evenementen, tentoonstellingen, (socio)-culturele activiteiten, verkoopzaal, logistieke en digitale steun aan notariële organismen, omkadering van deze activiteiten door middel van recepties en voorzien van maaltijden, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen, zowel in België ais in het buitenland.

Zij mag dit doel verwezenlijken door alle middelen, onder meer door het organiseren van gemeenschappelijke diensten en secretariaat inzake documentatie, publiciteit, kantoorhulp, door het inrichten van plaatsen en gebouwen bestemd tot het houden van vergaderingen en openbare verkopingen, door het oprichten en verspreiden van publicaties, door het inrichten van voordrachten, spreekbeurten en studiecomités.

De vereniging mag alle verrichtingen doen en alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks op dit doel betrekking hebben en van aard zijn de verwezenlijking ervan te bevorderen, onder voorbehoud van de door de wel voorziene beperkingen wat betreft het bezit en genot van onroerende goederen

In het kader van het realiseren van het doel kan de vereniging bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten verrichten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen."

Artikel 4 :

De vereniging wordt voor onbepaalde tijd opgericht en kan te allen tijde worden ontbonden in de door de wet voorziene vormen en voorwaarden.

TITEL 11 : LEDEN AANNEMING ONTSLAG VERPLICHTINGEN.

Artikel 5 :

Het aantal leden is niet beperkt ; hun minimum aantal is op twintig (20) bepaald. Minimum één (1) lid dient afkomstig te zijn uit elk van de gerechtelijke arrondissementen van de provincie West-Vlaanderen, meer bepaald Kortrijk, leper, Brugge en Veume.

Artikel 6 :

Alleen notarissen die hun standplaats in de provincie West-Vlaanderen hebben, geassocieerd zijn met of aangewezen zijn tot plaatsvervanger van een notaris met standplaats in de provincie West-Vlaanderen en de kandidaat-notarissen die op het tableau van het Genootschap van de provincie West-Vlaanderen zijn opgenomen, mogen lid zijn der vereniging.

Zij worden van rechtswege als leden aanvaard mits aanvraag, gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, onverminderd echter het recht van uitsluiting waarvan sprake hierna. Het verlies door een lid van zijn hoedanigheid van notaris met standplaats in de provincie West-Vlaanderen, van geassocieerd notaris met standplaats in de provincie West-Vlaanderen of plaatsvervangend notaris van een notaris met standplaats in de provincie West-Vlaanderen en de schrapping van de kandidaat-notaris op het tableau van het Genootschap van de provincie West-Vlaanderen stelt van rechtswege een einde aan zijn lidmaatschap.

Het lidmaatschap wordt slechts effectief, vanaf de ondertekening van het ledenregister. Deze handtekening geldt ais onvoorwaardelijke toetreding tot de statuten en reglementen der vereniging,

f& r c Artikel 7 :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge Uitsluiting van een lid is mogelijk indien deze handelt in strijd met de doelstellingen van de VZW.

Ontslagnemingen en uitsluitingen geschieden in de vormen en voorwaarden voorzien door artikel 12 van de VZW-wet .

Artikel 8 :

Op eerste verzoek van de Raad van Bestuur is door elk lid is een bijdrage verschuldigd van maximum honderd (100) euro per jaar, De Raad van Bestuur legt jaarlijks het bedrag van de eventuele lidmaatsohapsbijdrage vast.

TITEL III ; BESTUUR DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 9 ;

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, bestaande uit zeven (7) leden benoemd door de Algemene Vergadering, voor een duur van hoogstens drie (3) jaar.

De Raad van Bestuur wordt ieder jaar vernieuwd voor één/derde (1/3) of voor een gedeelte dat één/derde het dichtst benadert.

Indien leden hun mandaat niet aanvaarden, of ontslag nemen, of komen te overlijden, onbekwaam worden, of door onverenigbaarheid getroffen zijn, dan moet de Raad van Bestuur in haar eerstvolgende vergadering door coöptatie in hun vervanging voorzien. Bij de eerstvolgende statutaire algemene vergadering zal een nieuwe kandidaat voorgesteld worden om het mandaat te voleindigen, overeenkomstig de bepalingen van artikel 10. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijs in zijn vervanging kan voorzien worden.

De leden van de Raad van Bestuur zijn niet onmiddellijk herbenoembaar, tenzij zij benoemd werden op voordracht van de Provinciale Kamer. Zij kunnen steeds door beslissing van de Algemene Vergadering worden afgezet.

Er is geen onverenigbaarheid tussen het mandaat van Bestuurder van de vereniging en lid van de Provinciale Kamer van Notarissen.

Artikel 10 :

De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering als volgt:

a) zes (6) bestuurders worden verkozen op voordracht van de Raad van Bestuur, waarbij minimum één (1) bestuurder afkomstig dient te zijn uit elk van de gerechtelijke arrondissementen van de provincie West-Vlaanderen, meer bepaald Kortrijk, leper, Brugge en Veurne.

b) één (1) bestuurder wordt verkozen op voordracht van de Provinciale Kamer van Notarissen, onder de leden van de Provinciale Kamer.

Artikel 11 :

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter wordt de functie van voorzitter waargeno-'men door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter van de Raad van Bestuur duidt een voorzitter aan voor de organisatie van de Studiekring, die lid dient te zijn van de VZW.

De voorzitter van de Studiekring zal met raadgevende stem, de bijeenkomsten van de Raad van Bestuur kunnen bijwonen.

De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zijn maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Artikel 12

De Raad van Bestuur vergadert op schriftelijke oproeping van de voorzitter of van twee bestuurders ; de bijeenkomst wordt gehouden op de plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

De Raad van Bestuur mag slechts beraadslagen en beslissen indien de meerderheid van de bestuurders, aanwezig of rechtsgeldig vertegenwoordigd is. Een !id mag zich schriftelijk door een ander lid van de Raad van Bestuur laten vertegenwoordigen.

De beslissingen warden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen, is de stem van het lid dat de vergadering voorzit doorslaggevend.

Een beslissing zal echter moeten getroffen worden bij meerderheid van vijf/zevenden (5/7) der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, indien zij tot voorwerp heeft de vervreemding, aanwerving, huur of verhuring van een onroerend goed, het aangaan van een lening welke ook haar modaliteiten wezen, het toestaan van hypotheken of andere zakelijke rechten, het verplaatsen van de maatschappelijke zetel.

De beslissingen worden opgenomen in notulen getekend door de voorzitter, de secreta-'ris en de leden die het wensen.

De afschriften en uittreksels worden ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders.

Indien een bestuurder, een rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders ver& de Raad van Bestuur een besluit neemt. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft. Voormelde procedure is niet van toepassing op, de gebruikelijke verrichtingen die plaats hebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 13 :

n

" c

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om al de daden van beheer of van beschikking te verrichten die de vereniging aanbelangen. Tot zijn bevoegdheid behoort alles wat door de wet of door deze statuten niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering wordt voorbehouden.

Hij is ondermeer bevoegd om, op eigen gezag, over te gaan tot alle verrichtingen welke luidens bovenstaand artikel drie, het doel van de vereniging uitmaken.

Hij kan ondermeer alle betalingen doen en ontvangen en er kwijting van vragen of geven; alle deposito's doen en aannemen, aile roerende en onroerende goederen kopen, ruilen of anders aanwerven of vervreemden, alsook huren en verhuren, zelfs voor meer dan negen jaren, alle overdrachten aanvaarden van roerende goederen die de vereniging dienstig zijn, alle private of officiële toelagen en steungelden aanvaarden en ontvangen; alle legaten en schenkingen aanvaarden en ontvan-+gen; alle contracten, aannemingen en ondernemingen sluiten; alle leningen aangaan, met of zonder waarborg, zelfs bij wijze van obligatie-uitgifte of anderszins, aile indeplaatsstellingen en borgtochten toestaan en aanvaarden, de onroerende goederen der vereniging met hypotheek bezwaren, alle leningen en voorschotten toestaan en doen; afstand doen van alle verbintenissen, rechten of zakelijke rechten, alsook van alle zakelijke en persoonlijke vrijwaringen; machtiging geven tot doorhaling, vôôr of na betaling, van alle voorrechten of hypotheekinschrijvingen, overschrijvingen, beslagleggingen of ande-'re verhinderingen; optreden als eiser of verweerder véôr alle rechtbanken en alle vonnissen uitvoeren of doen uitvoeren, dadingen en compromissen aangaan.

Artikel 14 :

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur der vereniging afvaardigen aan een directiecomité bestaande uit drie (3) in zijn schoot gekozen leden. Dit comité handelt als een college; het kiest in zijn midden een voorzitter en beslist bij meerderheid van stemmen.

" De Raad van Bestuur mag ook bijzondere machten toekennen voor bepaalde doeleinden, aan lasthebbers

naar zijn keus.

Artikel 15 :

De rechtsvorderingen, zo bij eis als bij verweer, worden in naam der vereniging ingesteld, door de Raad van

Bestuur op vervolging en benaarstiging van zijn voorzitter, van het directiecomité of van een daartoe

afgevaardigde bestuurder.

Artikel 16 :

Alle akten die de vereniging verbinden moeten behoudens bijzondere afvaardiging van machten of

machtiging, getekend zijn door twee (2) bestuurders die tegenover derden van geen voorafgaande beslissing

van de Raad van Bestuur moeten doen blijken.

Nochtans zal de handtekening van drie (3) bestuurders vereist zijn voor de verrichtingen bedoeld onder

artikel 12, vierde lid (de vervreemding, aanwerving, huur of verhuring van een onroerend goed, het aangaan

van een lening welke ook haar modaliteiten wezen, het toestaan van hypotheken of andere zakelijke rechten,

het verplaatsen van de maatschappelijke zetel).

Daartegenover zullen in geval van bestaan van een directiecomité, de handelingen van dagelijks beheer

geldig verricht worden, onder de enkele handtekening van een lid van dit comité.

De Raad van Bestuur kan commissies met welbepaalde opdrachten in het leven roepen of afschaffen,

waarvan de leden moeten lid zijn van de vereniging.

TITEL IV : ALGEMENE VERGADERINGEN.

Artikel 17 :

De vergadering is de soevereine macht van de vereniging.

Alle handelingen en daden opgesomd in artikel 4 van de VZW-wet behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid.

Artikel 18 :

De door de Raad van Bestuur goedgekeurde reglementen van inwendige orde zijn bindend voor de leden

zoals de statuten.

Zullen ondermeer door reglementen van inwendige orde worden geregeld: de voorwaarden van gebruik van

de ter beschikking der leden gestelde diensten, accommodatie en zaken.

Artikel 19 :

Er moet ieder jaar, ten minste één algemene vergadering gehouden worden, in de loop van de maand mei,

doch ten vroegste na de algemene vergadering van het Genootschap van Notarissen van de provincie West-

Vlaanderen.

Een buitengewone vergadering kan bijeengeroepen worden zo dikwijls dit vereist wordt door het belang van

de vereniging. Zij moet worden bijeengeroepen wanneer ten minste één/vijfde (1/5) der leden het vraagt.

De vergaderingen hebben plaats in de zetel der vereniging of op elke andere plaats aangeduid in de

uitnodiging, op de dag en het uur die in de oproeping zijn aangeduid. De oproepingen mogen op gelijk welke

manier geschieden, eveneens elektronisch per mailbericht.

Aile leden moeten erop uitgenodigd worden.

Artikel 20 :

De uitnodigingen worden gedaan door de Raad van Bestuur, bij brief, mailbericht of andere schriftelijke

drager, tot elk lid gericht, ten minste vijftien (15) dagen vôôr de vergadering. Zij vernielden de agenda, waarbij

elk punt dat door minstens twee (2) bestuurders of door minstens één/twintigste (1/20) ste van de leden

minstens twintig (20) dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

Artikel 21 :

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij ontstentenis de oudste

der overige aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt de secretaris aan.

Artikel 22 :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

leder lid heeft het recht de vergadering bij te wonen en er deel aan te nemen, hetzij persoonlijk, hetzij bij

middel van een lasthebber naar zijn keus, die zelf lid is.

Ai de leden zijn wettelijk stemgerechtigd; ieder van hen heeft één stem.

Artikel 23 :

De vergadering is geldig samengesteld, welk ook het getal der aanwezige of vertegenwoordigde leden

mocht zijn.

Een lid wordt geacht op de Algemene Vergadering rechtsgeldig aanwezig te zijn door de ondertekening van

de aanwezigheidslijst,

Haar beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen ; bij staking der

stemmen is deze van de voorzitter beslissend.

ln afwijking van de vorige alinea, worden de beslissingen der vergadering houdende wijziging der statuten,

uitsluiting van leden, of vrijwillige ontbinding der vereniging, slechts genomen mits de bijzondere voorwaarden

van aanwezigheid, meerderheid en eventueel gerechtelijke bekrach-'tiging, welke hiervoor regelmatig vereist

zijn krachtens de artikelen acht, twaalf en twintig van voormelde wet.

Artikel 24

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden vastgesteld in een bijzonder notulenregis-ster,

ondertekend door de voorzitter en de secretaris, alsook door de leden die het vragen en bewaard in de zetel der

vereniging, waar al de betrokkenen er kennis van kunnen nemen, doch zonder verplaatsing,

Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

De beslissingen worden dé betrokkenen ter kennis gebracht overeenkomstig de wettelijke voorschriften.

Afschriften van, of uittreksels uit deze processen verbaal worden ondertekend door de voorzitter of door

twee (2) bestuurders.

TITEL V BEGROTINGEN REKENINGEN.

Artikel 25 :

Het boekjaar begint op één januari en loopt tot en met éénendertig december.

Ieder jaar, op éénendertig december, wordt de rekening van het boekjaar afgesloten en de begroting van

het volgend boekjaar opgemaakt. Beide worden ter goedkeuring voorgelegd aan de gewone Algemene

Vergadering van de maand mei erop volgend.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen van artikel 17 van de VZW - wet en de

daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. -

Zolang de VZW voor het laatst afgestoten bcekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 VZW- wet

niet overschrijdt, is de VZW niet verplicht een commissaris te benoemen. Zodra de VZW de drempelbedragen

overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en de regelmatigheid van de

verrichtingen hierin weer gegeven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene

Vergadering onder de leden van het instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie (3) jaar. Deze

bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

TITEL VI : ONTBINDING VEREFFENING.

Artikel 26

De ontbinding en de vereffening van de vereniging worden geregeld door de artikelen 18 en 22 van

voornoemde VZW - wet

ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering, over de bestemming van het nettc-

vermogen (na vereffening van het passief) van de VZW, dat moet worden tcegekend aan een andere

bestemming die zoveel mogelijk overeen komt met het doel waarvoor de VZW werd opgericht.

Artikel 27

ln geval van vrijwillige ontbinding der vereniging, benoemt de vergadering die ze heeft uitgesproken,

eventueel vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheid.

In geval van gerechtelijke ontbinding zal, met hetzelfde doel, door de vereffenaar of de vereffenaars een

Algemene Vergadering der leden worden bijeengeroe-Ipen."

VIERDE BESLUIT.

De vergadering beslist om de nodige machten te verlenen aan het bestuursorgaan om voormelde besluiten

ten uitvoer te brengen en het nodige te doen voor de neerlegging op de Griffie van de Rechtbank van

Koophandel en de publicatie in het Belgisch Staatsblad.

De vergadering neemt kennis van de gecoordineerde tekst van de statuten,

Na rondvraag beslist de vergadering de gecoördineerde tekst van de statuten goed te keuren.

VIJFDE BESLUIT.

Daar de agenda afgewerkt is, wordt de vergadering geheven om 18.50 uur,

De vergadering beslist en gelast de leden van het Bureau onderhavige notulen te ondertekenen, op basis

van de volmacht, opgenomen in de aanwezigheidslijst.

Aile voorgaande beslissingen werden genomen met de vereiste 4/5 van de stemmen. De vergadering stelde

vast dat het minimum vereiste aantal leden op de vergadering vertegenwoordigd was.

Voor eensluidend uittreksel

Getekend door de heer Ronny Van Eeckhout, voorzitter

Tegelijkertijd hiermee neergelegd:

- uitgifte;

- gecoördineerde statuten;

"

-

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam pn hoedanigheid notaris,perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

, ^

° ~

30/07/2013
ÿþV beh

aa

Bel Stat

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MON1TEU

2 3 -07

ELGISCH S

Mod wam 11.1

111gfil.t1j1I1111 a

~ ~E~NtEERG£¬ EGi~ l:a ï.~i~ji ~ i~ !Dl;R~Fi-ITBANK VAN KOOPHANDEL T'

BRUGE (Afdeling Brugge)

2Có3op: 1 5 III 2013- `AATSIáb!+r'Griffie .. ~



Ondememingsnr : 0408.607.847 Benaming

(voluit) DE BROEDERSCHAP VAN HET WEST-VLAAMS NOTARIAAT '





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Spanjaardstraat 9, 8000 Brugge

(volledig adres)

= Onderwerp akte : NOTULEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN 23 MEI 2013

EERSTE BESLUIT.

De vergadering neemt kennis van het verslag van de Voorzitter van de VZW 'DE BROEDERSCHAP VAN

= HET WEST-VLAAMS NOTARIAAT, Mr. Joris BOEDTS, en verleent hiermee haar goedkeuring.

Dit besluit wordt met éénparigheid van stemmen genomen.

TWEEDE BESLUIT.

De vergadering keurt de rekeningen goed betreffende het dienstjaar 2012 - 2013, evenals de begroting voor

het dienstjaar 2013  2014, zoals deze door de Raad van Bestuur bij monde van haar penningmeester, Mr.

Greet DEBOODT, wordt voorgelegd.

Dit besluit wordt met éénparigheid van stemmen genomen.

DERDE BESLUIT.

De vergadering beslist het mandaat van Mr. Joris BOEDTS, Mr, Christophe KINT, Mr. Greet DEBOODT en} Mr. Vincent VAN WALLEGHEM, welke teneinde is gekomen, te vervangen.

De vergadering beslist kwijting te verlenen aan de bestuurders over de uitvoering van hun mandaat, gedurende het verlopen dienstjaar, Dit besluit wordt met éénparigheid van stemmen genomen.

VIERDE BESLUIT

Het mandaat van Mr. Greet DEBOODT wordt na voordracht overeenkomstig de statuten, vervangen door.

Mr. Ann DE PAEPE en dit voor een periode van 3 jaar.

Het mandaat van Mr. Christophe KINT wordt na voordracht overeenkomstig de statuten, vervangen door Mr.

Tom DEGRYSE, en dit voor een periode van 3 jaar.

Het mandaat van Mr. Vincent VAN WALLEGHEM wordt na voordracht overeenkomstig de statuten,

vervangen door Mr, Greet DEBOODT, en dit voor een periode van 3 jaar.

Het mandaat van Mr. Joris BOEDTS wordt na voordracht overeenkomstig de statuten, vervangen door Mr.,

Debbie HEBBELINCK en dit voor een periode van 3 jaar.

Dit besluit wordt met éénparigheid van stemmen genomen.

De vergadering beslist Mr. Ronny VAN EECKHOUT te benoemen tot Voorzitter van 'DE BROEDERSCHAP,

VAN HET WEST-VLAAMS NOTARIAAT' voor het dienstjaar 2013-2014.

Dit besluit wordt met éénparigheid van stemmen genomen.

De vergadering beslist Mr. Tom DEGRYSE te benoemen tot Secretaris van 'DE BROEDERSCHAP VAN

HET WEST-VLAAMS NOTARIAAT' voor het dienstjaar 2013-2014.

Dit besluit wordt met éénparigheid van stemmen genomen,

De vergadering beslist Mr. Greet DEBOODT te benoemen tot Penningmeester van 'DE BROEDERSCHAP

VAN HET WEST-VLAAMS NOTARIAAT voor het dienstjaar 2013-2014.

Dit besluit wordt met éénparigheid van stemmen genomen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

behouden aan het Belgisch Staatsblad



Notaris Ronny VAN EECKHOUT, Notaris Tom DEGRYSE,

Voorzitter Secretaris





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

30/07/2012
ÿþ ~. MOD 2.2

~_-~~1~ I In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD ter GRIFFIE de,

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL. Tr

BRUGGE (Afdeling Brugge)

op: S 9 . uu 2012

Gril le geer



hi

" iaisa3ae*





bet

aa

Be Sta

Ondernemingsnr : 0408.607.847

Benaming

(voluit) : De Broederschap van het West-Vlaams Notariaat

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Spanjaardstraat 9 te 8000 Brugge

Onderwerp akte NOTULEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN 24 mei 2012

Eerste besluit

De vergadering keurt de rekeningen goed betreffende het dienstjaar 2011, evenals de begroting voor het"

dienstjaar 2012, zoals deze door de Raad van Bestuur en meer bepaald door notaris Dominique Hendryckx,

penningmeester wordt voorgelegd.

Dit besluit wordt met éénparigheid van stemmen genomen

Tweede besluit :

De vergadering verleent kwijting aan de bestuurders over de uitvoering van hun mandaat gedurende het

verlopen dienstjaar.

Dit besluit wordt met éénparigheid van stemmen genomen

Derde besluit :

De vergadering beslist het mandaat van Notaris Dominique Hendryck en Notaris Dominique Verhaeghe,;

welke teneinde is gekomen, te vervangen.

Het mandaat van Dominique Hendryckx, wordt na voordracht overeenkomstig de statuten, vervangen door Ann St'robbe, notaris, dit voor een periode van 3 jaar.

Het mandaat van Dominique Verhaeghe, wordt na voordracht overeenkomstig de statuten, vervangen door Annelies Vanquathem, geassocieerd notaris, dit voor een periode van 3 jaar

Dit besluit wordt met éénparigheid van stemmen genomen.

Joris Boedts Christophe Kint

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekenina.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

30/07/2012
ÿþMOD 2.2

-:411>_ _ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Ve

behc

aan

Bel

Staal

NEERGELEGD ter GRIFFIE dQ,

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

BRUGGE (Afdeling Brugc e)

op:

i 9 Minggr~~~

MIMI IIININIWIINI~AV IIW

*12134349*

Ondernerningsnr : 0408.607.847

Benaming

(voluit) : De Broederschap van het West-Vlaams Notariaat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2012 - Annexes du Moniteur belge (verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Spanjaardstraat 9 te 8000 BRUGGE

Onderwerp akte : UITTREKSEL uit de VERGADERING VAN DE RAAD VAN BESTUUR van 24 mei 2012

Voor eensluidend uittreksel

Door de vergadering wordt Notaris Vincent Vanwalleghem verkozen tot ondervoorzitter van onze Raad van Bestuur

Door de vergadering wordt Notaris Greet Deboodt verkozen tot penningmeester van onze Raad van Bestuur

Joris 13oedts, Voorzitter Christophe KINT, secretaris











Op de laatste blz. van l uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handiekenina.

06/07/2011
ÿþVoorbehoud(

aan hel

Belgisc StaatsbL

i

MOD 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD ter

RECHTBANK VAN KODr'"rIA:" :DEL TE

BRUGGE (Afdele 'B ge)

op: III~~a

rifff

e gnfer.

Ondernemingsnr : 0408.607.847

Benaming

(voluit) : De Broederschap van het West-Vlaams Notariaat

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Spanjaardstraat 9 te 8000 BRUGGE

Onderwerp akte : Uittreksel uit het verslag van de Raad van Bestuur van 19 mei 2011

Door de vergadering wordt Joris Boedts verkozen tot Voorzitter van onze Raad van Bestuur Voor eensluidend uittreksel

Joris Boedts , Voorzitter Christophe Kint , Secretaris..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2011- Annexes du Moniteur belge

IIII fl IIIIIAWIIIIIn

" iiioa3er

"

Op de laatste bfz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening_

06/07/2011
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekenino.

MOD 2.2

Luik B

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NËÉRe--ÉGB tee GRirx1E dtex

REC4a. ï BAiSK VAN 'MrJrl-t ~g~~~

BRUGGE ~pfdel'~nt~ ~

oF' 2 11 Ofte

Griffie

I1J DII I1 l III 1H il 11111f fl11 Of

*11102368*

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

J

Ondernemingsnr : 0408.607.847

Benaming

(voluit) : De Broederschap van het West-Vlaams Notariaat

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Spanjaardstraat 9 te 8000 BRUGGE

Onderwerp akte : Uittreksel uit de notulen van de Algemene vergadering van 19 mei 2011

De vergadering beslist het mandaat van Notaris Martine Vandemaele, welke teneinde is gekomen, te vervangen.

Het mandaat van Martine Vandemaele, wordt na voordracht overeenkomstig de statuten, vervangen door Ronny Van Eeckhout, dit voor een periode .van 3 jaar.

Dit besluit wordt met éénparigheid van stemmen genomen

Voor eensluidend uittreksel

' Joris Boedts , Voorzitter Christophe Kint, Secretaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE BROEDERSCHAP VAN HET WEST VLAAMS NOTARIAAT

Adresse
SPANJAARDSTRAAT 9 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande