DERMUL VASTGOED EN BEHEER

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : DERMUL VASTGOED EN BEHEER
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 634.656.746

Publication

06/08/2015
ÿþMod PDF 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

0

Ondernemingsnr : ~ ~ ,3 ~ , 65 . 7 1,16

Benaming (voluit): DERMUL VASTGOED EN BEHEER (verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel :8400 Oostende, Karel Janssenslaan 1

(volledig adres)

Onderwerp ak e :OPRICHTING

Tekst :

2 S JUL

E

Griffie Rechtbank Koophandel

Gent Afd atif,i®ostende

==.e:xar.-= ,

Uit een akte, verleden voor ons, meester Xavier DE MAESSCHALCK, notaris te Oostende, op 23 juli 2015, waarvan huidig uittreksel wordt neergelegd voor registratie, blijkt dat

L OPRICHTER

De naamloze vennootschap "AGENCE DERMUL", waarvan de zetel gevestigd is te 8400 Oostende, Karel Janssenslaan 1, BTW-nummer BE-0405.252.637, RPR Gent afdeling Oostende,

Opgericht bij akte verleden voor notaris bij akte verleden voor notaris Jozef Van den Berghe destijds te Brugge (Sint-Andries) op achttien februari negentienhonderd éénenzestig, bij uittreksel gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van acht maart daarna, onder nummer 4135; waarvan de statuten meermaals werden gewijzigd en voor het laatst gewijzigd ingevolge partiële splitsing bij proces-verbaal opgemaakt door ondergetekende notaris op heden, voorafgaandelijk dezer.

Hier vertegenwoordigd door haar gedelegeerd bestuurder : de Heer DERMUL Filip, nagenoemd.

2. AANDEELHOUDERS UIT PARTIELE SPLITSING

1/ De Heer DERMUL Filip Jean Pol, geboren te Oostende op veertien januari negentienhonderd drieënzestig, nationaal nummer 63.01.14-021.16, wonende te 8400 Oostende, Albert I-Promenade 48/8.

Titularis van driehonderd zeventien (317) aandelen.

2/ Mevrouw DERMUL Eva, geboren te Brugge op eenendertig augustus negentienhonderd tweeënnegentig, nationaal nummer 92.08.31-384.92, wonende te 8470 Gistel, Moerestraat 110A.

Titularis van vier (4) aandelen.

Alhier vertegenwoordigd door de Heer DERMUL Filip, voornoemd, ingevolge onderhandse volmacht de dato één juli tweeduizend vijftien,

3/ Mevrouw DERMUL Suzan, geboren te Brugge op eenentwintig mei negentienhonderd vijfennegentig, nationaal nummer 95.05.21-210.26, wonende te 8470 Gistel, Moerestraat 110A.

Titularis van vier (4) aandelen.

Samen: driehonderd vijfentwintig (325) aandelen, hetzij de totaliteit van de bestaande aandelen.

I. VASTSTELLING VAN OPRICHTING

De comparanten verklaren mij, notaris, wat volgt:

1. Onderhavige vennootschap, waarvan de statuten hierna worden weergegeven, is opgericht ingevolge partiële splitsing in toepassing van de artikelen 677 en 742 van het Wetboek van vennootschappen, door inbreng door de naamloze vennootschap "AGENCE DERMUL", voornoemd, van alle exploitatie gebonden activa- en passivabestanddelen en waarbij de naamloze vennootschap "AGENCE DERMUL" niet is opgehouden te bestaan, en mits toekenning aan de aandeelhouders van de naamloze vennootschap "AGENCE DERMUL" van aandelen van onderhavige vennootschap, dit alles blijkens proces-verbaal opgemaakt door ondergetekende notaris op heden, voorafgaandelijk dezer.

2, De vennootschap waaruit onderhavige nieuwe naamloze vennootschap "DERMUL VASTGOED EN BEHEER" bij wijze van partiële splitsing is ontstaan, is de naamloze vennootschap "AGENCE DERMUL", waarvan de zetel gevestigd is te 8400 Oostende, Karel Janssenslaan 1, BTW-nummer BE-0405.252.637, RPR Gent afdeling Oostende.

s.

e

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor- Luik B - vervolg

behouden aan het Éëigis' uii` Staatsblad

Opgericht bij akte verleden voor notaris Jozef Van den Berghe destijds te Brugge (Sint-Andries) op achttien februari negentienhonderd é6nenzestig, bij uittreksel gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van acht maart daarna, onder nummer 4135; waarvan de statuten meermaals werden gewijzigd en voor het laatst ingevolge partiële splitsing bij proces-verbaal opgemaakt door ondergetekende notaris op heden, voorafgaandelijk dezer.

3. Het voorstel tot partiële splitsing werd door de raad van bestuur van de naamloze vennootschap "AGENCE DERMUL" neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel te Gent afdeling Oostende op tweeëntwintig mei tweeduizend en vijftien en werd bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van drie juni daarna onder nummer 15078019.

4. Blijkens proces-verbaal opgemaakt op heden, voorafgaandelijk dezer, door mij, notaris, werd het voorstel tot partiale splitsing door de buitengewone algemene vergadering van de voormelde vennootschap "AGENCE DERMUL" goedgekeurd.

5. Ingevolge deze goedkeuring werd de naamloze vennootschap "DERMUL VASTGOED EN BEHEER" opgericht met een inbreng vanuit de naamloze vennootschap "AGENCE DERMUL" ten belope van tweeënzestigduizend euro (E 62.000,00), waarvan de boekhoudkundige verwerking van het eigen vermogen vastgelegd werd als volgt:

achthonderd zevenentachtig euro vijftien cent (E 887,15) afkomstig van het gestort kapitaal van de

overdragende vennootschap wordt aangewend voor de vorming van het gestort kapitaal in de verkrijgende vennootschap;

- veertigduizend vijfenzeventig euro zesentachtig cent (£ 40.075,86) afkomstig van de belaste reserves in kapitaal van de overdragende vennootschap wordt aangewend voor de vorming van belaste reserves in kapitaal in de verkrijgende vennootschap.

eenentwintigduizend zesendertig euro negenennegentig cent (E 21.036,99) afkomstig van een gedeelte van de beschikbare reserves van de overdragende vennootschap wordt aangewend voor de vorming van kapitaal in de verkrijgende vennootschap.

- vierduizend zesennegentig euro dertig cent (E 4.096,30) afkomstig van de wettelijke reserves van de overdragende vennootschap wordt aangewend voor de vorming van de wettelijke reserves van de verkrijgende vennootschap;

- tienduizend negenhonderd negenenzestig euro achtenzestig cent (£ 10.969,68) afkomstig van de investeringsreserves van de overdragende vennootschap wordt aangewend voor de vorming van investeringsreserves van de verkrijgende vennootschap.

- zesendertigduizend driehonderd en een euro vierennegentig cent (E 36.301,94) afkomstig van het saldo van de beschikbare reserves van de overdragende vennootschap wordt aangewend voor de vorming van de beschikbare reserves van de verkrijgende vennootschap.

Het kapitaal van tweeënzestigduizend euro (E 62.000,00) wordt vertegenwoordigd door driehonderd vijfentwintig (325) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Deze driehonderd vijfentwintig (325) aandelen werden overeenkomstig de bepalingen van het voorstel tot partiële splitsing alsmede van de bepalingen opgenomen door de buitengewone algemene vergadering van de inbrengende vennootschap, toegekend als volgt:

- aan de Heer Filip DERMUL, voornoemd : driehonderd en zeventien (317) aandelen.

- aan Mevrouw Eva DERMUL, voornoemd : vier (4) aandelen.

- aan Mevrouw Suzan DERMUL, voornoemd : vier (4) aandelen.

6. Na kennisname van het voorstel tot partiële splitsing en de door de wet vereiste documenten, werd de inbreng

van voormelde activa- en passivabestanddelen van de overdragende vennootschap in de verkrijgende

vennootschap goedgekeurd en werden tevens de statuten vastgelegd van de uit de partiële splitsing ontstane

nieuw opgerichte naamloze vennootschap "DERMUL VASTGOED EN BEHEER", zoals ze hierna weergegeven

worden.

Tevens werden de uitvoeringsbesluiten getroffen met betrekking tot de benoemingen en de werking, zoals ze

hierna worden hernomen.

Dientengevolge verzoeken de comparanten mij, notaris, vast te stellen dat:

- de hiervoor genoemde overdragende naamloze vennootschap "AGENCE DERMUL" niet heeft opgehouden te

bestaan;

- de statuten van de nieuw opgerichte naamloze vennootschap "DERMUL VASTGOED EN BEHEER" luiden

als volgt:

II. STATUTEN

ARTIKEL ÉÉN -- RECHTSVORM EN NAAM

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een naamloze vennootschap en draagt de naam

"DERMUL VASTGOED EN BEHEER".

ARTIKEL T EE  ZETEL

De zetel van de vennootschap mag verplaatst worden naar om het even welke plaats in België, bij enkel besluit

van de raad van bestuur en mits inachtneming van de taalwetgeving.

Bij eenvoudi ee beg slissin-~ van het bestuursorgaan zal de vennootschap bijhuizen, a :eetscha ' s en en sta " elhuizen

U





Voorbehouden aan het t3"e gf cfT Staatsblad Luik B - vervolg



in België en in het buitenland mogen oprichten.

ARTIKEL DRIE  DOEL

De vennootschap heeft als doel:

A/ Alle activiteiten die behoren tot het domein van vastgoedmakelaardij; dit behelst het bemiddelen bij de aankoop, de verkoop, de verhuring, de verkaveling, en het onder regime van horizontale mede-eigendom brengen van alle soorten onroerende goederen (zoals huizen, appartementen, gronden, commerciële panden, industriepanden, en andere) en van handelsfondsen.

B/ Het beheren van alle onroerende goederen, hetzij voor rekening van derden, hetzij voor eigen rekening. CI Het schatten van de waarde van alle soorten onroerend goed en van handelsfondsen en huurwaarden.

D/ Handel drijven in onroerend goed; dit behelst het kopen en verkopen voor eigen rekening van alle soorten vastgoed.

EI De activiteiten van projectontwikkelaar; dit behelst het ontwerpen en bouwen van appartementsgebouwen, kantoren en winkels, met de bedoeling deze op plan, in aanbouw of afgewerkt te verkopen.

FI De activiteiten van verkavelaar; dit behelst de aankoop van gronden om deze volledig uitte rusten en opnieuw te verkopen.

G/ De activiteiten van verzekeringsmakelaar.

H/ De activiteiten van bemiddelaar bij het plaatsten van leningen.

I/ Het verwerven van participaties in eender welke vorm alsmede het betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in alle bestaande of op te richten rechtspersonen en vennootschappen, het stimuleren, de planning, de coördinatie, de ontwikkeling van en de investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al of niet een participatie aanhoudt.

3/ Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg steIIen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan kredietinstellingen. KI Het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard; in de ruimste zin, met uitzondering van adviezen inzake beleggingen en geldplaatsingen; bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en fmanciën, verkoop, productie en algemeen bestuur.

L/ Het waarnemen van alle bestuursopdrachten en opdrachten van vereffenaars, het uitoefenen van opdrachten en functies.

M/ Het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriwle duurzame activa.

N/ Het verlenen van administratieve prestaties en computerservices.

0/ De aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in `t kort tussenpersoon in de handel.

PI Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten, nieuwe vormen van technologie en hun toepassingen.

QI Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten terzake.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

ARTIKEL VIJF -- KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt TWEEËNZESTIGDUIZEND EURO (E 62.000,00) en is verdeeld in driehond vijfentwintig (325) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde die ieder een gelijk deel in het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal kan gewijzigd worden.

ARTIKEL ZES - BESTUUR  CONTROLE

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste drie leden, al dan niet aandeelhouders. Wanneer echter op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, kan de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de daj van de gewone algemene vergadering die volt op de vaststelling, door. alle



;ist.h-taatbbFad - 06/08/2015 - Annexes du Moniteur belge







Voor- Luik B - vervolg

behouden

aan het

flbélgisc ï

Staatsblad

middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

De bestuurders kunnen zowel natuurlijke personen als rechtspersonen zijn. Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De vaststelling van het aantal bestuurders en hun benoeming geschiedt door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen.

De duur van hun opdracht mag zes jaar niet te boven gaan. De opdrachten eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin zij vervallen.

Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen.

De bestuurders zijn bij het vervallen van hun opdracht herbenoembaar.

Bij het openvallen van een bestuursopdracht als gevolg van overlijden, ontslag of om het even welke andere reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht om voorlopig in de vacature te voorzien. In dat geval zal de algemene vergadering in haar eerstvolgende bijeenkomst de definitieve benoeming doen.

De algemene vergadering mag aan de bestuurders vaste of veranderlijke bezoldigingen of vergoedingen toekennen, op de algemene kosten te verhalen. De vaststelling van deze bezoldigingen of vergoedingen zal ieder jaar gebeuren ter gelegenheid van de jaarvergadering.

ARTIKEL ZEVEN - NOTULEN RAAD VAN BESTUUR

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden vastgelegd in de notulen, ondertekend door ten minste de meerderheid van de leden die aan de beraadslagingen hebben deelgenomen.

De aan het gerecht of elders over te leggen afschriften of uittreksels worden ondertekend door een gedelegeerd bestuurder of door twee bestuurders.

ARTIKEL ACHT - BEVOEGDHEDEN RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, binnen de perken van het maatschappelijk doel.

Al wat door de wet en onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt binnen de bevoegdheid van de raad van bestuur.

ARTIKEL NEGEN - OPDRACHTEN

Directiecomité

Het is de raad van bestuur toegestaan zijn bestuursbevoegdheden over te dragen aan een directiecomité zonder dat deze overdracht betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden. Wanneer een directiecomité wordt ingesteld, is de raad van bestuur belast met het toezicht op dat comité. Het directiecomité bestaat uit meerdere personen die al dan niet bestuurder zijn.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot lid van het directiecomité, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur. De overdraagbare bestuursbevoegdheid kan door een beslissing van de raad van bestuur worden beperkt. Deze beperkingen en eventuele taakverdeling die de leden van het directiecomité zijn overeengekomen, kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet indien zij worden bekendgemaakt.

Auditcomité

De raad van bestuur kan in zijn midden, in overeenstemming met de bepalingen van het wetboek van vennootschappen, een auditcomité oprichten, dat belast wordt met het permanent toezicht over de afgewerkte dossiers van de commissaris. de voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het auditcomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het auditcomité worden bepaald door de raad van bestuur.

1) In die hoedanigheid kan het auditcomité onder meer afwijkingen toestaan aan de commissaris, zoals bedoeld in het Wetboek van vennootschappen.

De raad van bestuur kan eveneens zelf optreden als auditcomité in de zin van het Wetboek van vennootschappen, en is dan onder meer belast met het permanente toezicht op de afgewerkte dossiers van de commissaris.

2) In die hoedanigheid kan de raad van bestuur, optredend als auditcomité, onder meer afwijkingen

toestaan aan de commissaris, zoals bedoeld in het Wetboek van vennootschappen.

Dagelijks bestuur

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur opdragen aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurders,

die alleen of gezamenlijk omsreden. De raad van bestuur beslist omtrent hun benoemi, ontslag, bezoldiin, en



Luik B - vervolg

bevoegdheid.

Bijzondere opdrachten

De raad van bestuur is gemachtigd bijzondere gemachtigden en/of bestuurders te gelasten met bijzondere

opdrachten, en hen daartoe vergoedingen toe te kennen, welke zullen aangerekend worden op de algemene

kosten.

ARTIKEL TIEN  EXTERNE VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur, handelend met de

meerderheid van zijn Ieden, zal de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd en

verbonden zijn één gedelegeerd bestuurder alleen optredend.

Binnen het dagelijks bestuur kan de vennootschap bovendien worden vertegenwoordigd door de hiertoe

aangestelde(n), die alleen of gezamenlijk optreden zoals bepaald bij hun aanstelling.

De organen die in overeenstemming met het voorgaande de vennootschap vertegenwoordigen, kunnen

gevolmachtigden aanstellen.

Alleen bijzondere volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De

gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van hun verleende volmacht, onverminderd de

verantwoordelijkheid van de volmachtgever in geval van overdreven volmacht.

ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL ELF  BIJEENKOMST  BIJEENROEPING

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft elk jaar plaats op de eerste zaterdag van

de maand juni om tien uur; indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering de eerstvolgende

werkdag op hetzelfde uur gehouden.

De jaarvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende

bijeenroeping.

De bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden eveneens gehouden hetzij op de zetel hetzij

op een andere plaats aangeduid in de oproepingen.

BOEKJAAR  W NSTBESTEDING

ARTIKEL TWAALF -- BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

ARTIKEL BERT EN  WINSTBESTEDING

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat.

De netto te bestemmen winst, zoals die blijkt uit de resultatenrekening, kan slechts worden aangewend met

inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds, de vaststelling

van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag en nadat overgegaan is tot kapitaalaflossing, de uitkering

van een eerste dividend ad éénhonderdste van het maatschappelijk kapitaal, welk dividend toekomt aan de niet

afgeloste aandelen, elk voor een gelijk deel.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het nettoactief, zoals

dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het

gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet

of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder nettoactief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd

met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

1. het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding;

2. behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

Interimdividend

De raad van bestuur kan, op eigen verantwoordelijkheid, een interimdividend op het resultaat van het boekjaar uitkeren en de datum van de betaalbaarstelling bepalen.

Deze uitkering mag alleen geschieden op de winst van het lopende boekjaar, in voorkomend geval verminderd met het overgedragen verlies of vermeerderd met de overgedragen winst, zonder onttrekking aan de reserves die volgens een wettelijke of statutaire bepaling gevormd zijn of moeten worden gevormd.

De raad van bestuur bepaalt het bedrag van het interimdividend in functie van vorig lid op zicht van een staat van activa en passiva van de vennootschap, opgemaakt binnen de twee maanden véér de beslissing. Deze staat wordt nagezien door de commissaris zo er één benoemd werd die een verificatieverslag opmaakt dat bij zijn jaarverslag wordt gevoegd.

Tot uitkering mag niet eerder worden besloten dan zes maanden na de afsluiting van het voorgaande boekjaar en nadat de jaarrekening over dat boekjaar is goedgekeurd.

Na een eerste interimdividend mag niet tot een nieuwe uitkering worden besloten dan drie maanden na het besluit over het eerste interimdividend.

Aandeelhouders die in strijd met deze bepalingen een interimdividend hebben ontvangen, moeten dit terugbetalen indien de vennootscha.2_bewitst dat de aandeelhouder wist dat de uitbetaling strijdig was met de

:" ., i" 1° : ~ 1.1 is i; i  11" ." si 'omeurseg

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Voorbehouden aan het rf3ëfgisc íf Staatsblad

Luik B - vervolg

voorschriften of daarvan gezien de omstandigheden niet onwetend kon zijn.

ARTIKEL VEERTIEN - EIGENDOMSOVERGANGEN

Vervolgens verzoeken de comparanten mij, notaris, akte te verlenen van de overgang van het in de voormelde akte partiële splitsing omschreven deel van het vermogen van de overdragende vennootschap op de nieuw opgerichte naamloze vennootschap "DERMUL VASTGOED EN BEHEER" zijnde de exploitatiegebonden activa- en passivabestanddelen.

Dit vermogen alsmede de voorwaarden van overgang zijn in het bovenaangehaalde proces-verbaal omschreven als volgt:

B.1. Algemene beschrijving van de inbreng

De overgegane activa- en passivabestanddelen zijn opgesomd in de jaarrekening van de overdragende

vennootschap per eenendertig december tweeduizend en veertien, met name:

ACTIVA

VASTE ACTIVA

-Immateriële vaste activa ¬ 7.531,80

-Materiële vaste activa £ 57.736,21

-Financiële vaste activa £ 1.026,03

VLOTTENDE ACTIVA

-Handelsvorderingen E 120.075,16

-Overige vorderingen E 2.808,00

-Liquide middelen E 883.923,17

TOTAAL: één miljoen drieënzeventigduizend en honderd euro zevenendertig cent ¬ 1.073.100,37

B. PASS A  SCHULDEN

-Handelsschulden£ 150.829,93

-Fiscale en sociale schulden E 289.680,64

-Overige schulden E 519.221,88

TOTAAL: E 959.732,45

Aldus wordt van het netto-actief van de overdragende vennootschap honderd en dertienduizend driehonderd zevenenzestig euro tweeënnegentig cent (E 113.367,92). overgedragen naar de nieuw op te richten naamloze vennootschap "DERMUL VASTGOED EN BEHEER".

B.2. Algemene voorwaarden van de inbreng

Voormelde activabestanddelen worden afgesplitst naar de nieuw op te richten naamloze vennootschap "DERMI.JL VASTGOED EN BEHEER" volgens de hierna vermelde voorwaarden: a. de inbreng geschiedt op basis van de jaarrekening van de overdragende vennootschap per eenendertig december tweeduizend en veertien;

b, alle rechten, plichten en verbintenissen ontstaan vanaf één januari tweeduizend en vijftien met betrekking tot de overgedragen activa- en passivabestanddelen, worden boekhoudkundig geacht te zijn verricht voor rekening van de nieuw op te richten naamloze vennootschap "DERMUL VASTGOED EN BEHEER", waarin de betrokken bestanddelen worden ingebracht;

c. alle verbintenissen verbonden aan de ingebrachte activa- en passivabestanddelen, ongeacht met wie ze gesloten zijn, ook deze aangegaan met de overheid en jegens haar eigen organen en aandeelhouders, gaan onverkort over op de nieuwe naamloze vennootschap "DERMUL VASTGOED EN BEHEER", met alle rechten en plichten die daaruit voortvloeien, zonder dat enige formaliteit moet worden vervuld dan de wettelijke voorgeschreven openbaarmaking van het besluit om deze overgang aan eenieder tegenstelbaar te maken;

d. de verkrijgende vennootschap heeft de volle eigendom van de ingebrachte activa- en passivabestanddelen vanaf haar oprichting; zij wordt geacht het genot er van te hebben vanaf één januari tweeduizend en vijftien en draagt vanaf zelfde datum alle belastingen en taksen die betrekking hebben op de ingebrachte goederen;

e, de verkrijgende vennootschap ontvangt uit het archief van de overdragende vennootschap de originele documenten en bescheiden die verband houden met de ingebrachte activa- en passivabestanddelen; in de mate dat deze documenten niet splitsbaar zijn, worden de originelen bewaard op de zetel van de verkrijgende vennootschap waar ze ter inzage gehouden worden van de overdragende vennootschap en haar bestuursorgaan; deze laatste kan er op verzoek door het bestuur van de bewaarnemende vennootschap echtverklaarde afschriften van bekomen;

f. Alle met betrekking tot de afgesplitste bedrijfstak niet geboekte, op heden niet gekende of vergeten activa en passiva alsook alle met betrekking tot de afgesplitste bedrijfstak later ontdekte activa en passiva, behoren toe aan de verkrijgende vennootschap.

Alle overige activa en passiva blijven behouden in de overdragende vennootschap.

g, alle lopende geschillen met betrekking tot de ingebrachte activa- en passivabestanddelen zullen indien nodig verder gezet worden door de overdragende vennootschap, maar voor rekening van de nieuw op te richten naamloze vennootschap"DERMUL VASTGOED EN BEHEER", die alle lasten of baten zal dra en;

Luik B - vervolg

h. overeenkomstig artikel 767 van het Wetboek van vennootschappen blijft de overdragende vennootschap hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden die op heden zeker en opeisbaar zijn en die worden overgedragen aan de verkrijgende vennootschap; de aansprakelijkheid is beperkt tot het netto-actief dat de overdragende vennootschap behoudt buiten het ingebrachte vermogen.

ARTIKEL VIJFTIEN - VERSLAGEN

Over de inbreng in natura is door de oprichters en door een bedrijfsrevisor, verslag uitgebracht conform de

bepalingen van artikel 444 van het Wetboek van vennootschappen.

De besluiten van het verslag van de bedrijfsrevisor, de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een

cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "VALADER DONCKT -- ROOBROUCK --CHRISTIAENS BEDRIJFSREVISOREN" afgekort "VRC BEDRIJFSREVISOREN", waarvan de zetel gevestigd is te 8820 Torhout, Lichterveldestraat 39/A, vertegenwoordigd door de Heer Bart Roobrouck, bedrijfsrevisor, kantoor houdende te 8800 Roeselare, Kwadestraat 151/A, bus 42, nopens de inbreng in natura luiden letterlijk als volgt:

"De inbreng in de naamloze vennootschap "DERMUL VASTGOED EN BEHEER", bestaat uit de inbreng van de af te splitsen actief- en passiefbestanddelen van de naamloze vennootschap "AGENCE DERMUL" voor een totale nettowaarde van 113.367,92 EUR.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel dat:

- de verrichting werd nagezien overeenkomstig de controlenormen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de raad van bestuur van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

- de beschrijving van de inbreng beantwoordt aan normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

- de klantenbalans vertoont een tegoed van 120.075,16 EUR. Over de integrale inbaarheid van deze som hebben wij geen zekerheid bekomen.

- de voor de inbreng door de partijen weerhouden methode van waardering van de ingebrachte actief- en passiefbestanddelen, zijnde de boekhoudkundige waarde zoals opgenomen in de jaarrekening per 31 december 2014 van de NV "AGENCE DERMUL", verantwoord is in het kader van de partiële splitsing in toepassing van de artikelen 677 en 742 van het Wetboek van vennootschappen en dat de waardebepaling waartoe deze methode van waardering leidt tenminste overeenkomt met het aantal, de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen vermeerderd met de andere elementen toegevoegd aan het eigen vermogen ter gelegenheid van onderhavige verrichting, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is, rekening houdende met de onzekerheid vermeld in voorgaande paragraaf;

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat in de toekenning van 325 volledig volgestorte aandelen van de naamloze vennootschap "DERMUL VASTGOED EN BEHEER" zonder aanduiding van nominale waarde, vertegenwoordigend een kapitaal van 62.000,00 EUR.

Dit verslag kan enkel gebruikt worden voor de verrichting in het kader van artikel 444 van het Wetboek van Vennootschappen en mag voor geen andere doeleinden aangewend worden.

Wij willen er ten slotte aan herinneren dat mijn opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en bilIijkheid van de verrichting."

Een exemplaar van voormelde verslagen zaI samen met de uitgifte van deze akte in het vennootschapsdossier worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel te Gent, afdeling Oostende.

ARTIKEL ZESTIEN - UITVOERINGSBESLUITEN

Hierbij aansluitend verzoeken de comparanten mij, notaris, akte te verlenen van volgende besluiten met betrekking tot de benoemingen en de werking van de naamloze vennootschap "DERMUL VASTGOED EN BEHEER", zoals die werden vastgelegd in voormeld proces-verbaal, opgemaakt op heden, voor mij, notaris, voorafgaandelijk dezer.

IIt Verklaringen

- De zetel van de vennootschap zaI gevestigd zijn 8400 Oostende, Karel Janssenslaan 1,

- Het eerste boekjaar vangt aan op heden om te eindigen eenendertig december tweeduizend en zestien, met dien

verstande dat de naamloze vennootschap "DERMUL VASTGOED EN BEHEER" de verrichtingen door de

overdragende naamloze vennootschap "AGENCE MULIER" in haar naam gesteld sedert één januari

tweeduizend en vijftien boekhoudkundig voor haar rekening neemt, betreffende de in de nieuwe vennootschap

ingebrachte vermogensbestanddelen.

De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in de maand juni tweeduizend en zeventien.

V. Benoemingen -- aanvaardingen  bezoldigingen

II Het aantal bestuurders wordt bepaald op drie.

Tot bestuurders worden benoemd:

de Heer Filip DERMUL, voornoemd.

- de Heer Paul LUYPAERT, wonende te 8400 Oostende, Paul Michielslaan 26.

- Mevrouw Sabrina THIEREN, wonende te 8460 Westkerke, Vervlotenweg 3. 2/ De bezoldiging van de bestuurders zal vastgelegd worden bid afzonderlijk besluit van de algemene

'Voor-

behouden

aan het

""~ëfgïsc íF~"

Staatsblad

'Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

vergadering.

3/ De aldus benoemde bestuurders, aanwezig of vertegenwoordigd aIs voormeld, verklaren allen hun mandaat te aanvaarden en verklaren niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van hun bestuursmandaat.

4/ De aldus toegekende opdrachten vervallen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar tweeduizend en zestien.

5/ De bestuurders worden benoemd vanaf heden, met dien verstande, dat zij vanaf heden tot op de datum van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, zuIlen optreden als volmachtdragers van de gezamenlijke aandeelhouders en dat zij vanaf het ogenblik van de neerlegging zullen optreden als orgaan van de vennootschap in overeenstemming met de bepalingen van de statuten en de wet.

6/ Er wordt voorlopig geen commissaris benoemd, gelet op de wettelijke en statutaire bepalingen ter zake. VI. Overname verbintenissen

Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen worden thans door de vennootschap, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid ingevolge de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd.

ARTIKEL ZEVENTIEN - RAAD VAN BESTUUR

De hiervoor benoemde bestuurders, aanwezig of vertegenwoordigd als gezegd, van de naamloze vennootschap "DERMUL VASTGOED EN BEHEER" zijn in raad verenigd en benoemen met eenparigheid van stemmen de Heer Filip DERMUL tot voorzitter van de raad van bestuur en tot gedelegeerd bestuurder, die aanvaardt. De vennootschap wordt aldus geldig vertegenwoordigd als volgt.

Algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid

In overeenstemming met de statuten wordt de vennootschap in en buiten rechte vertegenwoordigd door de meerderheid van de leden van de raad van bestuur, evenals door één gedelegeerd bestuurder, afzonderlijk optredend,

Dagelijks bestuur

Voor daden van dagelijks bestuur wordt de vennootschap geldig vertegenwoordigd door één gedelegeerd bestuurder, alleen optredend.

De gedelegeerd bestuurder, afzonderlijk optredend, in deze hoedanigheid beschikken over alle machten van het dagelijks bestuur, zonder beperking van bedrag.

Naar banken en bedrijven die een openbare nutsvoorziening aanbieden behelst dit ondermeer: het openen van alle rekeningen bij de banken of bij het bestuur der postcheques, op de geopende of te openen rekeningen alle verrichtingen doen en goedkeuren, de rekeningen opzeggen of afsluiten en het saldo innen, zonder beperking van bedrag, de vennootschap vertegenwoordigen voor alle verrichtingen bij de bedrijven die een openbare nutsvoorziening aanbieden, zoals spoorwegen, post, telefoon, water en andere, zonder beperking van bedrag.

ARTIKEL ACHTTIEN - WETTIGHEIDSVERKLARING

Ondergetekende notaris verklaart vastgesteld te hebben dat alle formaliteiten werden nageleefd, zoals die door het Wetboek van vennootschappen zijn voorgeschreven.

Hij bevestigt derhalve het bestaan en zowel de interne als de externe wettigheid van de rechtshandelingen en formaliteiten in de zin van artikel 700 van het Wetboek van vennootschappen.

ARTIKEL NEGENTIEN - VASTSTELLING VAN DE VERWEZENLLIKING VAN DE PARTIËLE SPLITSING

De vergadering stelt vast dat de algemene vergadering van de overdragende vennootschap "AGENCE DERMUL" het voorstel tot partiële splitsing heeft goedgekeurd en dat onderhavige vennootschap eveneens opgericht is, zodat de partiële splitsing voltrokken is.

ARTIKEL TWINTIG - VOLMACHTEN

De verschijners en de aldus benoemde bestuurders stellen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de hierna genoemde personen aan als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle inschrijvingen of wijzigingen en doorhalingen in het handelsregister en/of de Kruispuntbank van Ondernemingen te benaarstigen, de formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij de administratie van de B.T.W. te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde kamer van ambachten en neringen en/of één of meer erkende ondernemingsloketten, met name de hierna volgende medewerkers van Deloitte. die woonstkeuze doen op het kantoor te 8000 Brugge, Blankenbergsesteenweg 161 :

De Heer AIois Monsieurs.

Mevrouw Ann Hemeryck.

- Mevrouw Eveline Christiaens.

:~~ . . " i" i' '" " " " ; ; ~~ ~ ~  i 1 lb I  ' 11'.' 1 I ' II '11 1' ''

s Voorbehouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

r

Luik B - vervolg

VOOR GELIIKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL, Notaris Xavier DE MAESSCHALCK.

Neergelegd : uitgifte van opriehljui Bakte.

J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DERMUL VASTGOED EN BEHEER

Adresse
KAREL JANSSENSLAAN 1 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande