DE DAAN MYNGHEER VRIENDEN

Association sans but lucratif


Dénomination : DE DAAN MYNGHEER VRIENDEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.134.787

Publication

19/07/2013
ÿþ, , " -  ~ rMrDD 22

i \Ts In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

C /

NEERGELEGD

MONITEU

12 -07 ELGISCH S

BELGE

- 2013

TatiTSBL,as:'

2 7. 06, 2013

RECHTBANK KOOPHANDEL KC7UI.PIJK

i

li 1



B

Ondernemingsnr : 0843.134.787

Benaming

(voluit) : De Daan Myngheer Vrienden

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Lepelstraat 7 8830 Hoogiede

Onderwerp akte : Ontslag *** Benoeming

De algemene vergadering van 12 juni 2013 heeft volgende beslissingen genomen.

Het vrijwillig ontslag van ondervoorzitter Jean-Claude Lagaisse wonende te leperstraat 56 te 8830 Hooglede

werd met een eenparigheid van stemmen aanvaard.

De benoeming van ivo Myngheer wonende te Koningstraat 17 te 8830 Hooglede tot nieuwe bestuurder

en tevens ook ondervoorzitter werd met eenparigheid van steromen aanvaard.

VOLGENDE PERSONEN TEKENEN DF7F AKTE

Andy Malfait - Voorzitter

'Ivo Myngheer - Ondervoorzitter

Marianne Jonokheere - Secretaris

Andre Lavens - Penningmeester

Andries van Eeckhoutte - Bestuurslid

Geert Louagie - Bestuurslid

Peter Myngheer - Bestuurslid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

08/02/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

M

BELG

1N1TEUR BELG_

NEERGELEGD



2 3, 01. 2012

, 1 -01_ 2012 _

ISCH STAATSRi ; ' ~néBKá~~i°IKHANaEL

*iaosaa~i"

V beh

aa

Bel Sta.!

Bijlagén lyij lféï B'ëlgiscTï Si:áâlsblâd =ro8rCT2%2U12 _ Ailnëxës ilü lVfiónilëür" bëTgë

Ondememingsnr :9-

Benaming

(voluit) : De Daan Myngheer Vrienden

(verkort) : ' ::"

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Lepelstraat 7 8830 Hooglede

Onderwerp akte ; Oprichtingsakte VZW De Daan Myngheer Vrienden

Tussen de ondergetekenden

Andy Maltait Robaardstraat 10 8800 Roeselare

Geert Louagie lepersestraat 17115 8800 Roeselare

Andries Van Eeckhoutte Vijfwegenstraat 325 8800 Roeselare

Andre Lavens Lepelstraat 7 8830 Hooglede

Marianne Jonckheere Sint Michielsstraat 17/2 8800 Roeselare

Peter Mijngheer Kerkstraat 25 8830 Hooglede

Jean-Claude Lagaisse leperstraat 56 8830 hooglede

Is overeengekomen:

Er wordt hierbij overgegaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk overeenkomstig de

wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder

winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

TITEL I. NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

Artikel 1: De VZW draagt de naam: "De Daan Myngheer Vrienden". Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddelijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2: De zetel van de vereniging is gevestigd te 8830 Hooglede Lepelstraat nr 7, gelegen in het gerechttelijk arrondissement Kortrijk. Binnen het werkingsgebied kan de maatschapelijke zetel verplaatst worden bij beslissing van de algemene vergadering. Dit besluit moet binnen de maand bekendgemaakt worden in de Bijlagen bij het Belgisch staatsblad.

Artikel 3: De vereniging heeft tot doel het steunen van wielrenner Daan Myngheer, door terugbetaling van onkosten gemaakt in functie van zijn sportieve activiteiten. Het stimuleren, ontwikkelen en uitbreiden van de wielersport en het bekendmaken van deze sport aan het grote publiek. de vereniging kan daartoe iedere organisatie op touw zetten voor het nastreven van het doel. Het organiseren van wielerwedstrijden behoort ook tot dit doel. Om het doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging alle middelen aanwenden Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor haar doel, in eigendom te houden of er gebruik van hebben. Ze kan daardoor daden van koophandel stellen, rechtsgeldige contracten afsluiten, fondsen inzamelen, .,. kortom alle activiteiten uitoefenen waarvan de inkomsten dienen tot het realiseren van haar maatschappelijke doel.

Artikel 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il. DE LEDEN

Artikel 5: Werkende leden: De volheid van het lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de werkende leden. Toetredende leden: De Raad van Bestuur aanvardt de toetredende leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOA 2.2

Artikel 6: De werkende leden vormen samen de algemene vergadering.

Artikel 7: Het aantal werkende leden is onbeperkt en bedraagt minimum drie. het aantal toetredende leden is onbeperkt.

Artikel 8: Eenieder die wenst lid te worden, moet een aanvraag indienen bij de Raad van Bestuur en/of kunnen voorgedragen worden door de leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 9: Om ontslag te nemen als werkend of toegetreden lid, dient het ontslag schriftelijk medegedeeld te warden aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Deze zal het voorleggen In de vergadering van de Raad van Bestuur. Geen enkel ontslag zal aanvaard worden indien de ontslagnemer nog finiaciéle verplichtingen heeft tegenover de vereniging. Het ontslag zal één maand na dat schrijven ingaan.

Artikel 10: De sancties die aan werkende of toetredende leden kunnen opgelegd worden door de Raad van Bestuur zijn de waarschuwing, de berisping, de afkeuring en de schorsching. Een werkend of toetredend lid die door zijn bewoordingen, daden, nalatigheden, geschriften of gedrag schade berokkent aan de vereniging, zal door middel van een aangetekend schrijven geroepen worden naar de vergadering van de Raad van Bestuur; Deze laatste mag na gedachtenwisseling aan de schuldige een sanctie opleggen, zoals hierboven vermeld. Op voorstel van de Raad van Bestuur kan de algemene vergadering een werkend lid uitsluiten met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De Raad van Bestuur kan een toetredend lid uitsluiten met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuursleden van de Raad van Bestuur.

Artikel 11: Geen enkel werkend lid of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging. De ontslagnemende, uitgesloten of wegens schorsing uitredende leden evenals de erfgenamen van overleden leden hebben geen recht op het kapitaal noch op de eigendommen van de vereniging.

Artikel 12: De leden zijn geen lidgeld bijdrage verschuldigd.

TITEL III. DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 13: De algemene vergadering is samengesteld uit aile werkende leden en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Aile werkende leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkend lid heeft één stem.

Artikel 14: De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering of door de Voorzitter van de Raad van Bestuur indien bevoegd verklaard bij de algemene vergadering uitgeoefend worden: de wijziging van de statuten, de benoeming en de afzetting van de bestuurders, de benoeming en de afzetting van de commissaris of bedrijfsrevisor en het bepalen van diens bezoldiging, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de goedkeutingen van de begroting en van de rekening, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk en de aanvaarding van nieuwe werkende leden.

Artikel 15: De algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen. De leden van de algemene vergadering komen jaarlijks samen op de derde vrijdag van de maand januari om 19 u.

Artikel 16: De bijeenkomsten van de algemene vergadering zullen gehouden worden op de datum en de plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle werkende leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het adres dat het werkend lid laatst heeft opgegeven aan de VZW.

Artikel 17: Een werkend lid kan zich op de algemene vergadering door een ander werkend lid laten vertegenwoordigen. Het aantal volmachten per aanwezig werkend lid is beperkt tot één.

Artikel 18: Alle werkende leden hebben stemrecht en eik werkend lid beschikt over één stem.

Artikel 19: De besluiten worden genomen met meerderheid van stemmen. Bij staking van stemming is de stem van de Voorzitter doorslaggevend.

Artikel 20: De beslissingen van de algemene vergaderingen worden opgenomen in een procesverbaal, getekend door de Voorzitter, de Secretaris en door de werkende leden die het vragen. Alle werkende leden kunnen op de zetel van de vereniging de volgende stukken raadplegen mits voorafgaande aanvraag bij de Secretais: Het ledenregister, alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering van de Raad van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bestuur en de boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Artikel 21: De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit tenminste drie leden.

artikel 22: De bestuurders worden benoemd door een algemene vergadering, bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden voor een termijn van 6 jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluitng van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar.

Artikel 23: De Raad van Bestuur duidt een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester aan die de taken vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in de statuten.

Artikel 24: De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervaging kan worden voorzien.

Artikel 25: De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun mandaat worden vergoed.

TITEL V. BEGROTING-BOEKHOUDING

Artikel 26: Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 27: De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

Artikel 28: De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde artikel 26novies V&S-wet.

Artikel 29: De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse algemene vergadering.

TITEL VI. AANSPRAKELIJKHEID VAN DE BESTUURDER

Artikel 30: De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW. Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemmen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten.

Artikel 31: De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van aile werkende leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in de statuten.

Artikel 32: De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

Artikel 33: Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de algemene vergadering een vereffenaar waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

Artikel 34: Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone algemen vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in belgië.

Artikel 35: Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffingsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëndiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Artikel 36: Indien bepalingen niet in de statuten voorkomen wordt de wet van 27 juni 1921 toegepast, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk de algemene wettelijke bepaling het huishoudelijk regelment en de gebruiken ter zake.

BIJZONDERE BEPALING

MOD 2.2

w Voor-.behouden aan hot Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

Alle voormelde stichters van de vereniging zijn na de oprichting bijeengekomen in de algemene

vergadering en beslissen met eenparigheid van stemmen: Het aantal bestuurders te bepalen op 7.

Worden aangesteld tot bestuurders voor een periode van 6 jaar, ingaand op heden:

Andy Malfait Robaardstraat 10 8800 Roeselare

Geert Loouagie lepersestraat 171/5 8800 Roeselare

Andries Van Eeckhoutt Vijfwegenstraat 325 8800 Roeselare

Andre Lavens Lepelstraat 7 8830 Hooglede

Marianne Jonckheere Sint Michielsstraat 17/2 8800 Roeselare

Peter Mijngheer Kerkstraat 25 8830 Hooglede

Jean-Claude Lagaisse leperstraat 56 8830 Hooglede

Allen hier aanwezig en die het toegekende mandaat verklaren te aanvaarden. De aangeduide bestuurders

zijn vervolgens bijeengekomen in de Raad van Bestuur en hebben met eenparigheid van stemmen beslist

de volmacht te geven aan de Voorzitter voor het ondertekenen en in orde brengen van alle nodige aktes en

papieren voor de oprichting van de VZW en volgende personen aangeduid als:

Voorzitter van de Raad van Bestuur: Andy Malfait Robaardstraat 10 8800 Roeselare

Ondervoorzitter: Jean-Claude Lagaisse leperstraat 56 8830 Hooglede

Secretaris: Marianne Jonckheere Sint Michielsstraat 17/2 8800 Roeselare

Penningmeester: Andre Lavens Lepelstraat 7 8830 Hooglede

Gedaan te hooglede in drie originelen, op 13 januari 2013

VOLGENDE PERSONEN TEKENEN DEZE AKTE

Andy Malfait - Voorzitter

Jean-Claude Lagaisse - Ondervoorzitter

Marianne Jonckheere - secretaris

Andre Lavens - Penningmeester

Andries Van Eeckhoutte - Bestuurslid

Geert Louagie - Bestuurslid

Peter Mijngheer - Bestuurslid

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE DAAN MYNGHEER VRIENDEN

Adresse
LEPELSTRAAT 7 8830 HOOGLEDE

Code postal : 8830
Localité : HOOGLEDE
Commune : HOOGLEDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande