DE HOPPESCHOPPERS

Association sans but lucratif


Dénomination : DE HOPPESCHOPPERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.076.742

Publication

30/06/2011
ÿþ MOD 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte trer grIffiil1e};R , 7.77 77-



Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : DE HOPPESCHOPPERS (verkorf )

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : 8630 VEURNE, ZWARTE NONNENSTRAAT 21

Onderwerp akte : OPRICHTING - BENOEMINGEN - MACHTEN

Uit de oprichtingsakte van 31/05/2011 opgemaakt op de zetel van de vennootschap, blijkt dat tussen de

volgende personen:

- de heer Willem DE CUMAN, wonende te 8660 De Panne, Westhoeklaan 52 bus G001

- de heer Bram DELVA, wonende te 8660 De Panne, Egelantierlaan 35

- de heer Ruben BALLOEY, wonende te 8630 Veurne, Zwarte Nonnenstraat 21

- de heer Olivier RUANT, wonende te 8620 Nieuwpoort, Tennislaan 21

is overeengekomen onder elkaar en voor allen die later nog lid worden, een vereniging zonder

winstoogmerk op te richten met onder meer volgende gegevens:

1. naam van de VZW: DE HOPPESCHOPPERS

2. zetel van de VZW: 8630 Veurne, Zwarte Nonnenstraat 21, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk

3. doel van de VZW: de organisatie, het beheer en de ondersteuning van voetbalwedstrijden, voetbaltornooien en andere sportevenementen, de uitbating van een voetbalvereniging.

Met het oog op dit onbaatzuchtig doel kan de v.z.w. onder meer volgende activiteiten realiseren:

- het aantrekken van sponsors met het oog op het verkrijgen van de nodige financiële middelen door o.a. het verhuren van publicitaire ruimtes op terreinen of uitrusting of toebehoren in de meest brede zin, en alle andere vormen van publiciteit en/of sponsoring, zoals onder meer de verhuur van business-seats;

- het organiseren van allerlei manifestaties, incentives, wedstrijden, publieke evenementen, vertoningen, feesten en party's, lezingen, shows, concerten, recepties, happenings, dansgelegenheden, congressen, tentoonstellingen en uitstappen, al dan niet vergezeld van maaltijden en/of logies, en het ter beschikking stellen van alle ruimtes, personeel en materiaal daarvoor.

Om dit doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging alle handelingen en verrichtingen doen, en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet. Zij kan tevens hiertoe aile onroerende en roerende goederen verwerven, bezitten en/of van de hand doen, in welke vorm dan ook (volle eigendom, blote eigendom, vruchtgebruik, gebruik te bede, bruikleen, bezit ...). Tevens kan zij alle giften, schenkingen en legaten aanvaarden.

De vereniging mag deelnemen aan iedere activiteit die een gelijkaardig of aanverwant doel nastreeft, of eenvoudig nuttig is tot gehele of gedeeltelijke verwezenlijking van haar doel.

De vereniging kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doel gaat.

4. minimum aantal werkelijke leden: drie

5. de bijeenroeping van de algemene vergadering wordt geregeld als volgt:

- de oproeping gebeurt schriftelijk (dit is bij aangetekend schrijven, tenzij de betrokkenen er individueel, schriftelijk en uitdrukkelijk mee hebben ingestemd om hun oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen), minstens vijftien dagen voor de vergadering plaats vindt, onder handtekening van twee bestuurders of ook, indien deze werd benoemd, door de voorzifter van de raad van bestuur;

- de oproeping vermeldt aire agendapunten, alsmede de dag, uur en plaats van de vergadering;

- de oproeping bevat alle bijlagen zodat het voor de werkelijke leden duidelijk is waar het over gaat en zodat de vergadering kan voorbereid worden.

6. Enkel de algemene vergadering is bevoegd voor de volgende zaken:

- goedkeuring van de statuten en goedkeuring van welke wijziging van de statuten dan ook;

- (her)benoeming van de bestuurders, vaststelling van de eventuele vergoeding van de bestuurders, kwijting

van de bestuurders, het instellen van een vordering tegen de bestuurders wegens foutief beheer en het afzetten

van de bestuurders;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

2 0 JUNI 2011

_ _ . G.tifiEisç a ~

i lit!!~~b~u~i~ u*~~osesao

f

MOD 2.2

i'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2011- Annexes du Moniteur belge

- (her)benoeming van de commissaris(sen), vaststelling van de eventuele vergoeding voor de

commissaris(sen), kwijting van de commissaris(sen) en het instellen van een aansprakelijkheidsvordering tegen

de commissaris(sen);

- goedkeuring van de jaarrekeningen en de goedkeuring van de begroting;

- goedkeuring van het principe van de ontbinding van de vereniging, benoeming van de vereffenaar(s) naar

aanleiding van de vereffening in het kader van de ontbinding, beslissing tot het bepalen van de vergoeding van

de vereffenaar(s) bij een vrijwillige ontbinding en bestemming van het actief van de vereniging naar aanleiding

van de ontbinding;

- beslissing tot uitsluiting van een lid;

- beslissing tot omzetting van de v.z.w. in een V.S.O.;

- alle andere door de statuten aan de algemene vergadering expliciet toegekende bevoegdheden.

7. De bekendmaking van de beslissingen van de algemene vergadering wordt geregeld als volgt:

- van elke vergadering wordt binnen de 36 uur een verslag gemaakt, ondertekend door twee bestuurders (of

ook door de voorzitter van de raad van bestuur, zo die benoemd werd);

- de beslissingen worden gepubliceerd door neerlegging in het dossier ter inzage voor alle leden.

8. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen voor de goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het komende jaar.

De normale algemene vergadering wordt elk jaar gehouden de eerste donderdag van juni om 18 uur op de zetel van de vereniging of een andere plaats vermeid in de oproepingen. indien deze dag een feestdag is, wordt de vergadering gehouden de eerste daarop volgende donderdag, op hetzelfde uur.

Bijkomende algemene vergaderingen vinden plaats in de omstandigheden voorzien door de wet en/of telkens als de raad van bestuur dit beslist.

9. De raad van bestuur bestaat uit minstens 3 leden die ook werkelijk lid zijn van de vereniging.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor een onbeperkte duur, tenzij anders door de algemene vergadering beslist.

Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij ook hierdoor anders door de algemene vergadering wordt beslist, De door de bestuurder gemaakte kosten voor rekening van de vereniging in het kader van het bestuurdersmandaat zijn terugbetaalbaar op voorlegging van een gedetailleerde staat.

10. Het mandaat van bestuurder eindigt:

- bij overlijden;

- bij afzetting door de algemene vergadering, die dit ten allen tijde kan beslissen;

- bij het verstrijken van de termijn van zes jaar; herbenoeming is mogelijk;

- bij wettelijke redenen.

11. De raad van bestuur heeft de volgende bevoegdheden:

- hij is verantwoordelijk voor het bestuur van de vereniging, het dagelijks bestuur inbegrepen, zonder bijkomende goedkeuring van de algemene vergadering; hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en beschikking, ook voor het vervreemden, zelfs om niet, en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, zonder limiet op de termijn, van roerende en onroerende goederen; hij is bevoegd voor alle handels-, verzekerings- en bankverrichtingen, inclusief het opheffen van hypotheken;

- hij vertegenwoordigt de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en handelingen; hij kan optreden in alle rechtsgedingen, tegen of door de vereniging gevoerd; hij beslist autonoom over het al dan niet gebruiken van rechtsmiddelen, zoals (bij wijze van voorbeeld) verzet, beroep, cassatieberoep, annulatieberoep, verzoek tot schorsing, inclusief juridische acties in kort geding of op eenzijdig verzoekschrift; hij verbindt geldig de vereniging in alle types contracten die er mogelijk zijn;

- hij heeft de residuaire bevoegdheid binnen de vereniging voor alles wat niet is geregeld, behalve voor wat expliciet door de wet aan de algemene vergadering is gegeven én voorbehouden en voor alles wat door deze statuten expliciet aan een ander orgaan is gegeven én voorbehouden;

- hij is, binnen het zonet vermelde kader, volledig bevoegd voor het regelen van alle materies die noch door de wet, noch door deze statuten zijn geregeld, zoals onder andere het reglement van inwendige orde;

- hij kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk delegeren (en onder dezelfde omstandigheden en op elk moment deze delegatie terug stopzetten) aan één of meer leden van de raad van bestuur, in het bijzonder het dagelijks bestuur (aan een orgaan van dagelijks bestuur) of in het bijzonder de vertegenwoordigingsbevoegdheid tegenover derden (aan een orgaan van vertegenwoordiging). De omvang van hun bevoegdheden moet in dit geval duidelijk omschreven zijn in een beslissing van de raad van bestuur en mag volledige delegatie inhouden voor de betrokken domeinen.

12. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, ondervoorzitter, afgevaardigd bestuurder, secretaris, penningmeester of elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

13. De v.z.w. is opgericht voor onbepaalde duur.

14. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar, behalve het eerste boekjaar dat loopt vanaf de oprichtingsdatum tot 31 december 2011.

15. Bij ontbinding van de vereniging zullen de activa, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan één of verschillende verenigingen zonder winstoogmerk of stichtingen die een gelijkaardig doel hebben als de ontbonden vereniging.

16. De vereniging telt twee soorten leden: werkelijke leden en toegetreden leden.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Werkelijke leden zijn deze leden die verschenen zijn bij de oprichting van de vzw, of zij die later expliciet in

deze hoedanigheid worden aanvaard door de algemene vergadering, overeenkomstig de bepalingen hierna

gesteld.

Voor de werkelijke leden geldt het volgende:

- het minimum aantal werkelijke leden bedraagt drie;

- zij hebben aanwezigheids- en stemrecht op de algemene vergadering;

- om werkelijk lid te kunnen worden, dient de betrokken kandidaat aan de volgende toetredingsvoorwaarden

te voldoen:

voorgedragen worden door twee andere leden

aanvaard worden door de algemene vergadering met een twee derde meerderheid van de stemmen

() instemmen met de statuten en, in voorkomend geval, met het reglement van inwendige orde van de

vereniging;

- hun eventuele inbrengen op vrijwillige basis geven geen automatisch recht op terugname bij het verlaten

van de v.z.w., tenzij expliciet anders schriftelijk is overeengekomen v66r de inbreng;

- het lidmaatschapsrecht is van onbepaalde duur maar eindigt bij overlijden, vrijwillig ontslag of uitsluiting.

Voor de toegetreden leden geldt het volgende:

- zij kunnen niet deelnemen aan de algemene vergadering en hebben nooit stemrecht, tenzij de statuten van

deze vereniging anders zouden bepalen;

- zij dienen in deze hoedanigheid aanvaard te worden door de algemene vergadering van de vereniging die

hierover besrist met een gewone meerderheid van stemmen;

- hun lidmaatschap kan afhankelijk worden gesteld van de betaling van een lidgeld, mits dit in het reglement

van inwendige orde wordt voorzien

- het lidmaatschap eindigt uiterlijk bij overlijden, vrijwillig ontslag of uitsluiting.

De algemene vergadering dient de toelating of weigering van een lid niet te motiveren. Tegen

desbetreffende uitspraak kan geen beroep worden ingesteld.

De leden zijn vrij om op elk ogenblik uit de vereniging te treden door bij aangetekend schrijven hun uittreding

mede te delen aan de raad van bestuur.

De leden kunnen uit de vereniging worden uitgesloten:

- als zij de statuten en de bijzondere reglementen van de vereniging niet naleven;

- in geval van kennelijk wangedrag;

- in geval van tuchteloosheid;

- als zij door hun lidmaatschap of door hun optreden de belangen van de vereniging schaden.

De uitsluiting van een lid is slechts mogelijk na een gemotiveerde beslissing van de algemene vergadering,

genomen met een twee derde meerderheid (voor werkelijke leden) of gewone meerderheid (voor toegetreden

leden) van de geldig uitgebrachte stemmen.

In geval van enige tekortkoming van een lid en in afwachting van een definitief besluit van de algemene

vergadering, mag de raad van bestuur een lid tijdelijk schorsen.

Bij huishoudelijk reglement, op te stellen door de raad van bestuur, kunnen bijzondere voorwaarden aan het

lidmaatschapsrecht gesteld worden.

17. Worden benoemd als eerste bestuurders door de algemene vergadering, voor een termijn ingaand op

datum van de oprichting en voor onbepaalde duur:

- de heer Willem DE CUMAN, wonende te 8660 De Panne, Westhoeklaan 52 bus G001

- de heer Bram DELVA, wonende te 8660 De Panne, Egelantierlaan 35

- de heer Ruben BALLOEY, wonende te 8630 Veume, Zwarte Nonnenstraat 21

- de heer Olivier RUANT, wonende te 8620 Nieuwpoort, Tennislaan 21

18. De vennootschap zal in en buiten rechte vertegenwoordigd kunnen worden door twee bestuurders, samen optredend.

19. Zijn aangesteld, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, als bijzondere gevolmachtigden, aan wie de macht verleend wordt om via een erkend ondernemingsloket alle formaliteiten inzake inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook aile stukken en akten te tekenen: de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "FIDUCIAIRE VANDER PAELT", met zetel te 8700 Tielt, Meulebeeksesteenweg 65, alsmede al haar zaakvoerders, aangestelden en werknemers, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling.

Olivier RUANT

bestuurder

r~

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, slichling of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

17/06/2015
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



J11011111



NEERGELEGD TER GRIFFIE

Rechtbank van Koophandel Gent

-8 JUN1 2015

Griffie

"

_ _ _ _______ -

Ondememingsnr : 0837.076.742

Benaming

{volte) ; DE HOPPESCHOPPERS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/06/2015 - Annexes du Moniteur belge (verkort):

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : 8630 VEURNE, ZWARTE NONNENSTRAAT 21

Onderwerp akte: VERPLAATSING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

Uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering de dato 01/03/2015 biijkt:

de verplaatsing van de maatschappelijke zetel van de vereniging van 6630 Veurne, Zwarte Nonnenstraat 21 naar 8660 De Panne, Smokkelpad 8 en dit met ingang van 01/03/2015,

Olivier RUANT

bestuurder

Ruben BALLOEY

bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening,

Coordonnées
DE HOPPESCHOPPERS

Adresse
NONNENSTRAAT 21 8630 VEURNE

Code postal : 8630
Localité : VEURNE
Commune : VEURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande