DE FRIEZENHOEVE VZW

Association sans but lucratif


Dénomination : DE FRIEZENHOEVE VZW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 563.608.305

Publication

07/10/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zetel = Kruisstraat 36  Diksmuide (gerr. Arrondissement Veurne)

Correspondentie-adres = Kruisstraat 36  Diksmuide

Plaats van activiteiten & vergaderingen = de gebouwen thv Kruisstraat 36  Diksmuide

Menclub  De Friezenhoeve vzw heeft als hoofdactiviteit de recreatieve ruitersport in het algemeen, met paard gespannen rijden, het mennen en paardrijden in de vrije natuur in het bijzonder te bevorderen. Het in stand houden en bevorderen van de tradities en gewoonten in verband met het mennen, paarden, rijtuigen en dit alles in de meest ruime zin.

De vzw mag eveneens alle activiteiten ondernemen om bovenvermeld doel te ondersteunen, bekomen en bevorderen.

Onder activiteiten kan onder meer verstaan worden: de organisatie van wandelingen, tochten, voordrachten, uitstappen, bezoeken, cursussen, reizen, promotievoering,....

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

De weilanden thv Kruisstraat 36 te Esen (Afd 2 sectie B nrs 921 en 922) eigendom van mevr Desmet Lory, de stallingen en infrastructuur gebouwd op bovenvermelde percelen eigendom van dhr Dezwarte Joost. De weilanden en terreinen rechts en links van de woning Kruisstraat 36 eigendom van dhr Dezwarte Joost. Bovenvermelde eigendommen worden gratis ter beschikking gesteld aan menclub  De Friezenhoeve vzw, op voorwaarde dat de leden van de vzw dit kosteloos en als een goede huisvader zullen onderhouden en zullen instaan voor de kleine reparaties.

Menclub  De Friezenhoeve vzw

De vereniging is van onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden...

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie leden bedragen.

De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden.

Dezwarte Joost, Kruisstraat 36  Esen

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : DE FRIEZENHOEVE VZW

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kruisstraat(ESE) 36

*14309023*

Luik B

8600

België

0563608305

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Diksmuide (Esen)

Griffie

Neergelegd

03-10-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Desmet Lory, Kruisstraat 36 - Esen

Dumoulin Dries, Herrewijnstraat 2 - Esen

Theunynck Geert, Grote Markt 45 3.3  Diksmuide

Hindryckx Geert, Esenweg 38.9 - Diksmuide

Luik B - vervolg MOD 2.2

De eerst aangeduide werkende leden zijn

Dezwarte Joost, Kruisstraat 36  Esen

Desmet Lory, Kruisstraat 36 - Esen

Dumoulin Dries, Herrewijnstraat 2 - Esen

Theunynck Geert, Grote Markt 45 3.3  Diksmuide ( terrein-verantwoordelijke / parcoursbouwer )

Hindryckx Geert, Esenweg 38.9 - Diksmuide ( terrein-verantwoordelijke / parcoursbouwer )

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Elk natuurlijk persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de vzw ondersteunt, kan bij de vzw een mondelinge en/of schriftelijke vraag indienen om (werkend) lid te worden.

De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat de kandidaat niet wordt aanvaard als (werkend) lid.

Elk (werkend) lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Elk (werkend) lid zal wel verplicht worden tot de betaling van de (werkend) lidmaatschapsbijdragen en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

De jaarlijkse bijdrage zal vastgelegd worden op max. 50 ~. Elke verhoging of aanpassing van het lidgeld zal door de Algemene vergadering worden kenbaar gemaakt aan de leden en dit minstens 3 maanden voor het verstrijken van hun jaarlijkse bijdrage.

Het lidmaatschap van leden die hun bijdrage voor het lopende jaar niet betalen binnen een bepaalde termijn, wordt opgeschort na een schriftelijke aanmaning tot betaling binnen de maand na deze aanmaning

Leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen worden geacht ontslagnemend te zijn.

Geen enkel (werkend) lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van Lid.

Elk (werkend) lid ontvangt een recente kopie van het huishoudelijk reglement.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering. Eén man = één stem.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden 1n de bijlagen bij het Belgisch staatsblad.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch staatsblad

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem

van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd-bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen, de verantwoordelijken voor het beheer van de rekeningen en begrotingen, de bestemming van het vermogen bij ontbinding, de bevoegdheden van de algemene vergadering.

Luik B - vervolg MOD 2.2

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de eventuele commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de benoeming en de uitsluiting van een (werkend) lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek acht, aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval 1s de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangeloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de beëindigen van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch staatsblad.

1. De oprichters beslissen om het 1e boekjaar af te sluiten op 31/12

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

2. De algemene vergadering zal plaatsvinden elke 2e zaterdag van april om 10h

3. De oprichters benoemen eveneens als eerste bestuurders:

" Dezwarte Joost

" Dumoulin Dries

" Desmet Lory

(adres zie hierboven)

4. De bestuurders houden vervolgens een eerste raad van bestuur en, onder voorbehoud van het ,

verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid door de vereniging, beslissen zij te benoemen:

als voorzitter: Dezwarte Joost

als secretaris: Dumoulin Dries,

als penningmeester (verantwoordelijke voor de rekeningen en begrotingen): Desmet Lory

(adres zie hierboven)

5. Krijgen de functie  terrein-verantwoordelijke / parcoursbouwer :

" Theunynck Geert, Grote Markt 45 3.3  Diksmuide

" Hindryckx Geert, Esenweg 38.9 - Diksmuide

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor alles wat niet specifiek door deze statuten werd geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing

Opgemaakt te Diksmuide in 8 exemplaren

Ondergetekende oprichters verklaren uitdrukkelijk om

over de Belgische nationaliteit te beschikken,

bovenvermelde statuten goed te keuren,

hun functie(s) te aanvaarden,

hun medewerking en inzet aan de vzw te verlenen en in te staan voor het behartigen van de bovenvermelde

doelstellingen van Menclub  De Friezenhoeve vzw,

een kopie van ondertekende akte te hebben ontvangen,

een kopie van het huishoudelijk reglement te hebben ontvangen

Coordonnées
DE FRIEZENHOEVE VZW

Adresse
KRUISSTRAAT 36 8600 ESEN

Code postal : 8600
Localité : Esen
Commune : DIKSMUIDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande