DE FOYER STADSSCHOUWBURG BRUGGE

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : DE FOYER STADSSCHOUWBURG BRUGGE
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 630.872.360

Publication

05/06/2015
ÿþMod Word 11,1

In de bijlagen bij het Bel ; Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffi: van d: _ ~iGELEG  '

ank Koophandel

2 7 MEI 2615

Gent Afdeiing nrG,.- ry,

.

D. ~f°rif,~ariffïé' ~

IIIVBIWV~V~VNWI~WIflIINN

*15079606*

06308 723b 0

DE FOYER STADSSCHOUWBURG BRUGGE

VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

SINT-JORISSTRAAT 21, 8000 BRUGGE

OPRICHTINGSAKTE

Tussen de ondergetekenden, oprichters:

1 Bernard de Pape, zelfstandig, geboren te Oostende op 17/09/1964,

wonende te 8000 Brugge, Komvest 40 app g 302

2 Peter De Smedt, zelfstandig, geboren te Brugge op 17/03/1965,

wonende te 8000 Brugge, Sint Jorisstraat 21

Partijen willen een vennootschap met rechtsvorm van een vennootschap onder firma oprichten met de naam "De Foyer stadsschouwburg Brugge"

STATUTEN

Artikel 1. Doel van de vennootschap.

De vennootschap heeft tot doel het uitbaten van café, verbruikssalon, brasserie, tea-room in de meest algemene zin, Verhuren van de zaal, traiteurdienst, organiseren van concerten en culturele activiteiten. Het houden van seminaries en bedrijfsevenementen.

De vennootschap zal tevens arbeidsovereenkomsten kunnen afsluiten.

De vennootschap kan overgaan tot aile handelsverrichtingen, financiële en onroerende verrichtingen zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, die de verwezenlijking van het doel van de vennootschap rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bevorderen of realiseren, zowel in België als in het buitenland Zij mag door alle middelen mogen samenwerken met of deelnemen aan alle ondernemingen of vennootschappen die eenzelfde, gelijkaardig of aanverwant doel nastreven.

Zij zal alle daden mogen stellen noodzakelijk voor het verwezenlijken van haar maatschappelijk doel.

Artikel 2. Vorm, maatschappelijke naam.

De vennootschap neemt de vorm aan van een vennootschap onder firma.

Haar maatschappelijk naam luidt: De Foyer stadsschouwburg Brugge,

Artikel 3. Maatschappelijke zetel.

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : (verkort)

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

"

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

De maatschappelijke zetel is voorlopig gevestigd te 8000 Brugge, Sint-Jorisstraat21,

Artikel 4. Duur.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, die een aanvang neemt vanaf heden.

Artikel 5. Maatschappelijk kapitaal en inbrengen.

5.1, Maatschappelijk kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op ¬ 10000,00 volledig volstort, vertegenwoordigd door 100 aandelen.

Het wordt als volgt onderschreven:

a.Bernard de Pape ten belope van ¬ 5000,00 wat 50 aandelen vertegenwoordigt.

b.Peter De Smedt ten belope van ¬ 5000,00 wat 50 aandelen vertegenwoordigt.

5.2. Vaststelling van de volstorting: de vennoten stellen vast dat de aandelen die elk van hen heeft onderschreven , volledig volstort zijn.

5.3. De aandelen die het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen, zijn vrij overdraagbaar tussen de vennoten. Voor de overdracht aan derden is het akkoord van aile vennoten vereist.

5.4. De overnemer van de aandelen wordt titularis ten overstaan van de vennootschap van de rechten en plichten die eraan verbonden zijn,

Artikel 6. Wijzigingen van het kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal kan verhoogd of verminderd worden, in één of meerdere keren, mits eenparige beslissing van alle vennoten, verenigd in de algemene vergadering.

Elke wijziging van het kapitaal zal verplicht gepubliceerd worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad,

Artikel 7. Aansprakelijk van de vennoten.

Te rekenen vanaf heden zijn de vennoten tegen over derden persoonlijk en hoofdelijk gehouden tot het maatschappelijk passief.

Artikel 8. Aantal, toelating, uittreding en overlijden der vennoten.

8.1, Het aantal vennoten mag niet lager zijn dan twee.

8.2. Tot de toelating van een nieuwe vennoot, kan uitsluitend beslist worden bij eenparigheid der vennoten, verenigd in algemene vergadering. Deze beslissing zal gepubliceerd worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De nieuwe vennoot zal slechts over rechten en plichten ten aanzien van de vennootschap beschikken vanaf zijn intrede in de vennootschap.

Hij zal tegenover derden gehouden zijn tot de maatschappelijke schulden dien ontstaan zijn na de publicatie van zijn toetreding.

8.3. Elke vennoot heeft het recht zich op elk ogenblik terug te trekken, zonder het akkoord van de andere vennoten, mits een opzegging van zes maanden. Deze zal bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de vennootschap en van elk der andere vennoten.

De eventuele uittreding van een vennoot zal slechts uitwerking hebben, zowel ten overstaan van de vennootschap als ten overstaan van derden, vanaf de vijftiende dag die volgt op de publicatie in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van de wijziging der statuten en de overdracht van zijn aandelen.

De vennoot die ophoudt deel uit te maken van de vennootschap blijft onder meer gehouden tot de maatschappelijke schulden die ontstaan zijn voor de vijftiende dag volgend op de publicatie van zijn vertrek. 8.4. In geval van uittreding of overlijden van een vennoot, kunnen de overblijvende vennoten zijn aandelen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

overnemen aan de intrinsieke waarde. Onder intrinsieke waarde wordt verstaan de reële waarde ondermeer rekening houdend met de eventuele meer- en minwaarden alsmede de schulden die de vennootschap belasten. Bij eventuele betwisting zal gehandeld worden conform artikel 16 inzake arbitrage.

8.5. Bij het overlijden van een vennoot komen diens aandelen toe aan de resterende overlevende vennoten, pondspondsgewijze. Zij zullen de erfopvolgers van de overledene vergoeden op basis van de intrinsieke waarde van de aandelen die hen toevallen en dit binnen de zes maanden volgende op het overlijden van de vennoot. Eventuele betwistingen op dit vlak zullen worden beslecht conform het gestelde van artikel 16 inzake arbitrage. Indien er na overlijden van een vennoot slechts 1 vennoot overblijft kan de langst levende een vrij uit te kiezen vennoot nemen na uitbetaling van de erfopvolgers.

Artikel 9, Aanduiding en herroeping van de zaakvoerder.

De heren Bernard de Pape en Peter De Smedt worden benoemd tot zaakvoerder van de vennootschap, Het mandaat van de zaakvoerder, is in principe, onherroepelijk, behoudens in geval van vrijwillig ontslag of herroeping om wettige redenen.

Artikel 10. Bevoegdheden van de zaakvoerder.

Elke zaakvoerder is bevoegd om alle daden van beheer en van beschikking te stellen die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve de hierna vermelde daden, waarvoor hij over het akkoord dient te beschikken van de overige vennoten/zaakvoerders:

-personeel aanwerven en afdanken,

-iedere rechtshandeling met een waarde van boven de ¬ 2.500,00

-iedere handeling met betrekking tot verzekeringen.

Artikel 11. Bezoldiging der vennoten.

Elke vennoot heeft recht op een bezoldiging waarvan het bedrag en de wijze van betaling zullen bepaald worden door de vennoten, verenigd in de algemene vergadering en dit bij algemeenheid van stemmen. De bezoldigingen zijn te beschouwen ais algemene onkosten,

Artikel 12, Jaarrekeningen van de vennootschap.

De vennootschap is ertoe gehouden een boekhouding in overeenstemming met de wet met betrekking tot de boekhouding en de jaarrekeningen van de ondernemingen en de gecoördineerde wetten op de (handels)vennootschappen,

De maatschappelijke bescheiden worden ieder jaar op 30 juni afgesloten. De zaakvoerder maakt de inventaris, balans en de winst - en verliesrekening op.

De jaarrekeningen van de vennootschap worden goedgekeurd, op definitieve wijze, door de vennoten verenigd in de algemene vergadering, ter zetel en ten laatste op 30 oktober van het zelfde jaar dat volgt op de afsluiting van het boekjaar.

Voor het opmaken van de jaarrekeningen, begint het boekjaar op één juli en eindigt het op 30 juni van elk jaar.

Artikel 13. Verdeling van de winsten en verliezen van de vennootschap.

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten, lasten en afschrijvingen, maakt de netto  winst uit van de vennootschap.

De vennoten, verenigd in de algemene vergadering te laatste op 30 oktober van elk jaar, zullen bij

eenparigheid beslissen:

-over de bestemming van het resultaat en/of

-de bestemming van een deel van de netto winst naar een reservefonds.

Artikel 14. Ontbinding van de vennootschap.

Het overlijden, de onbekwaamheid of de uittreding van een vennoot brengt niet de ontbinding van de vennootschap met zich mee.

Artikel 15. Vereffening en einde mandaatvergoeding.

In geval van ontbinding van de vennootschap, zal de vereffening gebeuren door toedoen van een of meer vennoten, aangeduid door de vennoten verenigd in de algemene vergadering, overeenkomstig art. 138 en volgende van de gecoördineerde wetten op de handelsvennootschappen.

De liquidatieboni en de eventuele verliezen worden verdeeld onder de vennoten in verhouding tot hun aandeel in het maatschappelijk kapitaal.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaar

Artikel 16. Arbitrage.

Alle geschillen met betrekking tot de vennootschap of die uit of met betrekking tot het vennootschapscontract (met inbegrip van het huishoudelijke reglementen) mocht ontstaan, zo ook met de rechtsopvolgers van de vennoten, zullen definitief worden beslecht door middel van arbitrage. Enkel advocaten kunnen arbiter zijn. Elk betrokken partij kan een arbiter aanstellen. Deze arbiters kunnen dan een derde arbiter aanstellen die als voorzitter zal optreden. Zijn de arbiters het niet eens over de keuze van de derde arbiter, dan benoemt de stafhouder van het rechtsgebied van de zetel van de vennootschap op verzoek van de meest gerede partij de derde scheidsrechter. Bij het beslechten van geschillen zullen zowel de vennoten als arbiters het beroepsgeheim respecteren.

Artikel 17. Diversen.

Alles wat niet voorzien is in onderhavige statuten, wordt geregeld door de gecoördineerde wetten op de burgerlijke vennootschappen. De eventuele nietigheid van het geheel of een deel van een artikel der onderhavige statuten zal in geen enkel opzicht de geldigheid van de andere beschikkingen aantasten.

Aldus overeengekomen te Brugge, op 30/04/2015

Opgemaakt in 3 exemplaren waarvan elke ondertekenaar erkent een origineel ontvangen te hebben.

Bernard de Pape, Peter De Smedt

Zaakvoerder zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzi} van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zoor-

'ebehouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
DE FOYER STADSSCHOUWBURG BRUGGE

Adresse
SINT-JORISSTRAAT 21 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande