DEBAENE & CO


Dénomination : DEBAENE & CO
Forme juridique :
N° entreprise : 884.282.187

Publication

09/05/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mod PPF 11.1

1Cfj;; r,s ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEbi-{GECEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

2 4 APR 2014

Gent AfdeeTFi rugge

ue_griffier_

Ondernemingsnr

0884.282.187

Benaming (voluit DEBAENE & C°

(veelart): burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten

:Rechtsvorm: vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zstei : Sint-Michielslaan 47

8200 Bruacre (Sint-Michiels)

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte : statutenwijziging

Er blijkt uit een proces-verbaal van de algemene vergadering verleden voor

Meester François BLONTROCK, notaris ter standplaats Brugge, op 18 april

2014, te registreren, dat de buitengewone algemene vergadering van de

vennoten van de burgerlijke vennootschap met handelsvorm van een besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid beslist heeft:

1) De algemene vergadering beslist het maatschappelijk kapitaal thans ;bepaald op vijftigduizend euro (50.000,00 EUR) te verhogen met ,vijftigduizend euro (50.000,00 EUR) om het kapitaal te brengen op honderdduizend euro (100.000,00 EUR) door inbreng in geld, volgestort, met uitgifte van vijfhonderd (500) nieuwe aandelen die dezelfde rechten en voordelen bieden als de bestaande aandelen. De nieuwe aandelen zullen deelnemen in de resultaten van het lopende boekjaar pro rata temporis.

:Overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen, werd het gestort gedeelte van de kapitaalverhoging gedeponeerd bij storting of overschrijving op een bijzondere rekening nummer BE33 0017 2531 4546 bij de naamloze vennootschap BNP PARIBAS FORTIS ten name van de burgerlijke vennootschap `met handelsvorm van een besloten vennootschap met beperkte ;aansprakelijkheid Debaene & C°, zoals blijkt uit bewijzen van deponering afgegeven door voornoemde instelling op 15 april 2014 dat aan de ondergetekende notaris werd overhandigd, om door hem te worden bewaard.

De algemene vergadering stelt daarna vast en verzoekt de ondergetekende notaris te notuleren dat de kapitaalverhoging in het kader van artikel 537 van het Wetboek van de Inkomstenbelastingen 1992 ten bedrage van vijftigduizend euro (50.000,00 SUR) volledig werd onderschreven en dat het :kapitaal aldus werd verhoogd tot honderdduizend euro (100.000,00 EUR) verdeeld in duizend (1.000) aandelen sonder vermelding van nominale waarde,

2) De algemene vergadering beslist ten gevolge van de voormelde `kapitaalverhoging artikel 5, a) van de statuten te vervangen door volgende tekst:

"Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt honderdduizend euro (100.000,00 EUR),

Het is vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen zonder vermelding :van nominale waarde, die elk een fractiewaarde van één/ duizendste (1/ 1.000ste) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen,"

.3) De vergadering besluit volledig nieuwe statuten aan te nemen en dit in ;overeenstemming met het voorgaande besluit, na actualisering, vernieuwing :en hernummering van de tekst, alsook na schrapping van alle overbodig :geworden bepalingen en na aanpassing van de statuten aan het Wetboek van vennootschappen en de reglementering van toepassing op accountants en ;belastingconsulenten.

UITTREKSEL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

NAAM: Debaene & C°.

ZETEL: 8200 Brugge (Sint-Michiels), Sint-Michielslaan 47.

DUUR: onbepaalde duur.

DOEL: De vennootschap heeft tot doel de burgerlijke werkzaamheden van accountant en van belastingconsulent uit te oefenen, zoals omschreven in de artikelen 34 en 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, evenals het uitoefenen van alle hiermee verenigbare activiteiten

Behoren met name tot de functie van de accountant:

1° het nazien en corrigeren van alle boekhoudstukken;

2° zowel privé- als gerechtelijke expertise, met betrekking tot de boekhoudkundige organisatie van ondernemingen alsook de analyse met boekhoudtechnische procédés, van de positie en werking van ondernemingen vanuit het oogpunt van hun kredietwaardigheid, rentabiliteit en risico's; 3° het organiseren van boekhoudkundige en administratieve diensten bij ondernemingen en het verstrekken van advies inzake boekhoudkundige en administratieve organisatie bij ondernemingen;

4° het organiseren en voeren van de boekhouding van derden;

5° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden, het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen en het vertegenwoordigen van belastingplichtigen, uitgezonderd het vertegenwoordigen van ondernemingen waarin hij de opdrachten zoals bedoeld in ni', 6° of waarin hij de opdrachten zoals bedoeld in artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen, verricht; 6° het uitvoeren van andere opdrachten dan deze bedoeld in de nummers 1° tot 5° en waarvan de uitvoering hem bij of krachtens de wet is voorbehouden.

Behoren met name tot de functie van de belastingconsulent:

1° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden;

2° het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen;

3° het vertegenwoordigen van belastingplichtigen.

De vennootschap mag alle opdrachten uitvoeren die krachtens het Wetboek van vennootschappen en bijzondere wetten toevertrouwd kunnen worden aan de accountant die is ingeschreven op de deellijst van de externe accountants. De vennootschap mag alle verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap voor zover die verrichtingen niet verboden zijn krachtens de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig of de uitvoeringsbesluiten en voor zover zij in overeenstemming zijn met de plichtenleer die geldt voor het beroep van accountant of van belastingconsulent.

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken, onder voorbehoud van internationale bepalingen ter zake.

Zij mag elke activiteit die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verband houdt uitoefenen, voor zover die verenigbaar is met de hoedanigheid van accountant of van belastingconsulent.

Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks via inbreng, fusie, inschrijving of iedere andere manier, geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen dan van uitsluitend professionele aard.

Alvorens haar doel te verwezenlijken, is de vennootschap ertoe gehouden de hoedanigheid van accountant en belastingconsulent aan het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten te vragen en moet zij die hoedanigheden van het Instituut hebben verkregen.

KAPITAAL: loet geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt honderdduizend euro (100.000,00 EUR). Het is vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die elk een fractiewaarde van één/ duizendste (1/ 1.000ste) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Ten opzichte van de vennootschap zijn ze ondeelbaar.

BESTUUR: De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een beraadslagende vergadering.

De zaakvoerder(s) wordt(en) benoemd door de algemene vergadering der vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien er minstens drie zaakvoerders worden aangesteld, moet de meerderheid van hen de hoedanigheid hebben van accountant en/of belastingconsulent en moet ingeschreven zijn op deellijst van de externe leden van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten. Indien vennootschappen van accountants en/of belastingconsulenten tot zaakvoerders worden benoemd, worden deze overeenkomstig artikel 61 van het Wetboek van vennootschappen vertegenwoordigd door een natuurlijk persoon die de hoedanigheid heeft waarvoor de vennootschap in aanmerking komt. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Wanneer het college van zaakvoerders slechts uit twee leden bestaat, heeft minstens één van hen de hoedanigheid van accountant of accountant en belastingconsulent; de andere mag:

o een belastingconsulent zijn,

o een natuurlijke persoon of rechtspersoon zijn die in het buitenland een hoedanigheid bezit die als gelijkwaardig wordt erkend met die van accountant en/of belastingconsulent,

o een lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren,

o een wettelijke auditor of een auditkantoor zijn zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor,

o een lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of een natuurlijke persoon of een rechtspersoon zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Behalve indien de vennootschap slechts één zaakvoerder telt, moet minstens één lid van het college van zaakvoerders de hoedanigheid van accountant hebben en moet minstens één lid van het college van zaakvoerders de hoedanigheid van belastingconsulent hebben.

Wanneer er maar één zaakvoerder is, die (noodzakelijkerwijze) alle handelingen mag verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is, moet deze zaakvoerder de hoedanigheid van accountant en belastingconsulent hebben. De zaakvoerders kunnen slechts ongevraagd worden ontslagen door een besluit van de algemene vergadering dat met eenparigheid van stemmen moet worden aangenomen, met uitsluiting van de zaakvoerder zelf, indien deze tevens vennoot is.

Elke zaakvoerder kan te allen tijde vrijwillig ontslag nemen door enkele kennisgeving aan de vennootschap, onder verplichting zijn ambt te blijven vervullen totdat redelijkerwijze in zijn opvolging kan worden voorzien. Uittredende zaakvoerders zijn herkiesbaar.

De algemene vergadering mag het mandaat van zaakvoerder bezoldigen.

Het college van zaakvoerders bezit de meest uitgebreide bestuur- en beschikkingsbevoegdheden die stroken met het doel van de vennootschap en mag alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen die de wet voorbehoudt aan de algemene vergadering en mits naleving van de bijzondere bepalingen betreffende het genieten van de hoedanigheid en het voeren van de titel van accountant en/of belastingconsulent, zoals voorzien door de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig en haar uitvoeringsbesluiten. De zaakvoerder(s) die de hoedanigheid van accountant en/of belastingconsulent niet heeft (hebben), mag (mogen) meer in het bijzonder geen enkele handeling stellen of beslissing nemen die, direct of indirect, een inmenging zou betekenen in de uitoefening van het beroep en de opdrachten van de accountant en/of de belastingconsulent, zoals vermeld in artikelen 34 en 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen. Deze beperking is niet van toepassing op de zaakvoerder(s) die een hoedanigheid heeft (hebben) die vermeld is onder artikel 34 van de statuten die ze toelaat om deze opdrachten in eigen naam uit te oefenen. Zonder afbreuk aan het voorgaande, ligt alles wat niet uitdrukkelijk door

~~. F ' a de statuten of door de wet aan de beslissing van de algemene vergadering wordt voorbehouden, bijgevolg in de bevoegdheid van de het college van zaakvoerders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2014 - Annexes du Moniteur belge EXTERNE VERTEGENWOORDIGINGSMACHT: De enige zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder. Wanneer er minstens twee zaakvoerders zijn, wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door twee zaakvoerders die van geen volmacht blijk moeten geven

JAARVERGADERING: De jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste

vrijdag van de maand november om zeventien uur. Indien deze dag een

wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats. De jaarvergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of in de gemeente van de zetel van de vennootschap.

VERTEGENWOORDIGING: Elke vennoot kan zich op de algemene aandeelhoudersvergadering laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager, al dan niet vennoot. De volmachten dienen een handtekening te dragen (desgevallend een digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek). De volmachten dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering. Daarenboven mag de zaakvoerder eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden

neergelegd drie werkdagen voor de algemene vergadering. Zaterdagen,

zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd.

BOEKJAAR: Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op één juli en eindigt op dertig juni van het volgend jaar.

WINSTVERDELING: Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

WIJZE VAN VEREFFENING: Bij ontbinding wordt één of meerdere vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. De vereffenaar zal pas in functie treden na bevestiging door de rechtbank van koophandel van de benoeming door de algemene vergadering overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van vennootschappen. De vereffenaars beschikken over alle bevoegdheden genoemd in de artikelen 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel te allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken. Voor de vereffening van de lopende zaken die een tussenkomst in de uitoefening van het beroep van accountant en/of belastingconsulent impliceren, of die betrekking hebben op het voeren van de titel van accountant en/of belastingconsulent, zal (zullen) de vereffenaar(s) die deze hoedanigheid niet heeft (hebben), beroep doen op een persoon die de vereiste hoedanigheid heeft.

Na betaling van de schulden en kosten van de vennootschap zal het saldo in de eerste plaats worden aangewend voor de terugbetaling van de stortingen uitgevoerd voor de volstorting van de aandelen. Als op alle aandelen niet in eenzelfde mate stortingen werden uitgevoerd, zullen de vereffenaars het evenwicht onder de aandelen vanuit het standpunt van de volstorting herstellen hetzij door een opvraging, hetzij door gedeeltelijke terugbetalingen. De resterende activabestanddelen worden in gelijke mate onder de aandelen verdeeld.

Voor beredeneerd uittreksel

Getekend Notaris François Blontrock

Tegelijk hiermede neergelegd:

uitgifte van het proces-verbaal van de algemene vergadering.

06/03/2014 : ME. - JAARREKENING 30.06.2013, GGK 13.02.2014, NGL 28.02.2014 14055-0477-013
05/03/2013 : ME. - JAARREKENING 30.06.2012, GGK 14.02.2013, NGL 28.02.2013 13053-0364-013
02/03/2012 : ME. - JAARREKENING 30.06.2011, GGK 16.02.2012, NGL 28.02.2012 12049-0224-013
03/02/2011 : ME. - JAARREKENING 30.06.2010, GGK 15.01.2011, NGL 31.01.2011 11022-0032-013
26/02/2010 : ME. - JAARREKENING 30.06.2009, GGK 13.02.2010, NGL 23.02.2010 10051-0440-013
02/03/2009 : ME. - JAARREKENING 30.06.2008, GGK 09.02.2009, NGL 26.02.2009 09057-0057-013

Coordonnées
DEBAENE & CO

Adresse
SINT-MICHIELSLAAN 47 8200 BRUGGE

Code postal : 8200
Localité : Sint-Michiels
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande