DENTOPRACTIE

Divers


Dénomination : DENTOPRACTIE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 560.836.875

Publication

10/09/2014
ÿþHod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

littengl

Ondernemingsnr 6-G0 ése e

Benaming

(voluit) : Dentopractie (verkort)

Rechtsvorm: burgerlijke vennootschap onder de vorm van een VOF

Zetel : Daniël De Haenelaan 26A, 8630 Veurne

(volledig adres)

Onderwerp akte: Oprichting

Op heden 10.08.2014 zijn de partijen:

1.De Deer Wouter Jan Lieven Jozef Versteele, chiropractor, geboren te Veurne op 22.04.1986, wonende te 8630 Veurne, Vleeshouwersstraat 29 . (RR 860422.37721)

2.mevrouw Jozefien Johanna Cornelia Schockaert, tandarts, geboren te Veurne op 28.08.1986, wonende te 8630 Veurne, Vleeshouwersstraat 29. (RR 860828.07079)

Overeengekomen een burgerlijke vennootschap in de rechtsvorm van een vennootschap onder firma (V.O.F.) op te richten, waarvan zij de statuten als volgt hebben vastgesteld:

Hoofdstuk I  Naam, zetel, doel, duur

Art. 1 Naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap in de rechtsvorm van een vennootschap onder firma, me als naam DENTOPRACTIE.

Art. 2 Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8630 Veume, Daniël De Haenelaan 26A.

De zetel kan verplaatst worden naar elke andere plaats in België, zonder dat hiertoe een statutenwijziging vereist is, door eenvoudige beslissing van de zaakvoerders.

Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Art. 3 Doel

De vennootschap heeft tot doel:

-activiteiten van tandartspraktijk

-activiteiten van chiropractie

-overige menselijke gezondheidszorg, n.e.g.

-kopen en verkopen van roerende en onroerende goederen

-huren en verhuren van roerende en onroerende goederen

-beheer van roerende en onroerende goederen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

NEERGELEGD TER GRIFFIE

Rechtbank van Koophandel Gent

29 AM, 2014

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, op gelijk welke wijze, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, aile verbintenissen aangaan, kredieten en leningen aangaan en toestaan, Zij mg alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel of wat kan bijdragen tot de realisatie ervan.

Art, 4 Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden.

De bepalingen van artikel 39,3° tot 5° W. Venn. betreffende de beëindiging van het vennootschapscontract

zijn niet van toepassing,

HOOFDSTUK If  Vennoten, kapitaal, aandelen

Art. 5 Vennoten

Aile oprichters zijn vennoten en ieders aandeel in de vennootschap is gelijk. Zij zijn hoofdelijk aansprakelijk voor aile verbintenissen die namens de vennootschap zijn aangegaan. De professionele aansprakelijkheid van iedere vennoot blijft evenwel individueel. De professionele verzekeringskosten zijn echter ten laste van de vennootschap.

Nieuwe vennoten kunnen slechts na schriftelijke instemming van aile medevennoten toetreden; zij moeten steeds de vereiste kwalificaties hebben om met de overige vennoten gezamenlijk aan de beroepsuitoefening deel te nemen.

Nieuwe vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na schriftelijke instemming van aile medevennoten overdragen of afstaan, en uitsluitend aan collega's die deelnemen of zullen deelnemen aan de gezamenlijke beroepsuitoefening. Bij overlijden van een vennoot gaan zijn rechten niet over op zijn erfgenamen maar wordt hen een vergoeding toegekend zoals hierna bepaald onder artikel 20,

Iedere vennoot kan zich uit de vennootschap terugtrekken door zijn ontslag aan de overige vennoten bij aangetekend schrijven aan te bieden. Het ontslag heeft uitwerking zes maanden na de datum van verzending van deze brief. Bij overlijden van één van de vennoten wordt de vennootschap voortgezet onder de overlevende vennoten.. Hetzelfde geldt indien één van de vennoten ingevolge een blijvende invaliditeit van meer dan zesenzestig procent (66 %) werkonbekwaam wordt, bij ontslag, uitsluiting en professionele (tuchtrechtelijke) afzetting van een vennoot. De gevolgen van een dergelijke terugtrekking worden geregeld zoals hierna bepaald onder artikel 20.

Art. 6 Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgelegd op 18.550 euro.

Het kapitaal wordt gevormd door inbreng in geld, waartoe de vennoten zich als volgt hebben verbonden:

-De heer Wouter Versteete, voornoemd: een bedrag van 9.275 euro, waarvoor hem 9.275 aandelen worden toegekend,

-Mevrouw Jozefien Schockaert, voornoemd: een bedrag van 9.275 euro, waarvoor haar 9.275 aandelen worden toegekend.

Art, 7 Aandelen

Het kapitaal is vertegenwoordigd door 18,550 aandelen zonder vermelding van de nominale waarde. Elk aandeel moet steeds volledig volstort zijn.

Art. 8 Winst

De winst wordt verdeeld onder de vennoten overeenkomstig hun aandeel in het kapitaal.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 9 Aandelenregister

De aandelen zijn op naam en voorzien van een volgnummer. Een aandelenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vennootschap, dit register bevat:

- de nauwIceurige gegevens betreffende de identiteit van elke vennoot en het aantal aandelen dat hem toebehoort;

- de gedane stortingen;

- de overdrachten van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdra-iger en de overnemer (of hun gevolmachtigden), in geval van overdracht onder de levenden en gedagtekend en ondertekend door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van cvergang wegens overlijden

De eigendom van een aandeel op naam wordt bewezen door de oprichtingsakte en de akte van kapitaalverhoging en ook, na overdracht of overgang wegens overlijden, door de inschrijving in het aandelenregister.

De overdrachten en de overgang wegens overlijden gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden pas vanaf de datum van de inschrijving in het aandelenregister.

ledere vennoot mag een bewijs van inschrijving vragen op zijn naam. Dit bewijs is een uittreksel uit het register, getekend door een zaakvoerder en het vermeldt het aantal aandelen dat een vennoot heeft in de vennootschap.

Art. 10 Overdracht van aandelen

Een deelneming mag op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden zonder instemming van aile vennoten. De overdracht of de overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek. Bij weigering zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen.

De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. De werkelijke waarde wordt bij gebrek aan overeenstemming tussen de partijen vastgesteld door een in onderling overleg aan te stellen deskundige. Bij gebrek aan overeenstemming stelt de voorzitter van de bevoegde rechtbank een deskundige aan op verzoek van één der partijen.

HOOFDSTUK III  Bestuur, vertegenwoordiging, controle

Art. 11 Zaakvoerders

Als zaakvoerders worden voor onbepaalde duur benoemd

De heer Wouter Versteele, voornoemd.

Mevrouw Jozefien Schockaert, voornoemd,

Art 12 Vertegenwoordiging

Iedere zaakvoerder die afzonderlijk handelt in naam van de vennootschap en onder de vennootschapsfirma vertegenwoordigt de vennootschap tegenover derden in rechte als eiser

of ais verweerder. leder van hen stelt aldus tegenover derden rechtsgeldig alle daden van bewaring, van beheer en van beschikking mits zij tot het doel van de vennootschap behoren.

Art. 13 Controle

Iedere vennoot afzonderlijk heeft alle onderzoeks- en controlebevoegdheden, waardoor hij onder meer het recht heeft te allen tijde ter plaatse inzage te nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen alle

' documenten en geschriften van de vennootschap.

HOOFDSTUK IV - Algemene vergadering

Art. 14 Algemene vergadering

De gewone algemene vergadering, ook de jaarvergadering genoemd, zal jaarlijks bijeengeroepen worden op de laatste zaterdag van de maand maart, om 10 uur, op de maatschappelijke zetel, behoudens afwijkende vermelding in de uitnodiging. De vergadering zal op de eerstvolgende werkdag gehouden worden, indien die dag een wettelijke feestdag is,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

De agenda van de jaarvergadering omvat minstens: de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening, de bestemming van de winst en de begroting voor het volgend boekjaar.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen door één van de vennoten om over een wijziging van de statuten of over andere punten te beraadslagen en te besluiten.

De oproeping, met vermelding van de agenda, geschiedt bij gewone brief, toegezonden aan de vennoten ten minste acht dagen vár5r de vergadering. De vergadering mag geldig beraadslagen en stemmen over aangelegenheden die niet in de agenda voorkomen wanneer alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en hiermee akkoord gaanL

Alt 15 Besluitvorming

Elke vennoot heeft één stem, ongeacht het aantal aandelen dat hij bezit.

Een vennoot kan zich door een andere vennoot laten vertegenwoordigen. In de algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij wijziging van de statuten of in geval van ontbinding is de unanimiteit van de stemmen vereist.

Van elke vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt. Deze notulen worden ondertekend

door de secretaris en door de voorzitter (aangesteld op de vergadering).

Het register waarin de notulen worden opgetekend wordt op de zetel van de vennootschap gehou-iden.

HOOFDSTUK V  Boekjaar, jaarrekening

Art. 16 Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap vangt aan op 1 oktober en eindigt op 30 september van elk jaar. In afwijking hiervan neemt het eerste boekjaar een aanvang op 1 april 2014 en eindigt op 30 september 2015

Art. 17 Jaarrekening

De rekeningen van de vennootschap zullen jaarlijks opgesteld worden overeenkomstig de wetsbepalingen. Op het einde van elk boekjaar worden de boeken afgesloten en maakt de zaakvoerder de jaarrekening op. Op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering welke bestemming er gegeven zal worden aan het resultaat,

HOOFDSTUK VI  Ontbinding, vereffening

Artikel 18 Ontbinding

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid, de onbekwaamverklaring, de professionele (tuchtrechterlijke) afzetting of de schorsing van een vennoot. De vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering daartoe beslist met een meerderheid van twee derde van de aanwezige stemmen.

Artikel 19 Vereffening

In geval van ontbinding wordt een vereffenaar aangesteid die zal handelen overeenkomstig de bepalingen van artikel 181 van het Wetboek van Vennootschappen, onverminderd de toepassing van artikel 179 van het Wetboek van Vennootschappen en het hierna bepaalde onder artikel 20.

Artikel 20 -

In alle gevallen van ontbinding en van terugtrekking wordt het netto-actief van de vennootschap verdeeld, derwijze dat aan iedere vennoot, of aan de zich terugtrekkende vennoot, een evenredig deel wordt toegekend.

r Voer-behouden

aman het "13eIgisch Staatsblad



.,

Vill.Diverse bepalingen

Artikel 21

Betwistingen aangaande de interpretatie of de toepassing van deze statuten zullen aan een scheidsrechter worden voorgelegd overeenkomstig de bepalingen van het Gerechtelijk Wetboek,



Artikel 22

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de terzake geldende wettelijke bepalingen en in het bijzonder naar het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 23

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/09/2014 - Annexes du Moniteur belge Alle handelingen gesteld door de zaakvoeders worden geacht te zijn verricht voor rekening van de vennootschap en dit met ingang van 1 april 2014

-

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaart de Vennootschap aile verbintenissen die in naam van de vennootschap in oprichting werden aangegaan, over te nemen, en dit onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte.

Buitengewone algemene vergadering

En ne de vennootschap aldus te hebben opgericht zijn de vennoten in een buitengewone algemene vergadering bijeengekomen en hebben vastgesteld dat overeenkomstig artikel 12 van deze statuten iedere zaakvoerder, vermeld in art. 11, tegenover derden als vertegenwoordiger van de vennootschap kan optreden en rechtsgeldig alle daden van bewaring en beheer en van beschikking kan stellen.

Opgesteld te Veurne op 10 augustus 2014 in drie exemplaren.

De Heer Wouter Versteele

Mevrouw Jozefien Schockaert



Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
DENTOPRACTIE

Adresse
DANIEL DE HAENELAAN 26A 8630 VEURNE

Code postal : 8630
Localité : VEURNE
Commune : VEURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande