DE SPORKINRUITERS

Association sans but lucratif


Dénomination : DE SPORKINRUITERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 546.551.151

Publication

17/02/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

De oprichters zijn vanaf heden werkende leden.

Hoofdstuk I. - Naam, zetel, doel, duur.

Artikel 1.

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht onder de benaming "De Sporkinruiters V. Z. W." hierna " vereniging " genaamd. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Artikel 2.

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8630 Veurne, Steengracht Oost 21, gerechtelijk arrondissement

Veurne. Hij mag bij beslissing van de raad van bestuur worden overgeplaatst.

Artikel 3.

Het doel van de verenging is het bevorderen van de paardensport en alles wat er rechtstreeks of onrechtstreeks mee te maken heeft. Zij is bevoegd tot het bezit in eigendom of in zakelijke rechten van alle roerende en onroerende goederen nodig voor het verwezenlijken van haar doel. Zij kan overgaan tot het inrichten van wedstrijden, openbare of besloten feestelijkheden, vertoningen van alle aard, cursussen, stages en sportkampen. Verder heeft zij ook tot doel het verstrekken van educatie rond paarden, paardenfokkerij, paardensport, sportief en economisch gebruik van paarden en alle verwante onderwerpen.

Het doel van de vereniging is dus zowel sportief als pedagogisch.

Artikel 4

Zetel : Steengracht Oost 21

8630 Veurne (Steenkerke (West-Vlaanderen))

België

Onderwerp akte : Oprichting

In het jaar tweeduizend en dertien op tweeëntwintig november heeft de algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk De sporkinruiters beslist , overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten met de volgende statuten:.

Van Landschoot Heidy, Steengracht Oost 19 te 8630 Veurne, voorzitter

De Boeck Danny, Steengracht Oost 19 te 8630 Veurne, secretaris

Van Landschoot Gwendy, Albert II laan 243 te 8620 Nieuwpoort

De oprichters zijn:

HOOFSTUK II - De Leden.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : de sporkinruiters

*14301673*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

0546551151

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

13-02-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De vereniging erkent werkende en gewone leden overeenkomstig de schikkingen en voorwaarden voorzien in deze statuten en in het reglement van inwendige orde. Het aantal werkende leden mag niet lager zijn dan 3. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van werkende leden. De algemene vergadering beslist over de toetreding van werkende leden. Bij een aantal van twee of minder moet de algemene vergadering bijeengeroepen worden en beslissen over de identiteit van nieuwe werkende leden.

Artikel 5.

Door hun aansluiting verbinden de leden er zich toe zich te schikken naar de statuten, de reglementen en de beslissingen van de vereniging.

Artikel 6.

Artikel 7.

Artikel 8.

Artikel 11.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 9.

De jaarlijkse ledenbijdrage wordt door de raad van bestuur vastgesteld.

HOOFDSTUK III - De Algemene Vergadering.

Artikel 10.

Elk lid mag op ieder ogenblik ontslag nemen uit de vereniging . De werkende leden doen dit per aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur. Een gewoon lid richt een gewoon schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij het aantal leden door dit ontslag zou dalen onder het minimum aantal leden zoals bepaald in artikel 4 van de onderhavige statuten. In dat geval gaat het ontslag in van zodra in de vervanging van het ontslagnemend lid is voorzien. Elk lid kan verondersteld worden uittredend te zijn als hij nalaat of weigert zijn jaarlijks lidgeld te betalen.

De algemene vergadering is het hoogste gezag van de vereniging: ze is samengesteld uit alle werkende leden. Elk lid beschikt er over één stem; een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander gemandateerd lid op voorwaarde dat deze houder is van een geschreven volmacht. Elk lid mag slechts één enkel ander lid geldig vertegenwoordigen.

Zijn verplichtend voorbehouden aan de beraadslaging van de algemene vergadering :

1/ Goedkeuring van het huishoudelijke reglementen

2/ De Statutenwijziging

3/ De benoeming en het ontslag van de bestuurders en commissarissen

4/ De kwijting van de bestuurders en de commissarissen,

5/ De goedkeuring van de begroting en de jaarrekening

6/ De ontbinding van de vereniging.

7/ De uitsluiting van een werkend lid.

8/ De omzetting van de vereniging in een vereniging met een sociaal oogmerk.

9/ Alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

De uittredende of uitgesloten leden en de rechthebbenden van de overleden leden kunnen geen enkele aanspraak maken op het vermogen van de vereniging.

Men wordt lid door het betalen van de lidmaatschapsbijdrage.

De leden kunnen uit de vereniging worden gesloten:

a) ingeval van misbruik of tekortkoming ten aanzien van de statuten of de bijzondere reglementen.

b) ingeval van een veroordeling voor een inbreuk op de wettelijke bepalingen betreffende zaken verwant aan het doel van deze vereniging.

c) indien hun houding van die aard is dat zij schade aan de belangen van de vereniging kan berokkenen. De uitsluiting van werkende leden wordt door de algemene vergadering uitgesproken bij een tweederden meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Een gewoon lid kan worden uitgesloten door de raad van bestuur. Het uitgesloten lid wordt per aangetekend schrijven op de hoogte gebracht van de beslissing.

Artikel 12.

De bijeenkomst van de algemene statutaire vergadering heeft elk jaar voor 31 maart plaats op de zetel van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

vereniging of op gelijk welk andere plaats en op een datum door de raad van bestuur vast te stellen. Op deze vergadering brengt de voorzitter of secretaris verslag uit over de activiteiten van de vereniging gedurende het afgelopen jaar.

Artikel 13.

De uitnodigingen tot de algemene vergadering worden per brief of per mail overgemaakt. Zij vermelden de dagorde, de plaats, de datum en het uur van de vergadering. Zij worden, behalve ingeval van hoogdringendheid, vastgesteld door de raad van bestuur en aan de leden ten minste 8 dagen voor de vastgestelde datum van de vergadering verstuurd.

Artikel 14.

De raad van bestuur bepaalt de dagorde van de algemene vergadering. Indien één van de leden een punt aan de dagorde wenst toe te voegen, moet dit schriftelijk én per aangetekend schrijven worden gericht aan de voorzitter. Dit aangetekend schrijven moet uiterlijk 3 werkdagen voor de algemene vergadering worden betekend.

Artikel 15.

Artikel 16.

Artikel 17.

Artikel 18.

Artikel 19.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Behoudens in bijzonder gevallen door de wet of door de statuten bepaald, beslist de algemene vergadering met gewone meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeen geroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in de tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De algemene vergadering mag slechts over de zaken beraadslagen die op de dagorde staan. Over punten die niet op de dagorde staan, mag slechts beraadslaagd worden mits de algemene vergadering, met 75% van de aanwezige leden, hiertoe beslist.

Op aanvraag per aangetekende brief van tenminste de helft van de bestuurders aan de raad van bestuur gericht of aan één vijfde van de leden aan de voorzitter gericht, moet deze een buitengegewone algemene vergadering samenroepen; deze moet binnen de 30 dagen na ontvangst van de aanvraag plaatsvinden.

Na elke algemene vergadering dient een gedetailleerd verslag opgemaakt door de secretaris. De leden kunnen op de zetel van de vereniging dit verslag alsook alle documenten, zoals bepaald in de wet of de statuten raadplegen,. Belanghebbende derden kunnen, via een gewone brief gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur, een inzage en / of afschrift van de notulen van de algemene vergadering vragen.

HOOFDSTUK IV -de raad van bestuur

Artikel 20.

De vereniging wordt bestuurd door een raad die samengesteld is uit minimum 2 leden, gekozen op de volgende manier:

20.1 onder de leden worden door de algemene vergadering bij gewone meerderheid en bij geheime stemming gekozen.

20.2 De aldus, volgens art 20,1 gekozen bestuurders kunnen ten hoogste 1 persoon buiten de groep van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

leden, welke bijzonder verdienstelijk of bevoegd zijn inzake paardenfokkerij,-sport of melkerij voor coöptatie in de raad van bestuur voorstellen. Deze persoon moet bij gewone meerderheid en bij geheime stemming door de algemene vergadering worden aangenomen. De aldus verkozen bestuurder verwerft dezelfde rechten en plichten als een bestuurder.

20.3 Er zal in alle gevallen over gewaakt worden dat de algemene vergadering meer leden telt dan er bestuurders zijn.

20.4 Als bestuurders worden aangeduid: Heidy Van Landschoot en Danny De Boeck. Artikel 21.

Artikel 22.

Artikel 23.

Artikel 24.

Artikel 26.

Artikel 27.

Artikel 28.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden bijgehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, inval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen de acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Alle leden kunnen op zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging. De Koning bepaalt de nadere regels waaronder dit inzagerecht wordt uitgeoefend. Derden die een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen.

Bestuurders kunnen ten allen tijde ontslag nemen. Hiertoe richten ze een aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur. Tenzij dat door dit ontslag het aantal bestuurders daalt tot onder het minimum zoals bepaald in artikel 21 van onderhavige statuten, gaat het ontslag in bij ontvangst van het aangetekend schrijven. In het ander geval zal aan de algemene vergadering, en dit binnen de maand na ontvangst van het ontslag, een vervanger voorgesteld worden. De verkozen vervanger voleindigt het mandaat van hem die hij vervangt. Bestuurders kunnen ten aller tijde door de algemene vergadering ontslagen worden. Op hun verzoek worden ze door de algemene vergadering gehoord. De stemming is geheim en de beslissing moet niet gemotiveerd worden. Tegen de beslissing is geen enkel beroep mogelijk.

De raad van bestuur komt bijeen telkenmale de voorzitter het wenselijk acht. Op schriftelijk verzoek van tenminste de helft plus één van de raad, moet de voorzitter de raad binnen de 2 weken samenroepen.

Behalve uitzondering, hierna bepaald of ingeval van ontslag door de algemene vergadering, worden de bestuurders verkozen voor een mandaat van zes jaar. Zij zijn in principe herkiesbaar. De ontslagnemende of overleden bestuurders worden vervangen op de eerstkomende algemene statutaire vergadering. De verkozen bestuurder voleindigt het mandaat van hem die hij vervangt.

De raad van bestuur besluit collegiaal. Onder de bestuurders kiest de raad van bestuur bij gewone meerderheid en bij geheime stemming een voorzitter en secretaris-penningmeester.

Deze functies vervallen tezelfdertijd als het mandaat van de bestuurders. In geval van afwezigheid of belet van de voorzitter wordt hij vervangen door de oudste bestuurder.

De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden inzake de werking van de vereniging met uitzondering van deze die door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur benoemt onder de bestuurders de afgevaardigden bij de andere verenigingen. Deze afgevaardigden en hun plaatsvervangers worden bij gewone meerderheid van stemmen aangeduid. Deze aanstelling kan steeds door de raad van bestuur worden herroepen.

HOOFDSTUK V - Algemene maatregel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 29.

Luik B - vervolg

De afgevaardigden van de in het reglement van inwendige orde vermelde instellingen, mogen van rechtswege alle vergaderingen van de algemene vergadering en de raad van bestuur bijwonen tot dewelke ze moeten uitgenodigd worden. Ze zetelen er evenwel enkel met raadgevende stem.

Artikel 30.

De geheime stemming is verplichtend wanneer het gaat om de verkiezing van personen voor taken of betrekkingen of indien het gaat om het nemen van beslissingen aangaande één of meerdere personen. Bij staking van stemmen bij geheime stemming wordt het voorstel verworpen.

Artikel 31.

Voor 15 april elk jaar dient de vereniging de algemene rekening van ontvangsten en uitgaven van het voorbije jaar evenals het activiteitsverslag aangaande deze periode, aan de subsidiërende instellingen voor te leggen. Bij die gelegenheid bezorgt de vereniging hen eveneens het onderwerp van begroting van het lopend jaar.

Artikel 32.

Artikel 33.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK VI - Overgangsbepalingen

Artikel 34.

De gewijzigde statuten treden in voege na goedkeuring door de algemene vergadering.

Aldus goedgekeurd in de algemene vergadering van 22 november 2013

De vereniging mag enkel zijn fondsen gebruiken om de doelstellingen voorzien bij artikel 3 van deze statuten te verwezenlijken.

Voor de wijziging van de huidige statuten en de ontbinding van de vereniging zal de procedure voorzien in de wet van 2 mei 2002 op de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen worden gevolgd. In geval van ontbinding zal het vermogen door de algemene vergadering aan één of meerdere verenigingen welke gelijkaardige doelen als deze vereniging nastreven, worden overgemaakt.

Voorzitter

Heidy Van Landschoot

Coordonnées
DE SPORKINRUITERS

Adresse
STEENGRACHT OOST 21 8630 VEURNE

Code postal : 8630
Localité : VEURNE
Commune : VEURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande