DE WATTEEUWVRIENDEN

Association sans but lucratif


Dénomination : DE WATTEEUWVRIENDEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 422.089.659

Publication

19/07/2013
ÿþr

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kampveldstraat, 51 - B-8020 Oostkamp

Onderwerp akte : Ontslag, benoeming, statutenwijziging

Uittreksel uit het proces-verbaal van de algemene vergadering dd 09.03.2013

De algemene vergadering aanvaardt het ontslag van de volgende bestuurders:

- De heer De Schepper Frank

De heer Gurdebeke Chris

De heer Verhaeghe Roger

- De heer Gurdebeke Jozef

De heer Fransoo Willy

- De heer Van Brugghe Roger

De algemene vergadering keurt unaniem de toekenning van de hiernavolgende bestuursmandaten goed: De heer Wim Vanloo, Rijselstraat 133, 8200 Sint Michiels, geboren op 3 maart 1968 te Brugge

- De heer Joeri Viaeminck, Wollestraat 4, 8020 Oostkamp, geboren op 25 april 1976 te Brugge De heer Koen Huyghe, Gr uitstraat 15, 8200 Sint Andries, geboren op 19 september 1970 te Brugge

De algemene vergadering keurt unaniem de hiernavolgende gewijzigde statuten goed:

Gecoördineerde statuten dd 09.03.2013

NAAM. - ZETEL. DOEL.  DUUR.

Artikel Eén:

De vereniging werd als feitelijke vereniging opgericht in negentienhonderd tweeënzestig en omgevormd tot

vereniging zonder winstoogmerk op 27 april 1981. Zij draagt de naam "De Watteeuwvrienden".

Ook de naam "Vriendenkring Watteeuw" kan als niet-officiële benaming voor de vereniging worden gebruikt. ,

Artikel Twee:

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 8020 Oostkamp, Kampveldstraat 51.

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brugge.

Het verplaatsen van de maatschappelijke zetel zowel binnen als buiten de grenzen van het gerechtelijk

arrondissement Brugge vereist een wijziging van onderhavige statuten door de algemene vergadering zoals

bepaald in artikel vijfentwintig van de huidige statuten. Een dergelijke wijziging zal steeds worden

gepubliceerd in het Belgisch staatsblad.

Artikel Drie:

Het maatschappelijk doel van de vereniging is het organiseren van culturele, sportieve of andere; evenementen die bijdragen tot het versterken van de sociale band tussen de werknemers van de, onderneming IG WATTEEUW INTERNATIONAL NV (ondernemingsnummer 405.155.934, hierna 'ede onderneming") en het bevorderen van de sociale werking binnen de onderneming, mede door het inrichten van personeelsfeesten, Sinterklaasfeesten en andere sociale activiteiten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ter GBIi'FiE det

EL RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

lJGf3E (Afdeling Brugge)

JI3 ' 0 4 JULI 2013

TSSLAD Griffie

Ondernemingsnr : 0422.089.659

Benaming

(voluit) : De Watteeuwvrienden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Het maatschappelijke doel strekt zich eveneens uit tot alle niet-commerciële activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband kunnen houden met of dienstig kunnen zijn voor de activiteiten en/of doelstellingen die in de vorige twee paragrafen worden omschreven.

Artikel Vier:

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden bij beslissing van

de algemene vergadering.

LEDEN.

Artikel Vijf:

Het mogelijk aantal leden van de vereniging is niet beperkt maar zal nooit minder zijn dan drie.

Artikel Zes:

Als toetredingsvoorwaarde om lid te kunnen zijn van de vereniging geldt dat men een werknemer van de

onderneming moet zijn.

Artikel Zeven:

Om lid te worden volstaat het een aangetekend schrijven te richten tot de raad van bestuur waarin men zich kandidaat stelt om lid te worden. De raad van bestuur neemt hierover vervolgens een beslissing met gewone meerderheid. De raad van bestuur is gernachtigd elk verzoek tot aanvaarding als lid te weigeren, en dit zelfs indien de kandidaat voldoet aan artikel zes van deze statuten, zonder dat deze beslissing moet gemotiveerd worden.

De aanvraag om toe te treden als lid van de vereniging sluit het aanvaarden in van de statuten en het huishoudelijk reglement. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur.

De identiteit en woonplaats van de leden zal worden bijgehouden in een register dat op de maatschappelijke zetel van de vereniging wordt bewaard. Deze lijst zal binnen de wettelijke termijn aangepast worden telkens wanneer bestaande leden uit de vereniging treden, uitgesloten worden of wanneer hun lidmaatschap van rechtswege komt te vervallen, dan wel kandidaat-leden bij beslissing van de raad van bestuur als leden van de vereniging worden aanvaard.

De vereniging kan toegetreden leden of ereleden aanwerven, die weliswaar niet voldoen aan de voorwaarden van artikel zes, doch desalniettemin een bijzondere band met de onderneming hebben (bestuurders of vaste vertegenwoordigers van bestuurders-rechtspersonen, rechtstreekse of onrechtstreekse aandeelhouders, familieleden van leden of toegetreden leden die zich inzetten voor de vereniging, voormalige werknemers van de onderneming, enz.). Hiertoe richten de kandidaat-toegetreden leden en kandidaat-ereleden per gewone brief een aanvraag tot de raad van bestuur. De raad van bestuur oordeelt op soevereine wijze, bij gewone meerderheid en zonder noodzaak tot motivering van de beslissing over de kandidaatstelling van de toegetreden leden en ereleden. De toegetreden leden en ereleden worden evenwel niet aanzien als effectieve leden van de vereniging.

Artikel Acht:

Door alle leden is jaarlijks lidgeld verschuldigd. De som van dit lidgeld wordt jaarlijks in de maand januari vastgelegd door de raad van bestuur, maar kan nooit meer bedragen dan 50 euro. Toegetreden leden en ereleden betalen geen Liggeld.

Artikel Negen:

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient per aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Het lid zal geacht worden geen lid meer te zijn van de vereniging op datum van de dagtekening van de aangetekende brief waarin het ontslag kenbaar wordt gemaakt.

Artikel Tien:

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering besloten worden. Een beslissing tot

uitsluiting vereist een meerderheid van tweederde van de aanwezige of vertegenwoordigde

stemgerechtigden.

Onthoudingen gedurende deze stemming zullen opgeteld warden bij de stemmen van degenen die het lid

wensen uit te sluiten.

De voorgenomen uitsluiting zal op de agenda van de algemene vergadering worden vermeld.

Artikel Elf:

Er is sprake van automatisch verlies van lidmaatschap indien er een manifeste weigering bestaat in hoofde van het lid om het lidgeld te betalen. Er wordt geacht sprake te zijn van een dergelijke manifeste weigering indien de vereniging geen betaling van het lidgeld mag ontvangen binnen de 14 dagen na een per aangetekende brief verzonden 'ingebrekestelling met vraag tot betaling. Het uitgesloten lid blijft het lidgeld voor het jaar waarin het lid wordt uitgesloten, verschuldigd. Indien een lid, om welke reden dan ook, niet langer voldoet aan de voorwaarden van artikel zes van deze statuten dan komt zijn/haar lidmaatschap eveneens automatisch en van rechtswege te vervallen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel Twaalf:

Een uittredend of uitgesloten lid kan nooit de teruggave van lidgelden en/of bijdragen vorderen en heeft nooit aanspraak op het vermogen of een onderdeel van het vermogen van de vereniging. In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid verzegeling van goederen of het opmaken van een inventaris van de vereniging vorderen.

BEHEER.

Artikel Dertien:

De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur die bestaat uit tenminste drie en ten hoogste tien bestuursleden, die bovendien voldoen aan de voorwaarde van artikel zes van deze statuten, behalve indien de vereniging slechts drie leden telt. In dit laatste geval zal de raad van bestuur uit twee leden bestaan. Elk lid van de vereniging kan zich kandidaat stellen voor toetreding tot de raad van bestuur.

Een aanvraag hiertoe wordt per gewone brief of per e-mail gericht tot de raad van bestuur die de aanvraag op de agenda van de volgende algemene vergadering plaatst, die hierover op haar eerstvolgende bijeenkomst zal beslissen en dit met een meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De benoeming van de bestuurders moet bekendgemaakt worden in het Belgisch staatsblad.

De bestuurders worden benoemd voor een hernieuwbaar mandaat van vier jaar.

Het mandaat van de bestuurders eindigt van rechtswege op het ogenblik dat zij niet meer voldoen aan artikel zes van deze statuten.

Op het ogenblik dat het mandaat van één of meerdere bestuurders van rechtswege eindigt, zal de raad van bestuur zo spoedig mogelijk de algemene vergadering bijeenroepen teneinde in hun vervanging te voorzien, Bestuurders kunnen slechts worden afgezet door een beslissing van de algemene vergadering die hier met gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden toe beslist.

De raad van bestuur kiest onderzijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De raad van bestuur kan eventueel worden bijgestaan door één of meerdere commissarissen die hiertoe worden aangesteld per beslissing van de algemene vergadering. Voor zover wettelijk vereist, zal de algemene vergadering verplicht één of meerdere commissarissen aanstellen.

Artikel Veertien:

De raad van bestuur leidt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en

buitengerechtelijke handeling.

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van beheer te verrichten.

De raad van bestuur is onder meer, maar niet uitsluitend bevoegd voor de algemene organisatie van de

vereniging en het uitvaardigen van een huishoudelijk reglement.

De raad van bestuur is bovendien bevoegd om aile daden van beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk

door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Artikel Vijftien:

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid voor bepaalde taken delegeren aan één of meerdere andere personen op voorwaarde dat deze toegetreden lid of erelid is van de vereniging.

De raad van bestuur kan voor bepaalde bijzondere taken, zoals het optreden in rechte, eveneens zijn bevoegdheid terzake delegeren aan andere personen die geen lid, toegetreden lid of erelid zijn.

De beslissing tot delegatie van bevoegdheid voor bepaalde taken zoals in de twee voorgaande paragrafen beschreven, wordt genomen bij gewone meerderheid en is eveneens onderworpen aan een publicatieverplichting in het Belgisch staatsblad.

Zonder afbreuk aan de wettelijke bepalingen terzake wordt door de bestuurders geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Artikel Zestien:

De secretaris en de voorzitter verzorgen de lopende zaken.

Slechts indien zij gezamenlijk tekenen of handelen, verbinden zij de vereniging,

De voorzitter en de penningmeester tekenen alle geldverhandelingsstukken gezamenlijk. Slechts dan zullen

zij de vereniging verbinden.

Voor dit alles moet ten aanzien van derden geen voorafgaande kennisgeving of beraadslaging van de raad

van bestuur plaatshebben.

Artikel Zeventien:

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of op verzoek van één van de bestuurders

maar minstens drie keer per jaar of telkens wanneer het belang van de VZW dit vereist,

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter.

De raad van bestuur zal slechts dan bindende beslissingen kunnen nemen indien minstens de helft plus één

van de leden aanwezig is.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend, bij een geheime stemming is het

voorstel verworpen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

De notulen van de raad van bestuur worden bijgehouden in een daartoe bestemd register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Artikel Achttien:

Het mandaat van de bestuurders wordt niet bezoldigd.

ALGEMENE VERGADERING.

Artikel Negentien:

De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Elk lid beschikt over één stem.

De toegetreden leden en ereleden maken geen deel uit van de algemene vergadering en zijn dan ook niet

stemgerechtigd.

Artikel Twintig:

Zij zal minstens eenmaal per jaar worden samengeroepen op de maatschappelijke zetel teneinde onder meer de begrotingen en de rekeningen goed te keuren.

Buitengewone algemene vergaderingen worden bijeengeroepen door de raad van bestuur, als één van de bestuursleden daar om verzoekt, en telkens als tenminste één vijfde van de leden daarom verzoeken. Alle leden moeten zowel voor de jaarlijkse algemene vergadering als voor de buitengewone algemene vergaderingen tenminste acht dagen voor de vergadering worden opgeroepen, hetzij per brief, hetzij per email. Deze oproeping bevat de agenda van de algemene vergadering, Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

De opsomming van de agendapunten is evenwel niet-limitatief wat met zich meebrengt dat de algemene vergadering ook over andere punten dan deze vermeld in de oproeping zal kunnen beslissen.

De oproeping zal eveneens de datum en het uur aanduiden van de algemene vergadering.

Ieder lid van de vereniging mag zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een volmachtdrager, voorzien van een geschreven machtiging, voor zover de gevolmachtigde zelf lid is van de vereniging. Een gevolmachtigde kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen.

Artikel Eenentwintig:

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, in zijn afwezigheid, door het oudste aanwezig bestuurder.

Behoudens strengere bepalingen voorzien in de wet of in deze statuten, vergadert de algemene vergadering ongeacht het aantal leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is, en beslist zij met gewone meerderheid van stemmen.

De notulen warden opgesteld door de aangestelde secretaris en ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de leden die daarom verzoeken.

Artikel Tweeëntwintig:

In overeenstemming met de wettelijke bepalingen behoren de volgende handelingen door de exclusieve

bevoegdheid van de algemene vergadering:

1.het wijzigen van de statuten zoals omschreven in artikel vijfentwintig van deze statuten;

2.het benoemen en het afzetten van bestuurders zoals omschreven in artikel Dertien van deze statuten;

3.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepaien van hun bezoldiging in geval er een

bezoldiging wordt toegekend zoals beschreven in artikel Dertien van deze statuten;

4.het verlenen van kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.het goedkeuren van begrotingen en de rekeningen zoals omschreven in artikel Vierentwintig van deze

statuten;

6.het ontbinden van de vereniging zoals omschreven in artikel Zesentwintig van deze statuten;

7.het uitsluiten van leden zoals beschreven in artikel Tien van deze statuten;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9.alle overige gevallen waarin de wet of deze statuten een bevoegdheid uitdrukkelijk toekent aan de

algemene vergadering.

Artikel Drieëntwintig:

Een verslag van de algemene vergadering wordt na afloop per e-mail (of zo zij uitdrukkelijk en schriftelijk hierom verzocht hebben, per gewone brief) verstuurd aan aile leden.

Voor de beslissingen van de algemene vergadering die (rechts)gevolgen voor derden met zich meebrengen, zal er een uittreksel van het verslag door de raad van bestuur worden toegezonden aan de betrokken derde. Voor de beslissingen waarvoor de wet in een bijzondere bekendmakingsprocedure voorziet, zal deze in acht worden genomen.

BEGROTING. - REKENINGEN.

Artikel Vierentwintig:

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot eenendertig december.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgemaakt overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake, alsook de begroting voor het nieuwe boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

STATUTENWIJZIGING.

Artikel Vijfentwintig:

Opdat een wijziging in deze de statuten rechtsgeldig zou worden aangebracht, is vereist dat de voorgenomen wijziging wordt opgenomen in de oproepingsbrief die de agenda van de algemene vergadering inhoudt. Tweederde van de leden moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn door middel van een eenvoudige volmacht, zoals bepaald in artikel twintig, zesde lid van deze statuten. De beslissing tot wijziging moet genomen worden met tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Indien de wijziging een wijziging van het statutair doel tot voorwerp zou hebben, wordt dezelfde procedure als in vorige paragraaf gevolgd met dien verstande dat viervijfde van aanwezige of vertegenwoordigde stemmen hun goedkeuring moeten geven.

In het geval er voor de procedure beschreven in de vorige twee paragrafen geen tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden is, zal er een tweede algemene vergadering worden samengeroepen, ten vroegste 15 dagen na de initiale bijeenkomst, waarbij er niet aan een aanwezigheidsquorum van twee derde moet voldaan zijn.

Na iedere wijziging zal een gecoördineerde versie van de statuten worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel te Brugge binnen de maand na de wijziging(en).

ONTBINDING.  VEREFFENING.

Artikel Zesentwintig:

De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, waarbij een aanwezigheidsquorum van twee derde van de leden dient te worden gerespecteerd, of door een gerechtelijke beslissing. In geval van ontbinding zullen twee bestuurders worden gekozen door de raad van bestuur die als vereffenaars zullen optreden.

Artikel Zevenentwintig:

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering van de schulden, overgedragen worden aan een

liefdadigheidswerk of aan een vereniging met gelijkaardig doel als onderhavige vereniging.

Artikel Achtentwintig:

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van toepassing.

Uittreksel uit het proces-verbaal van de algemene vergadering dd 09.03.2013

De raad van bestuur, in vergadering op 9 maart 2013, heeft een voorzitter, een secretaris en een penningmeester verkozen, als volgt:

- De heer Wim Vanloo: voorzitter

- De heer Koen Huyghe: secretaris

- De heer Joeri Vtaeminck: penningmeester

Dhr. Wim Vanloo Dhr. Koen Huyghe

Bestuurder -- voorzitter Bestuurder  secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
DE WATTEEUWVRIENDEN

Adresse
KAMPVELDSTRAAT 51 8020 OOSTKAMP

Code postal : 8020
Localité : OOSTKAMP
Commune : OOSTKAMP
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande