DE STRAFFE MADAMMEN, AFGEKORT : DSM

Association sans but lucratif


Dénomination : DE STRAFFE MADAMMEN, AFGEKORT : DSM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.848.474

Publication

08/11/2012
ÿþ MOG 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr: (11 5. gq g `1

Benaming

(voluit) : De Straffe Madammen

(verkort) : DSM

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Blaarhoekstraat i, 8570 Anzegem

Onderwerp akte : Oprichting

Oprichtingsakte VZW De Straffe Madammen, afgekort vzw DSM

De hierna vermelde ondertekenden ; Anckaert Veerle, wonende te Landergemstraat 36, 8570 Anzegem; Bogaert Sophie wonende te Heuntjesstraat 44, 8570 Anzegem; Bossuyt Neeltje, wonende te Landergemstraat 19, 8570 Anzegem; Bourghelle Catherine, wonende te Buyckstraat 75, 8570 Anzegem; Callens Chantal, wonende te Bassegembosstraat 26, 8573 Tiegem, Coppens Caroline, wonende te Berglaan 17, 8570 Anzegem, D'hodre Ann wonende te Holdestraat 26, 8570 Anzegem, De Frene Caroline, wonende te Vlamingstraat 31, 8570 Anzegem; De Sutter Sofie, Kalkstraat 12, 8570 Anzegem; Garez Anja, wonende te Buyckstraat 73, 8570 Anzegem; Lagae Nathalie, wonende te Kruisweg 4, 8570 Anzegem; Logier Veronique, wonende te Korte Winterstraat 20, 8570 Anzegem; Naessens Dominique wonende te Stientjesstraat 43, 8570 Anzegem; Onraet Isabelle, Blaarhoekstraat 22, 8570 Anzegem; Van Hoe Marie, wonende te Stientjesstraat 44, 8570 Anzegem; en Vandevenne Dione, wonende te Bosstraat 43, 8570 Vichte verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk en de instellingen van openbaar nut, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen :

Artikel 1. De vereniging

1,1. De vereniging wordt opgericht ais een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd).

1,2. De VZW draagt de naam De Straffe Madammen, afgekort "DSM" en is gevestigd te Blaarhoekstraat 22,: 8570 Anzegem, gerechtelijk arrondissement Kortrijk. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

1.3, De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 2. Doeleinden en activiteiten

2.1. De vereniging stelt zich tot doel het stimuleren van vriendschap tussen haar leden, het aanmoedigen van de verantwoordelijkheidszin, door de leden te stimuleren tot het verrichten van sociale, humanitaire en culturele activiteiten, Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de VZW worden verwezenlijkt, behoren onder meer: het organiseren van opleidingen, trainingen, het organiseren van aile mogelijke, manifestaties, festiviteiten teneinde de opbrengsten mede te besteden aan lokale humanitaire doelen.

Daarnaast kan de VZW aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de; verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige;

commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de' opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-; winstgevende doelstellingen.

Artikel 3. Lidmaatschap

3.1. Er zijn minstens 5 leden met alle rechten zoals omschreven voor de "leden" in de vzw-Wet. De op het einde van deze oprichtingsakte vermelde oprichters zijn de eerste Leden. Daarnaast kan iedere vrouw zich kandidaatstellen als lid op voorwaarde dat ze wordt voorgedragen door minimum twee bestaande leden. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering zal discretionair, met gewone meerderheid van stemmen beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als lid op haar eerstvolgende vergadering.

3.2, Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de Wet en deze statuten worden beschreven. Zij betalen een lidmaatschapbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door Raad van Bestuur en die maximum 250 Euro zal bedragen.

3.3. Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een email te richten aan de voorzitter te sturen. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan. Een ontslagnemend Lid zal echter wel verplicht

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

i 1111111 II 1111111 IIIII

*12182544*

bel as

BE

Sta

MONITEUR BELGE

3 ? - IO- 2012

SELG1SCh STAATSSLAD~ RECte~~COPHANDEL

NEERGELEGD

12. 10. 2012

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

' worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend,

3.4. Het lidmaatschap van Leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de twee maanden na datum niet betalen, wordt automatisch opgeschort tot moment van betaling.

3.5. Als een Lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan deze, op voorstel van het Bestuur of op verzoek van minstens 113 van aile Leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens 1/2 van alle Leden aanwezig zijn, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden vereist is. Het Lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Artikel 4. De algemene vergadering

4.1. De Algemene Vergadering bestaat uit de Leden. Elk Lid heeft één stem. De Algemene Vergadering heeft de exclusieve bevoegdheden voorzien door de Wet, De jaarlijkse bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen tijdens het tweede kwartaal van het kalenderjaar gehouden worden op de maatschappelijke zetel. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen op voorhand verstuurd per e-mail door de Voorzitter, met een ontwerp van agenda toegevoegd.

4.2. Een besluit van de Algemene Vergadering is vereist voor; de benoeming en afzetting van de bestuurders; de kwijting van de bestuurders; de aanvaarding en uitsluiting van een lid; de wijziging van de statuten en/of het reglement van inwendige orde; de goedkeuring van de rekeningen en van de begroting; de ontbinding van de vereniging; de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en alle gevallen waarin de statuten of de wetgeving dat vereisen,

4.3. Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter alsook op verzoek van 5 Leden, De uitnodiging wordt minstens 10 voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Leden verstuurd per email.

Om geldig te beraadslagen moet minstens 1/3 van de Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de wet of de statuten dit anders voorzien,

4.4. Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere Leden worden vertegenwoordigd, mits schriftelijke volmacht. Elk Lid kan maximum 1 volmacht dragen. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door geheime stemming. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

4.5. De beslissingen van de Algemene Vergadering moeten uiterlijk vijftien kalenderdagen voor de volgende Algemene Vergadering aan de leden worden bezorgd per email en worden vastgelegd in een notulenregister, getekend door de voorzitter en de secretaris, en bewaard op de zetel van de vereniging waar alle belanghebbenden er kennis van kunnen nemen, doch zonder verplaatsing van het notulenboek.

Artikel 5. Bestuur en vertegenwoordiging

5.1. De VZVV woedt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste zes bestuurders, die herbenoembaar zijn. De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van 3 jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

5.2. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat in zijn vervanging kan worden voorzien.

5.3. De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, secretaris en penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

5.4 De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders. De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de plaats vermeld in de oproepingsbrief. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden, Bij staking van stemmen, wordt het voorstel geacht verworpen te zijn. De notulen van de Raad van Bestuur liggen ter inzage van de Leden. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen,.kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders.

5.5, Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór dat de Raad van Bestuur een besluit neemt. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft,

5.6. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de Wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is,

Voor-

' benoudeh ,aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MDD 22

Luik B - Vervolg

5.7. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

5.8. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

5,9. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens algemeen vertegenwoordigd door twee bestuurders, die gezamenlijk handelen.

5,10. De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen, Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

5,11. De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en door bekendmaking in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

Artikel 6. Dagelijks bestuur

6.1, Het dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of meer personen, die alleen kunnen handelen. Deze personen kunnen echter geen beslissingen nemen enlof rechtshandelingen stellen biij

transacties die 2.500 EUR te boven gaan. -

6.2. De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en door bekendmaking in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

6.3, De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw. Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en de statuten.

Artikel 7. Financiering en boekhouding

7.1. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingengegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

7.2. Het boekjaar op 1 januari en eindigt op 31 december. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig artikel 17 van de Wet. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel, De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Gewone Algemene Vergadering.

Artikel 8. Ontbinding

8.1, De ontbinding en de vereffening van de vereniging worden geregeld door de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

8.2. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de Algemene Vergadering vereffenaars benoemen, hun macht bepalen en beslissen over de aanwending van de goederen en waarden van de ontbonden vereniging, zuivering van de passiva, door aan deze goederen een waarde en bestemming te geven die zo dicht mogelijk verband houden met het doel waarmee de vereniging werd opgericht.

Artikel 9

9.1. Voor alles wat niet voorzien is in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Gedaan te Anzegem op 9 juli 2012 in twee originele exemplaren door bovenvermelde stichters

Worden voor de eerste maal ais leden van de raad van bestuur benoemd, de volgende personen, die

aanvaarden :

Voorzitter : Onraet Isabelle

Ondervoorzitter : Lagae Nathalie

Penningmeester: De Frene Caroline

Secretaresse D'hoore Ann

*k*

Isabelle Onraet Ann D'hoore

Voorzitter Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/02/2015
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsar : 0849.848.474

Benaming

(voluit) : De Straffe Madammen

(verKort) : DSM

Rechtsvorm : vzw

Zetel :3ecs-c4:cee.,Laeje 8790 Waregem

Onderwerp akte : Adreswijziging- benoeming bestuurders- statutenwijziging

Uittreksel uit de buitengewone algemene vergadering van 1 oktober 2014

* De vergadering beslist de maatschappelijke zetel te verhuizen van de Blaarhoekstraat 22 8570 Anzegem naar Eugène Bekaertlaan 14 te 8790 Waregem en dit met onmiddellijke ingang.

* De vergadering benoemt Veerie Anckaert, wonende te Landergemstraat 36, 8570 Anzegem, Anja Garez wonende te Buyckstraat 73, 8570 Anzegem en Marie Van Hoe, wonende te Stientjesstraat 44, 8570 Anzegem als nieuwe bestuurders vanaf 1 oktober 2014 voor een periode van zes jaar.De vergadering aanvaardt het ontslag van Caroline De Frene als bestuurder met ingang van 1 oktober 2014.

* De hierna vermelde artikelen van de statuten worden ais volgt gewijzigd:

3.1. iedere vrouw zich kandidaat stellen als lid op voorwaarde dat ze wordt voorgedragen door minimum twee bestaande leden, De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering zal discretionair, met gewone meerderheid van stemmen beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als lid op haar eerstvolgende vergadering. 4.1. De Algemene Vergadering bestaat uit de Leden. Elk Lid heeft één stem. De Algemene Vergadering heeft de exclusieve bevoegdheden voorzien door de Wet. De jaarlijkse bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen tijdens het tweede kwartaal van het kalenderjaar gehouden worden op de maatschappelijke zetel. 4.3. Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van 5 Leden. Om geldig te beraadslagen moet minstens 1/3 van de Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de wet of de statuten dit anders voorzien. 4.5. De beslissingen van de Algemene Vergadering moeten uiterlijk vijftien kalenderdagen voor de volgende Algemene Vergadering aan de leden worden bezorgd en worden vastgelegd in een notulenregister en bewaard op de maatschappelijk zetel. 5.1, De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste tien bestuurders, die herbenoembaar zijn. De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van 6 jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed. 5.2. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat in zijn vervanging kan worden voorzien. 5.4 De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders. De Raad wordt voorgezeten door door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen, wordt het voorstel geacht verworpen te zijn. De notulen van de Raad van Bestuur liggen ter inzage van de Leden, In dringende gevallen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders.

Artikel 5.3. wordt geschrapt

I~IIII~IN9NIIIIII

15 18659*

I~

MONITE UR BELGE

2á- 01- 2015 BELGISCH STAATSBLAD

NEERGELEGD

1 ! t,:t . ZUt4

Rechtbank " . u ~4ANDEL

ft fd' ;t 2eFer J1~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondertekend

Ann D'hoore

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
DE STRAFFE MADAMMEN, AFGEKORT : DSM

Adresse
BLAARHOEKSTRAAT 22 8570 ANZEGEM

Code postal : 8570
Localité : ANZEGEM
Commune : ANZEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande