DEMEYERE - VAN ACKERE

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : DEMEYERE - VAN ACKERE
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 559.976.050

Publication

01/09/2014
ÿþIn de bijlagen bij het Belgis na heerlegging ter griffie va

Moa word 77.1

GriffiRechtbank Koophandel

de ak

Staatsblad bekend te maken kopie

ER~ELEC~

1841G2G14

Gent Afdelin Brugge De 9q

II i





*14163083*

Ondernemingsnr : o g, ~ ~ï, ~ `"'"` `~

Benaming 54e ~~ 

DEMEYERE - VAN ACKER

1.De heer Demeyere Jeroen, geboren op 26 maart 1985 (N.N. 85.03.26-241.09), wonende te 8850 Ardooie, Berlingmolenstraat 34.

2.Mevrouw Van Ackere Charlotte, geboren op 26 juni 1987, (N.N. 87.06.26-242.71), wonende te 8850 Ardooie, Berlingmolenstraat 34.

Er wordt overeengekomen over te gaan tot de oprichting van een vennootschap onder firma, waarvan de statuten luiden als volgt:

STATUTEN

TITEL I RECHTSVORM BENAMING ZETEL DOEL DUUR

Artikel 1: Rechtsvorm en benaming

De vennootschap neemt de vorm aan van een vennootschap onder firma.

De vennootschap bestaat onder de benaming "Demeyere  Van Ackere"

In alle akten, facturen en stukken wordt die naam onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden

"vennootschap onder firma" of de afkorting "V.O.F.".

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8850 Ardooie, Berlingmolenstraat 34.

Hij kan zonder wijziging van de statuten naar om het even welke plaats in België worden overgebracht bij

gewoon besluit van het bestuur. Dit besluit moet worden bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch

Staatsblad.

Het bestuur mag in België en in het buitenland administratieve en bedrijfszetels, bijkantoren, opslagplaatsen

en agentschappen oprichten.

Artikel 3: Doel

De vennootschap heeft tot doel, voor eigen rekening of voor rekening van derden zowel in België als het

buitenland:

a.Elektrotechnische installatiewerken aan gebouwen

b.Onderneming voor de installatie van elektrische bedrading en toebehoren

c.Elektrotechnische installatiewerken, uitgezonderd aan gebouwen

d.Handelsbemiddeling in hout en bouwmaterialen

e.Handelsbemiddeling in elektrische en elektronisch materiaal, inclusief installatiemateriaal voor industrieel

gebruik.

f.Handelsbemiddeling in loodgietersmateriaal, elektrisch installatiemateriaal voor huishoudelijk gebruik en

verwarmingsinstallaties

g.Groothandel in audio- en videoapparaten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

(voluit) : (verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Berlingmolenstraat 34, 8850 Ardooie

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Het jaar tweeduizend en veertien, op 13 augustus, om negentien uur, te Ardooie -Berlingmolenstraat 34, zijn verschenen:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

h.Groothandel in elektrisch materiaal, inclusief installatiemateriaal

i.Groothandel in bouwmaterialen, algemeen assortiment

j.Bouwmarkten en andere doe-het-zelfzaken in bouwmaterialen, algemeen assortiment

k.Kleinhandel in elektrische huishoudapparaten

I. Detailhandel in verlichtingsartikelen in gespecialiseerde winkels

m.Uitwerking en realisatie van projecten op het gebied van de elektriciteit en elektronica, mijnbouw, chemie, machine- en werktuigbouw, industriële systeemontwikkeling, veiligheid, enz.

n.Onderneming voor de installatie van de bedrading voor telefooninstallaties en computersystemen o.Groothandel in elektrische huishoudelijke apparaten

p.Groothandel in verlichtingsapparatuur

q.Groothandel in elektronische en telecommunicatieapparatuur en delen daarvan

r.Onderneming voor de installatie van bewakingssystemen en alarminstallaties tegen diefstal

s.Detailhandel in elektrische huishoudapparaten in gespecialiseerde winkels

t.Kleinhandel in verlichtingsartikelen

u.Reparatie van consumentenelektronica

v.Groothandel in ijzerwaren voor algemeen gebruik (nagels, draad, schroeven, bouten, enz.), werktuigen (hamers, zagen, schroevendraaiers, enz.) en elektrisch aangedreven handgereedschap. Groot- en kleinhandel, huur en verhuur, in- en uitvoer van meubelen en aanverwanten, tapijten, huisraad, huishoudartikelen, allerlei luxe- en schoonheidsartikelen, lederwaren, textiel, elektrische en elektro materialen, machines en allerlei verbruiksgoederen.

w. Projectontwikkeling voor de nieuwbouw van individuele woningen en renovatiewerkzaamheden. x.Projectontwikkeling voor de bouw van appartementsgebouwen, kantoorgebouwen, commerciële centra, industriele gebouwen, serviceflats, hotels, jachthavens, autowegen,...

y.Het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, kleine en middelgrote ondernemingen, verenigingen zonder winstoogmerk, groepspraktijken, zelfstandigen, privépersonen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van organisatie, administratie, management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen, dit alles in de meest ruime betekenis.

z.Arbitrage en bemiddeling tussen bedrijfsleiders en werknemers.

aa.Managementactiviteiten van holdings: het tussenkomen in het dagelijks bestuur, het vertegenwoordigen van bedrijven op grond van het bezit van of controle over het maatschappelijk kapitaal en andere. bb.Het optreden als tussenpersoon in de handel door bemiddeling en vertegenwoordiging, evenals alle activiteiten in verband met trading, met betrekking tot gelijk welke goederen en/of diensten, onder hun meest verscheiden vormen.

cc.Consultancy, bijstand en begeleiding hetzij rechtstreeks, hetzij in onderaanneming, van personen en bedrijven betreffende public relations, public affaires, externe en interne communicatie, persrelaties, marketing en publiciteit, en dit alles in de breedst mogelijke zin.

dd.De organisatie van ondermeer seminaries, opleidingen, studiedagen, conferenties, stages, ateliers, webinars, uitwisselingen en ontmoetingen betreffende de onderwerpen vervat in het maatschappelijk doel van de vennootschap..

ee.De productie, het opstellen, de redactie, het drukken, de verdeling, het uitgeven, het verspreiden en promoten van publicaties, documenten en informatiedragers betreffende de onderwerpen vervat in het maatschappelijk doe! van de vennootschap.

ff.Het ter beschikking stellen aan derden van lokalen, materiaal en personeel.

gg.Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van onroerend vermogen, alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aankoop, de verkoop, het ter beschikking stellen, de bouw, verbouwingen, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkavelingen en, in het algemeen het productief maken van onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten.

hh.De vennootschap is eveneens gerechtigd alle commerciële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen te doen die rechtsreeks of onrechtstreeks bij haar doel aansluiten of die verwezenlijking ervan kunnen bevorderen of vergemakkelijken;

ii.De vennootschap kan door middel van inschrijving, inbreng, fusie, opslorping, samenwerking, financiële tussenkomst of afspraak, deelnemen in alle andere Belgische of buitenlandse vennootschappen, instellingen of ondernemingen zonder onderscheid, ongeacht of zij opgericht zijn of nog moeten opgericht worden, wier maatschappelijk voorwerp gelijk is, verwant of analoog aan het hare of waarvan de deelname of samenwerking kan bijdragen tot verwezenlijking van het doel;

jj.De vennootschap kan ten gunste van vennootschappen borgstellen of aval verlenen, optreden als agent of vertegenwoordiger, voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken.

Voorgaande opsomming is aanwijzend en niet beperkend zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze dan ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk voorwerp.

De vennootschap kan alle om het even welke verrichtingen uitvoeren nodig of nuttig voor de verwezenlijking

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

van haar maatschappelijk doel. De vennootschap mag alle handels-, nijverheids-, financiële-, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel. De vennootschap mag zich borg stellen vaar en waarborgen verfenen ten gunste van derden. De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zowel in het binnen- als in het buitenland, op alle wijzen die zij het best geschikt zal achten. De vennootschap mag op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben of haar grondstoffen kunnen leveren, of de afzet van haar producten kunnen vergemakkelijken en allerhande roerende waarden, daaronder begrepen, de aankoop, de verkoop, arbitrage van dergelijke waarden. Bovendien kan zij functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

Artikel A: Duur

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur vanaf de neeriegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Behoudens een rechterlijke beslissing, kan zij niet worden ontbonden dan door een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de vorm en de regels gesteld voor een wijziging van de statuten.

TITEL li - KAPITAAL VERTEGENWOORDIGING AANSPRAKELIJKHEID

Artikel 5: Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt duizend euro.

Het is vertegenwoordigd door honderd aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk een gelijk

deel van het kapitaal vertegenwoordigen en onderschreven door:

oDemeyere Jeroen, voornoemd 500 ¬ (50 aandelen van 10,00 ¬ )

oVan Ackere Charlotte, voornoemd 500 ¬ (50 aandelen van 10,00 ¬ )

Artikel 6: Vennoten

Alle oprichters zijn vennoten en aile aandelen in de vennootschap zijn gelijk. Zij zijn hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen namens de vennootschap aangegaan. De professionele aansprakelijkheid van iedere vennoot blijft evenwel individueel.

Iedere vennoot handelt afzonderlijk in naam van de vennootschap, vertegenwoordigt de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of als verweerder dit tot een maximum van 10.000,00 ¬ (m.a.w. moet er voor de bedragen boven de 10.000,00 ¬ gezamenlijk worden opgetreden). Ieder van hen stelt aldus tegenover derden rechtsgeldig alle daden van bewaring, van beheer en van beschikking mits zij tot het doel van de vennootschap behoren.

Artikel 7: Overdracht aandelen

De vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na schriftelijke instemming van alle medevennoten overdragen of afstaan. Bij overlijden van een vennoot gaan zijn rechten niet over op zijn erfgenamen.

TITEL III  BESTUUR -- CONTROLE

Artikel 8: Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer vennoten, zaakvoerder-vennoot genoemd. Wanneer meerdere zaakvoerders worden benoemd, dan treden deze op in college. De vennoten die als zaakvoerders optreden oefenen hun mandaat kosteloos uit, onverminderd het recht van de vennoten op de toekenning van een vergoeding voor kosten en vacaties, en van hun wedde voor de geleverde beroepsprestaties.

Artikel 9: Controle

Iedere vennoot afzonderlijk heeft aile onderzoeks- en controlebevoegdheid, waardoor hij onder meer het recht heeft te allen tijde ter plaatse inzage te nemen van boeken, brieven, notulen en in het algemeen aile documenten en geschriften van de vennootschap,

TITEL IV -- ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10: Werking

De algemene vergadering groepeert alle vennoten. Zij komt ten minste eenmaal per jaar bijeen.

De jaarvergadering wordt gehouden op de laatste vrijdag van november om 20u. Indien die dag een

wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag.

- + 1

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vergadering wordt gehouden in de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel 11: Bijeenroeping

De zaakvoerder roept de gewone algemene vergaderingen en de buitengewone algemene vergaderingen bijeen.

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan elke vennoot, zaakvoerder en eventuele commissaris ten minste 15 dagen vóór de vergadering, met opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder (en eventuele commissaris), alsook aan de andere personen, die erom verzoeken.

De vervulling van deze formaliteiten is evenwel niet vereist, wanneer alle vennoten aanwezig zijn en met eenparigheid van stemmen de agenda vaststellen waarover zij ter vergadering zullen beraadslagen en besluiten.

De vennoten hebben stemrecht in verhouding tot hun gerechtigheid.

TITEL V - BOEKJAAR - JAARREKENING

Artikel 12: Boekjaar

Het boekjaar loopt van 1 juli en eindigt op 30 juni van ieder jaar.

Artikel 13: Jaarrekening

Op het einde van elk boekjaar maakt de zaakvoerder de inventaris op, alsmede de balans, de resultatenrekening en zijn bijlagen. Deze zullen ter goedkeuring aan de algemene vergadering worden onderworpen.

Artikel 14: Verslag

De jaarlijkse algemene vergadering hoort het verslag van de zaakvoerder en commissarissen en doet

uitspraak over de aanvaarding van de jaarrekening.

Na de goedkeuring van de jaarrekening doet de algemene vergadering uitspraak over de kwijting van de

zaakvoerders en de commissarissen.

TITEL VI - UITKERING VAN DE WINST

Artikel 15: Uitkering winst

De nettowinst volgens de resultatenrekening zal als volgt bestemd worden:

-vijf procent aan de wettelijke reserve, totdat deze éénftiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt;

-op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering over de bestemming die aan het overige

deel van de winst zal worden gegeven met inachtneming van de wettelijke en statutaire voorschriften.

De dividenden zijn betaalbaar op de door het bestuur vastgestelde plaatsen en tijdstippen.

TITEL VII - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 16: Vereffenaar(s)

Ingeval van ontbinding duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan. Zij bepaalt eveneens

hun bevoegdheden en hun vergoedingen.

Zolang de vereffenaars niet zullen aangeduid zijn, is de zaakvoerder van rechtswege belast met de

vereffening.

De benoeming van de vereffenaars stelt een einde aan de macht van de zaakvoerder.

TITEL VII  DIVERSE OVERGANGSBEPALINGEN

De oprichters nemen vervolgens volgende beslissingen:

1. Het eerste maatschappelijk boekjaar gaat in op datum van neerlegging en eindigt op 30 juni 2016.

2. De eerste algemene vergadering wordt gehouden in het jaar 2016.

3. De oprichters verklaren dat zij alle verbintenissen en overeenkomsten door een van hen aangegaan in naam van de vennootschap en vooraleer deze rechtspersoonlijkheid verkreeg, voor rekening van de vennootschap overnemen en dit vanaf 1 juli 2014. Deze overname heeft slechts uitwerking vanaf het verkrijgen door onderhavige vennootschap van rechtspersoonlijkheid.

Zij verklaren en erkennen dat deze verbintenissen en overeenkomsten op de hoogte te zijn en verlenen aan

a

" ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Botgiisch

Staatsblad

de zaakvoerders alle nodige machten om alle formaliteiten te vervullen en alle akten te tekenen die noodzakelijk zouden blijken voor het op zich nemen door de vennootschap van deze verbintenissen en overeenkomsten.

4. De oprichters benoemen met éénparigheid van stemmen ais niet-statutaire zaakvoerders voor

onbepaalde tijd,

oDe heer Demeyere Jeroen, voornoemd.

oMevrouw Van Ackere Charlotte, voornoemd.

en die verklaren de hun verleende opdrachten te aanvaarden.

De zaakvoerders zullen pas hun taken kunnen waarnemen na neerlegging van de stukken van de

vennootschap op de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel.

tiet mandaat van mevr. Van Ackere Charlotte is onbezoldigd.

5. De oprichters beslissen met éénparigheid van stemmen de zaakvoerders te bekleden met alle machten noodzakelijk voor de uitvoering van onderhavige oprichting.

Dhr. Demeyere Jeroen Mevr. Van Ackere Charlotte

Oprichter Oprichter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DEMEYERE - VAN ACKERE

Adresse
BERLINGMOLENSTRAAT 34 8850 ARDOOIE

Code postal : 8850
Localité : ARDOOIE
Commune : ARDOOIE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande