DE VELDHOEK

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DE VELDHOEK
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 477.353.826

Publication

21/03/2014 : ME. - JAARREKENING 30.09.2013, GGK 13.03.2014, NGL 14.03.2014 14066-0231-022
16/10/2013
ÿþMod Word 1M

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



ih









Ondernemingsnr : 0477.353.826

Benaming

(voluit) : DE VELDHOEK

(verkort) :

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Plasstraat 6, 8980 Zonnebeke

(volledig adres)

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING - KAPITAALVERMINDERING

Uit een akte verleden voor Meester Eric HIMPE, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke maatschap "Eric HIMPE -- Annelies HIMPE, Geassocieerde Notarissen" met zetel te leper, op drie en twintig september tweeduizend en dertien, dragende volgende melding van registratie : "Geboekt vier bladen geen verzendingen te leper de 25 sep 2013 boek 181 blad 73 vak 1. Ontvangen vijftig euro (50,00 ¬ ) (getekend) Jean-Pierre Lemaire E.A. Inspecteur a.L", blijkt dat de buitengewone algemene vergadering de volgende besluiten heeft genomen

EERSTE BESLUIT- KAPITAALVERMINDERING

De vergadering besluit het kapitaal te verminderen met zes miljoen zeshonderd tweeënnegentigduizend tweehonderd en acht euro (¬ 6.692.208,00) om het kapitaal te brengen van elf miljoen negenhonderd vijfenveertigduizend tweehonderd drieëntwintig euro tweeënvijftig cent (¬ 11.945.223,52) op vijf miljoen tweehonderd drieënvijftigduizend en vijftien euro tweeënvijftig cent (¬ 5.253.015,52), en dit door terugbetaling op ieder der honderddertigduizend driehonderd (130.300) aandelen van werkelijk volgestort kapitaal ten bedrage van éénenvijftig euro zesendertig cent (¬ 51,36).

De terugbetaling mag slechts plaats hebben mits inachtname van de termijnen en voorwaarden gesteld in artikel 317 van het Wetboek van vennootschappen.

De kapitaalvermindering zal plaatshebben zonder vermindering van aandelen, doch met evenredige vermindering van de fractiewaarde van de bestaande aandelen.

De vergadering verleent vervolgens machtiging aan het bestuursorgaan om dit besluit te concretiseren.

Het bestuursorgaan wordt inzonderheid gelast de uitbetaling te doen of te laten doen, zodra dit door de wet toegelaten is en voor zoveel als nodig het aandelenregister aan te passen.

TWEEDE BESLUIT OVERBOEKING VANUIT DE WETTELIJKE RESERVE

De vergadering besluit een bedrag van negenennegentigduizend zeshonderd achtennegentig euro vierenveertig cent (¬ 99.698,44) over te boeken vanuit de wettelijke reserve naar de beschikbare reserves.

De vergadering verleent vervolgens machtiging aan het bestuursorgaan om dit besluit te concretiseren en gelast het bestuursorgaan om de wettelijke reserve te herleiden tot het door de wet vereiste minimum door overboeking van het verschil naar de beschikbare reserves.

De aanwending van deze overgeboekte reserves voor uitkering aan de vennoten kan pas geschieden, indien binnen twee maanden na de bekendmaking van het besluit tot uitkering, de schuldeisers volgens de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen geen zekerheid hebben geëist voor de schuldvorderingen die op het ogenblik van de bekendmaking nog niet zijn vervallen.

DERDE BESLUIT WIJZIGING VAN DE MODALITEITEN INZAKE VRAAGRECHT

De vergadering besluit, ingevolge wijziging van het Wetboek van Vennootschappen, de modaliteiten inzake vraagrecht te wijzigen zoals bepaald in het Vijfde besluit hierna.

VIERDE BESLUIT WIJZIGING VAN DE MODALITEITEN INZAKE ONTBINDING EN VEREFFENING

De vergadering besluit, ingevolge wijziging van het Wetboek van Vennootschappen, de modaliteiten inzake ontbinding en vereffening te wijzigen zoals bepaald in het vijfde besluit hierna.

VIJFDE BESLUIT  AANPASSING STATUTEN

Als gevolg van voorgaande besluiten, beslist de vergadering de statuten van de vennootschap aan te passen als volgt:

-Vervanging van de tekst van artikel vijf van de statuten door de volgende tekst:

"Net maatschappelijk kapitaal bedraagt vijf miljoen tweehonderd drieënvijftigduizend en vijftien euro tweeënvijftig cent (¬ 5.253.015,52) en is verdeeld in honderd dertigduizend driehonderd (130.300) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde die ieder een gelijk deel in het kapitaal vertegenwoordigen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~2à

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Plaatsing - Volstorting

Het kapitaal is volledig geplaatst.

De nog niet volgestorte aandelen moeten op de door het bestuursorgaan vastgestelde tijdstippen volgestort worden in functie van de behoeften van de vennootschap.

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, wordt de uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop die stortingen niet zijn geschied, geschorst.

De vennoot die laattijdig is met het voldoen van deze volstortingsverplichting, zal een intrest, gelijk aan de wettelijke intrest, verschuldigd zijn aan de vennootschap, te rekenen vanaf de inbaarheid tot de dag van de werkelijke betaling.

Na een tweede verwittiging per aangetekend schrijven, die ten vroegste één maand na de eerste verwittiging kan geschieden, en die gedurende een maand zonder resultaat is gebleven, kan het bestuursorgaan de vennoot vervallen verklaren van zijn rechten, onverminderd het recht van de vennootschap de niet voldane storting alsook eventuele schadevergoeding van de vennoot te vorderen, Het bestuursorgaan heeft eveneens de mogelijkheid om de betrokken aandelen op de meest aangepaste wijze te verkopen. Naast de prijs voor de verkoop van de aandelen zal het bestuursorgaan de nodige som ter volstorting vragen aan de koper.

De prijs voor de verkoop van de aandelen zal in de eerste plaats aangewend worden tot de vergoeding van de kosten van de verkoop, de verlopen intresten en de kosten van aanmaning. Het saldo wordt uitgekeerd aan de nalatige vennoot.

Indien de vennootschap geen koper vindt, kan zij zelf overgaan tot inkoop overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake, mits de prijs gelijk is aan de uitgifteprijs van de betrokken aandelen, verminderd met het niet volgestorte gedeelte.

In geval van verkoop van de aandelen zullen deze onderworpen zijn aan de voorkoop- en goedkeuringsprocedure zoals hierna voorzien in de statuten.

Voorkeurrecht

Het wettelijk voorkeurrecht voor de vennoten is toepasselijk bij een kapitaalverhoging door inbreng in geld. Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen vanaf de dag van de openstelling van de inschrijving.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de betrokkenen, komt het gezegd recht van voorkeur toe aan de blote eigenaar, en pas bij niet-uitoefening door deze laatste aan de vruchtgebruiker.

Wanneer het bestuursorgaan kennis heeft van de splitsing van de eigendom van aandelen in blote eigendom en vruchtgebruik, zal het hen beiden in kennis stellen van de uitgifte en met de eventuele interesse van de vruchtgebruiker zal maar rekening gehouden worden in de mate dat de blote eigenaar geen gebruik maakt van zijn voorkeurrecht.

Het is de vruchtgebruiker wel toegelaten zijn interesse te doen blijken en dus zijn eventuele intekening afhankelijk te maken van een minimum aantal aandelen,

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de betrokkenen, bekomt de intekenaar, zowel de blote eigenaar als de vruchtgebruiker, de aandelen in volle eigendom,

Wanneer na het verstrijken van de termijn voor de uitoefening van het voorkeurrecht blijkt dat het recht van voorkeur niet integraal werd uitgeoefend, dan komt dit recht toe aan de vennoten, die wel van hun recht gebruik gemaakt hebben naar evenredigheid van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd, tenzij onder de vennoten die geinteresseerd zijn in de uitoefening van het bijkomende voorkeurrecht éénstemmig een andere verhouding is overeengekomen.

Op de aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals hoger vermeld kan worden ingeschreven door personen aan wie overdracht en/of overgang van aandelen vrij is conform de statuten, Andere personen kunnen slechts op deze aandelen inschrijven, mits besluit genomen door tenminste de helft van de vennoten in het bezit van tenminste drie/vierden van het kapitaal."

-Vervanging van de tekst van de subtitel Vraagrecht van artikel éénentwintig van de statuten door de volgende tekst:

"De zaakvoerders geven antwoord op de vragen die hun door de vennoten, tijdens de vergadering of schriftelijk worden gesteld met betrekking tot hun verslag of de agendapunten, voor zover de mededeling van gegevens of feiten niet van die aard is dat zij nadelig zou zijn voor de zakelijke belangen van de vennootschap of voor de vertrouwelijkheid waartoe de vennootschap of haar zaakvoerders zich hebben verbonden.

De commissarissen geven antwoord op de vragen die hun door de vennoten, tijdens de vergadering of schriftelijk worden gesteld met betrekking tot hun verslag, voor zover de mededeling van gegevens of feiten niet van die aard is dat zij nadelig zou zijn voor de zakelijke belangen van de vennootschap of voor de vertrouwelijkheid waartoe de vennootschap of haar zaakvoerders of de commissarissen zich hebben verbonden.

Zij hebben het recht ter algemene vergadering het woord te voeren in verband met de vervulling van hun taak,

De vennootschap moet de schriftelijke vragen uiterlijk op de zesde dag véér de algemene vergadering ontvangen."

-Vervanging van de tekst van artikel vijfentwintig van de statuten door de volgende tekst:

"Ingeval van ontbinding van de vennootschap om welke reden ook geschiedt de vereffening door de zorgen van de in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en de bezoldiging vaststelt

De benoeming van de vereffenaar(s) moet aan de voorzitter van de bevoegde rechtbank van koophandel ter bevestiging f homologatie worden voorgelegd.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Indien de vereenvoudigde vereffeningsprocedure wordt gevolgd waarbij de vennootschap wordt ontbonden en de vereffening wordt gestoten in dezelfde akte, dient I dienen geen vereffenaar(s) benoemd te worden,

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars het netto-actief, In geld of in effecten, onder de vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten. Voor zover wettelijk vereist dient deze verdeling vooraf door de bevoegde rechtbank van koophandel te worden goedgekeurd.

Tevens worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld,

Indien op alle aandelen niet in gelijke verhouding is gestort, moeten de vereffenaars, alvorens over te gaan tot de in het vorige lid bepaalde verdeling, met dit onderscheid van toestand rekening houden en het evenwicht herstellen door aile aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen ten laste van de effecten waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in geld of in effecten, ten bate van de in een hogere verhouding volgestorte effecten."

ZESDE BESLUIT

De vergadering geeft opdracht en volmacht aan de zaakvoerder tot uitvoering van de genomen besluiten en volmacht aan de optredende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de gecoördineerde tekst der statuten.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermede neergelegd :

- expeditie van de akte-statutenwijziging

- gecoördineerde statuten

Geassocieerd Notaris Eric Himpe te leper

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luík B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perro{o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

21/03/2013 : ME. - JAARREKENING 30.09.2012, GGK 14.03.2013, NGL 18.03.2013 13066-0306-022
16/03/2012 : ME. - JAARREKENING 30.09.2011, GGK 08.03.2012, NGL 09.03.2012 12060-0039-022
31/03/2011 : ME. - JAARREKENING 30.09.2010, GGK 10.03.2011, NGL 29.03.2011 11068-0397-024
23/09/2010 : IE040274
01/04/2010 : IE040274
09/04/2008 : IE040274
02/04/2007 : IE040274
04/04/2006 : IE040274
03/04/2006 : IE040274
31/03/2005 : IE040274
07/04/2004 : IE040274

Coordonnées
DE VELDHOEK

Adresse
PLASSTRAAT 6 8980 ZONNEBEKE

Code postal : 8980
Localité : ZONNEBEKE
Commune : ZONNEBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande