DE ORTOLAAN

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : DE ORTOLAAN
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 450.856.988

Publication

06/11/2014
ÿþ .t Had Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

I 19 3657* u

JITEUR

0 -10-

;CH STAATSBLAD

3F r NEERGELEGD

GPlff Rechtbank Koophandel

2014 22 OKT 2014

Griffie

" -,,,,,_+ ne,i,.,:.,.. ri .

MO

3

BELGI

Ondernemingsnr : Benaming 0450.856.988 De griffier

(voluit) :

(verkort) :

DE ORTOLAAN

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : 8730 Blankenberge, IJzerstraat 1 appartement 302

(volledig adres)

Omzetting kapitaal in euro - bevestiging omzetting aandelen - kapitaalvermimndering door aanzuivering rekening-courant - statutenwijziging - vaststelling van de herwerkte tekst van de statuten - (her)benoeming bestuurders

Uit een akte verleden voor notaris Charlotte Lesage te 8310 Brugge blijkt dat de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de naamloze vennootschap DE ORTOLAAN met eenparigheid van stemmen de volgende beslissingen heeft genomen :

EERSTE BESLUIT : UITDRUKKING VAN HET KAPITAAL IN EURO

De vergadering beslist om het kapitaal voortaan uit te drukken in euro,

De vergadering stelt bijgevolg vast dat het kapitaal van de vennootschap driehonderd zestigduizend zeshonderdvijfentachtig euro nul acht cent (360.685,08 ¬ ) bedraagt.

TWEEDE BESLUIT : BEVESTIGING OMZETTING AANDELEN AAN TOONDER 1N AANDELEN OP NAAM De vergadering bevestigt de eerder genomen beslissing tot omzetting van alle aandelen aan toonder in aandelen op naam. Het aandelenregister wordt voorgelegd.

DERDE BESLUIT : KAPITAALSVERMINDERING

De algemene vergadering beslist het kapitaal van de vennootschap te verminderen met honderd tachtigduizend euro (180.000,00 ¬ ) om het te brengen van driehonderd zestigduizend zeshonderd vijfentachtig: euro acht cent (360.685,08 ¬ ) op honderd tachtigduizend zeshonderd vijfentachtig euro aoht cent (180.685,08. ¬ ) door vermindering van de rekening-courant op naam van de echtgenoten COUCKE - VANDEVELDE en dit: zonder vernietiging van de aandelen maar met een vermindering van de fractiewaarde van alle duizend vierhonderd vijfenvijftig (1.455) bestaande aandelen.

Deze kapitaalvermindering geschiedt overeenkomstig de artikelen 612 tot en met 614 van het Wetboek van' vennootschappen en is integraal aan te rekenen op het fiscaal werkelijk gestort kapitaal.

VIERDE BESLUIT : AKKOORD AANDEELHOUDERS EN VERZAKING AAN DE NIETIGHEID

Alle aandeelhouders verklaren individueel akkoord te gaan dat de terugbetaling toegekend zal worden, ingevolge aanzuivering van de rekening courant op naam van de echtgenoten COUCKE VANDEVELDE, en aangerekend zal worden op alle bestaande duizend vierhonderd vijfenvijftig (1.455) aandelen van de: vennootschap zodat de fractiewaarde van alle aandelen zal dalen.

Deze aanzuivering van de rekening courant zal pas geschieden indien binnen twee maanden na de bekendmaking van onderhavig besluit tot kapitaalvermindering de schuldeisers volgens artikel 613 van het' Wetboek van vennootschappen geen zekerheid hebben geëist voor de schuldvorderingen die op het ogenblik van de bekendmaking nog niet zijn vervallen. Na het verstrijken van gemelde termijn zal de raad van bestuur slechts tot uitbetaling overgaan voor zover de schuldeisers voldoening hebben gekregen. Zolang de aandeelhouder niet is terugbetaald zullen de vrijgekomen bedragen op een afzonderlijke rekening worden geboekt.

VIJFDE BESLUIT : AANPASSING VAN DE STATUTEN AAN HET WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN.

De vergadering beslist de statuten van de vennootschap aan te passen aan het nieuw Wetboek van vennootschappen, ingevoerd bij de wet van zeven mei negentienhonderd negenennegentig, zoals gewijzigd bij de wet van drieëntwintig januari tweeduizend en één, de wet van twee augustus tweeduizend en twee en de wet van twee juni tweeduizend en zes.

ZESDE BESLUIT : NIEUWE TEKST VAN DE STATUTEN

De vergadering beslist de herwerkte statuten van de vennootschap vast te stellen als volgt, met behoud van de kenmerken van de vennootschap, onder meer rekening houdend met de hiervoor genomen besluiten en met het nieuw Wetboek van vennootschappen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Onderwerp akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

STATUTEN

TITEL 1: AARD VAN DE VENNOOTSCHAP

Artikel 1 : Benaming

De vennootschap is een naamloze vennootschap en draagt de benaming : "DE ORTOLAAN".

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van

de vennootschap zullen vernielden : de naam van de vennootschap, de vermelding "naamloze vennootschap",

leesbaar en voluit geschreven of de letters NV, de nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap,

het woord "rechtspersonenregister" of de initialen "RPR" gevolgd door het inschrijvingsnummer.

Artikel 2 : Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8730 Blankenberge, ijzerstraat, appartement 302.

Hij mag verplaatst worden in België binnen het Nederlands taalgebied en het tweetalig gebied Brussel

Hoofdstad bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur, mits bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch

Staatsblad.

De vennootschap mag, bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur, zowel in België ais in het

buitenland, administratieve zetels, bijhuizen, kantoren of agentschappen oprichten.

Artikel 3 : Doei

De vennootschap heeft tot doel, zowel in het binnen- als in het buitenland en voor eigen rekening als voor

rekening van derden :

1. Voor eigen rekening :

Het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere

roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten

vennootschappen en het beheer van een roerend vermogen.

I[. Voor eigen rekening, voor rekening van derden, of in deelneming met derden, bijdragen tot het vestigen

en de ontwikkeling van ondernemingen en inzonderheid :

a) het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participaties of investering;

b) het beheer van een onroerend vermogen en de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks meet dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich ook borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen;

c) het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren, onder om het even welke vorm, in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels-en financiële operaties verrichten behalve die welke wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op Korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatie-ondememingen;

d) het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard; in de ruimste zin, met uitzondering van adviesverschaffing inzake beleggingen en geldplaatsingen; bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur;

e) het waarnemen van aile bestuursopdrachten, het uitoefenen van opdrachten en functies in andere ondernemingen of vennootschappen;

f) het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, know-how en aanverwante immateriële duurzame activa;

g) het verlenen van administratieve prestaties en computerservices voor rekening van derden, het bijhouden en opvolgen van boekhoudingen, alsmede het verlenen van adviezen hieromtrent;

h) de aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in 't kort tussenpersoon in de handel;

i) het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten, nieuwe technologieën en hun toepassingen.

De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

Zij mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving, of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bepaald in artikel drie, ten eerste en ten tweede van de wet van vier december negentienhonderd negentig op de financiële transacties en de financiële markten en het Koninklijk Besluit over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies van vijf augustus negentienhonderd eenennegentig.

Artikel 4 : Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Zij kan ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen op de wijze voorgeschreven voor statutenwijziging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL TWEE : KAPITAAL

Artikel 5 : Geplaatst kapitaal

5.A. Geplaatst kapitaal

Het geheel geplaatst kapitaal van de vennootschap bedraagt honderd tachtigduizend zeshonderd vijfentachtig euro acht cent (180.685,08 ¬ ). Het is verdeeld in duizend vierhonderd vijfenvijftig (1.455) aandelen zonder vermelding van nominale waarde maar met een fractiewaarde van elk één/duizend vierhonderd vijfenvijftigste (1/1.455ste) van het kapitaal.

5.B. Historiek van het kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal werd onderschreven als volgt

a) tot beloop van veertien miljoen vijfhonderdvijftig duizend Belgische Frank (14.550.000 BEF), bij de oprichting, meteen volgestort gedeeltelijk door inbreng in nature, gedeeltelijk door storting in speciën, in ruil voor duizend vierhonderd vijfenvijftig (1.455) volledig volgestorte aandelen;

b) op zeventien oktober tweeduizend en veertien werd het kapitaal omgezet in euro;

c) op zelfde datum werd het kapitaal verminderd tot honderd tachtigduizend zeshonderd vijfentachtig euro nul acht cent (180.685,08 ¬ ) zonder vernietiging van aandelen maar met een vermindering van de fractiewaarde van de bestaande aandelen.

Artikel 6 : Volstorting

De aandeelhouder die, na een bij aangetekende brief betekende opvraging, nalaat de gevraagde stortingen te verrichten, dient aan de vennootschap een rente te vergoeden tegen acht procent (8%) per jaar, vanaf de eisbaarheid van de storting.

De raad van bestuur mag daarenboven, nadat een tweede bericht gedurende één maand zonder gevolg gebleven is, de aandeelhouder vervallen verklaren van zijn rechten, en zijn effecten laten verkopen op de beurs door een wisselagent, onverminderd het recht het verschuldigd restant, alsook elke schadevergoeding van hem te vorderen.

De raad van bestuur beslist alleen tot de opvragingen van de storting.

De uitoefening van het stemrecht, toekomende aan de aandelen waarop de stortingen niet zijn geschied, wordt geschorst zolang deze stortingen, behoorlijke uitgeschreven en invorderbaar, niet zijn gedaan.

Artikel 7 : Kapitaalverhoging

Tot verhoging van het kapitaal kan slechts worden besloten door een buitengewone algemene vergadering ten overstaan van een notaris.

Er kunnen, bij afwijking van artikel 582 van het Wetboek van Vennootschappen, geen aandelen zonder nominale waarde worden uitgegeven beneden de fractiewaarde van de oude aandelen.

Bij elke kapitaalverhoging door inbreng in geld, moeten de aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, eerst aangeboden worden aan de aandeelhouders, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Wordt dat recht van voorkeur niet geheel uitgeoefend, dan worden de overblijvende aandelen aan de andere aandeelhouders in dezelfde evenredigheid aangeboden.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het recht van voorkeur toe aan de blote eigenaar, tenzij anders is overeengekomen.

De nieuwe aandelen die deze met eigen middelen verkrijgt, behoren hem in volle eigendom toe.

Evenwel is hij ertoe gehouden de vruchtgebruiker te vergoeden voor de waarde van het vruchtgebruik waarmee het voorkeurrecht is bezwaard.

Artikel 8 : Aard der effecten

Alle aandelen zijn en blijven op naam.

De eigendom van de aandelen blijkt uitsluitend uit de inschrijving in het register van aandelen op naam. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van aandelen op naam. Elke aandelenoverdracht zal slechts effect ressorteren na de inschrijving in het register van aandelen van de verklaring van overdracht, gedateerd en getekend door de overdrager en de overnemer, of hun vertegenwoordigers, of na het vervullen van de formaliteiten door de wet vereist voor de overdracht van schuldvorderingen.

Artikel 9 : Overdracht van aandelen

Bij overlijden van een of meerdere van de vennoten blijft de vennootschap bestaan tussen de overlevende vennoten. De overige vennoten krijgen een voorkooprecht bij overlijden van één of meerdere van de vennoten.

In geval van overlijden van één of meerdere van de vennoten, wordt door toedoen van de rechthebbenden van de overleden aandeelhouder het aandelenpakket van de overleden vennoot aangeboden aan de andere aandeelhouders. Deze aanbieding dient te gebeuren bij een aangetekend schrijven, gericht aan de Raad van Bestuur waarin de rechthebbenden van de overleden aandeelhouder melding maken van het aantal en de aard van de aandelen.

De Raad van Bestuur brengt binnen twee weken na het verzenden van voormeld aangetekend schrijven de overdracht bij aangetekend schrijven ter kennis van de aandeelhouders. Deze beschikken vanaf het verzenden van het aangetekend schrijven van de Raad van Bestuur over een termijn van een maand om per aangetekend schrijven aan de rechthebbenden van de overleden vennoot te laten weten dat zij de aandelen wensen over te nemen.

De aandelen worden toegewezen in functie van het aandelenbezit van de kandidaat-overnemers. Indien er echter te weinig gegadigden zijn om de totaliteit van de over te dragen aandelen over te nemen, worden de aandelen in een tweede ronde gedurende een week aangeboden aan de kandidaat-ovememers die reeds de wil hebben uitgedrukt aandelen over te nemen; blijven er na deze twee de ronde aandelen over, dan worden zij proportioneel verdeeld over de kandidaat-overnemers die reeds de wil hebben uitgedrukt aandelen over te

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

nemen; en dit in verhouding tot hun oorspronkelijk aandelenbezit. De Raad van Bestuur licht de rechthebbenden van de overleden aandeelhouder per aangetekend schrijven in van het resultaat van de aanbiedingen van het voorkooprecht, en dit binnen twee maanden na het verzenden van de brief houdende de kennisgeving van de overdracht aan de aandeelhouders.

De aandelen zullen worden overgedragen tegen de prijs zoals vastgesteld door een neutraal deskundige, aangesteld door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vennootschap haar maatschappelijke zetel heeft, die uitspraak doet als in kortgeding. De deskundige dient binnen twee maanden na zijn aanstelling de prijs ter kennis brengen via aangetekend schrijven aan de kandidaat-overnemers op straffe zonder vergoeding te worden ontslagen uit zijn functie. De prijs zal betaald worden binnen twee maanden na de kennisgeving door de deskundige van de prijs.

Indien de overige aandeelhouders hun recht van voorkoop niet uitoefenen, gaan de aandelen van de overleden vennoot over op zijn rechthebbenden.

Artikel 10 : Ondeelbaarheid der effecten

De effecten zijn ondeelbaar ten overstaan van de vennootschap.

Indien een effect aan verscheidene personen toebehoort, mag de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen, tot een enkele persoon aangewezen is, om ten overstaan van de vennootschap eigenaar van het effect te zijn.

Behoudens andersluidende overeenkomst en onverminderd de bepalingen van artikel 7 hiervoor, wordt, in geval van opsplitsing van het eigendomsrecht tussen vruchtgebruik en naakte eigendom, het stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Artikel 11 : Obligaties en warrants

§ 1. De vennootschap mag obligaties uitgeven bij beslissing van de raad van bestuur die het type en de voordelen, de wijze en het tijdstip van terugbetaling, en al de andere voorwaarden van de uitgifte bepaalt,

§ 2. Tot de uitgifte van converteerbare obligaties of van warrants kan worden besloten door de algemene vergadering, overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

TITEL DRIE : BESTUUR -- TOEZICHT

Artikel 12 : Raad van bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste drie leden (of ten minste twee leden indien wettelijk toegelaten), al dan niet aandeelhouders, welke benoemd en ontslagen worden door de algemene vergadering, die hun aantal en de duur van hun mandaat vaststelt. Zij zijn herbenoembaar.

Rechtspersonen kunnen deel uitmaken van de raad van bestuur.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurdedzaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan,

Artikel 13 : Voorzitterschap

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en mag een ondervoorzitter benoemen.

Artikel 14 : Vergaderingen van de raad van bestuur

De raad van bestuur vergadert, na bijeenroeping door de voorzitter, zo dikwijls als de belangen van de vennootschap het vereisen of telkens twee bestuurders het aanvragen en dit na bijeengeroepen te zijn door, en onder het voorzitterschap van zijn voorzitter, of bij diens verhindering, de ondervoorzitter of een bestuurder door zijn collega's aangeduid.

De vergaderingen worden gehouden op de plaats die in de uitnodigingsbrieven zijn aangeduid.

Artikel 15 : Besluitvorming

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en besluiten wanneer tenminste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij enkele meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen heeft de bestuurder die de vergadering voorzit, beslissende stem, behoudens in het geval waarin de raad van bestuur slechts twee leden telt. Iedere verhinderde of afwezige bestuurder kan schriftelijk, telegrafisch, per telex, telefax of enig ander analoog technisch procédé, volmacht verlenen aan een andere bestuurder om hem op de vergadering te vertegenwoordigen en in zijn plaats rechtsgeldig te stemmen.

De opdrachtgever wordt in dit geval geacht aanwezig te zijn. Geen enkele bestuurder kan evenwel meer dan één medebestuurder vertegenwoordigen.

Een bestuurder mag ook zijn mening uitdrukken en stemmen bij brief, telexbericht of telegram, doch enkel wanneer de helft van de bestuurders in persoon aanwezig zijn.

Indien de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap het vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur eveneens worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Artikel 16 : Notulen

De beslissingen van de raad van bestuur worden vastgesteld in notulen die ondertekend worden minstens door de meerderheid van de aanwezige leden.

Deze notulen worden in een bijzonder register ingeschreven of ingebonden.

De volmachten worden er bij gevoegd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

De kopies of uittreksels die bij in rechte of elders moeten worden voorgelegd, worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 17 : Bevoegdheid

De raad van bestuur wordt met de meest uitgebreide bevoegdheden bekleed om alle handelingen van bestuur of van beschikking te stellen, welke de vennootschap aanbelangen.

Ai wat niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten voorbehouden is aan de algemene vergadering, valt in de bevoegdheid van de raad van bestuur. Hij heeft namelijk de macht om alle verrichtingen te doen die binnen de bepalingen vallen van het doel van de vennootschap.

Artikel 18 : Dagelijks bestuur

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vennootschap evenals de vertegenwoordiging van de vennootschap voor wat betreft dit bestuur, toevertrouwen :

- hetzij aan één of meer van zijn leden, dewelke de titel van gedelegeerd bestuurder zullen dragen;

- hetzij aan één of meer directeurs, in of buiten zijn midden verkozen;

- hetzij aan een directiecomité of een bestendig comité waarvan de leden al dan niet tussen de bestuurders gekozen worden.

De raad van bestuur kan verschillende van deze mogelijkheden tezelfdertijd gebruiken.

Hij mag eveneens bijzondere machten verlenen aan elke mandataris. Hij bepaalt de bevoegdheden en de vergoedingen aan te rekenen op de algemene kosten van de personen aan wie hij delegatie verleent. De raad van bestuur kan de mandatarissen op elk ogenblik ontslaan.

Artikel 19 : Salaris  tantièmes

Aan de bestuurders kan, onverminderd de vergoeding van hun kosten, een vaste bezoldiging worden toegekend, waarvan het bedrag door de algemene vergadering wordt vastgesteld en dat ten laste komt van de algemene kosten van de vennootschap.

Bovendien kan de algemene vergadering hen tantièmes toekennen te nemen uit de beschikbare winst van het boekjaar.

Artikel 20 : Externe vertegenwoordigingsbevoegdheid

Behoudens bijzondere bevoegdheidsdelegatie door de raad van bestuur en zonder afbreuk te doen aan de delegaties voorzien bij artikel 18 van de statuten, wordt de vennootschap in alle akten, andere dan die van dagelijks bestuur, en in alle delegaties en volmachten met betrekking tot deze akten, met inbegrip van de akten waaraan een openbaar of ministerieel ambtenaar zijn medewerking verleent, vertegenwoordigd hetzij door één gedelegeerd-bestuurder, alleen handelend, hetzij door twee bestuurders, samen handelend.

De rechtsvorderingen zo als eiser of als verweerder worden gevoerd en gevolgd in naam van de vennootschap, door de raad van bestuur op verzoek van zijn voorzitter, een gedelegeerd-bestuurder of de daartoe gemachtigde persoon van de raad van bestuur.

Artikel 21 : Controle

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen.

De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van de aandeelhouders, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2° van het Wetboek van Vennootschappen, heeft iedere aandeelhouder conform artikel 166 van het Wetboek van Vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin heeft de algemene vergadering van de aandeelhouders steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere aandeelhouder zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

TITEL VIER : ALGEMENE VERGADERINGEN

Artikel 22 : De jaarvergadering

De jaarvergadering van de aandeelhouders zal ieder jaar verplichtend gehouden worden in de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats aangeduid in het bericht van bijeenroeping op de laatste vrijdag van de maand mei om negentien uur.

Zo deze dag op een wettelijke feestdag valt, dan heeft de vergadering de eerstvolgende werkdag plaats.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 30 van deze statuten, dan dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle aandeelhouders, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

Artikel 23 : Bijeenroepingen

Samen met de oproepingsbrief, wordt aan de houders van aandelen op naam, aan de bestuurders en aan de eventuele commissarissen een afschrift toegezonden van de stukken die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

Er wordt onverwijld een afschrift van deze stukken toegezonden aan degene, die uiterlijk zeven dagen voor de algemene vergadering, hebben voldaan aan de formaliteiten, door de statuten voorgeschreven om tot de

{ Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge vergadering te worden toegelaten. De personen die deze formaliteiten na dit tijdstip hebben vervuld, krijgen een

afschrift van deze stukken op de algemene vergadering.

Iedere aandeelhouder, obligatiehouder, warranthouder of houder van een certificaat dat met medewerking

van de vennootschap werd uitgegeven, kan, tegen overlegging van zijn effect, vanaf vijftien dagen voor de

algemene vergadering ter zetel van de vennootschap kosteloos een afschrift van deze stukken verkrijgen.

De personen aan wie krachtens het Wetboek van Vennootschappen ter gelegenheid van enige algemene

vergadering stukken dienen ter beschikking gesteld te worden, kunnen voor of na de bijeenkomst van de

algemene vergadering, verzaken aan deze terbeschikkingstelling.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 30 van

deze statuten, dan zal de raad van bestuur, samen met haar rondschrijven waarvan sprake in voormeld artikel,

aan de houders van aandelen op naam en aan de eventuele commissarissen, een afschrift toezenden van de

stukken, die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

ledere obligatiehouder, warranthouder of houder van een certificaat dat met medewerking van de

vennootschap werd uitgegeven, kan, tegen overlegging van zijn effect, op de zetel van de vennootschap

kosteloos een afschrift van deze stuken verkrijgen.

De raad van bestuur mag eisen in de bijeenroepingen tot een algemene vergadering, dat om tot de

vergadering te worden toegelaten, de houder van titels aan toonder, deze titels zou deponeren, minstens zeven

volle dagen voor de vergadering op de door hem aangeduide plaats.

De eigenaars van aandelen op naam moeten, zo de raad van bestuur erom verzoekt, binnen dezelfde

termijn de raad van bestuur inlichten bij aangetekende brief dat zij het voornemen hebben de vergadering bij te

wonen, met aanduiding van het aantal effecten waarvoor zij aan de stemming deelnemen.

Bestuurders zijn evenwel vrijgesteld van deze formaliteiten.

De obligatiehouders mogen de vergadering bijwonen, doch slechts niet raadgevende stem, indien zij de

formaliteiten hebben vervuld die voorgeschreven worden bij de eerste twee alinea's van dit artikel.

Artikel 24 : Vertegenwoordiging

Ieder aandeelhouder heeft het recht zich op de algemene vergadering door een ander persoon te laten

vertegenwoordigen, mits laatstgenoemde zelf aandeelhouder is en de formaliteiten heeft vervuld om tot de

vergadering te worden toegelaten.

De onbekwamen en de rechtspersonen mogen nochtans door hun wettelijke of statutaire

vertegenwoordigers of organen worden vertegenwoordigd of bijgestaan, zelfs indien deze zelf geen

aandeelhouders zijn.

De raad van bestuur mag het model van de volmachten bepalen en eisen dat zij op de door hem

aangeduide plaats worden gedeponeerd vijf volle dagen vôôr de algemene vergadering.

Artikel 25 : Bureau

iedere algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij zijn

afwezigheid door een ondervoorzitter of bij zijn afwezigheid door een gedelegeerd-bestuurder of bij afwezigheid

van deze laatste, docr de oudste bestuurder.

De voorzitter duidt de secretaris aan.

De vergadering kiest onder de aandeelhouders twee stemopnemers.

De aanwezige bestuurders vullen het bureau aan,

Artikel 26 : Verdaging van de vergadering

De raad van bestuur heeft altijd het recht gedurende de zitting een gewone of buitengewone algemene

vergadering drie weken uit te stellen. Deze schorsing vernietigt elke genomen beslissing.

Artikel 27 : Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 28 : Beraadslaging

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet voorkomen op de agenda.

Behoudens in de gevallen door de wet voorzien, worden de beslissingen genomen met de meerderheid van

de stemmen, welke ook het getal van de vertegenwoordigde effecten weze op de vergadering.

Indien bij benoemingen geen enkele kandidaat de volstrekte meerderheid van de stemmen behaalt, zal een

herstemming plaats hebben tussen de kandidaten die het grootste aantal stemmen hebben behaald. In geval

van staking van stemmen bij een herstemming, is de oudste kandidaat verkozen.

De stemmingen gebeuren door handopsteken of bij naamafroeping, tenzij de algemene vergadering er

anders over beslist, bij meerderheid van stemmen.

Artikel 29 : Aanwezigheidslijst - Notulen

Een aanwezigheidslijst waarop de naam van de aandeelhouders en het getal van hun effecten voorkomen,

wordt door ieder van hen of door hun lasthebber ondertekend voor zij ter zitting binnenkomen.

De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en door de

aandeelhouders die erom verzoeken.

Behalve wanneer de beslissingen van de algemene vergadering bij authentieke akte moeten vastgesteld

worden, zullen de afschriften voor derden worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders,

Artikel 30 : Schriftelijke besluitvorming

Met uitzondering van :

- de beslissingen te nemen in het kader van de toepassing van artikel 633 Wetboek van vennootschappen;

- de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden,

kunnen de aandeelhouders eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de

algemene vergadering behoren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Daartoe zal door de raad van bestuur, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle aandeelhouders en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan alle aandeelhouders de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle aandeelhouders zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de aandeelhouders.

De houders van warrants, de houders van obligaties alsmede de houders van certificaten op naam die met de medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben het recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen.

TITEL VIJF : JAARREKENING WINSTVERDELING  RESERVEFONDS

Artikel 31 : Boekjaar-- Jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar. Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de raad van bestuur de inventaris op, alsmede de jaarrekening, overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt één geheel.

Artikel 32 : Bestemming van de winst

Het positief saldo van de resultatenrekening, opgesteld overeenkomstig de wet, maakt de nettowinst uit van een boekjaar.

Van deze winst wordt jaarlijks minstens vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor het wettelijk reservefonds. Deze afhouding houdt op verplichtend te zijn, wanneer de wettelijke reserve één/tiende van het kapitaal bereikt.

De algemene vergadering kan met inachtneming van de bepalingen van artikel 615 van het Wetboek van vennootschappen beslissen dat vijfentwintig ten honderd (25%) van de winst zal bestemd worden voor de aflossing van het kapitaal door terugbetaling a pari van de door het lot aan te wijzen aandelen, zonder vermindering van het in de statuten vastgesteld kapitaal. De aandelen worden vervangen door bewijzen van deelgerechtigdheid.

Het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd. Artikel 33 : Interimdividenden

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om, overeenkomstig de bij de wet bepaalde voorwaarden, op het resultaat van het lopend boekjaar interimdividenden uit te keren.

TITEL ZES : ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 34 : Benoeming van vereffenaars

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering en bevestigd door de bevoegde rechtbank van koophandel. Zij beschikken over alle machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het Wetboek van Vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Artikel 35 : Verdeling

De zuivere opbrengst van de vereffening, na betaling der schulden en lasten van de vennootschap, wordt verdeeld onder de aandelen, elk een gelijk recht gevend, na, in voorkomend geval, gelijkmaking van de aandelen wat betreft hun afbetaling.

TITEL ZEVEN : ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 36 : Keuze van woonplaats

Elke aandeelhouder, iedere bestuurder, directeur en vereffenaar, die zijn woonplaats in het buitenland heeft, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hen alle dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap.

Artikel 37 : Verwijzing naar het gemeen recht

Voor al wat niet uitdrukkelijk voorzien is in de onderhavige statuten wordt verwezen naar het Wetboek van vennootschappen. De bepalingen van de tegenwoordige statuten die op ongeoorloofde wijze afbreuk doen aan dwingende wettelijke bepalingen, worden voor niet geschreven gehouden.

ZEVENDE BESLUIT : BENOEMING BESTUURDERS

De algemene vergadering beslist te herbenoemen tot bestuurders van de vennootschap, voor een periode van zes jaar ingaande op heden, zodat hun mandaat vervalt onmiddellijk na de jaarvergadering van 2020 :

1.De Heer Paul COUCKE hier aanwezig en aanvaardende.

2.Mevrouw Ginette VANDEVELDE;

3.Mevrouw Sophie COUCKE.

RAAD VAN BESTUUR

Benoeming Voorzitter van de Raad van Bestuur en Gedelegeerd Bestuurder

~

Voorbehouden aan het Beigisch Staatsblad

En aansluitend op de algemene vergadering is terstonds bijeengekomen, de voltallige Raad van Bestuur,

geldig vertegenwoordigd, die met ingang van heden voor een periode van 6 jaar heeft benoemd ais :

- Gedelegeerd bestuurder en Voorzitter : de Heer Paul COUCKE voornoemd;

-Gedelegeerd bestuurder : Mevrouw Ginette VANDEVELDE voornoemd.

VOLMACHT

Volmacht Kruispuntbank der Ondernemingen : De raad stelt bovendien tot bijzondere lasthebber van de

vennootschap aan : de naamloze vennootschap "FISCAAL BURO GHESQUIERE", met zetel te 8800:

, Roeselare, MeenseSteenweg 401, alhier vertegenwoordigd door de Heer Filip GHESQUIERE, of door een

persoon door haar daartoe gemachtigd.

Om in naam van de vennootschap, de nodige stukken te ondertekenen In verband met de wijziging van de

inschrijving van de vennootschap bij de Kruispuntbank der Ondernemingen, via een ondernemingsloket naar

keuze en bij de administratie van de BTW.

Voor beredeneerd uittreksel (Getekend) Charlotte LESAGE - notaris.

Samen hiermee neergelegd : een eensluidend afschrift van de akte.

T8ijlagen bij 7ièt Bëlgiscii Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

07/08/2013 : BG078626
26/06/2012 : BG078626
04/07/2011 : BG078626
04/06/2010 : BG078626
10/05/2010 : BG078626
30/07/2009 : BG078626
16/06/2008 : BG078626
27/06/2007 : BG078626
20/06/2005 : BG078626
18/06/2004 : BG078626
07/06/2004 : BG078626
24/08/2015 : BG078626
25/06/2003 : BG078626
13/06/2002 : BG078626
02/10/1993 : BG78626
15/06/2016 : BG078626
21/06/2016 : BG078626

Coordonnées
DE ORTOLAAN

Adresse
GEMENEWEIDESTRAAT 31 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande