DE ESSENTIE

Association sans but lucratif


Dénomination : DE ESSENTIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 883.679.502

Publication

31/10/2011
ÿþMOD 2.1

In de bijlagers bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

+

V, beh aai Bed Staa

Ondernemingsrlr : 0883.679.502

Benaming

(voluit) : De Essentie v.z.w.

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Inslaan 3 , 8470 Gistel

Onderwerp akte e Wijziging bestuur en statutenwijziging.

De Essentie

Irislaan 3

8470 Gistel

De Algemene Vergadering van 12 okober 2011 is samengekomen en heeft beslist om de huidige statuten integraal te vervangen door onderstaande statuten. Op deze algemene vergadering werden de meerderheden tot wijzigen van de statuten.

Statuten

Titel 1 : NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam "De Essentie".

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting 'vzw, met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8470 Gistel, Inslaan 3.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel het bevorderen van een natuurlijke en gezonde levenswijze. De vereniging wil dit doel bereiken door o.a. het organiseren van lezingen, cursussen en stages, en door bekendmaking bij een zo ruim mogelijk publiek. Vooral door het organiseren en geven van Tai'Chi lessen ( relaxatie, meditatie, Qi Dong). Evenals anderen opleiden tot lesgever.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen.Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Doelgroep : voor iedereen die bewuster en gezonder wilt leven..

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

Titel 2 : DE LEDEN

Op de laatste btz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2011- Annexes du Moniteur belge

1111

*11165152*

Neaergelegd ter griffie van ~

rechtbank van koophandel Brugge - afd;r!ir:g te Gostertc,i

1 9 01g,,1911

Griffie üA Ur,rrie"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Mao 2.1

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste 3 bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging telt effectieve en niet-effectieve leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vernield op de alfabetische ledenlijst die bijgehouden wordt op de zetel van de vereniging. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk_ De rechten en verplichtingen van de niet-effectieve leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van beheer. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van beheer. Met de term 'lid" wordt in deze statuten verwezen naar de effectieve leden.

ARTIKEL 7

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden toelaten tot de vereniging. Deze worden beschouwd als niet-effectieve leden.

ARTIKEL 8

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

ARTIKEL 9

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

ARTIKEL 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Titel 3 : DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die, al dan niet lid zijn van de vereniging. indien de algemene vergadering slechts uit drie leden bestaat, zetelen slechts twee personen in de raad van bestuur.

ARTIKEL 12

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 13

De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Benoeming, herverkiezing, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de Raad van bestuur worden binnen de maand nadat hiertoe is besloten, ingediend bij het bestuur van het Belgisch Staatsblad ter publicatie.

ARTIKEL 14

Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het minimum beschreven in deze statuten, dan blijven de bestuurders in functie totdat hun vervanging is voorzien.

ARTIKEL 15

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.1

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en ondervoorzitter, en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

ARTIKEL 16

De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en ondervoorzitter. Aile akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de ondervoorzitter.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezodigingen.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelUkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs mits machtiging van de algemene vergadering aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan een afgevaardigde beheerder benoemen die met het dagelijks bestuur wordt belast.

ARTIKEL 19

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enige machtiging.

Titel 4 : ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 20

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering mits schriftelijke volmacht. Elk lid beschikt slechts over één stem tijdens de algemene vergadering.

ARTIKEL 21

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

ARTIKEL 22

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist

Zij moet tenminste eenmaas per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 23

d

MOD 2.1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Deze algemene vergadering gaat door in de loop van september of oktober.

ARTIKEL 24

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieven leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit bij brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 25

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen, tenminste 8 werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 26

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

ARTIKEL 27

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dit moment de vergadering voorzit.

ARTIKEL 28

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien de wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig is.Voor elke statuutwijziging is een 2/3 meerderheid nodig. Tot wijziging van het doel kan slechts met 4/5 van stemmen worden besloten.

ARTIKEL 29

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels vereist als deze beschreven voor het wijzigen van het doel van de vereniging.

ARTIKEL 30

Een meerderheid van 213 van de stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid warden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 31

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en ondervoorzitter en opgenomen worden in een register. Dit register kan op de zetel van de vereniging worden ingezien.

Titel 5 : REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 32

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur stuit de rekening over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend

boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Titel 6 = ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 33

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding Kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden aanwezig zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

1,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOO 2.1

Luik B - Vervolg

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

ARTIKEL 34

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien blijft de wet toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering in 5 exemplaren waarvan ieder lid een exemplaar ontvangt. Een exemplaar is bestemd voor het bestuur van het Belgisch Staatsblad en één is bestemd voor het register van de Algemene vergadering.

Te 8470 Gistel,

op 12 oktober 2011

Benoeming Bestuur:

De algemene vergadering van 12 okt. 11 neemt kennis van het overlijden van de ondervoorzitter Pyck Veerle (Inslaan 3 8470 Gistel) en benoemt Meziane Nadia (Pardoenstraat 12 8460 Westkerke, geboren te Zwevegem op 06/01/1970) tot bestuurder. De raad van bestuur heeft Meziane Nadia als ondervoorzitter en secretaris benoemd.

Te 8470 Gistel,

op 12 oktober 2011

Meziane Nadia

ondervoorzitter/secretaris

Verrijcken Herman

voorzitter

Voorbehouden aan het Belgisch " Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE ESSENTIE

Adresse
IRISLAAN 3 8470 GISTEL

Code postal : 8470
Localité : GISTEL
Commune : GISTEL
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande