DE PAULIENTJES

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : DE PAULIENTJES
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 599.916.987

Publication

06/03/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

04-03-2015

Griffie

*15303969*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0599916987

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

De Paulientjes

(verkort) :

Rechtsvorm :

Naamloze vennootschap

Zetel :

Kwadestraat 151a Bus 51 8800 Roeselare

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uit een proces-verbaal opgemaakt voor geassocieerd notaris Filip Logghe te Menen op 26 februari 2015 (neergelegd voor registratie), blijkt de volgende oprichting:

1. De rechtsvorm van de vennootschap en haar naam:

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een naamloze vennootschap. Zij draagt de bena-ming

 De Paulientjes .

2. De nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap:

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8800 Roeselare, Kwadestraat 151a, bus 51.

3. De duur van de vennootschap:

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

4. De nauwkeurige opgave van de identiteit van de oprichters:

- de heer DESMET Marc Albert, geboren te Menen op 6 december 1957, en zijn echtgenote, mevrouw DEWINDT Hilde Adrienne Helena, geboren te Wevelgem op 29 mei 1960, samen-wonende te 8930 Menen, Ieperstraat 440.

2. De NV  DE STEENOVEN , met zetel in het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen, afdeling Ieper, te 8840 Staden (Oostnieuwkerke), Steenovendreef 1, houder van het onderne-mingsnummer en BTW-nummer BE 0445.873.861.

5. Het bedrag van het maatschappelijk kapitaal, de samenstelling van het maatschappe-lijk kapitaal (in voorkomend geval, de conclusies van het verslag van de bedrijfsrevisor met betrekking tot de inbrengen in natura), het gestorte bedrag, de vennoten die hun inbreng nog niet volledig hebben volgestort met het bedrag van de nog niet volgestorte inbrengen, het bedrag van het eventueel toegestane kapitaal:

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 62.000,00 ¬ . Het is vertegenwoordigd door 120 aande-len, op naam, zonder nominale waarde, die ieder een gelijk deel van het maatschappelijk ver-mogen vertegenwoordigen.

Op alle kapitaalaandelen wordt in geld ingetekend als volgt:

- de echtgenoten Marc Desmet-Dewindt Hilde tekenen in op 60 aandelen voor 31.000,00 ¬ , welk bedrag volgestort is ten belope van 31.000,00 ¬ .

- de vennootschap  De Steenoven tekent in op 60 aandelen voor 31.000,00 ¬ , welk bedrag volgestort is ten belope van 31.000,00 ¬ .

Het gestort kapitaal bedraagt zodoende 62.000,00 ¬ . De notaris-minuuthouder bevestigt de deponering van het gestorte kapitaal, overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen, waarbij de deponering werd verricht bij ING België.

6. Het begin en het einde van het boekjaar:

Het boekjaar begint op 1 april en eindigt op 31 maart.

Het eerste boekjaar loopt tot 31 maart 2016.

7. De bepalingen betreffende het aanleggen van reserves, de verdeling van de winst en de verdeling

van het na vereffening overblijvende saldo:

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provi-sies

Onderwerp akte :

Oprichting

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar ten minste 5% afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wette-lijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo van de winst staat ter beschikking van de algemene vergadering die over de aan-wending ervan beslist bij eenvoudige meerderheid.

Na aanzuivering van de passiva zullen bij vereffening de netto maatschappelijke activa ver-deeld worden op de volgende wijze :

- bij voorrang zullen de aandelen tot het beloop van het gedeelte van het kapitaal dat zij vertegenwoordigen terugbetaald worden, na aftrek van de stortingen die gebeurlijk nog moeten verricht worden.

- het eventueel saldo wordt gelijk over al de aandelen verdeeld.

8. De aanwijzing van de personen die gemachtigd zijn de vennootschap te besturen en te verbinden, de omvang van hun bevoegdheid en de wijze waarop zij deze uitoefenen, het-zij alleen, hetzij gezamenlijk, hetzij als college:

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten min¬ste 3 leden, al dan niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste 6 jaar door de algemene verga-dering van de aandeelhouders. Zij mogen herbenoemd worden.

Hun opdracht kan te allen tijde worden herroepen.

Wanneer de vennootschap evenwel is opgericht door 2 personen of wanneer op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan 2 aandeelhouders telt, mag de raad van bestuur uit 2 leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Wanneer een plaats van bestuurder openvalt, hebben de overblijvende bestuurders het recht om voorlopig in de vacature te voorzien. In dat geval zal de algemene verga¬dering in haar eerstvolgende bijeenkomst de definitieve benoeming doen.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn venno-ten, aandeelhouders, zaakvoerders, bestuurders of werknemers, een vaste vertegenwoordiger aan te duiden, die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze op-dracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Wanneer de vennootschap zelf tot zaakvoerder, bestuurder of lid van het directiecomité, van de directieraad of van de raad van toezicht, wordt benoemd in een rechtspersoon, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. De raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid een of meer adviserende comités oprichten. Hij omschrijft hun samenstelling en hun opdrachten.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser en als verweerder.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, zal de vennootschap geldig verbonden zijn voor alle contractuele of gerechtelijke handelingen als volgt:

- wanneer er 1 gedelegeerd bestuurder is, dan handelt deze enige gedelegeerd bestuurder, ongeacht het bedrag of de aard van rechtshandeling.

- wanneer er meerdere bestuurders zijn, dan is de gezamenlijke handtekening van minstens 2 gedelegeerd bestuurders vereist, ongeacht het bedrag of de aard van rechtshandeling. Overeenkomstig artikel 518 van het Wetboek van Vennootschappen wordt er vastgesteld dat huidige vennootschap wordt opgericht door 2 personen, zodat de raad van bestuur uit slechts 2 leden dient te bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vast-stelling, door alle middelen, dat er meer dan 2 aandeelhouders zijn.

Worden benoemd tot eerste bestuurders:

- de BVBA  LENTEROM , met zetel in het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, te 8930 Menen, Ieperstraat 440, houder van het ondernemingsnummer en BTW-nummer BE 0449.949.841, alhier vertegenwoordigd overeenkomstig de statuten door minstens 1 zaakvoerder, de heer DESMET Marc Albert, geboren te Menen op 6 december 1957, wonende te 8930 Menen, Ieperstraat 440, die aanvaardt. Voor deze bestuursfunctie wordt de heer DESMET Marc Albert, geboren te Menen op 6 december 1957, wonende te 8930 Menen, Ieperstraat 440, aangeduid als vaste vertegenwoordiger, die aanvaardt.

- de NV  DE STEENOVEN , met zetel in het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen, afdeling

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ieper, te 8840 Staden (Oostnieuwkerke), Steenovendreef 1, houder van het onderne-mingsnummer en BTW-nummer BE 0445.873.861, alhier vertegenwoordigd overeenkomstig de statuten door minstens 1 gedelegeerd bestuurder, zijnde mevrouw SPRIET Kathleen Frede-rika Alfonsina, geboren te Roeselare op 14 september 1964, wonende te 8840 Staden (Oost-nieuwkerke), Steenovendreef 1, die aanvaardt. Voor deze bestuursfunctie wordt mevrouw SPRIET Kathleen Frederika Alfonsina, geboren te Roeselare op 14 september 1964, wonende te 8840 Staden (Oostnieuwkerke), Steenovendreef 1, aangeduid als vaste vertegenwoordiger, die aanvaardt.

9. De aanwijzing van een commissaris:

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij ar-tikel 141, 2 ° van het Wetboek van Vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van Vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegd-heid van een commissaris.

10. De nauwkeurige omschrijving van het doel:

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland:

In het algemeen: projectontwikkeling, immobiliën en vastgoedtransacties.

Meer bepaald:

1. Het patrimonium, waaronder zowel roerende als onroerende goederen kunnen voorkomen, te behouden en in de ruimste zin van het woord te beheren en oordeelkundig uit te breiden in binnen-en buitenland.

2. Het beheer, het verwerven, het instandhouden van een onroerend vermogen en de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, evenals alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroe-rende goederen te bevorderen, zoals het onderhoud, het valoriseren, de verbouwing, de be-bouwing, de ontwikkeling, de verfraaiing, het in huur nemen en de verhuring van deze goe-deren evenals zich borgstellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen.

3. Het aankopen, verkopen, verhandelen, verpachten, splitsen, samenvoegen, ruilen, verkave-len, in waarde brengen, ontwikkelen, beheren, de engineering, het commercialiseren, aanpas-sen voor urbanisatie, riolering en wegenaanleg, uitbaten, huren, verhuren, onder(ver)huren, omvormen, bouwen, verbouwen, financieren, hypothekeren van onroerende goederen en roe-rende installaties in de ruimste zin van het woord, zowel ongebouwd, in opbouw, als be-bouwd, en alle onroerende verrichtingen en handelingen voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met derden, ontwerpen, aangaan, doen uitvoeren of bevorderen.

4. Het ontwerpen of laten ontwerpen van plannen voor gebouwen, sportvelden en recreatieter-reinen, stedenbouw en ruimtelijke ordening, restauratie en herinrichting van bestaande ge-bouwen, evenals het opmaken van lastenkohiers en het vervullen van alle administratieve formaliteiten.

5. De handel in allerhande goederen; alle structuren en operaties met betrekking tot alle on-roerende goederen en rechten en tot alle roerende goederen en rechten die eruit voortvloeien.

6. Tevens zal de vennootschap zich kunnen inlaten met alle vormen van beheer en van beleg-gingen in effecten en roerende goederen.

7. Zij kan ondermeer belangen nemen in iedere onderneming waarvan het doel gelijkaardig, in overeenstemming met of verwant is met het hare, of aan deze toestaan tussen te komen, deel te nemen of te participeren in haar bedrijf. Het beheren van vennootschappen welk doel deze vennootschappen ook mochten hebben. Bij te dragen tot de vestiging en de ontwikkeling van ondernemingen en inzonderheid het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participatie of investering.

8. Het waarnemen van alle bestuurs- of analoge opdrachten en functies in andere vennootschappen, het directievoeren over ondernemingen,

9. Zij mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortge-lijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar doel.

10. De vennootschap kan borgstellingen afleveren en zekerheden stellen voor rekening van om het even welke vennootschap of private personen en inzonderheid voor haar aandeelhouders en voor ondernemingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar of haar aandeelhouders verbonden zijn.

11. Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren on-der om het even welke vorm, met uitsluiting van de verrichtingen die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheek-maatschappijen en kapitalisatieondernemingen;

Evenals het produceren, uitbaten, verhandelen, invoeren en uitvoeren van alle goederen en diensten, welke met haar maatschappelijk doel verband houden. Te dien einde zal zij, zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, alle commerciële, ambachtelijke, industriële, financiële, roerende en onroerende handelingen mo-gen

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B

verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verband met haar maatschappelijk doel of die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden. De vennootschap mag op om het even welke wijze betrokken zijn in zaken, ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, zowel in België als in het buitenland, die hetzelfde, een gelijkaardig of een verwant doel hebben of waarvan het doel in enig verband met het hare staat. Zij kan zich ten gunste van vennootschappen borgstellen of haar aval ver-lenen, optreden als haar agent of vertegenwoordiger, bestuursmandaten vervullen, voorschot-ten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken.

De vennootschap mag niet aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen zoals bedoeld in de wetgeving op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbe-heer en het beleggingsadvies. De vennootschap zal zich onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

11. De plaats, de dag en het uur van de jaarvergadering van de vennoten, alsook de voorwaarden voor de toelating tot de vergadering en voor de uitoefening van het stem-recht:

De jaarvergadering wordt gehouden op 15 september om 10u in de maatschappelijke zetel of op een andere plaats aan te duiden in de oproepingsbrief. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Wanneer de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, dan worden de rechten verbonden aan de betreffende aandelen, inbegrepen het stemrecht, geschorst.

Wanneer het aandeel toebehoort aan een onverdeeldheid, dan moeten de onverdeelde eige-naars zich ten opzichte van de vennootschap door één enkel persoon laten vertegenwoordigen; zolang dit niet gebeurd is, worden de rechten die aan deze aandelen verbonden zijn, inbegre-pen het stemrecht, geschorst.

Wanneer het aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, dan worden de rechten verbonden aan dat aandeel, inbegrepen het stemrecht en het dividendenrecht, uitgeoefend door de vruchtge-bruiker, tenzij onderling anders overeengekomen.

Wanneer het aandeel in pand is gegeven, dan worden de rechten verbonden aan dat aandeel, inbegrepen het stemrecht, uitgeoefend door de eigenaar-pandgever, tenzij onderling anders overeengekomen.

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de aandeelhouders of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de voorna(a)m(en) en de woon-plaats of de maatschappelijke benaming van de aandeelhouders en het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2016.

12. Verbintenissen namens de vennootschap in oprichting:

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen worden ter gelegenheid van de oprichting, de rechten en de verplichtingen die voortvloeien uit de verbintenissen die namens de vennootschap in oprichting zijn verricht tussen 1 januari 2015 en de ondertekening van de oprichtingsakte, overgenomen door de vennootschap, en dit onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van de oprichtingsakte bij de rechtbank van koophandel.

13. Volmacht formaliteiten:

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan de heer Dirk Smessaert, met recht om afzonderlijk te handelen en met recht van indeplaatsstelling, om alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de Kruispuntbank van de Ondernemingen en voor de aanvraag van een BTW-nummer.

De bestuurders komen onmiddellijk in raad van bestuur bijeen, en nemen met eenparig¬heid van stemmen volgende besluiten :

Worden benoemd tot gedelegeerd bestuurder:

- de BVBA  LENTEROM , met zetel in het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, te 8930 Menen, Ieperstraat 440, houder van het ondernemingsnummer en BTW-nummer BE 0449.949.841, alhier vertegenwoordigd overeenkomstig de statuten door minstens 1 zaakvoerder, de heer DESMET Marc Albert, geboren te Menen op 6 december 1957, wonende te 8930 Menen, Ieperstraat 440, die aanvaardt. Voor deze bestuursfunctie wordt de heer DESMET Marc Albert, geboren te Menen op 6 december 1957, wonende te 8930 Menen, Ieperstraat 440, aangeduid als vaste vertegenwoordiger, die aanvaardt.

- de NV  DE STEENOVEN , met zetel in het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen, afdeling Ieper, te 8840 Staden (Oostnieuwkerke), Steenovendreef 1, houder van het onderne-mingsnummer en BTW-nummer BE 0445.873.861, alhier vertegenwoordigd overeenkomstig de statuten door minstens 1 gedelegeerd bestuurder, zijnde mevrouw SPRIET Kathleen Frede-rika Alfonsina, geboren te Roeselare op 14 september 1964, wonende te 8840 Staden (Oost-nieuwkerke),

°

° °

- vervolg

Mod PDF 11.1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Steenovendreef 1, die aanvaardt. Voor deze bestuursfunctie wordt mevrouw SPRIET Kathleen Frederika Alfonsina, geboren te Roeselare op 14 september 1964, wonende te 8840 Staden (Oostnieuwkerke), Steenovendreef 1, aangeduid als vaste vertegenwoordiger, die aanvaardt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

°

° °

Opgemaakt te Menen op 26 februari 2015. Geassocieerd notaris Filip Logghe te Menen.

Hierbij ook neergelegd: - afschrift van de akte.

03/11/2016 : ME. - JAARREKENING 31.03.2016, GGK 15.09.2016, NGL 25.10.2016 16665-0009-012

Coordonnées
DE PAULIENTJES

Adresse
KWADESTRAAT 151A, BUS 51 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande