DE ELFENBRON

Société en commandite simple


Dénomination : DE ELFENBRON
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 843.212.288

Publication

10/02/2012
ÿþ Mati Warti 11.4

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONIi;_..

DIRE],.

BELGISCH STAATSBL....Là~

BESTUUR

Ns:- F-1G LEGD

26. 01. 2C12

nl;"Cl iSiiffie0Of'HANDE1r --- EC11 Utá~~l~._~,.,

*iao3ssss+

Ondernemingsnr : 3 _ 4 2.U2

Benaming

(voluit) : DE ELFENBRON

(verkort)

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire vennootschap

Zetel : Meierie 47, 8792 Desselgem

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Uit een onderhandse akte opgemaakt op 20 januari 2012, betreffende de oprichting van een Gewone commanditaire vennootschap "DE ELFENBRON" blijkt onder meer:

ONDERGETEKENDEN

1.Callens Inge, geboren te Waregem op 29/05/1986 en wonende te Melerie 47, 8792 Desselgem;

2.Lannoo Marleen, geboren te Izegem op 15/08/1961 en wonende te Platanendreef 69, 8790 Waregem.

verklaren hierbij een gewone commanditaire vennootschap te hebben opgericht onder de naam DE ELFENBRON, met zetel te Meierie 47, 8792 Desselgem onder de volgende bedingen.

Artikel 1 : gecomman d iteerde ven noot

Mevrouw Caliens Inge, voornoemd, zal alleen gelast zijn met het bestuur van de vennootschap en zal alleen over de maatschappelijke handtekening beschikken.

Zij zal nochtans van de maatschappelijke handtekening slechts gebruik mogen maken voor zaken die de vennootschap aanbelangen en onder de beperkingen als hierna gesteld.

Artikel 2 : doel

De vennootschap heeft tot doel :

Het uitbaten van één of meerdere zelfstandige kinderopvang-initiatieven;

Het uitbaten van kinderdagverblijven en crèches, kinderopvang door onthaalmoeders en overige kinderopvang. Deze opsomming is niet beperkend noch bepalen en dient in de breedste zin uitgelegd te worden.

Algemene, commerciële, technische en administratieve bijstand en adviesverlening bij de opstart, overname en/of tijdens de bedrijfsvoering van zelfstandige kinderopvang-initiatieven;

Organisatie van centrale inkoop van inrichtingsmeubilair, speelgoed, knutseigerief, voeding en hygiëne voor zelfstandige kinderopvanginitiatieven;

Advies en projectbeheer met betrekking tot de inrichting van zelfstandige kinderopvanginitiatieven; Organiseren van evenementen voor kinderen zowel privé ais professioneel (bedrijven);

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor behoud aan ht Eetgis( Staatsb

BijTagen bij liet iëïgisch Staatsblad -10/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

zowel in Belgie als in het buitenland, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, of in deelneming, zowel in aanneming als in onderaanneming, alle handelingen of verrichtingen te stellen van om het even welke aard of ermee verband houdende handelingen betreffende :

de verwerving van participaties onder gelijk welke vorm ook in handels- ,industriële en financiële ondernemingen zowel Belgische als buitenlandse, het beheer, evenals het tegeldemaken van deze participaties, de verwerving door deelneming, inschrijving, aankoop , optie of om het even welk ander middel, van alle deelbewijzen, aandelen, obligaties, waarden en titels. De vennootschap zal echter niet aan beleggingsadvies en vermogensbeheer doen.

het verkrijgen door aankoop of anderzins, het verkopen, ruilen, verbeteren, uitrusten, verbouwen, belasten met, beschikken over, produktief maken, het verhuren en in huur nemen, de leasing van alle onroerende goederen en in het algemeen alle onroerende verrichtingen. Hiermee wordt niet bedoeld de uitoefening van het beroep van vastgoedmakelaar.

de engineering, leasing, ontwikkeling, commercialisatie, vertegenwoordiging, dienstverlening met betrekking tot welkdanige onroerende goederen, materieel, machines en outillage en in het bijzonder met betrekking tot hardware, software en toebehoren.

het toestaan van leningen, van kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren onder om het even welke vorm, voor zover wettelijk toegelaten; in het kader kan zij zich borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin en alle handels- en financiële operaties verrichten.

het waarnemen van alle bestuursopdrachten in vennootschappen, het uitoefenen van mandaten en functies in ondernemingen, het verstrekken van bijstand in het management van ondernemingen.

het verstrekken aan ondernemingen, vennootschappen en personen van alle diensten en adviezen.

De vennootschap kan, zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van of die In rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel staan.

De vennootschap mag op om het even welke wijze betrokken zijn in zaken, ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, zowel In België als in het buitenland, die hetzelfde, een gelijkaardig of een verwant doel hebben of waarvan het doel in enig verband met het hare staat.

De algemene vergadering van de vennoten, beraadslagend en beslissend als voor het wijzigen van de statuten, is gemachtigd het doel uit te breiden en te verklaren.

Artikel 3 : zetel

De zetel bij oprichting is gevestigd te Meierie 47, 8792 Desselgem.

De gecommanditeerde vennoot of zo er meer zijn, samen beraadslagend, kunnen hem overal elders in België verplaatsen bij eenvoudige beslissing.

Artikel 4 : duur

De vennootschap is ingegaan voor onbepaalde duur, en is ingegaan op 1 januari 2012.

Artikel 5 : kapitaal

Het kapitaal bedraagt 100 euro, in te brengen als volgt:

-door Callens Inge: 90 euro

-door Lannoo Marleen: 10 euro

Als vergoeding op deze inbrengen heeft Mevrouw Callens Inge recht op 90 deelbewijzen en Mevrouw Lannoo Marleen op 10 deelbewijzen.

Deze deelbewijzen vormen samen het volledig kapitaal dat aldus volledig werd geplaatst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6 : overdracht van deelbewijzen

Buiten het eenparig akkoord van alle vennoten is geen overdracht van deelbewijzen toegelaten.

Bij overlijden zullen de deelbewijzen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen of legatarissen indien alle andere vennoten hiermede hun akkoord betuigen.

Artikel 7 : overlijden

Het overlijden van een vennoot is geen aanleiding tot het ontbinden van de vennootschap.

De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken,

noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

Indien zij niet ais vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht het deel op te eisen dat aan hun

voorganger toekomt, volgens de aanwijzingen van de laatste balans.

In geval van overlijden, wettelijke onbekwaam verklaring of verhindering van de zaakvoerder zal de algemene vergadering op verzoek van een of meerdere vennoten een commanditaire vennoot of enig ander persoon als bewindvoerder aanstellen om de dringende daden van louter beheer te stellen gedurende de door de algemene vergadering vast te stellen tijd, zonder dat deze een maand te boven mag gaan.

Artikel 8: Register van aandelen

Een register van aandelen wordt op de zetel gehouden. In het register van aandelen wordt aangetekend:

1.De nauwkeurige gegevens van betreffende van de persoon van elke vennoot alsmede het aantal van de hen toebehorende aandelen;

2.De gedane stortingen;

3.De overdrachten en overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder levenden en door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De eigendom van de effecten wordt bewezen door de inschrijving in het register van aandelen.

De overdrachten en overgangen van aandelen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

Artikel 9 : bestuur van de vennootschap

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders, welke of derden of gecommanditeerde vennoten kunnen zijn. De zaakvoerder wordt benoemd door de vennoten, samen handelend, welke hem, eveneens samen handelend, ten alle tijde, zonder hun beslissing te moeten verrechtvaardigen, kunnen ontslaan.

Bij het overlijden van de gecommanditeerde vennoot wordt de vruchtgebruiker van de aandelen automatisch zaakvoerder van de vennootschap.

De zaakvoerder en, ingeval er meerdere zijn, ieder van hen, beschikt over alle machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen.

Artikel 10 : machten van de commanditaire vennoot

De machten van de commanditaire vennoten bestaan in :

-controle op de vennootschap

-het benoemen en het ontslaan van de zaakvoerder(s)

-hun akkoord te geven in verband met dividenduitkering.

Artikel 11 : boekjaar - algemene vergadering

Het boekjaar gaat in op 1 april van ieder jaar en wordt afgesloten op 31 maart van ieder jaar.

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden op de laatste vrijdag van de maand september van ieder jaar, om 18 uur, op de zetel van de vennootschap.

Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden baan het Belgisch Staatsblad

Ireagen bij liefllëlgisch"Staatsblad 1Ü7027Z012

Artikel 12 : winstverdeling

Het batig saldo van de resultatenrekening, na aftrek der algemene onkosten, van alle aard, gebeurlijke intresten aan de schuldeisers  vennoten, bezoldiging van de zaakvoerders en commissarissen en noodzakelijke afschrijvingen, vormt de zuivere winst van het bedrijfsjaar.

Op deze winst zal er jaarlijkse minstens vijf ten honderd voorafgenomen worden tot het vormen van het wettelijk reservefonds. Deze afhouding wordt niet meer vereis zodra dit reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Over de winstbestemming en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering. Het eenparig akkoord van de commanditaire vennoten wordt vereist.

slotbepalingen - benoemingen - volmacht

1.1-let eerste boekjaar van de vennootschap begint op 1 januari 2012 en eindigt op 31 maart 2013.

De comparanten verklaren dat de vennootschap de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 1 januari 2012. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De eerste jaarvergadering wordt in 2013 gehouden.

2.Met eenparigheid van stemmen, wordt Mevrouw Callens Inge voornoemd, voor onbepaalde duur benoemd tot zaakvoerder van de vennootschap. Zij verklaart dit mandaat te aanvaarden. Het mandaat kan bezoldigd worden.

3.Mevrouw Callens inge, voornoemd, verklaart in de hoedanigheid van de vennootschap dat, wanneer de Comm. V. DE ELFENBRON zou worden benoemd tot zaakvoerder/bestuurder in een andere vennootschap, Mevrouw Callens Inge benoemd wordt tot vaste vertegenwoordiger die za! optreden telkens de Comm. V. DE ELFENBRON optreedt in haar hoedanigheid van zaakvoerder/bestuurder in een andere vennootschap.

4.De oprichters verlenen hierbij volmacht aan "Accountancy Johan Dewaele BVBA" kantoorhoudend te Waregem, Garenstraat 9 teneinde de nodige formaliteiten te vervullen bij de diensten van de BTW en/of bij de ondernemingsloketten en de Kruispuntbank voor Ondernemingen, zowel voor de inschrijving van de vennootschap als voor elke latere wijziging of aanpassing daarvan, met recht van in de plaatsstelling.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL:

Calions Inge

Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE ELFENBRON

Adresse
MEIERIE 47 8792 DESSELGEM

Code postal : 8792
Localité : Desselgem
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande