DE KLAREPUTHOEVEVRIENDEN

Association sans but lucratif


Dénomination : DE KLAREPUTHOEVEVRIENDEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.617.294

Publication

11/05/2012
ÿþMOD 2.4

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : e 4 :J p~ 6 1 7 Z

Benaming O 4

(voluit) : DE KLAREPUTHOEVEVRIENDEN

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Prof-Dewulfstraat 122 te 8970 Poperinge

Voorwerp akte : Oprichting VZW

Tekst

t









1

*izoesaaa"

De ondergetekenden:

1. De heer Vercruysse Hugo wonende te 8970 Poperinge, Prof-Dewulfstraat 122

2. De heer Debergh Eddy wonende te 8978 Watou, Oude-Provenstraat 3

3. De heer Polley Bart wonende te 8970 Poperinge, Abeelseweg 109

4. De heer Polley Paul wonende te 8970 Poperinge, Duivinnestraat 2

5, De heer Decorte Marc wonende te 8954 Westouter, Rodebergstraat 55A

en allen van de Belgische Nationaliteit

Houden hierbij de stichtende vergadering tot oprichting van een Vereniging Zonder Winstoogmerk die de naam draagt De Klareputhoevevrienden verder in deze tekst afgekort DKHV en waarvoor zij de statuten bepalen als volgt:

Hoofdstuk 1 Benaming en zetel van de VZW

Art. 1: De VZW draagt de naam De Klareputhoevevrienden verder afgekort DKHV

Art, 2: De zetel van de VZW DKHV is gevestigd op Prof-Dewulfstraat 122 te 8970 Poperinge. Deze kan overgeplaatst worden naar iedere andere plaats bij beslissing door de raad van bestuur en van de algemene vergadering. Iedere verandering van deze aard zal dan ook binnen de maand neergelegd worden bij de griffie van de rechtbank van koophandel van het gerechtelijk arrondissement leper.

Hoofdstuk Il Doel van de VZW

Art. 3: De VZW DKHV heeft ais doel zoveel mogelijk liefhebbers van Oldtimer Tractoren en Stationaire Motoren te verenigen. Dit gebeurt door het organiseren van manifestaties waarbij een optocht gehouden wordt om zo de paradepaartjes aan het publiek te tonen. Eveneens kan er een statische show gehouden worden.Tevens is er de deelname aan de manifestaties van andere oldtimerclubs en feestcomite's en de organisatie van opendeurdagen bij liefhebbers van oud landbouwmateriaal e,d. Ook kan de VZW andere activiteiten zoals gewone vergaderingen, reizen of filmavonden organiseren om dit doel na te streven. In deze zin kan zij ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen voorzover de opbrengst ervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor ze is opgericht.

Art. 4: De VZW heeft tevens als doel het werken met oude trekkers verder te promoten waarbij er door DKHV wedstrijden kunnen worden georganiseerd. Tevens kunnen er wedstrijden in behendigheid met oldtimer tractoren worden georganiseerd. ook kan er worden deelgenomen aan kampioenschappen dienaangaande.

4 1-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.0

Hoofdstuk III De Leden

Art. 5: De leden van de algemene vergadering van DKHV zijn

De heer Vercruysse Hugo wonende te 8970 Poperinge, Prof-Dewulfstraat 122

De heer Debergh Eddy wonende te 8978 Watou, Oude-Provenstraat 3

De heer Poiley Bart wonende te 8970 Poperinge, Abeelseweg 109

De heer Poiley Paul wonende te 8970 Poperinge, Duivinnestraat 2

De heer Decorte Marc wonende te 8954 Westouter, Rodebergstraat 55A

Art. 6; De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen op vraag van de raad van bestuur. Ieder lid van de algemene vergadering kan deze vergadering te samen roepen, de vraag wordt gericht aan de raad van bestuur samen met de reden van samenroepen. Het samenroepen van de vegadering gebeurt telefonish, per brief, E-mail of mondeling tenzij het gaat over de wijziging van de statuten. Dit gebeurt dan per gewcne brief gericht aan alle leden van de algemene vergadering, De samenroeping gebeurt tenminste een week voor de vergadering tenzij bij hoogdringendheid, dan kan dat een dag zijn.

Art. 7: In deze algemene vergadering kiezen de leden een raad van bestuur die ais volgt wordt samengesteld:

De heer Vercruysse Hugo. geboren te Poperinge op 13 october 1954, wonende te 8970 Poperinge, Prof-Dewulfstraat 122, Voorzitter I Gedelegeerd Dagelijks Bestuurder.

De heer Polley Bart, geboren te Poperinge op 10 augustus 1969, wonende te 8970 Poperinge, Abeelseweg 109, Ondervoorzitter

De heer Debergh Eddy, geboren te Poperinge op14 januari 1959, wonende te 8978 Watou, Oude-Provenstraat 3, Secretaris.

Art. 8: Naast de effectieve leden heeft VZW DKHV nog talrijke toegetreden leden. Deze zijn lid van de VZW door betaling van het jaarlijks lidgeld en waarvoor ze een lidkaart verkrijgen en alzo ook kunnen deelnemen aan de activiteiten die georganiseerd worden door DKHV. Zij hebben dan ook geen enkel stemrecht voor wat betreft de werking, de doelstelling, de activiteiten en de bestemming van het eventuele vermogen van DKHV. Zij dienen zich op de activiteiten dan ook te houden aan de richtlijnen van de VZW. Elk toegetreden lid kan dan ook Inzage krijgen in de statuten van de VZW.dit kan enkel gebeuren bij voorafgaande vraag gericht aan de raad van bestuur van DKHV.Er wordt geen kopie meegegeven aan de gewone toegetreden leden.

Hoofdstuk IV Bevoegdheden

Art.9: Aile bevoegdheden van de VZW behcren integraal toe aan de algemene vergadering van de VZW, Deze keurt de beslissingen goed met gewone meerderheid van stemmen. Ieder lid heeft een stem. Voor dringende beslissingen geeft de algemene vergadering volmacht aan de raad van bestuur om deze naar best vermogen en in het beste belang voor het nastreven van het doel van de VZW uit te voeren. De raad van bestuur moet op de eerstvolgende algemene vergadering deze beslissingen meedelen.

Art. 10: Tevens wordt aan de voorzitter! dagelijks bestuurder van de VZW volmacht gegeven om aile stukken, aanvragen,bestellingen en betalingen te tekenen en de dagelijkse werking van de VZW uit te voeren.Dit gebeurt na voorlegging in de algemene vergadering en/of raad van bestuur. De uitgevoerde opdrachten worden op de eerstvolgende algemene vergadering gemeld. Bij afwezigheid of ziekte van de dagelijks bestuurder kunnen de ondervoorzitter of secretaris eveneens de nodige stukken ondertekenen. Dit wordt dan op de eerstvolgende raad van bestuur gemeld aan de dagelijks bestuurder.

Art.11: Wijzigingen in de statuten is enkel mogelijk bij twee derden meerderheid van stemmen binnen de algemene vergadering.

Hoofdstuk V Lidgeld - Vergoedingen

Art. 12: Voor zowel de effectieve leden van de algemene vergaderig als de toegetreden leden van DKHV bedraagt het lidgeld eenzelfde bedrag, jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering (10 euro bij de oprichting) In februari van elk jaar wordt aan alle leden een uitnodiging ter betaling toegestuurd. Dit lidgeld is enkel een ledenbijdrage, er zit dus geen verzekering in vervat. Het dient jaarlijks te worden betaald voor 28 februari van het lopende kalenderjaar. Het bedrag van het lidgeld kan dus gewijzigd worden, door de algemene vergadering met de gewone meerderheid van stemmen.

Art. 13: Vergoedingen zoals zitpenningen en dergelijke worden niet uitbetaald, ook niet aan de leden van de algemene vergadering en van de raad van bestuur. Wei worden alle gemaakte onkosten voor de VZW gemaakt op vraag van de algemene vergadering en/of raad van bestuur na voorlegging van bewijstuk uitbetaald. Ook kan door de algemene vergadering beslist worden om bepaalde personen of leden met een attentie te bedanken voor eventuele hulp aan de VZW.

4

Voor-' behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Hoofdstuk Vi Toetreding - Ontslag

Art. 14: Toetreden tot de algemene vergadering kan enkel door

1- Betalen van lidgeld

2- Op vraag van de algemene vergadering en/of raad van bestuur

3- Aanvaarding van toetreding door drie vierden van de algemene vergadering

4- De Belgische nationaliteit bezitten

Enkel als alle vier deze voorwaarden voldaan zijn kan een lid toetreden tot de algemene vergadering.

Art. 15: Toetreden als gewoon lid van de VZW kan door betaling van het lidgeld voorzien zoals hierboven beschreven.

Art. 16: Ontslag:

1- Gewone leden en leden van de algemene vergadering zijn ontslagen door het niet betalen van het voorziene lidgeld

2- Leden van de algemene vergadering kunnen eveneens ontslagen worden ais ze de werking van de VNV of van het dagelijks bestuur ervan in gevaar brengen. Op voorstel van de raad van bestuur kan enkel de algemene vergadering en met drie vierden van de stemmen een lid ontslaan uit deze algemene vergadering. Het ontslagen lid kan dan ook geen enkele schadevergoeding aanrekenen aan de VZW of aan het dagelijks bestuur ervan. Het ontslag wordt per gewone brief aan het betrokken lid gemeld en gaat dan ook onmiddelijk in. Wel kan deze persoon verder als gewoon toegetreden !id van de vereniging blijven, daar hij zijn lidgeld heeft betaald voor een gans kalenderjaar.

3- Leden van de algemene vergadering krijgen automatisch ontslag uit de algemene vergadering bij drie opeenvolgende afwezigheden zonder verwittiging bij de raad van bestuur en gericht aan de zetel van de VZW Ook zij blijven dan echter gewoon toegetreden !id zolang het lidgeld wordt betaald.

Hoofdstuk VII Duur van VZW

Art. 17: De VZW is opgericht voor onbepaalde duur. Een lidmaatschapsjaar loopt van 1 maart tot 29 februari

Hoofdstuk VIII Bestemming van het vermogen bij ontbinding van de VZW

Art. 18: Indien de VZW ophoudt te bestaan of ontbonden wordt, dan dient het overblijvend vermogen aangewend te worden voor het go ede doel. De keuze van de bestemming blijft in handen van de bij ontbinding aanwezige algemene vergadering.

Art.19: De VZW verplioht zich ertoe elke wijziging van de algemene vergadering te melden aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement leper en dit binnen de voorziene wettelijke termijn.

Aldus opgemaakt te Poperinge op 15 april 2012 en dit op 3 pagina's

Alle stichters aanvaarden en ondertekenen dan ook deze statuten waarvan zij een exemplaar ter beschikking krijgen.

De voorzitter / Gedelegeerd Dagelijks Bestuurder: Vercruysse Hugo

De OndeNoorzitter: Polley Bart

De secretaris: Debergh Eddy

De leden van de algemene vergadering: Polley Paul

Decorte Marc

Luik B - Vervolg

MOD 2.0

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegeriwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE KLAREPUTHOEVEVRIENDEN

Adresse
PROF-DEWULFSTRAAT 122 8970 POPERINGE

Code postal : 8970
Localité : POPERINGE
Commune : POPERINGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande