DE LAURIER

Divers


Dénomination : DE LAURIER
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 834.315.509

Publication

11/07/2012
ÿþMOD2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I II In II 11111

*12122290*

Oº%iderrreinlcc.;srEr 0834.315.509

Benaming

fVa1>.3rt, De Laurier

is

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

vefk'I"

Rechts iorn1 Private Stichting

Zctc,{ Roeselarestraat 8, 8840 Staden

Onderwerpakte ONTSLAG - BENOEMING BESTUURDER - VERPLAATSING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

Uit de notulen van de Raad van Bestuur gehouden op 10 februari 2012 blijkt volgende:

De Raad van Bestuur aanvaardt - met onmiddellijke ingang- het ontslag van :

- de heer Jan Degryse , Roeselarestraat 8, 8840 Staden

De Raad van Bestuur beslist om - met onmiddellijke ingang - te benoemen tot bestuurder voor een termijn van 3 jaar:

- de heer Michael Hoving, 32 Chemin du Petit Sionnet, 1254 Juss, Zwitserland

De bestuurder verklaart zijn mandaat te aanvaarden

Uit de notulen van de Raad van Bestuur gehouden op 21 maart 2012 blijkt volgende:

De Raad van Bestuur beslist om - met onmiddellijke ingang - te benoemen tot bestuurder voor een termijn van 3 jaar:

- Mevrouw Romina Abiuso in haar hoedanigheid als advocaat bij Tiberghien, kantoorhoudende te Havenlaan 86C1419, 1000 Brussel.

De bestuurder verklaart haar mandaat te aanvaarden

De maatschappelijke zetel wordt verplaatst naar de Kapittelstraat 78, 9310 Aalst

Voor eensluitend uittreksel

Van der Borght Herwig

BESTUURDER

Gysel Fabienne

BESTUURDER

b¬ 1 van Lun.. b Recto Naan1 en 110e" '.i':¬ ;C' evi in`.trrrrr.c.rllf.'rNil,jr"; rlotafls, hetzij van de PersO{oJn(F

r " 'ai)N?](j de veren.,:, ¬ r, " k' ";'r+ f ' 1rgarli-,lrlf' 1+711 " 7r1 derden te VeIÎegenWb(fri11C}hi

Verso Nc7afTi /4t

18/03/2011
ÿþ~1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

pii

st +iioaassa+

Griffie

Benaming: Pee Laurier

Rechtsvorm : Private Stichting Zetel : Roeselarestraat 8

8840 Staden {~

Ondernemingsnr : 0e41"

~. &)

Voorwerp akte : Oprichtingsakte

Uit een akte verleden voor Christophe BLINDEMAN, geassocieerd notaris in de burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DE GROO, BLINDEMAN, VAN BELLE, PARMENTIER & VAN OOST" de dato 4 maart 2011, neergelegd ter registratie, blijkt dat de heer DEGRYSE Jan, gedomicilieerd en verblijvende te 6840 Staden, Roeselarestraat 8, een private stichting opricht, onder de naam "De Laurier", met zetel te 8840 Staden, Roeselarestraat 8, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

TITEL 1: BENAMING - ZETEL - DUUR

Artikel 1. : Naam

De naam van de private stichting luidt "De Laurier".

Alle akten, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die

uitgaan van een private stichting, vermelden de naam van de stichting, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "private stichting" en het adres van de zetel van de private stichting.

Artikel 2. : Zetel

De zetel is gevestigd te Roeselarestraat 8, 6840 Staden.

De zetel van de private stichting mag, bij besluit van de raad van bestuur, overgebracht worden naar elke andere plaats in België, rekening houdende met de taalwetgeving.

Iedere verandering van de zetel van de private stichting wordt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt door toedoen van de bestuurders.

Artikel 3. : Duur

De private stichting is opgericht voor een onbepaalde duur.

TITEL 2: DOEL - ACTIVITEITEN

Artikel 4. : Doel -- Activiteiten

De private stichting wordt opgericht ter verwezenlijking van de

volgende vijf belangeloze doelen:

Het eerste doel van de private stichting is gericht op het verleggen van de kennisgrenzen in de medische alternatieve wetenschapsgebieden door het stimuleren, ondersteunen en financieren van fundamenteel en toegepast weténschappelijk onderzoek, en het bevorderen van de kwaliteit ervan. In het bijzonder kan de private stichting, met het oog op de realisatie van dit belangeloze doel, onder meer de volgende activiteiten verrichten:

" Steun verlenen aan talentvolle individuele onderzoekers onder andere

door het verstrekken van (doctoraats- en studie) beurzen,

publicatiebijdragen en andere persoonsgerichte subsidies.

" Ondersteunen van nationale en internationale onderzoeksploegen bij de uitvoering van wetenschappelijk hoogstaande projecten onder andere door het verstrekken van subsidies voor personeelsplaatsen,

0 7 NAM 2011

Op de !aetrte t" ?r_ .2n luik E vdrmcIden recto Naam en hoedanigheid var, de instrurnnentcrende notaris, het?'j ' n de perso{o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

het mede mogelijk maken van noodzakelijke investeringen, en andere groepsgerichte subsidies.

" Bevorderen van wetenschappelijke contacten, samenwerking en kennisuitwisseling, nationaal en internationaal, onder andere door het verstrekken van toelagen voor het organiseren van internationale congressen in België, voor het actief deelnemen aan internationale congressen in het buitenland, voor studie- en stageverblijven in het buitenland.

" Mensen ondersteunen welke de wil en de behoefte hebben om alternatieve geneeskunde aan te wenden, doch dit niet kunnen betalen.

" Uitreiken van wetenschappelijke prijzen.

Het tweede belangeloze doel van de private stichting bestaat uit het bestrijden van armoede en het helpen en bijstaan van de sociaal en fysische zwakkeren in de samenleving, mensen die getroffen zijn door familiale tegenslagen buiten hun wil om, alsook mensen die het slachtoffer werden van natuurrampen, ten einde hen een menswaardig en kwalitatief beter bestaan te bieden en bijkomende kansen te geven om hun kwaliteiten te ontwikkelen. Dit doel is er op gericht mensen te helpen in de omstreken van de laatst gekende leefomgeving van de hiernagenoemden Noël Deleu, Mathias Deleu en Laurette Hillaert, hierna onder het vijfde belangeloze doel nader omschreven. In het bijzonder kan de private stichting, met het oog op de realisatie van dit belangeloze doel, onder meer de volgende activiteiten verrichten:

" Organiseren en financieren van ééndaagse en meerdaagse activiteiten en (praktische) hulp voor behoeftige kinderen getroffen door ziekte, armoede en trauma.

" Het ondersteunen van kansarme ouderen die in mensonwaardige omstandigheden hun oude dag doorbrengen.

" Studiebeurzen toekennen en toegang bevorderen tot scouts- en gidsenbewegingen in België.

" Ondersteunen van kampen voor mindervaliden.

" Het financieren van de kosten van (bijzondere) gezondheidszorg (verblijf ziekenhuis, medische ingrepen, medicijnen, reiskosten naar het buitenland, en dergelijke meer).

Het derde belangeloze doel van de private stichting bestaat uit het 'ondersteunen en stimuleren van sportactiviteiten uitgeoefend door Belgen, en vooral door Vlamingen.

In het bijzonder kan de private stichting, met het oog op de realisatie van dit belangeloze doel, onder meer de volgende activiteiten verrichten:

" Ondersteunen van slachtoffers van een sportongeval of sportblessure;

" Ondersteunen van beloftevolle atleten die niet over de nodige sponsering beschikken;

" Organiseren en financieren van ééndaagse en meerdaagse sportieve trainingsactiviteiten voor beloftevolle jongeren.

" Uitreiken van beurzen aan jonge sportmensen.

Het vierde belangeloze doel van de private stichting bestaat uit het verzamelen, beschermen, beheren, tentoonstellen, zowel publiek als privé van kunst in het algemeen, doch daterend van voor 1980, met een bijzondere aandacht voor de Belgische kunst, en een specifieke focus op de Vlaamse kunst. De verwezenlijking van dit doel kan, rekening houdend met de huidige en toekomstige beschikbare technologie, zowel in het binnenland als in het buitenland plaatsvinden.

In het bijzonder kan de private stichting, met het oog op de realisatie van dit belangeloze doel, onder meer de volgende activiteiten verrichten, deze opsomming is exhaustief:

(b" Kunst verwerven, aanbieden, overdragen en uitgeven.

" Het ter beschikking stellen van gelden voor restauratie van hoogstaande Vlaamse kunst die niet eigendom is van de private stichting, op voorwaarde dat deze kunst aan het grote publiek tentoongesteld wordt en niet tot private collecties behoort.

Op de taatste blz van Luik B vermelde.' fl ctc Ntaam c- hocci ,r',''cid .an de instrumenterende notaris hetzij van de perso{o)n(en) bevoegd de ,ecntsFer400r ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Veavolq

Het vijfde belangeloze doel van de private stichting bestaat in de behartiging van de belangen binnen het kader van de verzorgingsgedachte van de familie Mathias Deleu, bestaande uit:

1. A. Ten eerste de heer Mathias André Marcel Deleu zelf, van Belgische nationaliteit, geboren te Gent op 5 september 1980.

B. De afstammelingen (zowel bloedverwanten als vol

geadopteerden) van de heer Mathias Deleu, voornoemd,

C. De echtgenote van voornoemde heer Mathias Deleu, de partner van voornoemde heer Mathias Deleu verbonden met voornoemde heer Mathias Deleu door een overeenkomst van wettelijke samenwoning en de partner van voornoemde heer Mathias Deleu die meer dan twee jaar ononderbroken samenwoont op hetzelfde adres met voornoemde heer Mathias Deleu en aldus feitelijk een gezin uitmaakt; doch alleen voor zover deze met voornoemde heer Mathias Deleu nog feitelijk samenleeft of samengeleefd heeft tot op het ogenblik van het overlijden van voornoemde heer Mathias Deleu, behoudens in geval aan dit samenleven een einde is gekomen door overmacht, zoals bedoeld in artikel 48 van het Wetboek Successierechten (Vlaams gewest). Deze begunstiging blijft in dat geval ook van toepassing na het overlijden van voornoemde heer Mathias Deleu.

D. De echtgenoten van de afstammelingen van voornoemde heer Mathias Deleu (zowel bloedverwanten als vol geadopteerden), de partners van de afstammelingen van voornoemde heer Mathias Deleu (zowel bloedverwanten als vol geadopteerden) verbonden door een overeenkomst van wettelijke samenwoning en de partners van de afstammelingen van voornoemde heer Mathias Deleu (zowel bloedverwanten als vol geadopteerden) die meer dan twee jaar ononderbroken samenwonen op hetzelfde adres met de afstammelingen van de heer Mathias Deleu (zowel bloedverwanten als vol geadopteerden) en aldus feitelijk een gezin uitmaken, doch alleen voor zover zij met de afstammelingen van voornoemde heer Mathias Deleu (zowel bloedverwanten als vol geadopteerden) nog feitelijk samenleven of samengeleefd hebben tot op het ogenblik van het overlijden van de afstammelingen van voornoemde heer Mathias Deleu, behoudens in geval aan dit samenleven een einde is gekomen door overmacht, zoals bedoeld in. artikel 48- van het Wetboek Successierechten (Vlaams gewest). Deze ;begunstiging blijft in dat geval ook van toepassing na het overlijden van; ,de afstammeling van Mathias.

Hierna gezamenlijk genoemd de "eerste groep van begunstigden"_'

2. Ten tweede de heer Noël Leon Marcel Deleu zelf, van Belgische;

nationaliteit, geboren te Deinze op 29 mei 1953, en zijn echtgenote, mevrouw Laurette Malvina Maria Hillaert, van Belgische nationaliteit,' geboren te Wetteren op 5 september 1951.

Hierna genoemd de "tweede groep van begunstigden".

3. Ten derde mejuffrouw Ingalill Hillaert, van Belgisch nationaliteit, geboren te Gent op 13 april 1980, doch pas vanaf het ogenblik van overlijden van mevrouw Laurette Hillaert, voornoemd, dan wel, haar fysische en/of geestelijke onbekwaamheid tot handelen.

Hierna genoemd de "derde groep van begunstigden".

4. Ten vierde de afstammelingen (zowel bloedverwanten als vol geadopteerden) in neergaande lijn, niet verder dan de tweede graad van de vooroverleden tante van voornoemde heer Mathias Deleu, zijnde mevrouw Godelieve Deleu overleden op 16 oktober 2000, met als laatste woonplaats te Aalter, doch slechts na het overlijden van de begunstigden sub 1.A en

2.

Hierna genoemd de "vierde groep van begunstigden".

Onder de behartiging van de belangen van de eerste,.-tweede en derde ... groep van begunstigden, binnen het kader van de verzorgingsgedachte verstaat men onder andere de ondersteuning en financiering van hun wetenschappelijke, materiële, commerciële, educatieve, intellectuele, kunstzinnige en andere projecten, zonder dat deze personen daartoe een vorderingsrecht hebben en (in principe) zonder dat aan deze personen uitkeringen in speciën worden gedaan.

In het bijzonder, kan de private stichting met het oog op de behartiging van de familiale belangen onder meer de volgende activiteiten verrichten:

Op de watste blz van Luik B vermelden Recto Naam an hoede. :ÿhc'd ,nes de instrumenterende notaris, hetzij Jan de perse(o)n(en) bevoegd de rechtsoersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B- Vervolg

" Huishoudelijke hulp ter beschikking stellen in de meest ruime zin van het woord.

" Een kinderoppas voor de nog niet schoolgaande kinderen of voor naschoolse opvang, opvang tijdens de schoolvakanties, enzovoorts van de andere kinderen ter beschikking stellen.

" De educatieve, professionele en intellectuele ontwikkeling van de jongeren van de familie stimuleren door bijvoorbeeld:

- de terbeschikkingstelling van een wagen en een studentenwoning, inclusief meubels, computer, printer, telefoon, en ander noodzakelijk toebehoren.

de financiering van de inschrijvingsgelden, boeken en ander studiemateriaal, tenzij het betreffende familielid al in het verleden bewezen heeft dat hij bepaalde studies niet aan kan of niet voldoende inzet betoont.

het aanbieden van buitenlandse reizen, bijkomende opleidingen, zoals muzikale of taalopleidingen, enzovoorts, doch enkel binnen een redelijk kader.

" Ingeval van geestelijk of fysisch gehandicapte kinderen, bijzonder onderwijs en opvang als mede bijzonder materiaal (studiemateriaal, medisch materiaal enzovoorts) ter beschikking stellen.

" Medische kosten en materiaal ter beschikking stellen in geval ziekte of ongeval.

" Voor de oudere of hulpbehoevende familieleden, een

thuisverpleegster, hulp in het huishouden, een gezelschapsdame, enzovoorts ter beschikking stellen. De aanpassing van de woning en/of het ter beschikking stelling van aangepast meubilair.

" Opname in een geriatrische instelling of rustoord bekostigen, de kosten en lasten hiervan dragen, waarbij zoveel mogelijk getracht wordt rekening te houden met de levensstandaard van het familielid,; voor de opname.

" Bijscholing van werkloze familieleden of familieleden die hogerop in hun carrière wensen te klimmen (dag- of avond- of weekendonderwijs).

" Ter beschikking stelling van een woning, waarbij zoveel mogelijk getracht wordt rekening te houden met de levensstandaard van het familielid.

" Verschaffen van een goedkope lening voor de aanschaf van een woning: en/of een tweede woning (voorbeeld een vakantiewoning in binnen- of buitenland), van luxeartikelen (zwembad, tennisveld, enzovoort).

" Verschaffen van een goedkope lening voor het opstarten van een' onderneming, deelname in een joint-venture, enzovoorts.

" Behoeftige familieleden te goeder trouw, voorzien in levensonderhoud indien zij zelf niet (meer) over voldoende middelen beschikken, bijvoorbeeld naar aanleiding van een faillissement, doch enkel voor' zolang het betreffende lid behoeftig is en concrete stappen onderneemt om terug op eigen benen te staan.

" De muzikale, artistieke, sportieve, culturele ontwikkeling van de familieleden stimuleren door het ter beschikking stellen van de nodige materialen (muziekinstrumenten, kunstwerken, enzovoorts), het mogelijk maken van de lessen en de verplaatsingen.

" Het organiseren van communie- of familiefeesten.

" Het aanbieden en organiseren van familiereizen.

" Aanschaf van luxeartikelen (zwembad, tennisveld, enzovoorts).

" Begrafenis van familieleden organiseren en verzorgen.

" Onderhoud van familiegraven en deze voorzien van bloemen voor de volgende families:

i. de ascendenten en descendenten van Mathias Deleu, voornoemd.

ii. de heer en mevrouw Henri Hillaert-Laura Duytschaever.

" Onderhoud voorzien van het familiaal patrimonium (roerend en onroerend).

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

~c iaatslc biz tç n I uik E vcrn elder Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenierendc notaris. hetzij van de pefso{c)n(en) bevoegd de rechtsperson ten aanzien van derden te ve¬ tegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luit( B -Vervolg

Onder de behartiging van de belangen van de vierde groep van

begunstigden, binnen het kader van de verzorgingsgedachte verstaat men het tussenkomen in de essentiële levensbehoeftes teneinde te voorzien in een normale levensstandaard. In dit kader kan onder andere worden begrepen de ondersteuning en financiering van hun wetenschappelijke, materiële, commerciële, educatieve, intellectuele, kunstzinnige en andere projecten, zonder dat deze personen daartoe een vorderingsrecht hebben en (in principe) zonder dat aan deze personen uitkeringen in speciën worden gedaan.

In het bijzonder, kan de private stichting met het oog op de behartiging van de familiale belangen onder meer de volgende activiteiten verrichten, deze opsomming is exhaustief:

" Huishoudelijke hulp ter beschikking stellen.

" Een kinderoppas voor de nog niet schoolgaande kinderen of voor naschoolse opvang van de andere kinderen ter beschikking stellen.

" De educatieve, professionele en intellectuele ontwikkeling van de jongeren van de familie stimuleren door bijvoorbeeld:

- de terbeschikkingstelling van een studentenwoning, inclusief meubels, computer, printer, telefoon, en ander noodzakelijk toebehoren.

- de financiering van de inschrijvingsgelden, boeken en ander studiemateriaal, tenzij het betreffende familielid al in het verleden bewezen heeft dat hij bepaalde studies niet aan kan of niet voldoende inzet betoont.

het aanbieden van buitenlandse reizen in het kader van studies, bijkomende opleidingen, zoals muzikale of taalopleidingen, enzovoorts, doch enkel binnen een redelijk kader.

" Ingeval van geestelijk of fysisch gehandicapte kinderen, bijzonder onderwijs en opvang als mede bijzonder materiaal (studiemateriaal, medisch materiaal enzovoorts) ter beschikking stellen.

" Medische kosten en materiaal ter beschikking stellen in geval ziekte of ongeval.

" Voor deoudere of hulpbehoevende familieleden, een

thuisverpleegster, hulp in het huishouden, en dat wat valt binnen normale zorgverstrekking ter beschikking stellen. De aanpassing van de woning of het ter beschikking stellen van aangepast meubilair.

" Opname in een geriatrische instelling of rustoord, de kosten en lasten hiervan.

" Bijscholing van werkloze familieleden of familieleden die hogerop in hun carrière wensen te klimmen (dag- of avond- of weekendonderwijs).

" Ter beschikking stelling van een normale woning, hieronder begrepen een categorie van woning tussen bescheiden woning en villa.

" Verschaffen van een goedkope lening voor de aanschaf van een normale gezinswoning.

" Behoeftige familieleden te goeder trouw, voorzien in levensonderhoud indien zij zelf niet (meer) over voldoende middelen beschikken, bijvoorbeeld naar aanleiding van een faillissement, doch enkel voor zolang het betreffende lid behoeftig is en concrete stappen onderneemt om terug op eigen benen te staan.

" De muzikale, artistieke, sportieve, culturele ontwikkeling van de familieleden stimuleren door het ter beschikking stellen van de nodige materialen (muziekinstrumenten, kunstwerken, enzovoorts), het mogelijk maken van de lessen en de verplaatsingen.

" Begrafenis van familieleden organiseren en verzorgen.

De private stichting behartigt haar belangeloze doelen gelijktijdig en mag hiervoor onder meer het genormaliseerde jaarresultaat van het voorbije boekjaar aanwenden. `Genormaliseerd' betekent 'zonder rekening te houden met bijzondere opbrengsten zoals ontvangen schenkingen'. Het 'jaarresultaat' betekent 'het jaarlijkse nettoresultaat (winst) vóór aftrek van de uitgaven ter realisatie van de doelen'.

Zolang er begunstigen van de eerste en de tweede groep in leven zijn, mag maximaal vijf procent (5%) van dit jaarresultaat worden besteed

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

O, dc laatste biz var '_:: ^ . _rmcldce . Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notars, hetzij van dc persero)h(en; bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden fe vertegenwoordgen

Verso : Naam en handtekening

"

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Luit{ B - Vervolg

aan de verwezenlijking van het eerste, tweede, derde en vierde doel samen, tenzij een beslissing wordt genomen overeenkomstig artikel 10, e) (viii) van de statuten. Het saldo van het jaarresultaat en het gehele vermogen van de private stichting mag louter besteed worden aan het vijfde doel van de private stichting, en meer bepaald aan de begunstigden van de eerste, de tweede en de derde groep, zijnde de verzorging van de familiale

belangen van de hiervoor gedefinieerde personen. Aan de verzorging van de vierde groep van begunstigden mag maximaal twintig procent (20%) van het voormelde saldo van het jaarresultaat besteed worden. Indien bij de verzorging een afweging moet worden gemaakt wegens onvoldoende middelen, dient bij voorrang te worden gezorgd voor de belangen van de leden van de eerste groep van begunstigden sub A, B.en C, vervolgens van de leden van de tweede groep van begunstigden, vervolgéns van de leden van de derde groep van begunstigden, en tot slot van de leden van de vierde groep van begunstigden, zoals hierboven gedefinieerd. Na het overlijden van de heer Mathias Deleu en de heer en mevrouw Deleu-Hillaert, allen voornoemd, dient de verzorging van de eerste groep van begunstigden in principe met gelijkheid per familietak te gebeuren, waarbij familietak gedefinieerd wordt in artikel 15.

Na het overlijden van het laatste lid van de eerste en tweede groep van begunstigden, mag maximaal vijftig procent (50%) van dit jaarresultaat en het gehele vermogen worden besteed aan de verwezenlijking van het eerste, tweede, derde en vierde doel samen, tenzij een beslissing wordt genomen overeenkomstig artikel 10, e) (ix) van de statuten. Het saldo van het jaarresultaat van de private stichting mag louter besteed worden aan het vijfde doel van de private stichting, en meer bepaald aan de begunstigden van de derde en vierde groep.

Indien het laatste lid van de in het vijfde doel gedefinieerde groepen van begunstigden, overlijdt, wordt het hele vermogen van de

private stichting hoofdzakelijk besteed aan de behartiging van de resterende doelen van de private stichting. Hierbij wordt vijfenzeventig procent (75%) van het jaarresultaat (en desgevallend het vermogen) besteed aan het eerste en derde doel en vijfentwintig procent (25%) van het jaarresultaat aan het tweede en vierde doel.

De private stichting behartigt deze doelen op volledig: 'discretionaire wijze, doch dient hierbij te allen tijde voor wat betreft het vijfde doel de belangen van de diverse betrokken personen en familie: te respecteren en te verzekeren.

De private stichting bepaalt tevens op volledig discretionaire' wijze, binnen de hiervoor vastgelegde grenzen, welk deel van haar vermogen: op welke wijze voor de behartiging van haar diverse doelen aangewend wordt, hetgeen onder meer inhoudt dat de private stichting kan beslissen om niet alle betrokkenen op dezelfde wijze of in dezelfde mate te 'begunstigen of te verzorgen. Zij kan wat het vijfde doel betreft, afzien van de aanwending van het vermogen ten gunste van één of meer personen die; daden hebben gesteld of stellen die ernstig indruisen tegen het algemene belang van de in het vijfde doel gedefinieerde groepen van begunstigden.

Eenieder die probeert het bestaan van de private stichting zelf, de beslissingen van de raad van bestuur, de statuten van de private stichting in zijn geheel of ten dele, de overdrachten aan de private stichting, de (eventuele) begunstiging van alle of bepaalde personen of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd conform de doelen van de private stichting, geheel of gedeeltelijk aan te vechten, kan door de raad van bestuur worden geacht niet meer te behoren tot de personen of instellingen, waarvan belangen conform de doelen, van de private stichting worden behartigd. Deze bepaling dient extensief te worden geïnterpreteerd en geldt voor alle beslissingen of verbintenissen van de private stichting, zowel in rechte als in feite en voor het geval de aanvechting direct of indirect gebeurt. Als poging tot aanvechting geldt in het bijzonder elke handeling die de werking van de private stichting in zijn 'geheel of gedeeltelijk zou kunnen stopzetten, hinderen of wijzigen zowel in rechte als in feite. In het bijzonder wordt hieronder verstaan elke handeling voor een binnen- of buitenlandse rechtsprekende instantie met het oog op het opheffen van de private stichting of de beslissingen van de

Op de laatste blz. van Link vcrmelden : Recto 1\jeam sr.. hocclari gheid van de instrumenterende notaris: hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor- I behouden aan het Belgisch Staatsblad

I I

Luikt B - Vervolg

raad van bestuur, ze niet tegenstelbaar, ongeldig of niet-uitvoerbaar te verklaren. Ingeval van de poging tot aanvechten afstand wordt genomen, kan de raad van bestuur beslissen de uitsluiting ongedaan te maken. Deze bepaling geldt niet indien blijkt dat de raad van bestuur gehandeld heeft in weerwil van de statuten van de private stichting.

De private stichting dient haar patrimonium op een normale wijze te beheren, zijnde zoals een goede huisvader zijn privévermogen beheert, waarbij de nodige aandacht moet worden besteed aan de instandhouding en valorisatie van het vermogen.

Hierbij kan de private stichting onder meer volgende verrichtingen stellen: roerende en onroerende of andere verrichtingen of handelingen, zoals het sluiten van contracten, verrichten van beleggingen, investeren in roerende goederen, inclusief doch niet uitsluitend in effecten, kunstvoorwerpen, enz., verhuren, aan- en verkopen en oprichten, bouwen, verbouwen, afbreken van onroerende goederen, giften, legaten en subsidies aanvaarden, op zich nemen van kosten en lasten ter ontlasting van de in de doelen vernoemde personen en/of instellingen, het uitvoeren van verbintenissen lastens deze personen en/of instellingen, samenwerken met, deelnemen in, of op gelijke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, het aangaan van lijfrenteovereenkomsten met de in het eerste doel gedefinieerde personen, het overdragen van het vermogen naar een andere Belgische of buitenlandse stichting of gelijkaardige rechtsfiguur met dezelfde statuten wat betreft de doelomschrijving en bevoegdheden van de raad van bestuur en de raad van toezicht.

Tot het doel van de private stichting behoort niet een onderneming te exploiteren of zich bezig te houden met verrichtingen van winstgevende aard.

Zij kan voorts alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doelen. Zij kan in het bijzonder haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doelen overeenstemt.

De private stichting streeft haar doelen na, onafhankelijk van elke. politieke, ideologische, filosofische, religieuze of taalkundige beschouwing.

De private stichting mag geen stoffelijk voordeel verschaffen aan de stichter, de bestuurders, of enig ander persoon, behalve, in dit laatste geval, indien dit kadert in de verwezenlijking van de belangeloze doelen.

TITEL 3. : STICHTER  BESTUUR

Artikel 5. : Aanwijzing van de stichter

De heer DEGRYSE Jan Henri Joseph Ivan, geboren te Roeselare op 7 augustus 1969, van Belgische nationaliteit, echtgenoot van mevrouw Leen Wyseur

Artikel 6. : Samenstelling van de raad van bestuur

De private stichting wordt- bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minstens drie leden.

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter kiezen. Wanneer de meerderheid van de raad van bestuur bestaat uit één beroepsgroep, zal de voorzitter gekozen worden uit de andere beroepsgroep.

Artikel 7. : Benoeming, beëindiging en afzetting van de bestuurders

De eerste bestuurders worden benoemd door de stichter van de private stichting voor onbepaalde duur. De opvolger wordt voorgedragen door de aftredende bestuurder, mits goedkeuring van minstens één andere bestuurder én van de meerderheid van de leden van de raad van toezicht.

De termijn-van de bestuurders.die later zullen benoemd worden mag,de drie jaar niet overschrijden. De bestuurders zijn herbenoembaár. Ingeval van herbenoeming van een bestuurder kan de termijn van het mandaat voor onbepaalde duur worden vastgelegd.

De functies van de uittredende en niet herbenoemde bestuurders eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering.

Indien het mandaat van de aftredende bestuurder een einde nam door ontslag wegens zwaarwegende reden of wegens duurzame ontwrichting binnen de raad van bestuur, dan wordt de opvolger voorgedragen door één van de overblijvende bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

^h dt `aztste blz van Luik B vermelden . Recto . ,Naam en hoedanigheid vsr de 'nstrumente-ende notaris hz.l7Ej van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van Jeroen te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Het bestuursmandaat eindigt:

door vrijwillig aftreden;

door het verstrijken van de termijn van het bestuursmandaat; door overlijden;

door ontslag door de raad van bestuur wegens een zwaarwegende reden;

door ontslag door de raad van toezicht wegens duurzame ontwrichting binnen de raad van bestuur mits een beslissing met een drie/vierden (3/4) meerderheid in een voltallige vergadering van de raad van toezicht;

door ontslag door de raad van bestuur die hiertoe dient te beslissen met unanieme stemmen (met uitzondering van de geviseerde bestuurder) én mits goedkeuring door de raad van toezicht die hiertoe dient te beslissen met een drie/vierden (3/4) meerderheid in een voltallige vergadering van de raad van toezicht;

door besluit tot afzetting vanwege de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de private stichting haar zetel heeft, in de gevallen bij de wet bepaald;

door fysische of geestelijke onbekwaamheid vastgesteld door twee geneesheren.

Indien ingevolge het einde van een bestuursmandaat, het aantal bestuurders minder dan drie bedraagt en de defungerende bestuurder geen vervanger heeft voorgedragen die is aanvaard door de raad van bestuur en de raad van toezicht, voorzien de overblijvende bestuurders in zijn vervanging, onverminderd het vetorecht van de raad van toezicht.

In geen geval mogen personen, waarvan de belangen dienen behartigd te worden conform de doelen van de private stichting, als bestuurder van de private stichting worden benoemd.

Artikel 8. : Aansprakelijkheid

De private stichting is aansprakelijk voor fouten die kunnen worden toegerekend aan haar aangestelden of aan de organen waardoor zij optreedt.

De bestuurders en de personen belast met het dagelijkse bestuur gaan in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen van de private stichting. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van hun opgedragen taak en voor de fouten in hun bestuur.

Artikel 9. : Vergadering van de raad van bestuur

De raad van bestuur vergadert telkens wanneer een bestuurslid het nodig acht, of wanneer de meerderheid van de leden van de raad van toezicht hierom verzoekt.

Ieder bestuurslid is tot bijeenroeping bevoegd.

De oproepingen worden minstens acht dagen voor de vergadering aan de bestuurders verstuurd, behalve in geval van hoogdringendheid, waarvan verantwoording moet worden gegeven in de notulen van de vergadering. Deze oproepingen bevatten de agenda, de datum, de plaats en het uur van de vergadering, en worden gedaan per brief, luchtpost, telegram, telex, telefax, e-mail of op een andere schriftelijke wijze.

De oproepingen worden geacht gedaan te zijn bij hun verzending.

Aan de raad van toezicht, op het adres van haar voorzitter wordt minstens acht dagen voor de vergadering een uitnodiging voor de vergadering toegezonden.

Wanneer alle leden van de raad aanwezig of geldig vertegenwoordigd. zijn, moet geen bewijs warden geleverd van een voorafgaande oproeping.

De vergaderingen worden gehouden in de zetel van de private stichting of op de plaats aangeduid in de oproepingen, in België of - uitzonderlijk - in het buitenland.

Bijeenkomsten van de raad van bestuur kunnen geldig gehouden worden bij wijze van tele- en videoconferentie.

Zij worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, indien deze laatste verhinderd is, door de oudste ondervoorzitter, of, bij ontstentenis van beiden, door een door de andere leden aangeduide bestuurder.

Op de'- tete t:)7 van'_uwk B verrncldcn Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende nota]"s hct:;j aan de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te verlegenvcordigen

Verso Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Indien in dit laatste geval geen overeenstemming kan worden bereikt, wordt de raad voorgezeten door de oudste bestuurder in jaren, die aanwezig is.

Artikel 10. : Besluitvormin en vertegenwoordiging van afwezigee

leden

a) Behalve in geval van overmacht, kan de raad slechts beraadslagen en besluiten nemen indien tenminste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien deze voorwaarde niet is vervuld, kan een nieuwe vergadering warden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de agenda van de vorige vergadering voorkwamen, doch enkel indien minstens twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. "

Iedere bestuurder kán, per brief, telex, telegram, telefax of op een andere schriftelijke wijze, een ander lid van de raad van bestuur volmacht geven om hem op één vergadering van de raad te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen.

Een bestuurder kan niet meer dan één collega vertegenwoordigen.

b) Behoudens het hierna sub e), worden de besluiten van de raad van bestuur bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Ieder bestuurslid heeft één stem.

Indien in een raadszitting, geldig samengesteld, één of meerdere bestuurders of hun gevolmachtigden zich van stemming onthouden, wordt/worden deze bestuurder/bestuurders geacht een negatieve stem te hebben uitgebracht.

c) In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de private stichting het vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Zij worden gedateerd op de dag dat de laatste bestuurder het betreffende document ondertekent.

d) Het beheer en de aanwending van het vermogen van de private stichting behoort tot de exclusieve en discretionaire bevoegdheden van de raad van bestuur binnen de hierboven bepaalde doelen en met de hierna

,bepaalde bemerkingen. De raad van bestuur beslist in dit kader autonoom over de aard en de omvang van de bestemming van het vermogen ten bate van

:de personen en/of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd zoals bepaald in de doelen van de private stichting. De raad van bestuur kan het beheer van een deel of het geheel van het vermogen toevertrouwen aan een of meerdere financiële instellingen met inachtname van risicospreiding.

Tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort aldus onder meer:

- de beoordeling van de aard en de omvang van de begunstiging van de personen en/of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd conform de vastgestelde doelen van de private stichting alsook de concrete uitvoering van deze begunstiging;

- het beheer en de aanwending van het vermogen van de private stichting conform de vastgestelde doelen van de private stichting.

De personen en/of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd conform hetgeen is bepaald in de doelomschrijvingen van de private stichting, beschikken over geen enkel juridisch recht of enige aanspraak op begunstigingen of uitkeringen van het vermogen van de private stichting. Deze personen en/of instellingen beschikken derhalve over geen enkel juridisch recht of enige aanspraak ten aanzien van de private stichting waarop enige schuldeiser of andere derden bewarend of uitvoerend beslag kan leggen of enig recht kan laten gelden.

Aldus kan de hoedanigheid van persoon en/of instelling waarvan. de belangen dienen te worden behartigd, noch enig (eventueel) voordeel of recht van deze persoon en/of instelling dat nog niet definitief werd toegekend, worden vervreemd, overgedragen of bezwaard.

e) Besluiten tot:

(i) de benoeming of ontslag van bestuurders;

(ii) belangrijke investeringen, zijnde investeringen van meer dan vijfenzeventigduizend euro (75.000,00 EUR);

(iii) de vervreemding of bezwaring van een substantieel deel van het in de private stichting opgebouwde vermogen;

Dr de laatste blz van tik B vcrn :lde Recto Naam en hccdanigheid van de instrumenterende notaris: hetzij van de perso(c}sten;

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de Laatste

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vereolg

(iv) belangrijke bestedingen en uitgaven die een bedrag van vijfenzeventigduizend euro (75.000,00 EUR) overschrijden;

(v) de liquidatie of verkoop van de meerderheidsparticipaties gehouden door de private stichting;

(vi) de overdracht van het vermogen naar een andere Belgische of buitenlandse stichting of gelijkaardige rechtsfiguur;

(vii) het vastleggen, het wijzigen en het schrappen van beslissingen

waaraan de raad van bestuur een bijzondere of algemene draagwijdte wenst te geven of heeft gegeven (de raad van bestuur zal ten dien einde in haar beslissing expliciet verwijzen naar deze bepaling in de statuten);

(viii) het nemen van een beslissing tot' besteding van meer dan vijf

procent (5%) van het jaarresultaat, zonder echter hoger te kunnen zijn dan 50%, aan de verwezenlijking van het eerste, tweede, derde en vierde doel, in de periode zolang de eerste en tweede groep van begunstigden in leven zijn, zoals omschreven in artikel 4;

(ix) het nemen van een beslissing tot besteding van meer dan vijftig

procent (50%) van het jaarresultaat (zonder echter hoger te kunnen zijn dan zeventig procent (70%)) en het gehele vermogen aan de verwezenlijking van het eerste, tweede, derde en vierde doel, in de periode na het overlijden van het laatste lid van de eerste en tweede groep van begunstigden, zoals omschreven in artikel 4;

kunnen slechts met een twee/derden (2/3) meerderheid van stemmen in een voltallige raad worden genomen.

Indien de raad niet voltallig aanwezig dan wel vertegenwoordigd is, wordt

'een tweede vergadering gehouden, te houden niet eerder dan twee en niet later dan zes weken na de eerste; deze tweede vergadering is bevoegd het besluit te nemen mits unanieme stemmen van de aanwezige bestuurders, ongeacht het aantal ter vergadering aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Het in de voorgaande volzin bepaalde is uitsluitend van toepassing indien van alle niet-aanwezige en niet-vertegenwoordigde bestuursleden een

iontvangstbevestiging van de oproeping voor de vergadering ter vergadering aanwezig is, dan wel indien duidelijk is gebleken dat de afgifte van een' ontvangstbevestiging door de ontvanger is geweigerd.

f) Inzake de in sub e) vermelde besluiten wordt aan de raad van'.

;toezicht een vetorecht toegekend mits een meerderheid van twee/derden

:(2/3) van de stemmen in een voltallige raad van toezicht. met uitzondering van besluiten zoals bepaald in sub e) (i) in welk geval het vetorecht van' de raad van toezicht kan worden uitgeoefend bij gewone meerderheid van. stemmen in een voltallige vergadering. Indien de raad van toezicht, niet

:voltallig aanwezig dan wel vertegenwoordigd is, wordt een tweede

,'vergadering gehouden, te houden niet eerder dan twee en niet later dan zes, weken na de eerste; deze tweede vergadering is bevoegd het vetorecht uit te oefenen mits unanieme stemmen van de aanwezige leden (of mits gewone meerderheid van de aanwezige leden voor besluiten zoals bepaald in sub e) (i)), ongeacht het aantal ter vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het in de voorgaande volzin bepaalde is uitsluitend van toepassing indien van alle niet-aanwezige en niet-vertegenwoordigde leden een ontvangstbevestiging voor de vergadering ter vergadering aanwezig is, dan wel indien duidelijk is gebleken dat de afgifte van een ontvangstbevestiging door de ontvanger is geweigerd, of indien de raad van toezicht.aantoont, iedereen met alle_ mogelijke middelen te hebben proberen. te bereiken.

g) Inzake de beslissing tot ontslag van een bestuurder wordt alvorens de stemming plaatsvindt, tevens advies ingewonnen van de raad van toezicht. Dit advies is niet bindend.

h) Indien de in sub d) en e) vermelde besluiten leiden tot grote onenigheid tussen de bestuurders of aanleiding geven tot een duurzame ontwrichting van het bestuur, kan de raad van toezicht een bestuursvergadering bijeenroepen overeenkomstig artikel 9. In deze vergadering beschikt ieder bestuurslid over één stem en de raad van

biz van Luik B vermelden " Recto Nam cr hoedanigheid van de instruis nierende notaris, hetzij van de perso(op(en) bevoegd ce rechtspersoon ten aanzien ven derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luits B - VervoIe

toezicht over zoveel stemmen als er bestuurders zijn. Het besluit wordt genomen bij gewone meerderheid. Ingeval van een patstelling heeft de voorzitter van de raad van toezicht een doorslaggevende stem.

i) De in sub e) (vii) vermelde besluiten kunnen enkel door de raad van bestuur worden genomen indien en zolang de heer Mathias Deleu, voornoemd, en/of (één van zijn afstammelingen (zowel bloedverwanten als vol geadopteerden) voornoemd, en/of de heer Noël Deleu, voornoemd, en/of mevrouw Laurette Hillaert, voornoemd, als lid van de raad van toezicht fungeren.

Artikel 11. Belangenconflicten

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een persoonlijk belang heeft dat strijdig is met een beslissing of een. verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders véôr de raad van bestuur een besluit neemt. Zijn verklaring, alsook de rechtvaardigingsgronden betreffende voornoemd strijdig belang moeten worden opgenomen in de notulen van de raad van bestuur die de beslissing moet nemen. De betrokken bestuurder moet, desgevallend, tevens de commissaris van het strijdig belang op de hoogte brengen.

Een lid van de Raad van bestuur zal zich steeds, bij het voordoen van een mogelijk, rechtstreeks of onrechtstreeks persoonlijk' belangenconflict, streng houden aan de bepalingen van onderhavig artikel. Bij de besluitvorming zal het betrokken lid zich steeds terughoudend opstellen, in die zin dat hij tijdens de bespreking slechts suggesties zal maken en niet aan de beslissing zal deelnemen.

Indien binnen de toepassing van onderhavig artikel de Raad van Bestuur tot een patstelling zou komen, wordt door de leden van de Raad van Bestuur die. geen belangenconflict hebben, een bestuurder ad hoc benoemd. In geval de Raad van Bestuur er niet in slaagt overeenstemming te bereiken over het aanstellen van de bestuurder ad hoc, wordt aan de Raad van Toezicht gevraagd een dergelijke bestuurder ad hoc aan te stellen.

Indien binnen de toepassing van onderhavig artikel slechts één van de bestuurders kan beslissen omdat de andere bestuurders door een belangenconflict worden geraakt, dient, doch slechts op verzoek van minstens één van de leden van de Raad van Bestuur, een bestuurder ad hoc .te worden aangesteld, waarbij de bestuurder zonder belangenconflict één stem heeft en alle bestuurders met belangenconflict samen slechts één stem, hebben. Komen zij niet tot overeenstemming in de keuze van de bestuurder ad hoc, dan wordt aan de Raad van Toezicht gevraagd een bestuurder ad hoc', aan te stellen.

Artikel 12. : Intern bestuur

a) algemeen

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die. nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van de doeleinden van de. private stichting.

De bestuurders kunnen overeenkomen de bestuurstaken onder elkaar te verdelen. Deze verdeling kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs niet indien zij is bekendgemaakt.

b) dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan aan één of meer personen, al dan niet lid van de raad, het dagelijks bestuur van de private stichting opdragen; zij treden afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college op, zoals bepaald door de raad van bestuur.

De raad van bestuur beperkt desgevallend hun:

vertegenwoordigingsbevoegdheid.

Zodanige beperkingen kunnen aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs indien ze openbaar zijn gemaakt.

De persoon aan wie deze bevoegdheden opgedragen zijn, zal de titel van "algemeen directeur" voeren, of indien hij bestuurder is, .de titel van "gedelegeerd-bestuurder".

c) bevoegdheidsdelegatie

De raad van bestuur, net als degenen aan wie het dagelijks bestuur

wordt opgedragen, kunnen eveneens in het kader van dit bestuur bijzondere

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

^p de ,'aztste biz van Luik B vermeiden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrui, :'l:. "erd: cetaris" hetzij i/an de perso(o)n{en; bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derder3 le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

en bepaalde machten delegeren aan één of meerdere personen, naar hun keuze.

De gevolmachtigden verbinden de private stichting binnen de perken van de hen verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de lastgever ingeval van overdreven volmacht.

Artikel 13. : Externe vertegenwoordiging

De raad van bestuur vertegenwoordigt, als college, de private stichting in alle handelingen in en buiten rechte.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college wordt de private stichting in rechte en ten aanzien van derden, hieronder begrepen een openbaar ambtenaar, rechtsgeldig vertegenwoordigd hetzij door twee bestuurders samen optredend, hetzij door het afzonderlijk optreden van een gedelegeerd bestuurder, aangewezen door de raad van bestuur.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de private stichting tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur.

Zij dienen geen bewijs van een voorafgaandelijk besluit van de raad van bestuur voor te leggen.

Bovendien is de private stichting op geldige wijze vertegenwoordigd door speciale lasthebbers binnen de grenzen van hun opdracht.

Voor wat betreft handtekeningbevoegdheid inzake rekeningen van de private stichting, zullen voor bedragen van meer dan vijfenzeventigduizend euro (75.000,00 EUR), twee bestuurders samen moeten tekenen en een document moeten voorleggen waaruit blijkt dat de raad van toezicht haar vetorecht niet heeft uitgeoefend.

Artikel 14. : Notulen

De besluiten van de raad van bestuur worden in notulen opgenomen, ondertekend door de meerderheid van de aanwezige leden. Deze notulen worden in een speciaal register opgetekend of ingebonden.

De volmachten, net als andere schriftelijke berichtgevingen, worden daaraan gehecht.

De afschriften van of de uittreksels uit deze notulen, die in rechte of elders dienen te worden voorgelegd, worden ondertekend door één bestuurder.

TITEL 4  RAAD VAN TOEZICHT

Artikel 15. : Raad van toezicht

a) Het toezicht op het beleid van de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken in de private stichting is opgedragen aan een raad van toezicht, bestaande uit ten minste één natuurlijke persoon.

b) Het eerste lid van de raad van toezicht is de heer Mathias Deleu, voornoemd.

c) Indien voornoemde heer Mathias Deleu overlijdt of om een andere reden defungeert, wordt hij opgevolgd door voornoemde heer Noël Deleu en voornoemde mevrouw Laurette Hillaert en door al de afstammelingen in de eerste graad van voornoemde heer Mathias Deleu, vanaf hun meerderjarigheid en volgens een jaarlijks beurtrolsysteem, te beginnen met de oudste. Voor wat betreft voornoemde heer Noël Deleu en voornoemde mevrouw Laurette Hillaert, wordt niet in een opvolging voorzien.

d) Vanaf het overlijden van de langstlevende van voornoemde heer Noël Deleu en voornoemde mevrouw Laurette Hillaert, wordt de raad van toezicht samengesteld uit één vertegenwoordiger per familietak. Er zijn zoveel familietakken als voornoemde heer Mathias Deleu afstammelingen in eerste graad nalaat bij zijn overlijden of heeft bij zijn defungeren. Bij het overlijden van de langstlevende van deze afstammelingen in eerste graad zijn er zoveel familietakken als er afstammelingen in tweede graad van voornoemde heer Mathias Deleu zijn. Vanaf dan wordt het aantal leden van de raad van toezicht beperkt tot dit aantal familietakken. Vanaf het overlijden of het defungeren van de afstammelingen in eerste graad van voornoemde heer Mathias Deleu geldt, bij de invulling van het mandaat binnen de raad van toezicht, een jaarlijkse beurtrol binnen elke familietak, te beginnen met de oudste van de afstammelingen binnen de respectieve familietak.

e) Indien voornoemde heer Mathias Deleu geen ascendenten en descendenten nalaat en indien het laatste lid van de eerste groep van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz  .,zn L uif< B vcrr-Ktiden Recto Naam en hoedanigheid van de instrurnenterendc notaris, hetzij van do pers.orn;n(en; bevoegd de rechtspersoon ten aanzren van derden te vertegenveoordrgen

Verso " Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

begunstigden, zoals hiervoor gedefinieerd, overlijdt of om een andere reden defungeert, wordt hij opgevolgd door één lid van de derde groep en één lid van de vierde groep van begunstigden, zoals hiervoor gedefinieerd, volgens een jaarlijks beurtrolsysteem te beginnen met de oudste van elke groep doch slechts vanaf het bereiken van de leeftijd van vijfentwintig (25) jaar. Naast deze familieleden dient er te allen tijde een ander persoon -- niet-familielid - met een goede reputatie en een bepaald opleidingsniveau in de branche van de sportwereld of de alternatieve geneeskunde, aangeduid worden. Deze persoon wordt aangeduid als lid van de raad van toezicht door de raad van bestuur.

f) Indien niet in een opvolging volgens deze regels kan worden voorzien wordt de benoeming gedaan door de stichter, en bij gebreke daaraan door de raad van bestuur.

g) De raad van toezicht wijst uit zijn midden een voorzitter aan. Indien geen overeenstemming wordt bereikt, wordt de raad van toezicht voorgezeten door het oudste lid.

h) Voornoemde heer Mathias Deleu, voornoemd, kan aan een persoon naar zijn keuze vragen om hem bij te staan in de raad van toezicht.

i) Leden van de raad van toezicht kunnen geen deel uitmaken van de raad van bestuur, behoudens voor wat is bepaald sub artikel 10 h) van deze statuten.

j) De raad van toezicht vergadert telkens wanneer een lid dit nodig acht. Het bepaalde in artikel 9 is hierbij mutatis mutandis van overeenkomstige toepassing.

k) Bestuurders hebben slechts toegang tot de raad van toezicht indien zij daartoe zijn uitgenodigd.

1) Leden van de raad van toezicht hebben steeds toegang tot vergadering van de raad van bestuur, maar kunnen niet aan de vergadering participeren, behoudens voor wat is bepaald sub artikel 10 h) van deze statuten. Onmiddellijk nadat de voorzitter van de raad van toezicht een uitnodiging van een vergadering ontvangt, brengt hij binnen één dag de andere leden hiervan op de hoogte zodat zij die dit wensen, de vergaderingen van de raad van bestuur kunnen bijwonen, zonder dat zij een participatierecht hebben.

m) De raad van bestuur verschaft de raad van toezicht tijdig de voor de uitoefening van diens taken en bevoegdheden noodzakelijke gegevens en voorts aan ieder lid van de raad van toezicht alle inlichtingen betreffende de aangelegenheden der private stichting die deze mocht verlangen.

n) De raad van toezicht is bevoegd inzage te nemen en te doen nemen van alle boeken, bescheiden en correspondentie van de private stichting; ieder lid van de raad heeft te allen tijde toegang, mits voorafgaande en tijdige aankondiging, tot alle bij de private stichting in gebruik zijnde ruimten en terreinen.

o) De raad van toezicht kan zich voor rekening van de private stichting in de uitoefening van zijn taak doen bijstaan door één of meer deskundigen.

p) De raad van toezicht neemt zijn besluiten met een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

q) Ieder lid van de raad van toezicht heeft één stem.

r) Het mandaat van lid van de raad van toezicht is te allen tijde onbezoldigd. De raad van bestuur zal evenwel voor een niet-familielid, zoals bepaald onder punt e), voorzien in een gepaste .vergoeding, bestaande uit een vast bedrag (per periode of per gewerkt uur) , dat bij de aanvang van .diens opdracht wordt vastgesteld.. Zij. kan niet worden gewijzigd dan met instemming van pártijen en van de raad van bestuur.

TITEL 5.  CONTROLE VAN DE PRIVATE STICHTING

Artikel 16. : Commissaris  Wijze van benoeming

Indien de private stichting hiertoe wettelijk verplicht is, wordt de controle op de financiële toestand van de private stichting, op de jaarrekening en op de regelmatigheid ten aanzien van de wet en de statuten van de verrichtingen, weer te geven in de jaarrekening, aan één of meer commissarissen opgedragen. Zij worden benoemd door de raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

"

Op de laatste t~lz. van Luik B vermelden Recto.aars cn hcedanigheid " jan de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ' Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

Op straffe van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen worden ontslagen door de raad van bestuur.

TITEL 6.  VERGOEDING VAN COMMISSARIS(SEN) EN BESTUURDERS

Artikel 17. : Vergoeding

De bezoldiging van de eventuele commissarissen bestaat in een vast bedrag, dat bij de aanvang van hun opdracht door de raad van bestuur wordt vastgesteld. Zij kan niet worden gewijzigd dan met instemming van de partijen.

De bezoldiging van de bestuurders bestaat behoudens andersluidende beslissing in een vast bedrag (per periode of per gewerkt uur), dat bij de aanvang van hun opdracht door de stichter of door de raad van toezicht wordt vastgesteld. Zij kan niet worden gewijzigd dan met instemming van partijen en van de raad van toezicht.

TITEL 7.  BOEKJAAR  JAARREKENING

Artikel 18. : Boekjaar  Zaarrekening

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

In afwijking van het voorgaande lid neemt het eerste boekjaar een aanvang op de dag dat de private stichting rechtspersoonlijkheid verkrijgt, en " zal het worden afgesloten op éénendertig december tweeduizend en elf.

Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar maakt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op, overeenkomstig de wettelijk bepalingen, alsook de begroting van het volgende boekjaar.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de wettelijk bepalingen terzake.

TITEL 8.  STATUTENWIJZIGING

Artikel 19. : Statutenwijziging

De statuten kunnen, zolang de heer Mathias- Deleu, voornoemd, fungeert als lid van de raad van toezicht, worden gewijzigd door een beslissing van de raad van bestuur met tweede/derde (2/3) van de stemmen in een voltallige vergadering, goed te keuren door de raad van toezicht met een bijzondere meerderheid van vijf/zesde (5/6) van de stemmen in een voltallige vergadering, na kennisgeving van de vooropgestelde 'statutenwijziging per brief, fax, e-mail of op een andere schriftelijke wijze aan de raad van toezicht die minstens vijftien dagen vóór het houden van de desbetreffende raad van bestuur wordt verstuurd. Zodra voornoemde heer Mathias Deleu, voornoemd, niet meer fungeert als lid van de raad van toezicht kunnen de statuten enkel nog gewijzigd worden indien die wijzigingen noodzakelijk zijn als gevolg van evoluties in de wetgeving, rechtspraak of gezaghebbende rechtsleer, waardoor het ongewijzigd handhaven van de statuten gevolgen zou hebben die de stichter bij de oprichting niet kan hebben gewild, mits een beslissing van de raad van bestuur met unanieme stemmen in een voltallige vergadering, goed te keuren door de raad van toezicht met een bijzondere meerderheid van vijf/zesde (5/6) van de stemmen in een voltallige vergadering, na kennisgeving van de vooropgestelde statutenwijziging per brief, fax, e-mail of op een andere schriftelijke wijze aan de raad van toezicht die minstens vijftien dagen vôôr het houden van de desbetreffende raad van bestuur wordt verstuurd.

De wijzigingen aan bepalingen van de statuten. die echter afbreuk zouden doen aan de filosofie 'van de aanvankelijke statuten, mogen niet worden doorgevoerd, zodra voornoemde heer Mathias Deleu, niet meer fungeert als lid van de raad van toezicht.

De bepalingen van titel 2 in verband met het doel en de activiteiten van de private stichting, artikel 7 in verband met de benoeming, beëindiging en afzetting van de bestuurders, artikel 10 b, e, f, g, h en i in verband met de besluitvorming, artikel 15 in verband met de raad van toezicht en artikel 19 in verband met de statutenwijziging zullen echter

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

:Do r#e laatste blz van Luik B vermelden recto Nam cn hoedanight .' r^n dc instumenterendc notaris. hetzij van de perso(o)n(cn) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

nooit kunnen worden gewijzigd zodra de heer Mathias Deleu, voornoemd, niet meer fungeert als lid van de raad van toezicht.

De wijziging van de gegevens vermeld onder artikel 28, 3° en 5° tot en met 8° van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen dienen bij authentieke akte te worden vastgelegd.

TITEL 9. - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 20. : Algemeen

De rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de private stichting haar zetel heeft kan, op verzoek van de in wet aangeduide personen, de ontbinding van de private stichting uitspreken in de gevallen door de wet bepaald. De rechtbank die de ontbinding uitspreekt, kan hetzij tot de onmiddellijke afsluiting van de vereffening beslissen, hetzij de wijze van vereffening bepalen en één of meer vereffenaars aanstellen.

Artikel 21. : Verdeling

Het vermogen van de private stichting bij ontbinding moet, tijdens het leven van minstens één van de leden van groep 1 sub A en groep 2, voornoemd, aangewend worden ter verwezenlijking van de belangen van de leden van groep 1 sub A, B en C en van groep 2, voornoemd, en na het overlijden van alle leden van groep 1 sub A en groep 2, voornoemd, ter verwezenlijking van het eerste, tweede, derde, vierde en vijfde doel als omschreven in artikel 4 van deze statuten, met uitzondering van de doelen die zouden zijn verwezenlijkt.

Wanneer alle belangeloze doelen van de private stichting zijn verwezenlijkt, neemt de stichter of nemen zijn rechthebbenden zelf een bedrag gelijk aan de waarde van de goederen terug die de stichter aan de verwezenlijking van die doelen heeft besteed.

TITEL 10. - INDEXATIE

Artikel 22.: Indexatie

Alle in de statuten vermelde bedragen zijn gekoppeld aan het indexcijfer van de consumptieprijzen.

Op de verjaardag van de oprichting van de private stichting, berekent de raad van bestuur de geïndexeerde bedragen aan de hand van de volgende formule:

Oud bedrag x nieuw indexcijfer

Basisindexcijfer

Waarbij:

het "oud bedrag" het bedrag is dat vermeld wordt in de oprichtingsakte van de private stichting;

het "basisindexcijfer" het gezondheidsindexcijfer is van de maand voorafgaand aan deze waarin de private stichting werd opgericht;

het "nieuwe indexcijfer" het gezondheidsindexcijfer is van de maand voorafgaand aan de maand van de verjaardag van de oprichting van de private stichting.

1. Benoeming van de bestuurders

Het aantal bestuurders wordt vastgesteld op drie (3). De stichter benoemt als bestuurders voor onbepaalde duur, ingaande bij ondertekening van deze akte:

- mevrouw GYSEL Fabienne Simonne Anna, geboren te Oostende op 9 mei 1967, van Belgische nationaliteit, nummer identiteitskaart 590-6919473-04, gedomicilieerd en verblijvende te 8300 Knokke-Heist, Zeedijk-Het Zoute 830: bus 15;

- de heer VAN der BORGHT Herwig Karel, geboren te Aalst op '29 september 1943, van Belgische nationaliteit, nummer identiteitskaart 590-3488524-42, gedomicilieerd en verblijvende te 9310 Aalst, Kapittelstraat 78;

- de heer DEGRYSE Jan, voornoemd.

Allen hier aanwezig en die aanvaarden en verklaren niet verhinderd te zijn door enige wettelijke of reglementaire bepaling.

2. Benoeming van de commissaris(sen)

^,^ zlc featstz nlz van Ltik B vermeiden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenlerendc rr zr . hetzij van de perso(c)r.(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derven te veftegenwoardiaen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolq

Gezien er uit te goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de private stichting voor het eerste boekjaar zal voldoen van de wettelijke criteria om geen commissaris, besluit de vergadering om geen commissaris te benoemen.

De benoeming van bovenvermelde bestuurders zal slechts uitwerking hebben vanaf het ogenblik dat de private stichting rechtspersoonlijkheid verkrijgt.







Voor analytisch uittreksel

Christophe Blindeman

Notaris

Wordt hiermee tegelijk neergelegd:

- uitgifte van de oprichtingsakte dd. 4 maart 2011

Op de laatste blz. van _ W ,E ',~rnctdc^ ncütc Na cn hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perse(c)n(en) bevoegd cie rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE LAURIER

Adresse
ROESELARESTRAAT 8 8840 STADEN

Code postal : 8840
Localité : STADEN
Commune : STADEN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande