DE ZINDERIJ

Association sans but lucratif


Dénomination : DE ZINDERIJ
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 546.761.581

Publication

03/03/2014
ÿþ MDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*inosaslit

ul

V bah aa Bel Staf

Ondernerningsnr : 5-84

Benaming

(voluit) : DE ZINDERIJ

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetet : JAN BREYDELLAAN 70 8500 KORTRIJK

Onderwerp akte :

`De Zinderij'

vereniging zonder winst

Jan Breydellaan 70, 8500 Kortrijk

oprichting

De ondergetekenden:

- Vincent Vandevyvere, Kortrijk

Tijs Verbrugge, Kortrijk

- Kaatje Dewolf, Kortrijk

zijn overeengekomen op 5 februari 2014, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen,, de vereniging zonder winstoogmerk `De Zinderij' op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

statuten

Art. 1 .De vereniging draagt de naam `De Zinderij'.

Art. 2.De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen. Heden is hij gevestigd in Kortrijk, in het arrondissement Kortrijk. Adres van de zetel De Zinderij, Jan Breydellaan 70, 8500 Kortrijk.

Art. 3.De vereniging heeft tot doel het creëren en ondersteunen van kindertheater. De Zinderij is een nieuw theatercollectief dat inzet op frisse, poëtische kindervoorstellingen. We willen verwondering brengen voor het, jonge publiek. We zoeken daarvoor eenvoudige verhalen, herkenbare beefden en sobere werkvormen.. Echtheid wint het van versiersels. We presenteren graag die verrassende schoonheid. Die knipoog. Die' kwinkslag. Die woordspeling. Een klein cadeautje. Een doos met een grote strik,

De Zinderij wil schrijvers, makers en spelers verenigen. Een platform voor mensen die met veel goesting willen spelen en creëren, op of rond de scène, Spelers met of zonder ervaring. Spelers die spelers zijn vanuit: een eigen noodzaak. Een uit de hand gelopen hobby, Een passie die ze willen delen. Met zorg voor elkaar eW de belangen van het collectief. We willen de groep creatievelingen goed en degelijk ondersteunen via intervisie, en coaching. Via een sterk uitgebouwd netwerk. Via ervaringen opdoen en durven leren van elkaar.

De Zinderij wil deze theatergroep inhoudelijk versterken en materieel ondersteunen. We zoeken naar de. gepaste mensen en locaties om de toekomstige creaties de nodige naambekendheid en speelkansen te geven., Een waardig podium. Een enthousiast publiek,

De Zinderij engageert zich in het ondersteunen van theaterprojecten en/of andere (educatieve) workshops passend of aansluitend bij de onderzochte onderwerpen of lopende thema's.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ' Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

M4D 2.2

De vereniging engageert zich om hiervoor de nodige middelen te verzamelen, de nodige aankopen te doen, personeel aan te werven, vergoedingen uit te betalen, verzekeringen af te sluiten, ...

Art, 4.De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 5.De algemene vergadering telt minstens drie leden.

De algemene vergadering komt minstens één keer per jaar bij elkaar. De leden worden ten minste acht dagen vooraf uitgenodigd via brief of mail, met vermelding van de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Daar wordt de werking van de vzw besproken en geëvalueerd. De visie van het theatercollectief en het takenpakket van het bestuur wordt overlopen. De dagelijkse werking en de concrete planning van de lopende en komende producties wordt besproken. Het financieel jaarverslag en de komende begroting wordt goedgekeurd.

Mogelijke taken worden verdeeld. Indien nodig worden ad hoc werkgroepen opgestart of

verantwoordelijkheden onderling verdeeld.

Besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Elk lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander lid, die het daarbij horend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

De oprichters hierboven vermeld, zijn ook de huidige leden van de vereniging. Nieuwe leden kunnen hun verzoek tot toetreding richten aan de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

Art. 6. Er wordt (voorlopig) geen (jaarlijkse) bijdrage aan de leden gevraagd. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de leden verschuldigde bijdrage vast.

Elk lid kan te allen tijde, uit de vereniging treden. We menen dat het lid in kwestie daarvoor de nodige en gelegitimeerde redenen zal hebben. We vragen het ontslag minstens één maand vooraf aan te Kondigen zodat er naar eventuele vervanging kan gezocht worden.

Uitsluiten van een lid kan enkel door een algemene vergadering worden besloten, niet tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Art. 7.De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum twee bestuurders. Zij worden benoemd door de algemene vergadering,

Het bestuur is verantwoordelijk voor de uitbouw en ondersteuning van De Zinderij. Ze beheert en controleert de boekhouding. Ze bewaakt de visie en geeft advies aan de dagelijkse werking. Ze ontwikkelt mee de lange termijnplannen. Het bestuur wil het theatercollectief inhoudelijk versterken en materieel ondersteunen. Ze zoeken naar de juiste mensen en de passende middelen om van elke voorstelling of project een krachtig verhaal te maken.

Ze leiden deze structuur in goede banen en zijn verantwoordelijk voor een transparant financieel beleid. Ze zoeken mee naar adequate antwoorden op de vragen die zich stellen.

Het bestuur zoekt zelf naar een passende vorm en een haalbaar (vergader)ritme om deze taken tot uitvoer te brengen. Indien nodig worden taken verdeeld of uitbesteed aan leden van de vzw of aan deskundige derden.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester, De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergadering.

Elke bestuurder kan te allen tijde, uit de vereniging treden. We menen dat de bestuurder in kwestie daarvoor de nodige en gelegitimeerde redenen zal hebben. We vragen het ontslag minstens één maand vooraf aan te kondigen zodat er naar eventuele vervanging kan gezocht worden.

De algemene vergadering kan te allen tijde een bestuurder ontslagen, indien zinvol voor de vereniging.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per mail,

met vermelding van de agenda.

"

MOD22

te**. e Luik B - vervolg

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Elke bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij horend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Een bestuur telt minimum twee mensen. Het aanstellen van (nieuwe) bestuurders gebeurt op de algemene vergadering met een meerderheid van stemmen.

Op de startvergadering van 5 februari 2014 werden de eerste twee bestuurders verkozen. Deze zijn: Vincent Vandevyvere, 1 mei 1976, Kortrijk - rijksregisternummer: 76050113115

Tijs Verbrugge, 22 april 1989, Kortrijk - rijksregisternummer: 89042216307

Vzw De Zinderij is een nieuw initiatief. De bestuurders die bij de opstart tekenden, blijven voor twee jaar actief. Na twee jaar worden de mandaten geëvalueerd en eventuele nieuwe bestuurders aangeduid. Een nieuw mandaat duurt opnieuw twee jaar. Een lopend mandaat kan elke twee jaar opnieuw verlengd worden indien nodig en opportuun voor de organisatie. De groep kan verder aangroeien indien nodig,

Art. 8.Vzw De Zinderij is een vereniging zonder winst. De middelen die via het spelen van voorstellingen

mogelijks binnenkomen, worden gebruikt voor het creëren van (nieuwe) voorstellingen af andere passende

projecten. De uitgaves zijn (voorlopig) in vier grote posten onder te verdelen.

- vergoeding voor de spelers, makers, coachen, techniekers, ...

- aankoop of huur van materiaal nodig voor een project (decor, rekwisieten, ,..)

- aankoop of huur van materiaal nodig voor de vereniging zelf (huur repetitie en werkruimte, kosten

boekhouding, verbruiksmaterialen, vervoersonkosten, ...)

- bekendmaking en promotie (site, drukwerk, ...)

Naast inkomsten van het publiek wordt ook gezocht naar mogelijke subsidiekanalen die onze werking

= kunnen versterken en het nieuw theatercollectief een snelle start kunnen geven.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Op het einde van het jaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op. Deze worden aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 5 februari 2014 tot 31 december 2014.

Art. 9,Indien de vzw ontbonden wordt, gaat het eventueel overblijvend vermogen naar buurtschool VTEX te Kortrijk.

Art, 10. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de vereniging van toepassing.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Kortrijk op 1 februari 2014, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Kortrijk.

Getekend:

oprichter 1, Vincent Vandevyvere, 1 mei 1976, Kortrijk

oprichter 2, Tijs Verbrugge, 22 april 1989, Kortrijk

oprichter 3, Kaatje Dewolf, 29 april 1975, Kortrijk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting or organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE ZINDERIJ

Adresse
JAN BREYDELLAAN 70 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande