DENDONCKER & FRAEYMAN

Divers


Dénomination : DENDONCKER & FRAEYMAN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 842.119.455

Publication

20/11/2012
ÿþmod 11.1

I I In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

~

11111111111011

*12187415*

NEERGELEGD ter GRIFFIE der

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afding Brugge)

op: 0 8 NOV. 2012

Griffi`" "a eed

Ondernemingsnr : ;0842.119.455

Benaming (voluit) : DENDONCKER & FRAEYMAN

(verkort) :

Rechtsvorm : Landbouwvennootschap

Zetel : Poekestraat 79

8755 Ruiselede

i,

Onderwerp akte : Kapitaalverhoging met inbreng - statutenwijziging

Bij akte verleden voor Notaris Nicolas Verstraete, te Tielt (Aarsele), op 23 oktober 2012, geboekt te Tielt, Registratiekantoor (2012/194/2688/N), 5 bladen, geen verwijzingen, op 6 november 2012, Reg.: 5, boek 436, blad: 91, vak: 10, ontvangen: vijfentwintig euro (25,00 EUR).Getekend: Isabel Lambert ea inspecteur ai;

blijkt dat is bijeengekomen de buitengewone algemene vergadering van de vennoten van de landbouwvennootschap "DENDONCKER & FRAEYMAN LV", met zetel te 8755 Ruiselede, Poekestraat 79, Opgericht bij akte verleden voor ondergetekende notaris Nicolas Verstraete, te Tielt j (Aarsele) op 20 december 2011, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 4 januari daarna, onder nummer 12002734. Waarvan de statuten tot op heden niet werden gewijzigd.

i en dat navolgende besluiten werden genomen.

i EERSTE BESLUIT  KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG iN NATURA

li Verslaggeving

De vergadering neemt kennis van het verslag de dato 12 juni 2012 over de waardering van de ingebrachte goederen, waarin de inbrengen uitvoerig werden beschreven en de waardering ervan met oprechtheid en te goeder trouw en met vermelding van de toegepaste waardering methode

ii werden vastgelegd, welk verslag "ne varietur" ondertekend door comparanten en mij notaris aan

ii huidige akte gehecht zal blijven.

Comparanten werden gewezen op artikel 800 van het Wetboek van vennootschappen dat

voorschrijft dat de beherende vennoten jegens alle belanghebbenden hoofdelijk gehouden zijn onder; meer voor de schade die het gevolg is van een kennelijke overschatting van een inbreng in natura. Kapitaalverhoging

De vergadering beslist vervolgens de kapitaalverhoging door te voeren ten bedrage van vijfenveertig i duizend euro (¬ 45.000,00) om het te kapitaal te brengen van achthonderd duizend euro (¬ ï 800.000,00) op achthonderd vijfenveertig duizend euro (¬ 845.000,00) door de hierna beschreven inbreng in natura van het opstalrecht met betrekking tot, alsook de bestaande opstallen van de

i dekstal gelegen te Ruiselede, nabij de Poekestraat 79, hierna uitgebreider omschreven, gezamenlijk ten belope van het overeenkomstig bedrag, mits creatie en uitgifte van vierhonderd vijftig (450) nieuwe aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, uit te geven en in te schrijven tegen de globale prijs van vijfenveertig duizend euro (¬ 45.000,00).

1.Aanvaarding

ii De hierboven beschreven inbrengen, welke ter beschikking van de vennootschap zijn, worden

uitdrukkelijk aanvaard door alle verschijners en worden gewaardeerd op vijfenveertig duizend euro

(¬ 45.000,00), zijnde de nominale waarde van de voormelde inbreng.

Vergoeding

De vergadering, in gemeen akkoord met de inbrengers, beslist dat voormelde inbrengen in natura

il vergoed worden door toekenning, aan de inbrengers ervan, van vierhonderd vijftig (450) nieuwe

ii aandelen aan de voornoemde heer en mevrouw Dendoncker-Fraeyman, hetzij tweehonderd

Op de laatste blz. van Luicc B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

vijfentwintig aandelen aan de heer Dendoncker Joost, voornoemd, en tweehonderd vijfentwintig aandelen aan mevrouw Fraeyman Mireille, voornoemd.

Deze vierhonderd vijftig (450) nieuwe aandelen zullen volledig gelijk zijn aan de bestaande aandelen en zullen deelnemen in de resultaten van het lopende boekjaar pro rata temporis.

Beschrijving van de ingebrachte goederen

De heer en mevrouw DENDONCKER-FRAEYMAN, voornoemd, verklaren in de vennootschap een inbreng te doen van:

GEMEENTE RUISELEDE

Het opstalrecht met betrekking tot, alsook de bestaande opstallen van een dekstal te Ruiselede, aan en nabij de Poekestraat 79, de onderliggende grond niet inbegrepen. Voormelde opstallen bevinden zich op het perceel volgens het uittreksel uit de kadastrale legger de dato 7 augustus 2012 bekend onder Ruiselede, sectie C, deel van nummer 758W, met een oppervlakte volgens nagemelde meting van drie are eenenzeventig centiare (3a 71ca), zijnde het lot 2 afbeeld op nagemeld plan.

Opmetingspian

De grondoppervlakte van voormeld goed werd opgemeten en op plan gebracht door Landmeterskantoor Van Hee bvba, met zetel te Ardooie op 6 juni 2012, welk plan "ne varietur" ondertekend door comparanten en ons notaris aan huidige akte gehecht zal blijven, doch niet mee zal worden overgeschreven.

Duur

Dit recht van opstal wordt toegestaan en aanvaard voor een termijn die ingang neemt op heden, en zal eindigen op tweeëntwintig december tweeduizend eenendertig. Na het verstrijken van voormelde termijn houdt het opstalrecht van rechtswege op enig gevolg te hebben, tenzij het met wederzijdse toestemming wordt verlengd, zonder de door de wet opgelegde maximumtermijn te kunnen overschrijden.

Het enkele feit dat de opstalhouder na het verstrijken van de toegestane duur van het opstalrecht voormeld onroerend goed blijft gebruiken, kan in geen geval als een stilzwijgende verlenging van het opstalrecht worden beschouwd.

De opstalgever kan de ontbinding vorderen van onderhavig recht van opstal, na ingebrekestelling bij aangetekend schrijven, wegens genotsmisbruik door de opstalhouder, inzonderheid wanneer de opstalhouder de voormelde bestemming niet respecteert of weigert de verbintenissen bij deze opgelegd na te komen.

Het recht van opstal zal van rechtswege vervallen ingeval van faillissement of kennelijk onvermogen van de opstalhouder.

TWEEDE BESLUIT -- VASTSTELLING VERWEZENLIJKING KAPITAALVERHOGINGEN

De vergadering stelt vast dat de voorgaande kapitaalverhogingen effectief verwezenlijkt zijn zodat het kapitaal van de vennootschap thans achthonderd vijfenveertig duizend euro (¬ 845.000,00) bedraagt, vertegenwoordigd door achtduizend vierhonderd vijftig (8.450) aandelen, die elk een gelijk deel in het kapitaal en het maatschappelijk vermogen vertegenwoordigen.

DERDE BESLUIT

De vergadering geeft opdracht volmacht aan de beherende vennoten tot uitvoering van de genomen besluiten en volmacht aan de instrumenterende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de gecoördineerde tekst der statuten.

Voor eensluidend ontledend en letterlijk uittreksel

Nicolas Verstreete, Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd

Uitgifte van de akte van 23 oktober 2012 samen met het verslag

Gecoördineerde statuten

f

" 7

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

04/01/2012
ÿþ Mod Word 11.1

».11,1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Voor.

behouder

aan het

Belgisch

ataatsblai

*iaooz73a*

----- ------- -- -------~- - 4ndetnemíngsnr : O841

~

Benaming

4EERGELEVD ter üKtt-t-IL oei RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE BRUGGE (Afdeling Brugge)

op: 2 2 DEC. 2011

De orner

Griffie

e, 94 5 5

{voluit) : Dendoncicer & Fraeyman LV

(verkort) :

Rechtsvorm ; Landbouwvennootschap

Zetel : Poekestraat 79 te 8755 Ruiselede

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Bij akte verleden voor Notaris Nicolas Verstraete, te Tielt (Aarsele), op 20 december 2011 is opgericht door 1.De Heer DENDONCKER Joost Gabriel Agnes, landbouwer, geboren te Tielt op 08 september 1967, wonende te 8755 Ruiselede, Poekestraat 79 en zijn echtgenote;

2.Mevrouw FRAEYMAN Mireille Nancy geboren te Tielt op 26 augustus 1972, wonende te 8755 Ruiselede, Poekestraat 79.

Gehuwd te Ruiselede op 10 maart 1995 onder het wettelijk stelsel bij gebrek aan huwelijkscontract, gewijzigd bij akte verleden voor meester Veerle Callens, destijds geassocieerd notaris te Pittem, op 4 november 2008, sindsdien ongewijzigd gebleven zo zij verklaren.

een landbouwvennootschap onder de benaming "Dendoncker & Fraeyman LV", met zetel te 8755 Ruiselede, Poekestraat 79.

OPRICHTING

Rechtsvorm  benaming  zetel

De vennootschap wordt opgericht onder de rechtsvorm van een landbouwvennootschap overeenkomstig de bepalingen van artikel 789 en volgende van het Wetboek Vennootschappen, onder de benaming "Dendoncker & Fraeyman LV", met zetel te 8755 Ruiselede, Poekestraat 79; de vennootschap zal maar rechtspersoonlijkheid verwerven op datum van neerlegging van het uittreksel der oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel.

Kapitaal  aandelen

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt achthonderd duizend euro (800.000,00 EUR). Het is verdeeld door achtduizend aandelen op naam zonder vermelding van waarde, die elk één achtduizendste (1/8.000) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Volstorting kapitaal  inbreng in geld  inbreng in natura  opstalrecht

De heer en mevrouw Dendoncker-Fraeyman, voornoemd, verklaren een inbreng in geld te doen van vijfentachtig duizend euro (85.000,00 EUR).

Gemeld bedrag werd gestort op een bijzondere rekening nummer BE70 74803270 0625 geopend bij de KBC Bank op naam van de vennootschap in oprichting. Het bewijs van deponering werd door voornoemde instelling afgeleverd op 19 december 2011 en zal aan huidige akte gehecht blijven. De bijzondere rekening wordt uitsluitend ter beschikking gehouden van de op te richten vennootschap. Over die rekening kan enkel worden beschikt door personen die bevoegd zijn om de vennootschap te verbinden, na overlegging van een kopie van de oprichtingsakte, ondertekend door alle vennoten.

De heer en mevrouw Dendoncker-Fraeyman, voornoemd, verklaren verder inbreng te doen van de hierna beschreven onroerende goederen, alsook van de volle eigendom van de geheelheid van het landbouwmateriaal bestemd voor de exploitatie van het landbouwbedrijf dat zij tot op heden als landbouweigenaars geëxploiteerd hebben, van de voorraden en immateriële vaste activa, alsook van nagemelde kredieten, als volgt:

- immateriële vaste activa (pro memorie) pm

- materiële vaste activa, hetzij voor achthonderd negenendertig duizend veertig euro 839.040,00

- voorraden, hetzij voor vierhonderd achtendertig duizend tweehonderd tweeëntachtig euro tweeënzestig

cent 438.282,62

Totaal activa (inbreng in geld en inbreng in natura): één miljoen drie-honderd tweeënzestig duizend

driehonderd tweeëntwintig euro tweeenzestig cent 1.362.322,62





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2012 - Annexes du Moniteur belge































Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Onder aftrek van de kredieten bij de KBC Bank nummer 726-3297581-49 met een openstaand saldo van achtenveertig duizend zeshonderd euro (48.600,00 EUR); nummer 726-5132021-25 met een openstaand saldo van zevenentachtig duizend vierhonderd vierenvijftig euro eenentachtig cent (87.454,81 EUR); nummer 726-6209174-90 met een openstaand saldo van zesenveertig duizend tweehonderd euro acht cent (46.200,08 EUR); nummer 726-5131948-49 met een openstaand saldo van vierhonderd vierenzeventig duizend negenhonderd zevenenzestig euro tweeënveertig cent (474.967,42 EUR); nummer 726-189605576 met een openstaand saldo van vijfentwintig duizend zesentwintig euro achtenvijftig cent (25.026,58 EUR); hetzij een totaal bedrag aan kredieten bij de KBC Bank van zeshonderd tweeëntachtig duizend

tweehonderd achtenveertig euro negenentachtig cent 682.248,89

Blijvende een netto inbreng van zeshonderd tachtig duizend drieënzeventig euro drieënzeventig

cent 680.073,73

Verslaggeving

Voormelde inbrengen werden uitvoerig beschreven en de waardering ervan werd met oprechtheid en te goeder trouw en met vermelding van de toegepaste waardering methode vastgelegd in het verslag van de oprichters de dato 19 december 2011 hetwelk "ne varietur" ondertekend door comparanten en mij notaris aan huidige akte gehecht zal blij-ven.

Vergoeding  toekenning van aandelen

Als vergoeding voor deze inbreng worden aan de inbrengers achtduizend aandelen op naam die elk één achtduizendste (1/8.000) van het kapitaal vertegenwoordigen toegekend, waarvan vierduizend aandelen voor de heer Dendoncker en vierduizend aandelen voor mevrouw Fraeyman. Daarnaast krijgen zij elk een vordering van zevenennegentig duizend vijfhonderd zesendertig euro zesentachtig cent (97.536,86 EUR) in rekening-courant op de vennootschap.

Beschrijving van de ingebrachte onroerende goederen

GEMEENTE RUISELEDE

Het opstalrecht met betrekking tot, alsook de bestaande opstallen van een loods en vleesvarkensstal te Ruiselede, aan en nabij de Poekestraat 79, de onderliggende grond niet inbegrepen. Voormelde opstallen bevinden zich op de percelen volgens het uittreksel uit de kadastrale legger de dato 10 november 2011 bekend onder Ruiselede, sectie C, deel van nummer 758N, en hebben een oppervlakte volgens pagemelde meting van zestien are negentig centiare (16a 90ca) voor het lot 1, zijnde de vleesvarkensstal, afbeeld op nagemeld plan en van tien are drieëndertig centiare (10a 33ca) en voor het lot 2, zijnde de loods, afgebeeld op zelfde plan.

Opmetingsplan

Voormelde goederen werden opgemeten en op plan gebracht door Landmeterskantoor Van Hee bvba, met zetel te Ardooie op 16 november 2011, welk plan "ne varietur" ondertekend door comparanten en ons notaris aan huidige akte gehecht zal blijven, doch niet mee zal worden overgeschreven.

Bestemming

Het is de vennootschap, hierna ook de opstalhouder genoemd, toegelaten de opstallen verder te exploiteren overeenkomstig hun huidige bestemming, en overeenkomstig de daartoe vereiste vergunningen vanwege de bevoegde overheden of administraties, dit alles op risico en kosten van de opstalhouder. Op de in opstal gegeven goederen mag er geen inrichting of activiteit uitgevoerd worden die opgenomen is in de lijst bedoeld in artikel 2 van het Decreet betreffende de bodemsanering en de bodembescherming.

Duur

Dit recht van opstal werd toegestaan en aanvaard voor een duur van twintig jaar, welke ingang neemt op het ogenblik dat de vennootschap-opstalhouder rechtspersoonlijkheid bekomt.

Na het verstrijken van voormelde termijn houdt het opstalrecht van rechtswege op enig gevolg te hebben, tenzij het met wederzijdse toestemming wordt verlengd, zonder de door de wet opgelegde maximumtermijn te kunnen overschrijden.

Het enkele feit dat de opstalhouder na het verstrijken van de toegestane duur van het opstalrecht voormeld onroerend goed blijft gebruiken, kan in geen geval als een stilzwijgende verlenging van het opstalrecht worden beschouwd.

De opstalgever kan de ontbinding vorderen van onderhavig recht van opstal, na ingebrekestelling bij aangetekend schrijven, wegens genotsmisbruik door de opstalhouder, inzonderheid wanneer de opstalhouder de voormelde bestemming niet respecteert of weigert de verbintenissen bij deze opgelegd na te komen.

Het recht van opstal zal van rechtswege vervallen ingeval van faillissement of kennelijk onvermogen van de opstalhouder.

Vergoeding bij het einde van het opstalrecht

Bij het einde van het opstalrecht kan de opstalverlener alle door de opstalverlener opgerichte gebouwen en infrastructuur behouden, mits het betalen van een vergoeding die in gemeen akkoord tussen de partijen zal vastgesteld worden, onder meer rekening houdend met de oorspronkelijke waarde.

Indien de partijen geen akkoord bereiken, zal de vergoeding bepaald worden door tussenkomst van een deskundige, die hetzij in onderling akkoord wordt aangeduid, hetzij door de vrederechter op verzoek van de meest gerede partij.

Evenwel zal de door de deskundige te bepalen waarde maximaal de oprichtingswaarde van de opstallen die

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

op het einde van het opstalcontract zullen bestaan verminderd met vier procent per verstreken jaar sinds onderhavige vestiging van het opstalrecht, mogen bedragen.

De beslissing van de deskundige zal bindend zijn voor de partijen.

De nog aan de opstalhouder toebehorende gebouwen en de ermee verbonden infrastructuur zullen in normale staat van onderhoud worden overgedragen. Dit houdt ook in dat de opstalhouder bij het einde van het opstalrecht op eigen kosten zal instaan voor de eventuele doorhalingen van de inschrijvingen en bezwarende overschrijvingen.

Vergoeding bij voortijdige beëindiging

In geval van voortijdige beëindiging van het opstalrecht zal door de opstalverlener aan de opstalhouder een vergoeding dienen te worden betaald zoals voorzien in artikel 555 van het Burgerlijk Wetboek.

Hypothecaire toestand

De grond, voorwerp van dit opstalrecht, is vrij van elke hypothecaire inschrijving of bezwarende overschrijving.

Staat van de goederen

Het recht van opstal wordt toegestaan op de voornoemde goederen in de staat waarin zij zich bevinden op heden, zowel wat de bovengrond en de ondergrond betreft, en dit zonder uitzondering noch voorbehoud. De opstalhouder verklaart de voornoemde goederen zeer goed te kennen, zich vergewist te hebben van de toestand van de ondergrond, over dit alles tevreden te zijn, geen verdere beschrijving of aanduiding van dit goed te wensen en de opstalgever van iedere verantwoordelijkheid dienaangaande te ontlasten. De vermelde maten zijn niet gewaarborgd; elk verschil in min of in meer, al overtrof dit één/twintigste, blijft in voordeel of in nadeel van de hier opgerichte vennootschap.

De kadastrale gegevens worden slechts gegeven als loutere inlichting.

De opstalhouder ontzegt zich het recht enige schadeloosstelling of vermindering van de prijs te eisen voor alle hoegenaamde redenen.

Dit recht van opstal wordt verder toegestaan met alle heersende en lijdende, voortdurende en niet-voortdurende, zichtbare en niet-zichtbare erfdienstbaarheden, die het kunnen bezwaren of bevoordeligen. Nochtans staat het de opstalhouder vrij de ene in zijn voordeel in te roepen en zich te verzetten tegen de uitoefening van de andere, maar op zijn risico en zonder tussenkomst van de opstalgever, noch verhaal tegen hem.

Overdracht van het recht van opstal en de opstallen

Vermits de ingebrachte opstallen tijdens de duur van het opstalrecht toebehoren aan de vennootschap, heeft de vennootschap het recht om dit alles en het recht van opstal geheel of gedeeltelijk over te dragen, doch enkel mits voorafgaande schriftelijke toestemming van de opstalgever. Hij mag de door hem opgerichte gebouwen en infrastructuurwerken verhuren voor een periode die niet langer mag zijn dan de duur van het recht van opstal. De opstalhouder mag zijn recht ook met hypotheek bezwaren en kan de grond ook met erfdienstbaarheden belasten, maar niet langer dan de duur van het recht van opstal. Opstalvergoeding

Na voorlezing aan de comparanten van artikel 203, eerste alinea van het Wetboek der Re-gistratierechten, verklaren partijen dat de vennootschap, als erkenning van het eigendomsrecht van de inbrengers op voorschreven grond, overeengekomen zijn dat de vennootschap een opstalvergoeding zal betalen van één euro per jaar, jaarlijks betaalbaar na vervallen termijn op de wijze door de inbrengers aangeduid. Pro Pisco

1. Na voorlezing aan de comparanten van artikel 203, eerste alinea van het Wetboek der Registratierechten, dat letterlijk luidt: "In geval van bewimpeling aangaande prijs en lasten of overeengekomen waarde, is elk der contracterende partijen een boete verschuldigd gelijk aan het ontdoken recht.", verklaren deze de ingebrachte onroerende goederen, deel uitmakend van voormelde inbreng overeenkomstig voormeld verslag van de oprichters te schatten op vijfhonderd vijfennegentig duizend euro (595.000,00 EUR), waarvan vijfenzestig duizend euro (65.000,00 EUR) voor de overgedragen opstallen en opstalrechten met betrekking tot voorschreven loods, en waarvan vijfhonderd dertig duizend euro (530.000,00 EUR) voor de overgedragen opstallen en opstalrechten met betrekking tot voorschreven vleesvarkensstal.

2. Overeenkomstig artikel 120 van het Wetboek der Registratierechten verklaren comparanten dat voormelde inbreng, met inbegrip van de ingebrachte onroerende goederen, overeenkomstig voormeld verslag van de oprichters in totaal één miljoen driehonderd tweeënzestig duizend driehonderd tweeëntwintig euro tweeënzestig cent bedraagt, welke inbreng ten belope van vierhonderd vijfentachtig duizend euro (485.000,00 EUR) vergolden wordt bij toekenning van maatschappelijke rechten en te belope van het overige anders dan bij toekenning van maatschappelijke rechten als voorzegd.

3. Dat partijen verklaren dat de inbreng van de opstallen en opstalrechten met betrekking tot voorschreven vleesvarkensstal geschiedt met toepassing van de wet op de belasting op de toegevoegde waarde. De inbrengers verklaren dat zij de hoedanigheid van BTW-belastingplichtige hebben, en aldus ingeschreven zijn onder nummer BE 0791.037.275 (Dendoncker Joost) en BE 0865.303.445 (Fraeyman Mireille) in het kantoor te Tielt, alwaar zij hun periodieke B.T.W.-aangiften indienen. De inbrengers verklaren dat voorschreven vleesvarkensstal voor een eerste maal in gebruik genomen werd op 30 mei 2009.

Vervolgens verzoeken comparanten mij, Notaris, de volgende statuten bij authentieke akte vast te stellen: STATUTEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

A. Naam  doet  zetel  duur

Artikel 1. Naam

De vennootschap is opgericht onder de benaming "Dendoncker & Fraeyman LV".

In alle akten en andere stukken die van de vennootschap uitgaan, moet de maatschappelijke benaming onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden "land-bouwvennootschap", voluit geschreven of in afkorting "L.V.".

Artikel 2. Doel

Het doel van de vennootschap is de exploitatie van een landbouwbedrijf in de meest ruime zin, alsmede mogelijk van andere onroerende goederen die de beherende vennoten in eigendom of in pacht zouden verkrijgen.

Met name omvat het doel van de landbouwvennootschap:

De exploitatie van een landbouw-, tuinbouw- of veeteeltbedrijf, omvattende de veeteelt in al zijn aspecten, zoals het melken van koeien, houden, fokken en vetmesten van alle vee in het kader van de landbouwexploitatie, met de bedoeling om de producten die ze voortbrengen of de dieren zelf, te verkopen. Deze exploitatie omvat het telen van landbouwgewassen en het uitvoeren van alle handelingen die daarmee verband houden, zoals het draineren, onderhouden en bemesten van grond, het zaaien, bewerken, maaien, opslaan en verkopen van gewassen, dit alles in de gebouwen en op de gronden die bij de oprichting van de vennootschap of later werden ingebracht, of waarvan de exploitatie aan de vennootschap krachtens welke overeenkomst ook, is toevertrouwd. Dit alles in de meest uitgebreide zin van het woord. Deze opsomming is niet beperkend. Met betrekking tot het telen van landbouwgewassen wordt onder meer bedoeld het telen van granen en andere akkerbouwgewassen omvattende de graanteelt, aardappelteelt, suikerbietenteelt, tabaksteelt, teelt van oliehoudende zaden en vruchten, teelt van hopbellen en wortels en knollen, katoenteelt, teelt van droogeoogste zaden van peulvruchten zoals erwten en bonen, teelt van geneeskrachtige planten en van planten gebruikt voor insecten- en parasietenbestrijding en dergelijke, teelt van zaai- en plantgoed voor de akkerbouw en teelt van overige akkerbouwgewassen (niet elders genoemd); de groenteteelt; kruidenteelt, teelt van paddenstoelen en truffels; teelt van zaai- en plantgoed voor de groenteteelt; de bloementeelt; bomkwekerijen, de fruitteelt enz...

- ter beschikking stellen van percelen landbouwland voor hei spreiden van mest;

- de aan- en verkoop van landbouwmachines en  materiaal in het kader van de landbouwactiviteit en het occasioneel verrichten van werkzaamheden voor derden met dit materieel;

- fokken van varkens; de verkoop van fokzeugen, varkensberen of varkenssperma (kunstmatige inseminatie

inbegrepen;

- de afzet van mest.

- onderneming voor het verzamelen, storten en verwerken van afval en overschotten afkomstig van de

landbouw en de veeteelt inclusief de werkzaamheden in verband met mestoverschotten (mestbanken)

- de vervaardiging van gedroogde mest en dergelijke

- de mestverwerking in het algemeen

- productie van alternatieve energie (wind- en zonne-energie)

- vergisting op basis van biomassa met hei oog op energiewinning

Artikel 3. Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8755 Ruiselede, Poekestraat 79.

Hij kan verplaatst worden bij besluit van de algemene vergadering van de beherende vennoten en stille

vennoten met naleving van de vereisten van statutenwijziging.

Artikel 4. Duur

De vennootschap is opgericht op heden en voor onbeperkte duur.

Onverminderd de rechterlijke ontbinding kan zij slechts ontbonden worden met naleving van de voorschriften

bepaald door artikel 28 van deze statuten.

B. Kapitaal  Beherende vennoten

Artikel 5. Kapitaal

Het totale bedrag van de inbrengen waardoor het kapitaal is samengesteld bedraagt de som van

achthonderdduizend euro (800.000,00 EURO).

Dit kapitaal is verdeeld in achtduizend (8.000) aandelen op naam, die elk één achtduizendste (1/8.000) van

het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel B. Beherende vennoten

De beherende vennoten zijn voor de duur van de vennootschap:

1. De Heer Joost Dendoncker, wonende ie 8755 Ruiselede, Poekestraat 79.

2. Mevrouw Mireille Fraeyman, wonende te 8755 Ruiselede, Poekestraat 79.

Artikel 7. Gebondenheid van de beherende en de stille vennoten

De beherende vennoten staan onbeperkt in voor de verbintenissen van de vennootschap; de stille vennoten zijn alleen verbonden tot beloop van de inbreng die zij hebben toegezegd.

De stille vennoten kunnen door derden gedwongen worden de hen uitgekeerde intresten en dividenden terug te betalen indien deze niet genomen zijn uit de werkelijke winst van de vennootschap; is er in dat geval bedrog, kwade trouw of grove nalatigheid van de beherende vennoten, dan kunnen de stille vennoten hen vervolgen toi betaling van wat zij hebben moeten teruggeven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8. Nieuwe beherende vennoten

Kunnen slechts als beherende vennoten toetreden, zij die in een akte van statutenwijziging de verbintenis aangaan de arbeid te verrichten die vereist is voor de exploitatie van het landbouwbedrijf van de vennootschap en daaraan ten minste vijftig procent (50 %) van hun arbeidstijd besteden teneinde daarmede tenminste vijftig procent (50 %) van hun arbeidsinkomen te verdienen en indien zij als zodanig aangenomen worden met toestemming van alle vennoten.

Artikel 9. Vrijwillig ontslag

De beherende vennoten kunnen als zodanig vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke opzegging te betekenen aan alle vennoten met een opzeggingstermijn van twee jaar.

De vennootschap kan van die termijn afstand doen door een besluit dat genomen wordt, enerzijds door de andere beherende vennoten bij eenparigheid van stemmen, en ander-zijds door de stille vennoten met meerderheid van stemmen volgens de bepalingen van artikel 24 van deze statuten.

De aftredende beherende vennoot blijft stille vennoot met de aandelen die hij in het maatschappelijk kapitaal heeft.

Artikel 10. Gedwongen ontslag

De opdracht van een beherende vennoot kan slechts herroepen worden om gewichtige redenen door een besluit van de andere beherende vennoten en van de stille vennoten beraadslagend overeenkomstig artikel 24 van deze statuten.

Artikel 11. Vergoeding van de beherende vennoten

Onverminderd het aandeel dat hem toekomt in de bedrijfsresultaten, zoals bepaald in artikel 22 van deze statuten, wordt aan elke beherende vennoot een brutovergoeding toegekend als vergoeding voor zijn arbeid tenminste op basis van het minimumloon voor geschoolde arbeiders van dezelfde sector; hij heeft recht op zulke vergoeding, ongeacht de aard en de omvang van de bedrijfsresultaten.

C. Aandelen

Artikel 12. Overgang en overdracht

De aandelen zijn op naam.

De aandelen waarin het maatschappelijk kapitaal is verdeeld kunnen slechts overgaan bij overlijden of overgedragen worden onder levenden: aan één vennoot, aan de echtgenoot van de overdrager, aan de bloedverwanten in de rechte opgaande lijn, aan de bloedverwanten in de rechte nederdalende lijn en hun echtgenoot met inbegrip van de adoptieve kinderen en de kinderen van de echtgenoot.

Zij kunnen aan andere dan in het voorgaand lid bedoelde personen slechts overgaan of aangedragen worden met toestemming van alle beherende vennoten enerzijds en van de meerderheid van de stille vennoten anderzijds, volgens de regels bepaald in artikel 24 van deze statuten omtrent de algemene vergadering van de stille vennoten.

In geen geval kan een aandeel door een rechtspersoon worden verkregen.

Artikel 13. Overnam epl icht

Indien op grond van het voorgaande artikel de overdracht van aandelen wordt geweigerd of bij overlijden de hoedanigheid van vennoot wordt ontzegd, moeten de vennoten die zich tegen de overdracht of de overgang verzetten deze aandelen overnemen.

Indien verscheidene vennoten in aanmerking komen voor de overname van die aandelen en onder voorbehoud van de uitoefening van het recht van voorkoop van de beherende vennoten zoals bepaald in het volgend artikel van de statuten, worden de aandelen verdeeld in verhouding tot het getal van de aandelen die aan de verkrijgende vennoten toebehoren.

De overname van de aandelen geschiedt, bij gebreke aan minnelijke overeenkomst tegen de prijs vastgesteld door de rechter met inachtneming van het vermogen en het rendement van de vennootschap. De rechter kan voor de betaling geen langere termijn toestaan dan één jaar. De verkrijger van de aandelen kan deze niet overdragen zolang de prijs van de overgenomen aandelen niet volledig is betaald.

Artikel 14. Recht van voorkoop

Elke overdracht onder de levenden is onderworpen aan het recht van voorkoop van de beherende vennoten. Onverminderd de vrije overdracht van de aandelen binnen de per-ken van artikel 12 van deze statuten, moet de vennoot die aandelen wenst over te dragen, de beherende vennoten bij aangetekende brief in kennis stellen van de voorgenomen overdracht en de voorwaarden ervan. Het recht van voorkoop moet worden uitgeoefend binnen twee maanden na de kennisgeving bedoeld in het voorgaande lid. Indien verscheidene beherende vennoten in aanmerking komen voor de afkoopwaarde van de aandelen, worden deze aan de betrokken vennoten toegewezen in verhouding tot hun deelneming in het maatschappelijk kapitaal.

Indien het recht van voorkoop niet werd uitgeoefend voor het geheel of een deel van de betrokken aandelen, kan de voorgenomen overdracht van de niet in voorkoop genomen aandelen op geldige wijze plaats hebben met toestemming van de meerderheid van de stille vennoten en onder de voorwaarden bepaald in artikel 13 van deze statuten. Bij gebruikmaking van het recht van voorkoop worden de prijs en de wijze van betaling vastgesteld overeenkomstig artikel 12 van deze statuten.

Artikel 15. Register van de vennoten

In de zetel van de vennootschap wordt een register van vennoten gehouden waarin worden aangetekend: 1) de identiteit van elke vennoot, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

2) de gedane stortingen;

3) elke overdracht van aandelen met de datum; deze vermelding wordt gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer;

4) de overgang wegens overlijden of de toewijzing na verdeling, met de datum; deze vermeldingen worden gedagtekend en ondertekend door de beherende vennoten en de rechtverkrijgenden.

De overdracht en toewijzingen kunnen niet tegen de vennootschap worden ingeroepen dan vanaf de datum van hun inschrijving in het register. De vennootschap kan er zich echter wel op beroepen voor die datum. iedere vennoot of elke derde belanghebbende kan van dit register inzage nemen.

Artikel 16. Plicht tot volstorting

De overnemer van aandelen is verbonden voor het totale bedrag van de door hem verkregen niet volgestorte aandelen.

De overdrager blijft jegens de vennootschap hoofdelijk met de overnemer gehouden te voldoen aan de opvragingen waartoe voor de overdracht is besloten, alsmede van de latere opvragingen wanneer deze nodig zijn om schulden te kwijten die ontstaan zijn voor de overboeking in het register van vennoten. De overdrager heeft hoofdelijk verhaal op hem aan wie hij zijn aandeel heeft overgedragen en op de latere overnemers, tenzij de partijen anders zijn overeengekomen.

Artikel 17. Aandelen in onverdeeldheid  vruchtgebruik

Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars toebehoort of met vruchtgebruik is bezwaard, wordt de uitoefening van de rechten die eraan verbonden zijn, geschorst totdat een enkele persoon is aangewezen om als eigenaar ten aanzien van de vennootschap op te treden. In geval van betwisting wordt er een mandataris aangesteld door de rechtbank.

Indien het aandeel door de eigenaar in pand gegeven is, blijft deze zijn stemrecht uitoefenen.

D. Bestuur en vertegenwoordiging

Artikel 18. Intern bestuur

Het intern bestuur van de vennootschap behoort aan de beherende vennoten. Zij kunnen alle handelingen

verrichten die nodig of dienstig zijn voor de vennootschap behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de

algemene vergadering bevoegd is.

Artikel 19. Vertegenwoordiging

De beherende vennoten zijn elk afzonderlijk bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen jegens

derden en in rechte.

E. Algemene vergadering

Artikel 20. Boekjaar  Jaarvergadering

Het boekjaar begint de eerste januari en eindigt op éénendertig december. De gewone algemene vergadering of jaarvergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen op 30 juni.

Indien die dag een wettelijke feestdag of een zaterdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Artikel 21. Recht van toezicht door de stille vennoten

De stille vennoten hebben het recht tweemaal in het jaar ter plaatse inzage te nemen van de boeken en bescheiden van de vennootschap. Zij mogen schriftelijk vragen stellen omtrent het beheer waarop schriftelijk moet worden geantwoord.

Dit recht wordt in het midden en aan het einde van het boekjaar uitgeoefend. De stille vennoten kunnen zich laten bijstaan door een deskundige. Deze kan niet optreden zonder instemming van de beherende vennoten; wordt die instemming niet verkregen, dan wordt de deskundige, op verzoek van de stille vennoten, aangewezen door de voorzitter van de rechtbank. Deze beslissing behoeft niet te worden betekend aan de vennootschap en is niet vatbaar voor enig rechtsmiddel.

De beherende vennoten bezorgen bovendien iedere stille vennoot tenminste vijftien dagen voor de vergadering een schriftelijk verslag over de bedrijfsresultaten dat voldoende gegevens bevat om aan de stille vennoten een inzicht te verschaffen in de financiële toestand van het bedrijf en in de bedrijfsresultaten. Iedere stille vennoot kan aan de beherende vennoot nadere inlichtingen vragen betreffende dat verslag. Artikel 22. Verdeling van de bedrijfsresultaten

De verdeling van de bedrijfsresultaten geschiedt als volgt:

1. Met goedkeuring van de beherende vennoten kan de algemene vergadering besluiten het batig saldo, na toewijzing van de beloning aan de beherende vennoten volgens artikel 11 van deze statuten, geheel of gedeeltelijk reserveren.

2. Ingeval het batig saldo niet geheel wordt gereserveerd overeenkomstig het voorgaand lid, wordt het aan de aandelen toebedeeld tot beloop van ten hoogste de wettelijke intrest op het gestort kapitaal.

3. De rest wordt in voorkomend geval aan de beherende vennoten ter vergoeding van hun arbeid en aan de aandelen toebedeeld op basis van een beslissing van de algemene vergadering van de stille vennoten. Artikel 23. Algemene vergadering van de stille vennoten

Een besluit van de algemene vergadering van de stille vennoten is vereist voor:

1. het geven van kwijting aan de beherende vennoten van hun opdracht;

2. de verdeling van de bedrijfsresultaten;

3. de beloning van de beherende vennoten;

4. de voorstellen waarvoor de toestemming vereist is volgens artikel 18 van deze statu-ten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het besluit wordt genomen met meerderheid van stemmen. Ieder aandeel geeft recht op één stem. De beherende vennoten hebben het recht de vergadering bij te wonen, zelfs indien zij geen aandeel hebben. Zij nemen aan de stemming deel met de aandelen die zij in het maatschappelijk kapitaal hebben. Deze besluiten worden genomen uiterlijk zes maanden na het einde van elk boekjaar.

Artikel 24. Algemene vergadering van de beherende en van de stilte vennoten

Een besluit van de algemene vergadering van de beherende en de stille vennoten is vereist voor:

1. de wijziging van de statuten;

2. de vrijwillige ontbinding van de vennootschap.

Het besluit wordt genomen met eenparigheid van stemmen van de beherende vennoten en met de

meerderheid van drie/vierde van de stemmen van de stille vennoten.

Iedere vennoot beschikt over één stem.

Artikel 25. Bijeenroeping

De algemene vergaderingen worden bijeengeroepen door de beherende vennoten op eigen initiatief of op

verzoek van enige andere vennoot met opgaaf van de punten waaromtrent hij beraadslaging verlangt. De

agenda wordt bij de uitnodiging gevoegd.

Artikel 26. Volmacht

De stille vennoten kunnen zich laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde. De gevolmachtigde moet

vennoot zijn en mag niet meer dan één vennoot vertegenwoordigen.

Artikel 27. Verloop van de vergadering

De vergaderingen worden voorgezeten door de oudste in leeftijd van de aanwezige beherende vennoten.

Zij beraadslaagt en besluit volgens de regels van behoorlijke vergaderingstechniek.

F. Ontbinding en vereffening

Artikel 28. Besluit tot ontbinding

Over de ontbinding van de landbouwvennootschap wordt besloten volgens de regels bepaald in artikel 24 van deze statuten.

Artikel 29. Het overblijven van slechts één vennoot

Wanneer de vennootschap in de loop van haar bestaan slechts één enkele vennoot telt, blijft zij als rechtspersoon bestaan zolang zij niet ontbonden en vereffend is.

Indien de enige vennoot de hoedanigheid van stille vennoot heeft, dan wordt gehandeld overeenkomstig het hiernavolgend lid. Telt de vennootschap in de loop van haar bestaan als gevolg van het ontslag of overlijden van de beherende vennoot alleen nog stille vennoten, dan kunnen deze één onder hen of een andere persoon als bewindvoerder aanstellen om de dringende daden van louter beheer te verrichten gedurende drie maanden; deze voorlopige bewindvoerder is niet verder aansprakelijk dan volgens de regels die omtrent lastgeving bepaald zijn.

Is er slechts één stille vennoot, of geraken de stille vennoten het niet eens, dan wordt de voorlopige bewindvoerder op verzoek van de stille vennoten of van één onder hen benoemd door de voorzitter van de rechtbank.

Artikel 30. Benoeming van vereffenaar

In geval van ontbinding om welke reden dan ook zijn de beherende vennoten die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars, tenzij de algemene vergadering van de beherende en stille vennoten anders besluit.

De algemene vergadering van de beherende en stille vennoten kan te allen tijde een of meer vereffenaars benoemen of ontslaan bij gewone meerderheid van stemmen. Zij beslist of de vereffenaars, indien er meer zijn, alleen, gezamenlijk dan wel in college de vennootschap vertegenwoordigen.

De benoeming van de vereffenaars en de wijze waarop zij de vennootschap kunnen vertegenwoordigen, wordt openbaar gemaakt door voorlegging van een origineel van de akte en een uittreksel ervan, en bekendmaking in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 31. Bevoegdheden van de vereffenaars

De vereffenaars hebben van rechtswege alle bevoegdheden van de artikel 186-190 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering van de beherende en stille vennoten anders besluit. Zij dienen verder te handelen overeenkomstig de overige bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen omtrent de wijze en sluiting van de vereffening.

G. Keuze van de woonplaats

Artikel 32

De beherende vennoten, de stille vennoten en vereffenaars worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel

van de vennootschap, waar alle dagvaardingen, kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de

zaken van de vennootschap.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Het eerste boekjaar begint op datum van de oprichting van de vennootschap en eindigt op eenendertig

december 2012. De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in 2013.

BTW

Voorlezing wordt aan de inbrengers gegeven van de artikelen 62, § 2 en 73 van het Wetboek der

belasting over de toegevoegde waarde (BTW).

Na voorlezing hiervan verklaart de heer DENDONCKER Joost BTW-plichtig te zijn onder het nummer BE

0791.037.275 en verklaart zijn echtgenote mevrouw FRAEYMAN Mireille BTW plichtig te zijn onder het nummer BE 0865.303A45, als voorzegd.

Voor eensluidend ontledend en letterlijk uittreksel afgeleverd voor registratie teneinde neerlegging op de

rechtbank van koophandel te Brugge.

Nicolas Verstaete, Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd

afschrift van de akte van 20 december 2011, het bankattest en bijzonder verslag van de oprichters over de

inbrengen in natura

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Vbor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DENDONCKER & FRAEYMAN

Adresse
POEKESTRAAT 79 8755 RUISELEDE

Code postal : 8755
Localité : RUISELEDE
Commune : RUISELEDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande