DE BUURTVRIENDEN

Association sans but lucratif


Dénomination : DE BUURTVRIENDEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.445.450

Publication

09/06/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

EL-GE I

N

rir-INITELJR R DIRECTIC

NEt '(I,LLt[;U ter GRIFFIE der

3 1 -05- 2'

111

SCH STAR BESTIJlJ

TSBLAD

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdeling Brugge)

op: 2 0 MEI 201f

De griffier,

Griffie

" 11086950

Ondernemingsnr : 0.1336-

. $36- 4:4 5 4 50

Benaming

ivolult) : DE BUURTVRIENDEN

(verkort) .

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Hoornstraat 115, 8340 Moerkerke

Onderwerp akte : Oprichtingsakte I statuten

Mevrouw Charlotte VAN PAMEL, geboren 27.05.1975, van Belgische nationaliteit, wonende te 8340

Moerkerke, Hoornstraat 115,

De heer Stefaan BULCKE, geboren 29.03.1971, van Belgische nationaliteit, wonende te 8340 Moerkerke,

Hoornstraat 115

Mevrouw Caroline VAN PARYS, geboren 14.02.1972, van Belgische nationaliteit, wonende te 8340,

Moerkerke, Hoornstraat 76

De heer Geert BALLEGEER, geboren 17.03.1966, van Belgische nationaliteit, wonende 8340 Moerkerke

Hoornstraat 76

Mevrouw Edith STABIJ, geboren 9.06.1967, van Nederlandse nationaliteit, wonende te 8340 Moerkerke,

Hoornstraat 107 "

De heer Wim D'HONT, geboren 4.02.1976, van Belgische nationaliteit, wonende te 8340 Moerkerke, Hoornstraat 107

Mevrouw Isabella BULCKE, geboren 16.01.1972, van Belgische nationaliteit, wonende te 8340 Moerkerke, Roomstraat 15

De heer Marc HUYGHEBAERT, geboren 17.07.1969, van Belgische nationaliteit, wonende te 8340; Moerkerke, Hoornstraat 15

Mevrouw Tania BULCKE, geboren 24.03.1973, van Belgische nationaliteit, wonende te 8340 Moerkerke, " Hoornstraat 113

De heer Bruno HUYGHEBAERT, geboren 29.05.1971, van Belgische nationaliteit, wonende te 83401 Moerkerke, Hoornstraat 113

Hierna genoemd "stichters", zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, met de volgende statuten:

Titel I - Benaming, maatschappelijke zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "DE BUURTVRIENDEN'.

Het is een 'vereniging zonder winstoogmerk' zoals omschreven in de wet van 27 juni 1921 en 2 mei 2002. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en ze kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brugge,'! Roomstraat 115 te 8340 Moerkerke. Bij beslissing van de Algemene Vergadering kan hij worden verplaatst naar; een andere bestemming.

Artikel 3

De vereniging heeft als doel het organiseren van activiteiten doorheen het ganse jaar met als hoofddoel de: organisatie van de jaarlijkse kermis. Andere activiteiten omvatten o.a. de organisatie van een kerstdrink, een kermiskoers, busreis, sinterklaasfeest en jaarlijkse eetfestijn, evenals andere socio-culturele activiteiten.

Op de laatste bit. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris; hetzij van de perso(o)n(en} bevoegd da vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

..'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Mao 22

Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 4

De vereniging kan alle initiatieven nemen die op directe of indirecte wijze met de doelstellingen in verband staan of ze helpen realiseren. In het bijzonder kan ze contacten leggen, overeenkomsten afsluiten met derden of rechtspersonen, met firma's en organisaties, en kan ze activiteiten van commerciële aard uitvoeren of uitbesteden.

Voor het bereiken van haar doel mag ze in gebruik of eigendom alle roerende of onroerende goederen bezitten, ontvangen, verkopen of verwerven.

Titel II  Lidmaatschap

Artikel 5

De vereniging kent twee soorten leden: effectieve leden en toetredende leden. Beide categorieën worden

hierna "leden" genoemd.

Effectieve leden zijn van rechtswege de stichters, gemandateerden van aangesloten verenigingen met rechtspersoonlijkheid en personen die door de Raad van Bestuur in deze hoedanigheid werden aangesteld en erkend. Zij zijn vrijgesteld van het betalen van enige bijdrage en worden uitgenodigd op de Algemene Vergadering, waar ze stemrecht hebben.

Toetredende leden onderschrijven de doelstelling van de vereniging en hebben het volle genot van het lidmaatschap. Ze hebben echter geen stemrecht, worden niet uitgenodigd op de Algemene Vergadering en kunnen geen deel uitmaken van de Raad van Bestuur. Het staat hen vrij een gemotiveerde aanvraag te richten tot de Raad van Bestuur om als effectief lid te worden erkend.

De lidmaatschapsbijdrage van toetredende leden wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. De toetredingsbijdrage bedraagt evenwel maximaal 500,00 Eur.

Artikel 6

Elk kandidatuur voor lidmaatschap is onderworpen aan de goedkeuring van de Raad van Bestuur of, bij delegatie, aan die van het Dagelijks Bestuur, zonder mogelijkheid van beroep. Zij beslissen soeverein en kunnen een lid weigeren zonder dit te moeten motiveren. Eventueel betaalde lidgelden of aansluitingskosten worden dan teruggestort. Als een kandidaat-lid door het Dagelijks Bestuur wordt afgewezen, dient dit door de Raad van Bestuur achteraf te worden bevestigd of rechtgezet.

Artikel 7

Het aantal effectieve leden kan niet minder dan 3 bedragen. In voorkomend geval wordt een overgangstermijn van zes maanden voorzien om dit aantal te bereiken. Indien dit niet mogelijk blijkt, wordt de vereniging ontbonden.

Artikel 8

Toetreding tot de vereniging veronderstelt dat het kandidaat-lid zich akkoord verklaard met de statuten en

het huishoudelijk reglement.

Artikel 9

De hoedanigheid van lid gaat verloren door overlijden, door vrijwillige ontslagneming, door uitsluiting door een beslissing van de Algemene Vergadering of door het niet betalen van de lidmaatschapsbijdrage van een toetredend lid na aanmaning of ingebrekestelling.

In geval van ernstig wangedrag van een lid en/of inbreuken op de statuten en het huishoudelijk reglement, kan de Raad van Bestuur een toetredend lid schorsen.

Ontslagnemende en uitgesloten leden noch hun afstammelingen of rechthebbenden kunnen enig recht laten gelden op het patrimonium van de vereniging.

Artikel 10

Noch de effectieve leden, noch de toetredende, noch het Dagelijks Bestuur zijn aansprakelijk voor de

verbintenissen van de vereniging.

Titel III: Bestuur

Artikel 11

De vereniging wordt geleid door een Raad van Bestuur, gekozen uit de stichters en de effectieve leden, bij

gewone meerderheid en bij geheime stemming.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2, 2

Deze Raad telt minstens 3 en hoogstens 12 leden, die voor een periode van 3 jaar worden benoemd (stilzwijgend hernieuwbaar). Zij kunnen zich onbeperkt herverkiesbaar stellen.

Artikel 12

De Raad van Bestuur kiest tussen zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze functies zijn verenigbaar. Deze leden worden gemachtigd het Dagelijks Bestuur van de vereniging waar te nemen.

Artikel 13

Op uitnodiging van de voorzitter of op aanvraag van minstens drie van zijn leden, vergadert de Raad van Bestuur in beginsel viermaal per jaar. Hij heeft alle bevoegdheden door de wet voorzien en die niet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij bekrachtigt alle toetredingen en uitsluitingen van de vereniging, organiseert de activiteiten en bepaalt de inhoud van de publicaties.

De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt hij voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook deze verhinderd, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk lid van de Raad van Bestuur beschikt over één stem, eventueel aangevuld met hoogstens één volmacht. Voor het stemmen bij volmacht moet een schriftelijke en uitdrukkelijke verklaring van het afwezige lid worden voorgelegd, eventueel per elektronische post.

De Raad vergadert geldig als de helft van de bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit quorum niet bereikt, dan wordt de Raad opnieuw samengeroepen, waarna hij geldig vergadert, ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 14

Indien in de loop van een mandaat een plaats van een bestuurslid vrijkomt, kan de eerstvolgende Algemene

Vergadering een bestuurslid benoemen, dat dit mandaat beëindigt.

Titel IV: De Algemene Vergadering

Artikel 15

De Algemene vergadering bestaat uit het geheel van de stichters en effectieve leden. Ze heeft het

soevereine gezag over de vereniging. Haar beslissingen zijn rechtsgeldig en binden alle leden.

In het bijzonder is ze bevoegd voor:

" De wijziging van de statuten

" De benoeming en de afzetting van de leden van de Raad van Bestuur

" De kwijting van de bestuursleden op het einde van het werkingsjaar

" De goedkeuring van de begroting en de rekeningen

" De ontbinding van de vereniging

" De uitsluiting van een toetredend of effectief lid in laatste instantie

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook deze verhinderd, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige beheerders.

Elk lid beschikt in de Algemene Vergadering over één stem, eventueel aangevuld met hoogstens één volmacht. Voor het stemmen bij volmacht moet een schriftelijke en uitdrukkelijke verklaring van het afwezige lid worden voorgelegd, eventueel per elektronische post.

De Algemene Vergadering vergadert geldig ais de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, tenzij voor die gevallen waarin de wet dit anders voorschrijft. Wordt dit quorum niet bereikt, dan wordt de Algemene Vergadering opnieuw samengeroepen, waarna ze geldig vergadert, ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 16

De Algemene Vergadering wordt minstens éénmaal per jaar bijeengeroepen in de loop van de maand januari. Verder kan ze vergaderen wanneer het doel of het belang van de vereniging dit vereist of op uitdrukkelijk verzoek van minstens drie stichtende en/of effectieve leden.

Alle leden worden minstens 10 werkdagen bij voorbaat uitgenodigd, en ontvangen daarbij in bijlage alle stukken waarover zij dienen te beschikken. De uitnodiging wordt opgesteld en ondertekend door de voorzitter of de secretaris en vermeldt plaats, dag en uur van de vergadering, alsook de agenda. Ze worden hiertoe gemandateerd door de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn, uitgezonderd over de wijziging der statuten, op voorwaarde dat alle aanwezigen er mee instemmen dat het niet-geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

Artikel 17

De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden, tenzij het een wijziging van de statuten betreft, waar alle wettelijke beschikkingen van kracht zijn.

Een wijziging in de doelstellingen van de vereniging kan slechts met unanimiteit van aile aanwezige leden tot stand komen.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsklad

MOD 2.2

Luik B - V''rvo;

Bi' stakin van de stemmen is de stem van zijn

plaatsvervanger

ange gge

1 g de voorzitter of plaatsvervanger doorslaggevend

Artikel 18

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en de

voorzitter en ingeschreven in een daartoe bestemd register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de

secretaris en de voorzitter. Deze uittreksels blijven steeds ter beschikking van de leden.

Titel V: Middelen en begroting

Artikel 19

De middelen en het vermogen van de vereniging bestaan uit de bijdragen van de toegetreden leden, uit "

aansluitkosten van verenigingen met rechtspersoonlijkheid, uit leningen, subsidies, legaten, schenkingen,

inkomsten en baten in functie van het maatschappelijke doel

Artikel 20

Elk jaar wordt de balans van het afgelopen werkingsjaar, dal loopt van 1 januari tot 31 december,

vastgelegd en wordt een begroting opgemaakt voor het volgende werkingsjaar. Beide worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur voor het einde van de maand juni en onderworpen aan de goedkeuring op de eerstvolgende Algemene Vergadering. Op deze vergadering wordt de balans al dan niet goedgekeurd, en al dan niet ontheffing verleend aan de leden van de Raad van Bestuur.

Bij wijze van uitzondering loopt het eerste dienstjaar van 1 mei 2011 tot 31 december 2011.

Titel VI: Ontbinding en vereffening

Artikel 21

ln geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging stelt de Raad van Bestuur één of meer vereffenaars aan

en bepaalt hun bevoegdheden. Na vereffening van alle schulden wordt het patrimonium aangewend ten gunste "

van een aan te duiden vereniging met parallelle doelstellingen of een gelijklopend maatschappelijk engagement.

Titel VII Slotbepalingen

Artikel 22

De wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd op 2 mei 2002, is onverminderd van toepassing voor de

eventualiteiten waarvoor geen regeling is voorzien.

Het Huishoudelijk Reglement voorziet in alle instanties, waarin de wet geen uitsluitsel geeft en regelt de

zaken van inwendige orde. Tevens bevat het de aanvullingen bij en de verdere omsohrijving van bovenstaande

artikels.

Bij akte dd. 10 april 2011 werden als bestuurders aangesteld

Mevrouw Charlotte VAN PAMEL, Voorzitter

De heer Bruno HUYGHEBAERT, Secretaris

De heer Wim D'HONDT, Penningmeester

Mevrouw Charlotte VAN PAMEL, Voorzitter, werd door alle oprichters gemachtigd over te gaan tot publicatie

van deze akte in het Belgisch Staatsblad.

Gedaan te Moerkerke op 10 april 2011 bij onderhandse akte, in zoveel exemplaren als er partijen zijn.

Charlotte VAN PAMEL, Voorzitter

Op de laatste blz. van LiiK vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de persoiojntenl bevoegd de vereniging. stichting of organisme ton aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE BUURTVRIENDEN

Adresse
HOORNSTRAAT 115 8340 MOERKERKE

Code postal : 8340
Localité : Moerkerke
Commune : DAMME
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande