DE KOMEDIE CLUB

Association sans but lucratif


Dénomination : DE KOMEDIE CLUB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 500.909.780

Publication

29/11/2012
ÿþ ['MD 22

Luik B ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

IAA CII V II~AI~ IhIIIV~I u

*12193867*

NEERGELEGD tar GRIFFIE der

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdwing Brugge)

2 0 NOV. 2012

Grilfié`tl''e'

Ondememingsnr~~~ 0 9 0 9 7 8 0

Benaming B r :

(voluit) : De Komedie Club

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Wiedauwbos 46, 8310 Brugge

Onderwerp akte : Oprichtingsstatuten, benoeming raad van bestuur

In de stichtingsvergadering dd. 01/11/2012 werd beslist de statuten te bepalen als volgt:

Stichters:

-Koen De Brabander: Frans Liebaertweg 20, 8377 Zuienkerke

- Nico Warriuuier: Dampoortstraat 166102, 8310 Brugge

- Xavier Koe: Jan Van Hulststraat 12, 8000 Brugge

I. Benaming, maatschappelijke zetel, doel

Artikel 1: De vereniging heeft als naam "De Komedie Club", vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2: De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8310 Sint-Kruis Brugge, Wiedauwbos 46, gerechtelijk arrondissement Brugge. De plaats van de maatschappelijke zetel kan bij beslissing van de Algemene Vergadering naar een andere plaats worden overgebracht.

Artikel 3: De Komedie Club vzw heeft tot doel sociale en culturele initiatieven te ondernemen die bijdragen tot het beleven van cultuur en volks- en heemkunde op mensenmaat en -ritme, zoals organiseren van toneelopvoeringen, ....

Il. Leden, bijdrage

Artikel 4: De vereniging bestaat uit wettelijke en toegetreden leden. Enkel de wettelijke leden maken deel Uit van de algemene vergadering, De rechten en plichten van de toegetreden leden kunnen worden opgenomen in een huishoudelijk reglement. De ledenbijdrage wordt jaarlijks bepaald door de Algemene Vergadering en kan maximum ¬ 250 bedragen.

Artikel 5: Het aantal wettelijke leden van de vereniging is onbeperkt, doch mag niet minder dan 3 bedragen. De oprichters zijn de eerste wettelijke leden.

Artikel 6: De wettelijke leden van de vereniging worden aanvaard door de Algemene vergadering. Kandidaat leden melden zich schriftelijk aan bij de Raad van Bestuur. De beslissing van de Algemene Vergadering om een kandidatuur te weigeren wordt schriftelijk gemotiveerd en is een beslissing bereikt door consensusbesluitvorming. Er zijn geen bijkomende voorwaarden.

Artikel 7: Ontslag en uitsluiting van een wettelijk lid geschiedt overeenkomstig artikel 12 van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen. Het ontslag van een wettelijk lid moet steeds schriftelijk worden meegedeeld aan de voorzitter. Een uitsluiting van een lid kan slechts worden uitgesproken door de Algemene Vergadering bij 2/3e meerderheid van stemmen. Toegetreden leden kunnen worden uitgesloten door een eenvoudinge beslissing van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

III. Algemene vergadering

Artikel 8: De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit alle wettelijke leden en wordt voorgezeten door haar voorzitter of plaatsvervanger. Bij afwezigheid van de voorzitter of de plaatsvervanger wordt de vergadering voorgezeten door het oudste aanwezige lid.

Volgende punten behoren tot de bevoegdheden van de algemene vergadering:

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

, ' MODz.2

Q' wijziging van de statuten;

D benoeming en ontslag van de bestuurders;

Q' goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

D ontbinding van de vereniging;

D uitsluiting van wettelijke leden en toegetreden leden;

D benoemen en afzetten van Commissarissen, alsook het bepalen van hun eventuele bezoldiging;

D de kwijting van de bestuurders en de commissarissen;

O omzetten van de vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk;

O alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten.

Het boekjaar van de vereniging valt samen met het burgerlijk jaar. De jaarlijkse algemene vergadering heeft plaats voor 30 juni volgend op de afsluiting van het boekjaar. Bovendien komt ze telkens bijeen wanneer de Raad van Bestuur het nuttig oordeelt en ook wanneer minstens één vijfde van de wettelijke leden het verzoekt.

Artikel 9: Iedere algemene vergadering zal gehouden worden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de uitnodiging.

Artikel 10: De uitnodiging tot de Algemene Vergadering gebeurt door een gewone brief, gericht aan eik wettelijk lid, met vermelding van de agenda, minstens acht dagen voor de vergadering.

Artikel 11:

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de wettelijke leden, Bij afwezigheid kan een lid zich laten vertegenwoordigen door een ander wettelijk lid via een gehandtekende schriftelijke verklaring of door zijn mening schriftelijk en gehandtekend mee te delen aan de voorzitter. Elk aanwezig lid kan slechts één wettelijk lid via volmacht vertegenwoordigen; betrokkenen onderhandelen dit vooraf met mekaar, Bij besluitvorming wordt gestreefd naar consensus. Indien een consensus niet kan bereikt worden, geld beslissingsrecht van een algemene meerderheid, onder voorbehoud van andersluidende statutaire of wettelijke bepalingen.

Artikel 12: De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn ter inzage beschikbaar na schriftelijke aanvraag bij de Raad van Bestuur. De leden van de Algemene Vergadering zullen een afschrift ontvangen; de overige leden van de vzw kunnen een afschrift aanvragen. Belanghebbende derden kunnen inzage vragen.

Artikel 13: Huishoudelijke reglementen die door de Raad van Bestuur worden opgesteld, worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering;

Artikel 14: De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen en maximum 10 personen, al dan niet lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. Nieuwe bestuurders worden aangesteld door de Algemene Vergadering met 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd en van onbeperkte duur.

Een bestuurder kan ontslag nemen door een gehandtekend document te sturen aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, Voor de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de schatbewaarder wordt het ontslag pas definitief wanneer door de Algemene Vergadering een nieuwe bestuurder is aangesteld.

Een eventuele afzetting van een bestuurder door de Algemene Vergadering gebeurt met 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 16; De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur.

De akten die de vereniging onderschrijft, worden beschouwd als geldig wanneer ze getekend worden door twee bestuurders.

De Raad van Bestuur vaardigt de huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

Artikel 16: De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en een plaatsvervangend voorzitter. Behalve voor de plaatsvervangend voorzitter zijn de hiervoor vermelde functies niet cumuleerbaar.

Bij afwezigheid van de voorzitter en van de plaatsvervangend voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 17; Cm geldig te vergaderen en beslissen, moeten ten minste twee derde van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig zijn. of geldig vertegenwoordigd zijn.

Een lid van de Raad van Bestuur kan zich laten vertegenwoordigen wanneer zij/hij via een schriftelijk en gehandtekend document zijn mening te kennen geeft over de te behandelen agendapunten.

Bij het nemen van beslissingen streeft de Raad van Bestuur naar consensus. Indien een consensus niet mogelijk is, kan beslist worden met 213 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Luik B - Vervolg

V, Diverse bepalingen

Artikel 18: Het lidmaatschap tot de vereniging sluit de aanvaarding in van de statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

, ~

V

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Artikel 19: Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun machten alsook de bestemming die aan het nettovermogen van het maatschappelijk bezit gegeven wordt. De bestemming zal plaatsvinden ten voordele van een vereniging die belangeloos een gelijkaardig doel nastreeft. Deze beslissingen zullen gepubliceerd worden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 20: De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de v.z.w, en de wijziging van de statuten, overeenkomstig de bepalingen in de artikelen 8 en 20 van de wet van 21 juni 1961 betreffende de v.z.w.'s.

Artikel 21: Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere welwijzigingen van toepassing,

ln dezelfde vergadering werd beslist volgende personen te benoemen tot bestuurder:

- Koen De Brabander Frans Liebaertweg 20, 8377 Zuienkerke, 25/05/197 te Brugge - Nico Warrinnier. Dampoortstraat 166/02, 8310 Brugge, 16/10/1973 te Brugge

- Xavier Noe: Jan Van Hulststraat 12, 8000 Brugge, 20/10/1973 te Brugge

01111/2012, Brugge

Op de laatste blz. van Luik B. vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE KOMEDIE CLUB

Adresse
WIEDAUWBOS 46 8310 BRUGGE

Code postal : 8310
Localité : Assebroek
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande