DE PAARDENKASTANJE

Société en commandite simple


Dénomination : DE PAARDENKASTANJE
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 552.813.688

Publication

30/05/2014
ÿþ Md Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111

Ondernemingsnr : 05e. 81 3. 628 Benaming

(voluit) : DE PAARDENKASTANJE

(verkort) :

Rechtsvorm: Gewone commanditaire vennootschap

Zetel: Stadensteenweg 22 - 8920 Langemark-Poelkapelle

(volledig adres)

Onderwerp akte: Oprichting gewone commanditaire vennootschap

Uit een onderhandse akte geregistreerd te leper op 15 mei 2014

geboekt zeven bled geen verzending, boek 118 blad 46 vak 18; ontvangen vijftig euro (50 euro),

de eerstaanwezend inspecteuri.o., blijkt dat

Op 5 mei 2014 zijn verschenen:

1.De Heer Emanuel Vandoome, geboren te Roeselare op 24 september 1976 (identiteitskaart nr. 5902954850-62 en NN. 76.09.24-197-63) en woonachtig te 8920 Langemark-Poelkapelle, Stadensteenweg 22, gehuwd met Mevrouw An Boussemaere,

2.Mevrouw An Boussemaere, geboren te Veurne op 11 juli 1978 (identiteitskaart nr. 590-1405618-17 en NN, 78.07.11-218-72) en woonachtig te 8920 Langemark-Poelkapelle, Stadensteenweg 22, gehuwd met De Heer Emanuel Vandoorne.

Deze verklaren om bij onderhandse akte een gewone commanditaire vennootschap op te richten onder de. benaming "De Paardenkastanje" waarvan de statuten luiden als volgt:

Artikel 1. Vorm, naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een gewone commanditaire vennootschap.

De naam van de vennootschap luidt "De Paardenkastanje".

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8920 Langemark-Poelkapelle, Stadensteenweg 22,

De zetel kan bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder(s), bekend te maken in de bijlage tot het Belgisch,

Staatsblad, verplaatst worden naar om het even welke plaats in België.

Artikel 3. Doel van de vennootschap

De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland, in eigen naam en voor eigen rekening en. voor rekening van derden

-Cons uiting en adviesverstrekking met betrekking tot het operationeel beheer van vennootschappen en ondernemingen, het verlenen van managementbijstand aan en het uitvoeren van managementtaken in. vennootschappen en ondernemingen.

-Algemene dienstverlening aan bedrijven, instellingen en particulieren zoals onder meer en niet beperkend. opgenoemd, het ter beschikking stellen van infrastructuur, handelsruimtes, secretariaatsdiensten, telesecretariaat en onthaal.

-Het uitvoeren van aile studies en onderzoek, het verrichten van marktonderzoek, promotie, raadgeving, prospectie, marketing, techno-consult, assistentie op gebied van management, engineering en consulting.

Op de laatste blz. Van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Ullagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

1111111111.1111111t111

I)(

E St

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

-Het verlenen van adviezen van financiële, fiscale, economische, juridische, technische, commerciële of administratieve aard, in de ruimste zin, alle handels- en financiële operaties verrichten, bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur, het verlenen van alle dienstprestaties en het uitvoeren van aile opdrachten onder de vorm van organisatiestudies, expertises, technische handelingen en raadgevingen of andere op eender welk vlak binnen het maatschappelijk doel, behalve die welke wettelijk voorbehouden zijn aan de depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheek-maatschappen en kapitalisatie-ondernemingen. De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in artikel 3, ten eerste en ten tweede van de wet van vier december negentienhonderd negentig op de financiële transacties en de financiële markten en de wet op het vermogensbeheer en het beteggingsadvies van vijf augustus negentienhonderd tweeënnegentig en het KB van negentwintig november negentienhonderd drieënnegentig. De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

-Het verlenen van bijstand en diensten, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van marketing, verkoop, productie, computerservices en algemeen bestuur. De vennootschap kan alle ambten en functies uitoefenen en alle bestuursopdrachten waarnemen in de meest ruime zin, welke rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doelstelling verband houden, optreden als tussenpersoon, correspondent, mandataris, agent of vertegenwoordiger, adviezen verlenen van juridische, economische en technische aard en aile welkdanige diensten of bijstand verlenen inzake investeringen, financieringen, beheer en administratie,

-Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, aile verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen;

-Het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of op te richten rechtspersonen en vennootschappen, het stimuleren, de planning, de coördinatie, de ontwikkeling van en de investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al of niet een participatie aanhoudt;

-Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, de aan- en verkoop, huur en verhuur van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zal hebben van deze roerende en onroerende goederen.

-Het verrichten van leasingoperaties met betrekking tot roerende of onroerende leasings.

-Het verlenen van administratieve prestaties en computerservices.

-Aile vertaalwerk, tolken, copywright en dit in de ruimste zin van het woord.

-De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samenstelling, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel

-Zij kan door middel van inschrijving, inbreng, fusie, opslorping, financiële tussenkomst of aanspraak deelnemen in andere Belgische of buitenlandse vennootschap, instellingen of ondernemingen, zonder onderscheid, ongeacht of het maatschappelijk doel gelijk, verwant, verknocht of analoog is aan het hare of waarvan de deelname of samenwerking kan bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel; zij kan alle brevetten, licenties en vergunningen solliciteren of deze aankopen, overdragen of uitbaten en alle genotsrechten ter zake toestaan.

-De vennootschap kan ook functies van bestuurder, commissaris of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

-Het ontwikkelen, kopen, verkopen, beheren, in licentie nemen of geven van octrooien, brevetten en, knowhow en andere intellectuele rechten, en aanverwante immateriële duurzame activa en productieprocédes.

-Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten, nieuwe technologieën en hun toepassingen.

-Alle verrichtingen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijken ervan kunnen bevorderen.

-Aile groot- en kleinhandel in o het even welke producten.

-Het uitvoeren van aile studies en onderzoek, het verrichten van marktonderzoek, promotie, raadgeving, prospectie, marketing, techno-consult, assistentie op het gebied van management, engineering en consulting, technisch, commercieel, administratief en financieel advies.

-De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

-Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

-De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4, Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, die een aanvang neemt vanaf heden.

Artikel 5. Kapitaal en inbreng

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op 40,000,00 E (veertigduizend euro),

volledig volstort, vertegenwoordigd door 400 aandelen.

Met kapitaal wordt ais volgt onderschreven:

Door De Heer Emanuel Vandoome ten belope van 20.000,00 E, zijnde 200 aandelen.

Door Mevrouw An Boussemaere ten belope van 20,000,00 E, zijnde 200 aandelen.

Artikel 6. Wijzigen van het kapitaal

Het kapitaal kan worden verhoogd of verminderd, in een of meer keren, mits eenparige beslissing van alle

vennoten, verenigd in algemene vergadering.

Elke wijziging van het kapitaal zal verplicht gepubliceerd worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad,

Artikel 7. Aansprakelijkheid van de vennoten

Beherende vennoten

a.De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de

vennootschap.

Stille vennoten

b.De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun

inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Te rekenen vanaf heden zijn de vennoten tegenover derden persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk gehouden voor het maatschappelijk passief.

De Heer Emanuel Vandoome is de hoofdelijk aansprakelijke vennoot en wordt beherend vennoot genoemd. Mevrouw An Boussemaere is de stille vennoot, Zij draagt niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennootschap dan ten belope van hetgeen zij beloofd heeft in de vennootschap in te brengen.

Artikel 8. Overdracht aandelen

Overgang van aandelen onder levenden.

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een medevennoot

of aan een derde, zonder het voorafgaandelijk en geschreven akkoord van alle andere vennoten.

Elke overdracht of overgang van aandelen geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk

Wetboek.

De overdracht van aandelen, toebehorend aan de beherende vennoot zullen het voorwerp uitmaken van

een publicatie in het Belgisch Staatsblad overeenkomstig alti 0 van de Vennootschappenwet.

Overgang van aandelen in geval van overlijden.

Het aandeel van een overleden vennoot gaat over op zijn/haar erfgenamen of rechtverkrijgenden mits akkoord van de andere vennoten. Ingeval van geen akkoord zullen de erfgenamen recht hebben op een vergoeding gelijk aan de boekhoudkundige waarde van de aandelen op de dag van het overlijden.

De vergoeding van de aandelen dient binnen de 6 maanden na het overlijden te worden uitbetaald aan de erfgenamen.

Artikel 9. Aantal, toelating, uittreding en overlijden van de vennoten

De vennootschap wordt bestuurd door één (of meerdere) statutaire zaakvoerder(s) Wordt tot statutaire

zaakvoerder benoemd voor de ganse duur van de vennootschap

-De Heer Emanuer Vandoome

Zijn mandaat kan niet zonder wettige reden herroepen worden, zolang de vennootschap duurt.

Bij overlijden van de zaakvoerder zal comparant 2, Mevrouw An Boussemaere, deze opvolgen.

Het ambt van zaakvoerder kan worden vergoed.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

De zaakvoerder heeft de meest uitgebreide macht om te handelen in naam van de vennootschap, in alle omstandigheden en om al de daden te stellen of toe te laten, die betrekking hebben op het doel van de vennootschap.

De zaakvoerder kan slechts ontslagen worden om wettige redenen door een besluit van de algemene vergadering, genomen met eenparigheid van stemmen van de gecommanditeerde vennoten, met inbegrip van de statutaire zaakvoerder.

De zaakvoerder is bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doel van de vennootschap te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of besluiten waarvoor krachtens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De zaakvoerder kan met behulp van een bijzondere volmacht een gedeelte van hun rechten overdragen aan iedere vennoot of aan een derde.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Artikel 10. Controle

Iedere vennoot, zowel de beherende ais de stille vennoot, heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van aile geschriften van de vennootschap.

Artikel 11. Boekjaar-jaarvergadering jaarrekening van de vennootschap

De vennootschap is ertoe gehouden een boekhouding te voeren in overeenstemming met de wet met betrekking tot de boekhouding en de jaarrekeningen van de ondernemingen en de vennootschappenwet.

Het boekjaar van de vennootschap vangt aan op 1 juli van ieder jaar en eindigt op 30 juni van het jaar. De maatschappelijke bescheiden worden ieder jaar op 30 juni afgesloten Oe zaakvoerder(s) maakt I maken de inventaris, de balans en de winst en verliesrekening op.

De jaarrekeningen van de vennootschap worden goedgekeurd op definitieve wijze, door de vennoten verenigd in algemene vergadering (jaarvergadering) die gehouden wordt op de eerste donderdag van de maand december om 18.00 uur.

De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de statutaire zaakvoerder, het college van zaakvoerders of van de gecommanditeerde vennoten. De jaarvergadering moet worden bijeengeroepen op de daartoe bepaalde plaats, dag en uur, en dit binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar. De zaakvoerder is verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen binnen de drie weken na het daartoe strekkende verzoek. Indien ten minste de helft van de gecommanditeerde vennoten hierom verzoeken per aangetekende brief aan de zaakvoerder, met opgave van de te behandelen onderwerpen.

Stemrecht  besluiten

Elk aandeel heeft recht op één stem.

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, tenzij

anders bepaald in onderhavige statuten. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Tot een wijziging van de statuten kan maar besloten worden mits éénparigheid van stemmen van de

gecommanditeerde vennoten.

Artikel 12. Verdeling van de winsten en verliezen van de vennootschap

Het batige saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten, lasten en afschrijvingen, maakt de

nettowinst uit van de vennootschap.

De vennoten, verenigd in algemene vergadering, zullen ieder jaar bij eenparigheid beslissen over de

bestemming van het resultaat.

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien

is voor de verdeling van de winsten.

Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

Artikel 13. Ontbinding van de vennootschap

Het overlijden, de onbekwaamheid of de uittreding van een vennoot brengt niet de ontbinding van de vennootschap met zich mee.

De vennootschap wordt voortgezet tussen de overblijvende vennoten, of met de erfgenamen van de vennoot, indien er slechts één vennoot zou overblijven, Indien de erfgenamen van de overleden vennoot de vennootschap niet wensen verder te zetten, hebben zij recht op een scheidingsaandeel.

Het scheidingsaandeel is gelijk aan het evenredig deel van de vennoot van het netto-vermogen van de vennootschap zoals blijkt uit de laatst goedgekeurde jaarrekening. Indien het echter dient uitbetaald te worden binnen de drie jaar na de intrede van de vennoot, is het gelijk aan de inbreng van de overleden vennoot, zoals hiervoor bepaald onder artikel 9.

I

VOorf

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 14. Vereffening

ln geval van ontbinding van de vennootschap, zal de vereffening gebeuren door toedoen van een of meer vennoten, aangeduid door de vennoten verenigd in algemene vergadering, overeenkomstig artikel 183 en volgende van de wet op de vennootschappen.

De liquidatieboni en de eventuele verliezen worden verdeeld onder de vennoten in verhouding tot hun aandeel in het maatschappelijke kapitaal.

Artikel 15 Diversen

Alles wat niet voorzien is in onderhavige statuten, wordt geregeld door het wetboek op de vennootschappen. De eventuele nietigheid van het geheel of een deel van een artikel van de onderhavige statuten zal in geen enkel opzicht de geldigheid van de andere beschikkingen aantasten.

TIJDELIJKE BEPALINGEN - BENOEMINGEN

Eerste boekjaar

Ten uitzonderlijke titel zal het eerste boekjaar de periode omvatten die loopt van de eerste dag van de

aanvang van de activiteit van de vennootschap tot 30 juni 2015.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering wordt gehouden op de eerste donderdag van de maand december 2015.

Bekrachtiging

De handelingen aangegaan door de oprichters vanaf 5 meï 2014 worden geacht te zijn geweest voor de vennootschap in oprichting, dit in toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, Deze bekrachtiging zal enkel gevolgen met zicht meebrengen vanaf de dag waarop de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkregen heeft.

Benoeming zaakvoerder(s)

Onmiddellijk na het vaststellen van de statuten van onderhavige vennootschap, zijn de vennoten in een algemene vergadering verenigd en besluiten de volgende personen, onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van een uittreksel van deze oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel om gepubliceerd te worden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad, te benoemen tot zaakvoerder, met ingang van 5 mei 2014.

Dhr. Emanuel Vandoome, voornoemd, die verklaart dit mandaat te aanvaarden.

Gedaan te Langemark-Poelkapelle op 5 mei 2014, in 5 exemplaren, waarvan elke vennoot erkent een exemplaar te hebben ontvangen. De overige exemplaren zijn bestemd voor administratieve doeleinden.

Emanuel Vandoorne, An Boussemaere

Beherend vennoot en zaakvoerder Stille vennoot

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

24/09/2014
ÿþ ; ModWnil1.1

" -" In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vernielden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aart het Belgisch

Staatsblad

1ijIJRNIO1

Ondernemingsnr : 0662.813.688

Benaming

(voluit): DE PAARDENKASTANJE

(verkort)

Rechtsvorm: Gewone commanditaire vennootschap

Zetel Stadensteenweg 22 - 8920 Langemark-Poelkapelle

(volledig adres)

Onderwerp akte: Benoeming zaakvoerder

Uit het verslag van de zaakvoerder dd. 01/08/2014 blijkt dat met éénparigheid van stemmen Mevrouw An Boussemaere benoemd wordt tot beherend vennoot-zaakvoerder en dit met ingang vanaf 1 augustus 2014. Dhr. Emanuel Vandoome blijft eveneens beherend vennoot zaakvoerder

Emanuel Vandoorne

Beherend vennoot-zaakvoerder

Coordonnées
DE PAARDENKASTANJE

Adresse
STADENSTEENWEG 22 8920 LANGEMARK-POELKAPELLE

Code postal : 8920
Localité : Langemark
Commune : LANGEMARK-POELKAPELLE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande