DE KREKEDALVRIENDEN

Association sans but lucratif


Dénomination : DE KREKEDALVRIENDEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.013.225

Publication

08/03/2011
ÿþ M00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

$.?tT.t3rE7d.'JMee TER .1B,17/FIE RECHTBANK VAN is!)®PUA11,TI1L+'L

Z 4 FEB. 2011 Vegif?et

.~.~

_.

*11036914*

Vo,

beho

aan

Belg

Staat:

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : DE KREKEDALVRIENDEN

0834 0 3 eI2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2011- Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Handzameplein 11 - 8610 Handzame

Onderwerp akte : OPRICHTING

STATUTEN

Tussen de ondergetekenden;

I. De Heer Albert Pattyn wonende te 8610 Handzame  Handzameplein 11

2.Mevrouw Hollebecq Hildegarde wonende te 8610 Handzame  Handzameplein I l

3.De Heer Jan Stoens wonen de te 8610 Handzame  Hazewindstraat 7

is overeengekomen onder hen en onder alle personen die er later deel van zullen uitmaken, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, waarvan de statuten als volgt luiden:

TITEL 1 Naam, zetel, doel, duur.

Art. 1: De vereniging wordt genoemd "DE KREKEDALVRIENDEN"

en heeft haar maatschappelijke zetel te Handzameplein 11 - 8610 KORTEMARK

Aile akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten minstens de afgekorte naam vermelden onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstgevend doel" of de afkorting "VZW

De zetel mag worden overgebracht naar een andere plaats bij besluit van de raad van bestuur. Dit besluit moet binnen de maand bekend gemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. De raad van bestuur kan kantoren en filialen oprichten waar hij dit nuttig zou achten.

Art. 2.1: De vereniging heeft tot doel:

Het bevorderen van de lichamelijke ontwikkeling in het algemeen en de wielersport in het bijzonder onder meer door de aansluiting bij de Wielerbond Westvlaanderen.

Naast deze wielersport kan zij ook alle andere bestaande sport disciplines bevorderen.

De vereniging beoogt de primaire doelstelling te realiseren door het promoten van de wielersport bij middel van het inrichten van wedstrijden en het aanbieden andere evenementen waarin de sport en meer bijzonder de wielersport centraal staat.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging mag alle handelingen stellen die direct of indirect kaderen in haar doelstellingen. Zij mag hiertoe alle nodige en nuttige diensten verrichten met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende activiteiten.

Zij heeft verder tot doel de kennis en de kunde van de aangesloten leden te bevorderen.

Zij heeft tot doel de belangen van de leden te behartigen, indien zij dat wensen, op vlak van het samenstellen van dienstverleningspakketten en het leggen van contacten met bedrijven in functie van het bedingen van gunstige overeenkomsten. Zij heeft tot doel het nemen van alle initiatieven die rechtstreeks of onrechtstreeks met bovenvermelde doelen verband kunnen houden.

De leden zullen voor het gebruik van de goederen en het gebruik van de diensten van de VZW een vergoeding

betalen die echter de kostprijs in zijn ruimste zin niet mag overtreffen.

Zij zal alle roerende en onroerende goederen die tot het verwezenlijken van haar doel nuttig of nodig zijn, mogen bezitten, hetzij in vruchtgebruik hetzij in eigendom, of in huur nemen. Zij zal ook alle rechtshandelingen mogen stellen welke rechtstreeks of onrechtstreeks met de beoogde doelen in verband staan.

Art. 3: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering.

TITEL 2  Leden, aanneming, ontslag, verplichtingen.

Art. 4.1: Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt. Het bedraagt minimum drie leden. Men onderscheidt effectieve leden en aangesloten leden. Alleen effectieve leden hebben stemrecht in de algemene vergadering. Aangesloten leden hebben geen verantwoordelijkheid of rechten bepaald binnen de statuten. Toelatings  en uittredingsvoorwaarden van aangesloten leden alsook hun rechten en plichten staan beschreven in het huishoudelijke reglement.

Zij hebben geen stemrecht binnen de algemene vergadering. Aangesloten leden kunnen zijn: aspirant leden, sympathisanten of erefondsleden. Zij kunnen aangesloten lid worden indien zij voldoen aan de voorwaarden zoals bepaald in het huishoudelijk reglement.

Art. 4.2: Alle effectieve Leden met uitzondering van deze vermeld onder art. 4.3 2° lid, moeten aan de eisen van het door de vereniging opgestelde kwaliteitslabel voldoen.

Art. 4.3: Volgende personen kunnen effectief lid worden van de vereniging:

1° Rechtspersonen kunnen effectief lid worden van de vereniging. met één stem binnen de algemene vergadering.

2° Individuen kunnen werkend lid worden van de vereniging .. Dit individu kan enkel lid worden van de vereniging op basis van een persoonlijke uitnodiging door de raad van bestuur van de vereniging.

3° Eén rechtspersoon of één groepspraktijk kan maximaal 20% van de mandaten binnen de algemene vergadering leveren.

Art. 5: Nieuwe leden kunnen aanvaard worden op hun eenvoudig schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beslist met een 2/3 meerderheid van de aanwezige leden.

De raad van bestuur beslist zonder verhaal voor de kandidaten over de toetreding en is niet gehouden de beslissing te motiveren. Na aanvaarding door de Raad van Bestuur en betaling van de bijdrage die jaarlijks door de Raad van Bestuur wordt bepaald en waarvan het bedrag zich bevindt tussen de 1£ en de 100£ per individu , wordt men lid. Bestuursleden kunnen bij beslissing van de bestuursraad worden vrijgesteld van bijdrage.

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Ter griffie van de burgerlijke rechtbank wordt binnen een maand na bekendmaking van de statuten, een alfabetische lijst neergelegd van de leden met naam, voornaam en nationaliteit. Deze lijst wordt elk jaar aangevuld.

Art. 6: De ontslagneming en uitsluitingen van leden geschieden op de wijze door artikel twaalf van de wet van 27 juni 1921 bepaald, en met inachtneming van hetgeen in wat volgt bepaald is.

Men houdt op lid te zijn:

I.Door vrijwillig ontslag, dat dient schriftelijk gegeven te zijn t.a.v. de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in de eerste dag van de tweede kalendermaand volgend op de eerste raad van bestuur waar het ontslag geagendeerd is.

2.Bij niet betaling van het lidgeld na de tweede herinnering. Dit vanaf de eerste dag van de maand februari van het kalenderjaar dat tevens het werkjaar is.

3.Na uitsluiting door de algemene vergadering. Voor het uitsluiten van leden is een 2/3 meerderheid van de aanwezige stemmen vereist. Oorzaken van uitsluiting kunnen zijn: indien de algemene vergadering van oordeel is dat de leden de doelstellingen van de vereniging schaden of de werking belemmeren bijvoorbeeld door het niet naleven van het huishoudelijk reglement.

De eventuele geschillen en betwistingen met betrekking tot de toepassing van deze bepalingen worden door de algemene vergadering beslecht.

De ontslaggevende, uitgesloten of uittredende leden, evenals de erfgenamen van het overleden lid, hebben geen enkel recht op het kapitaal van de vereniging. Zij kunnen de lidmaatschapsbijdrage van het lopende werkjaar niet terugeisen, deze blijft eigendom van de VZW. Zij kunnen noch opgave, overlegging, afschrift van rekening, noch plaatsing van zegels, noch inventaris eisen en vorderen.

TITEL 3  Bestuur, Raad van Bestuur.

Art. 7.1: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit tenminste drie leden en maximum tien leden. Zij moeten werkend lid of aangesloten lid zijn van de vereniging en worden benoemd door de algemene vergadering.

Het mandaat van de oprichters die ook benoemd werden tot bestuurder, is van onbepaalde duur. Het mandaat van de bijkomende leden van de raad van bestuur is om de vier jaar herkiesbaar op de jaarlijkse algemene vergadering bij gewone meerderheid. Het eindigt bij overlijden, ontslag of door afzetting door de algemene vergadering. Indien een bestuurder ontslag neemt of het mandaat als bestuurder wordt beëindigd, dan wordt op de eerstkomende algemene vergadering een vervanger gekozen die de resterende termijn uitdoet, indien de algemene vergadering dit noodzakelijk acht.

Art. 7.2: De leden van de Raad van Bestuur zijn voor minstens de helft natuurlijke personen

De raad van bestuur kan ten allen tijde experten en een ambtelijk secretaris in de raad opnemen. Deze worden niet als bestuurder meegerekend en hebben geen stemrecht.

Art. 8: De Raad van Bestuur duidt onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris aan. De Raad van Bestuur kan onder zijn leden aI dan niet een afgevaardigd bestuurder aanduiden. Eventueel kan er indien de raad van bestuur dit noodzakelijk acht een adjunct secretaris en een adjunct penningmeester aangeduid worden. Voor alle in dit artikel vermeldde functies komen enkel natuurlijke personen in aanmerking.

Art. 9.1: Elke raad van bestuur wordt voorbereid door het bureau. Het bureau wordt behoudens overmacht samengesteld door de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester van de raad van bestuur. Eventueel worden beide laatstgenoemden bijgestaan door hun adjunct. Bij ontstentenis hiervan wordt de raad van bestuur voorbereid door de voorzitter samen met de secretaris.

Art. 9.2: De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De agenda van de Raad van Bestuur wordt minstens 5 dagen voor de bestuursraad door de

r , ,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

secretaris of zijn adjunct, bij wijze van gelijk welk communicatiemiddel aan de bestuurders medegedeeld. De Raad van Bestuur kan geldig vergaderen indien de helft plus een van de leden aanwezig is en met een minimum van drie leden. Zijn beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger beslissend. Ingeval niet de helft van de leden aanwezig is, roept de voorzitter of zijn plaatsvervanger binnen de maand de Raad van Bestuur opnieuw bijeen, waarop geldig kan gestemd worden met de meerderheid van de stemmen indien de helft van de leden aanwezig is.

De Raad van Bestuur beslist met een 2/3 meerderheid van de aanwezige leden in volgende gevallen: voor het aanvaarden van nieuwe leden.

Het verslag van de bijeenkomst wordt aan een register toegevoegd. Dit verslag wordt getekend door de secretaris. Een afschrift wordt na elke bestuursraad en voor de eropvolgende bestuursraad bezorgd aan de bestuurders. Dit verslag moet bekrachtigd worden op de bestuursraad die erop volgt. De uittreksels die men eruit moet geven, hetzij in rechte, hetzij elders, worden getekend door de secretaris of de voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 10: De Raad van Bestuur leidt de zaken der vereniging en vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur mag alle nodige verbintenissen aangaan om het maatschappelijke doel van de vereniging te realiseren. De Raad van Bestuur oefent alle machten uit behalve deze door de wet aan de algemene vergadering voorbehouden.

Art. 11: De Raad van Bestuur hetzij zelf, hetzij bij opdracht benoemt de leden van het personeel van de vereniging, stelt ze af, bepaalt hun werkzaamheden en bezoldiging.

Art. 12: De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging in opdracht geven, me het gebruik van de maatschappelijke handtekening, aan een afgevaardigd bestuurder en/of een bestuurder en waarvan hij de bevoegdheid en de eventuele bezoldiging vaststelt.

Hij kan evenzo alle bijzondere bevoegdheden aan gelijk welke mandataris van zijn keuze opdragen. Voor al de andere akten dan diegene die ressorteren onder het gezag van het dagelijks bestuur of waarvoor bijzondere opdracht wordt gegeven, volstaan, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd weze tegenover derden, de gezamenlijke handtekeningen van de voorzitter en de secretaris. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging. Bij ontstentenis van voorgaande kunnen de handtekeningen van twee bestuurders volstaan doch enkel op machtiging van een voorafgaande raad van bestuur.

Bij gebreke aan een bijzondere bepaling in het proces verbaal van de Raad van Bestuur, tekent elke bestuurder geldig de stukken, houdende regelmatig genomen beslissingen van de Raad van Bestuur.

Art. 13: De rechtsvorderingen, en als eiser en als verweerder, worden ingesteld of verdedigd, uit naam van de vereniging, door de Raad van Bestuur, op vervolging en benaarstiging van de voorzitter of de afgevaardigd bestuurder; zij zullen de vereniging vertegenwoordigen voor het gerecht. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

Art. 14: De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op, waarbij alles kan geregeld worden dat niet in de statuten voorzien is. Het reglement kan door de Raad van Bestuur steeds gewijzigd worden. Het reglement en alle wijzigingen wordt aan de leden ter kennis gebracht.

TITEL  Algemene vergadering

Art. 15: De algemene vergadering is het opperste gezag.

Aan haar bevoegdheden zijn voorbehouden:

1.De wijziging van de statuten van de vereniging.

2.De benoeming en de afstelling van de bestuurders.

4.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

3.De goedkeuring van de begroting en de rekeningen.

4.De vrijwillige ontbinding van de vereniging.

5.De uitsluiting van de leden.

Art. 16: Elk jaar wordt de algemene vergadering gehouden in de loop van de maand juni. De eerste in het jaar 2013 en dit in de zetel van de vereniging of op elke andere op de uitnodiging vermeldde plaats. De uitnodiging gebeurt steeds door de Raad van Bestuur bij hoofde van de voorzitter of twee bestuurders  bureauleden die deze dan ook tekenen. Een bijzondere algemene vergadering kan gehouden worden telkens als de Raad van Bestuur dit nuttig acht of telkens 20% van de effectieve leden dit schriftelijk vragen aan de raad van bestuur. In dit geval dient de raad van bestuur de algemene vergadering binnen de twee maand volgens de voorziene wijze bijeen te roepen. De leden van de algemene vergadering worden minstens 10 dagen vóór de algemene vergadering schriftelijk uitgenodigd. De agenda wordt op de uitnodiging vermeld.

Art. 17: De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij ontstentenis door de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur. De secretaris van de Raad van Bestuur of zijn plaatsvervanger treedt op als secretaris van de algemene vergadering.

Art. 18: De algemene vergadering beslist geldig welk ook het aantal aanwezigen is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

In afwijking op voorgaande alinea worden de beslissingen van de vergadering, welke wijzigingen aan de statuten, uitsluiting van een lid of vrijwillige ontbinding van de vereniging meebrengen slechts genomen mits toepassing van de bijzondere voorwaarden tot aanwezigheid, meerderheid en eventueel rechterlijke homologatie door de artikelen acht, twaalf en twintig van de wet van 27 juni 1921 vereist. En wel als volgt: de algemene vergadering kan over de wijzigingen in de statuten alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder vermeld is in de oproepingsbrief en wanneer 213 van de leden op de vergadering aanwezig zijn. Tot geen wijziging kan worden besloten tenzij met een meerderheid van 2/3 van de stemmen. Echter wanneer de wijziging een der doeleinden betreft waarvoor de vereniging werd opgericht, is zij slechts geldig wanneer zij door de ter vergadering aanwezige leden eenparig goedgekeurd wordt. Zijn 2/3 van de leden op de eerste vergadering niet aanwezig of niet vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden; deze kan beraadslagen, welk het getal ook zij; deze beslissing moet echter door de burgerlijke rechtbank bekrachtigd worden. De algemene vergadering kan alleen dan de ontbinding uitspreken wanneer 2/3 van haar leden aanwezig zijn. Wordt aan deze vereiste niet voldaan, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden; door deze wordt beraadslaagd, welk het getal aanwezige leden ook zij. Geen beslissing wordt aangenomen, zo zij niet de meerderheid van 2/3 van de aanwezige leden verenigt. Elke beslissing betreffende de ontbinding, genomen door een vergadering waarop niet 2/3 van de leden der vereniging aanwezig zijn, moet door een burgerlijke rechtbank bekrachtigd worden.

Art. 19: De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een verslag getekend door de voorzitter en de secretaris. Dit verslag wordt toegevoegd aan een register. De in rechte of elders voor te brengen uittreksels daaruit worden getekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of twee bestuurders. De uittreksels worden gegeven aan de leden van de algemene vergadering en aan elke derde die het aanvraagt mits deze zijn wettig belang laat blijken.

TITEL 5  Begroting, rekeningen.

Art. 20: Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loop het eerste boekjaar tot 3112-2012.

Elk jaar bereidt de Raad van Bestuur in december de rekeningen van het verlopen dienstjaar en de begroting voor het volgend jaar voor en Iegt deze bij de jaarlijkse statutaire vergadering van januari ter goedkeuring aan de algemene vergadering voor. Bij aanvaarding van de rekeningen

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

g de al emene vergadering over tot tin_.......,.e ..... n.......... _ en .......... ... -

gaatg g g kwijting verlenen aan de leden van de raad van

bestuur.

TITEL 6 - Ontbinding, vereffening.

Art. 21: De algemene vergadering kan tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de gemandateerden van de effectieve leden op de vergadering aanwezig zijn en er bovendien een 2/3 meerderheid akkoord is de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Is geen 2/3 van de gemandateerden van de effectieve leden op deze algemene vergadering aanwezig, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige leden. Mits er een 2/3 meerderheid wordt akkoord gevonden, wordt de vereniging vrijwillig ontbonden. De besluiten genomen op deze tweede algemene vergadering, dienen evenwel door de rechtbank van eerste aanleg te worden bekrachtigd. In geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheid en wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen.

Art. 22: In geval van ontbinding, hetzij vrijwillige, hetzij gerechtelijke of andere, op welk ogenblik en voor welke oorzaak zij zich voordoet, zal het netto overblijvende maatschappelijke actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, besteed worden door de algemene vergadering aan een werk met gelijkaardig sociaal doel.

, Art. 23: Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

BENOEMING VAN DE BESTUURDERS

Op de algemene vergadering van 15-01-2011 gehouden 8610 HANDZAME - Handzameplein I l om 20 uur.

werden volgende personen benoemd tot bestuurder:

De Heer Albert PATTYN

Mevrouw Hollebecq Hildegarde

De Heer Jan Stoens

De hierbij aansluitende vergadering van de raad van bestuur heeft aangeduid:

1.De Heer Albert Pattyn wonende te 8610 Handzame - Handzameplein 11 - VOORZITTER

2.Mevrouw Hildegarde Hollebecq wonende te 8610 Handzame - Handzameplein 11- PENNINGMEESTER

3.De Heer jan Stoens wonende te 8610 Handzame - Hazewindstraat 7 - SECRETARIS

Aldus opgemaakt te Handzame op 15/01/2011

Pattyn Albert

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

bghouden

aan het

" Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE KREKEDALVRIENDEN

Adresse
HANDZAMEPLEIN 11 8610 HANDZAME

Code postal : 8610
Localité : Handzame
Commune : KORTEMARK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande