DE VOLKSTUIN - KORTRIJK

Association sans but lucratif


Dénomination : DE VOLKSTUIN - KORTRIJK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 413.203.172

Publication

16/07/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Iv

111111111,1.0,1j11,I11111111111 BE,

ONITEUR B

09 -07-SISCH STA

ELGE

014

NEERGELEGD

18 JUNI 21.114

Rechtbank van KOOPHANDEL eriffied. KORTRIJK

ATSDLi-\ D

Ondernemingsnr : 0413.203.172

Benaming

(voluit} De Volkstuin - Kortrijk

(verkort) :

Rechtsvorm: V.Z.W.

Zetel: Oudenaardsesteenweg 239, 8500 Kortrijk

Onderwerp akte: Wijzigen benaming, adres zetel, statuten en bestuur

Nieuwe statuten van het Werk van den Akker en van den Haard, afdeling Kortrijk.

Opgericht volgens publicatie in het B.S. van 21/05/1926

onder nr.374 en gewijzigd in 1931 volgens publicatie onder nr. 436.

Wijzigingen:

Wijziging benaming ; TUINHIER - KORTRIJK (vanaf 8 mei 2014)

Wijzigen zetel Neder Mosscher 34, 8500 Kortrijk (vanaf 8 mei 2014)

De algemene vergadering van 8 mei 2014 heeft met eenparigheid van stemmen volgende statuten aangenomen.

1,NAAM  ZETEL  DOEL DUUR

1.1.BENAMING

De vereniging draagt als naam z " TUINHIER - KORTRIJK " VzW,

1.2. ZETEL

De vereniging is gevestigd te: Neder Mosscher 34, 8500 Kortrijk. De vereniging ressorteert onder het' gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen afdeling Kortrijk.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

1.3, DOEL

De vereniging heeft tot doel tuinliefhebbers te helpen en te begeleiden in het uitoefenen van hun hobby.. De vereniging tracht dit doel ondermeer te bereiken door;

a) voordrachten te verzorgen, demonstraties en bezoeken te organiseren en publicaties te verzorgen;

b) gemeenschappelijke aankopen van producten en materialen mogelijk te maken;

c) de VZW kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het maatschappelijk doel.

1,4. DUUR

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

2.1...IDMAATSCHAP

rv

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

t t MOD 2.2

%

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

2.1. LEDEN

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen.

De vereniging bestaat uit leden en aangesloten leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden en niet aan de aangesloten leden.

De aangesloten leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door het huishoudelijk reglement.

2.2.TOETREDING

Ais lid kan tot de vereniging toetreden eenieder (natuurlijk of rechtspersoon) die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard.

Als aangesloten lid kunnen tot de vereniging toetreden eenieder ( natuurlijk of rechtspersoon) die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft.

De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht met vermelding van naam, voornaam en adres. De raad van bestuur beslist over de al dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hierover schriftelijk bericht aan de verzoeken Bij weigering van een kandidaat-lid moet de motivering kenbaar gemaakt worden aan de verzoeker. Beroep tegen deze beslissing is enkel mogelijk bij de eerstvolgende algemene vergadering en dient ingediend te worden bij de raad van bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

De leden en aangesloten leden van de vereniging zijn verplicht:

a) de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging, alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b) de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schelem

2.3.B1JDRAGEN

De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage van de leden mag maximum 50 E bedragen. De algemene vergadering bepaalt jaarlijks en op voorstel van de raad van bestuur de lidmaatschapsbijdrage.

2.4.UITTREDING EN UITSLUITING

Elk Rd of aangesloten lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden door zijn ontslag, minstens mondeling, mee te delen aan een bestuurder.

Een lid of aangesloten lid dat zijn bijdrage niet betaald heeft binnen de 14 dagen na ontvangst van een schriftelijke herinnering, wordt geacht ontslag te nemen..

Een lid kan slechts worden uitgestoten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. In afwachting van de beslissing over de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in art 6, op ernstige wijze schendt

De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een aangesloten lid, zonder zijn toestemming te moeten motiveren.

Het lidmaatschap van een lid of aangesloten lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten leden of aangesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

3.RAAD VAN BESTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3.1.BENOEMINGEN BIJ DE RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden.

Om benoembaar te zijn moeten de kandidaten lid zijn. Een aangesloten lid kan eveneens benoemd worden als hij/zij bereid is door zijn/haar benoeming het lidmaatschap te verwerven.

Leden kunnen voorgedragen worden door de raad van bestuur, of kunnen hun kandidatuur kenbaar maken aan de voorzitter van de raad van bestuur, of per brief gericht aan de zetel van de vereniging, minstens twee weken voor de algemene vergadering.

De bestuurders worden bij gewone meerderheid van stemmen en voor onbepaalde duur benoemd door de algemene vergadering, die ze onder dezelfde voorwaarden ten allen tilde kan afzetten.

De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit, tenzij de algemene vergadering dit anders zou bepalen.

3.2.0NTSLAG EN VACATURE BIJ DE RAAD VAN BESTUUR

Een bestuurder kan te allen tilde schriftelijk ontslag nemen bij de raad van bestuur, die gehouden is het te aanvaarden. Indien door dit ontslag het aantal bestuurders minder dan twee zou worden, dient de ontslagnemende bestuurder in functie te blijven tot in zijn vervanging is voorzien.

Zo door overlijden of door afzetting het aantal bestuurders minder dan twee bedraagt, zal de overblijvende bestuurder met bekwame spoed een algemene vergadering bijeenroepen om minstens één nieuwe bestuurder te laten benoemen.

3.3.BENOEMINGEN

De raad van bestuur kiest, met gewone meerderheid van stemmen, uit zijn leden een voorzitter, eventueel een of meerdere ondervoorzitter(s), een secretaris en een penningmeester.

Het cumuleren van twee functies is toegelaten, behalve voor het voorzitterschap.

3.4.WERKING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De voorzitter of twee bestuurders roepen de raad bijeen.

De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter, indien er geen ondervoorzitter aanwezig is, door de secretaris, of bij gebrek aan een secretaris door het oudste aanwezig zijnde bestuurslid.

De raad van bestuur vergadert slechts geldig indien tenminste de helft van de bestuurders persoonlijk aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden samengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Deze nieuwe vergadering kan te vroegste samenkomen één week na de datum van de vergadering waarop het vereiste quorum niet werd bereikt.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Ieder bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen. Niemand mag echter meer dan één volmacht dragen.

De raad van bestuur kan aile mogelijke communicatiemiddelen gebruiken om te vergaderen.

Van elke vergadering worden verslagen opgemaakt, die uiterlijk op de eerstvolgende vergadering van de raad, na goedkeuring, ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris, en door alle bestuurders die erom verzoeken.. Deze verslagen worden bewaard op de zetel van de vereniging. Elke bestuurder kan er een kopie van vragen.

3.5.BEVOEGDHEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad kan bepaalde taken voor een zekere tijdspanne overdragen aan één of meer van zijn leden, of aan derden ( natuurlijk of rechtspersonen) die al dan niet lid zijn van de vereniging. Het mandaat kan ten allen tijde en onmiddellijk worden ingetrokken door de raad van bestuur.

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter of door twee van de bestuurders gezamenlijk.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

4.DE ALGEMENE VERGADERING

4.1BEVOEGDHEDEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook de aangesloten leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, indien er geen ondervoorzitter aanwezig is, door de secretaris, of bij gebrek aan een secretaris door het oudste aanwezig zijnde bestuurslid.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid mag hoogstens vijf andere leden vertegenwoordigen. Deze beperking geldt niet voor de bestuurders.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

" het wijzigen van de statuten;

" het benoemen en afzetten van de bestuurders;

" het goedkeuren van de begroting en de rekeningen;

" het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

" en het uitsluiten van een lid.

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de raad van bestuur,

4.2.BIJEENROEPING VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgend jaar, ten laatste eind februari.

De raad van bestuur is bovendien verplicht, wanneer een vijfde van de leden daarom verzoekt, een bijzondere algemene vergadering bijeen te roepen.

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter, of door twee bestuurders.

Alle leden moeten worden opgeroepen per gewone brief, tenminste veertien kalenderdagen voor de vergadering. Deze oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering

De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één vijfde van de !eden moet eveneens op de dagorde worden vermeld.

Onderwerpen die niet op de dagorde staan, kunnen behandeld worden indien twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden er om verzoeken en mits er bij gewone meerderheid van stemmen over kan beraadslaagd worden.

4.3.STEMRECHT AANWEZIGHEID  VOLMACHT  MEERDERHEID

Tot wijziging van de statuten, tot wijziging van het doel van de vereniging of tot vrijwillige ontbinding kan slechts worden besloten indien de dagorde van de oproeping zulks voorziet en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Tot wijziging van het doel van de vereniging of tot vrijwillige ontbinding is een aanvaarding door een meerderheid van vier vijfden vereist.

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Tot wijziging van de statuten is een aanvaarding door een meerderheid van twee derden vereist.

Indien het aanwezigheidsquorum van twee derden niet wordt gehaald op de eerste algemene vergadering, kan een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigden, maar met de bovenstaande stemmeerderheden. Deze nieuwe vergadering kan te vroegste samenkomen twee weken na de datum van de vergadering waarop het vereiste quorum niet werd bereikt.

Voor het uitsluiten van een lid is een meerderheid van twee derden of vertegenwoordigde stemgerechtigden vereist, ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigden.

Voor aile andere beslissingen, zoals het benoemen en ontslaan van de bestuurders en het goedkeuren van de rekeningen en de begroting volstaat een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigden, ongeacht hun aantal.

Bij staking van de stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering. 4.4.BEKENDMAKING VAN DE BESLUITEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter van de vergadering en door de secretaris, alsook door aile bestuurders die er om vragen.

Deze verslagen worden bewaard op de zetel van de vereniging.

Derden die een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen. Uittreksels daarvan warden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Aile leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, evenals de notulen en beslissingen van de algemene vergadering, en van de raad van bestuur,

5.BEGROTING EN REKENINGEN

5.1.BOEKJAAR, REKENINGEN EN BEGROTING

Het boekjaar van de vereniging loopt van 01/01 tot 31/12.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het daaropvolgend

jaar voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de algemene vergadering zich, in afzonderlijke

stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de in de VZW-wet vermelde stukken worden neergelegd op de

griffie.

6.0NTBINDING EN VEREFFENING  BESTEMMING VAN HET VERMOGEN

6.1.VEREFFENAARS

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot de ontbinding besluiten, op de wijze zoals in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid evenals de vereffeningsvoorwaarden.

6.2.BESTEMMING VAN HET VERMOGEN

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een of meerder verenigingen die een gelijkaardig doel ais dat van de vereniging nastreven.

De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffening saldo wordt overgedragen,

7.WETTELIJKE REGELING

7.1. WET VAN 27 JUNI 1921

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake,

/

1 :t .

,

7 Voor-

,..... behquden

, aan het i Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

......

Bestuursleden:

Vanaf 8 mei 2014:

Heeft ontslag genomen uit het bestuur :

- De heer Bossuyt Marc, Oudenaardsesteenweg 239, te 8500 Kortrijk, als bestuurder.

Het bestuur is als volgt samengesteld:

- De heer Soens Claude, Neder Mosscher 34, te 8500 Kortrijk.

- De heer Schelpe Geert, Maandagveld 1, te 8600 Kortrijk.

- De heer Maes Eddy, 't Hoge 78, te 8500 Kortrijk.

- Mevr. Torbeyns Judith, Vredelaan 39, te 8500 Kortrijk.

- De heer Broucke Stefaan, Spoelberg 29, te 8500 Kortrijk.

- De heer Martin Philippe, Kleiputstraat 4, te 8500 Kortrijk.

Deze mandaten zijn van onbepaalde duur en zullen onbezoldigd uitgeoefend worden, ze werden aanvaard door de zes bestuurders.

De bestuurders hebben vervolgens onder elkaar aangesteld als;

- Voorzitter: de heer Soens Claude

- Onder-Voorzitter : de heer Maes Eddy

- Secretaris : de heer SchelPe Geert

- Penningmeester: de heer Martin Philippe

- Bestuurders : mevr. Torbeyns Judith en de heer Broucke Stefaan,

Getekend,

Claude Soens

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

20/12/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerleg - l s " n de akte ter griffie

ONITEUR

DIR

liai ui uiiuieh inimum In

*11191130*

Ondememingsnr : 0413.203.172

Benaming

(voluit) : De Volkstuin - Kortrijk V.Z.W.

(verkort) :

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Oudenaardsesteenweg 239, 8500 Kortrijk

Onderwerp akte : wijzigen bestuur

Hebben ontslag genomen uit het bestuur: vanaf 8/11/2011

- De heer Damman Emile, Loofstraat 35 bus 12, te 8500 Kortrijk

- De heer Van Rechem Antoine, Zwevegemstraat 98, te 8553 Otegem

Benoeming tot bestuurslid: vanaf 8/11/2011

- de heer Broucke Stefaan, Spoelberg 29, 8500 Kortrijk.

Reeds bestaand bestuur

- De heer Bossuyt Marc, Oudenaardsesteenweg 239, te 8500 Kortrijk.

- De heer Soens Claude, Neder Mosscher 34, te 8500 Kortrijk.

- De heer Maes Eddy, 't Hoge 78, te 8500 Kortrijk.

- De heer Schelpe Geert, Maandagveld 1, te 8500 Kortrijk.

- Mevr. Torbeyns Judith, Vredelaan 39, te 8500 Kortrijk

- De heer Martin Philippe, Kteiputstraat 4, te 8500 Kortrijk

Deze mandaten zijn van onbepaalde duur en zullen onbezoldigd uitgeoefend worden; ze werden aanvaard door de zeven bestuurders.

De bestuurders hebben vervolgens onder elkaar aangesteld als:

- Voorzitter: de heer Bossuyt Marc.

- Secretaris: de heer Soens Claude.

- Penningmeester: de heer Philippe Martin.

- Bestuurders: Mevr. Torbeyns Judith en de heren Schelpe Geert, Maes Eddy en Broucke Stefaan.

Te Kortrijk, 10/11/2011

Marc Bossuyt,

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

be

a sit

BELGISCH

BE

2

_c,~~, y~ NEERGELEGD

1,2- 20111

-__

STAATSBLAD Tt_lUn

05, 12, 2011

f~1~i~ t~Ct?PHANDEL

G~rr~~~rte tCANftOFjfilllJ(



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE VOLKSTUIN - KORTRIJK

Adresse
OUDENAARDSESTEENWEG 239 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande