DIEPZEEDUIKERSCLUB STINGRAYS

Association sans but lucratif


Dénomination : DIEPZEEDUIKERSCLUB STINGRAYS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 415.345.189

Publication

18/04/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



111111111II 111111111111 Ii

*14085091*

M NITEUR

11 -04-BEL 1SCH STA

Ondernemingsnr : 0415.346.189

Benaming

(voluit) : Diepzeeduikersclub "Stingrays"

(verkort) :

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Harelbekestraat 51, 8540 Deerlijk

Onderwerp akte: Nieuwe statuten, wijziging raad van bestuur

Uittreksel uit de aktes:

De Algemene Vergadering van 3/1/2014 neemt kennis van het ontslag van volgende bestuurders:

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Vandekerckhove Mike, Sterrestraat 52, 8511 Aalbeke, geboren op 23/06/1968, te Kortrijk Desmet James, Kruiske 21, 8530 Harelbeke, geboren op 22/01/1975, te Kortrijk

De Algemene Vergadering van 3/1/2014 heeft tot bestuurders benoemd:

Schietgat Renzo, Fabriekslaan 11,8880 Ledegem, geboren op 20/09/1986, te Roeselare

De Raad van Bestuur is bijgevorg als volgt samengesteld:

T'Siolle Dieter, Begonialaan 26, 9870 Zulte, geboren op 27/12/1973, te Kortrijk

Verzele Tarcy, Waregemstraat 210, 8540 Deerlijk, geboren op 04/12/1963, te Kortrijk

Bekeert Thierry, Kortrijksesteenweg 116, 8530 Harelbeke, geboren op 13/05/1968, te Waregem

Lescouhier Claude, Kortrijksestraat 392, 8020 Oostkamp, geboren op 17/03/1970, te Brugge

Defresne Charlotte, Witte Kapelhof 6, 9800 Deinze, geboren op 18/11/1985, te Kortrijk

Bogaert Vanesse, Plataanlaan 32, 8500 Kortrijk, geboren op 02/10/1976, te Kortrijk

Schietgat Renzo, Fabriekslaan 11, 8880 Ledegem, geboren op 20/09/1986, te Roeselare

De Raad van Bestuur treedt op als college: de Raad beslist bij meerderheid van uitgebrachte stemmen wanneer minsten de helft plus één van de aangestelde bestuurders aanwezig zijn. De Raad van Bestuur kan ook opgeroepen worden op schriftelijk verzoek van één derde van haar leden.

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht om de vereniging en haar vermogen te beheren en is bevoegd om aile handelingen te verrichten die niet voorbehouden zijn aan de Algemene Vergadering door de wet of de standregelen. Onder meer bepaalt en ontvangt hij bijdragen en toelagen, schenkingen, giften, legaten, verkrijgt, verwisselt en vervreemdt roerende en onroerende goederen, sluit alle overeenkomsten, staat giften en schenkingen toe, doet afstand van rechten, treft dadingen, gaat compromissen aan. Deze opsomming is nie beperkend.

Aldus opgemaakt op de Algemene Vergadering van 3/1/2014





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De Read van Bestuur van 03/01/2014 heeft onder zijn leden de volgende gemachtigde bestuurders aangeduid:

Voorzitter Lescouhier Claude, Kortrijksestraat 392, 8020 Oostkamp, geboren op 17/03/1970, te Brugge Secretaris: TSiolle Dieter, Begonialaan 26, 9870 Zulte, geboren op 27/12/1973, te Kortrijk

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter en de secretaris, die gezamenlijk moeten handelen.

Aldus opgemaakt op de Raad van Bestuur van 03/01/2014,

De Algemene Vergadering van 30/03/2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten als volgt te wijzigen:

Titel I. - Benaming, zetel, duur.

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Diepzeeduikersclub « Stingrays

Artikel 2. Haar zetel is gevestigd te 8540 Deerlijk, Harelbekestraat 51 , Gerechtelijk arrondissement Kortrijk. Haar zetel kan veranderd worden door beslissing van de Algemene Vergadering. De vereniging kan agentschappen en correspondenten hebben in België evenals in het buitenland.

Artikel 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd. Ze kan op elk ogenblik ontbonden worden bij beslissing door de Algemene Vergadering. De ontbinding kan slechts plaatsvinden als 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is en 4/5 instemt met deze beslissing. Als het aanwezigheidsquorum niet wordt gehaald, is een tweede Algemene Vergadering mogelijk, die geldig beslist ongeacht het aantal aanwezigen/vertegenwoordigden. 4/5 meerderheid der stemmen blijft wel vereist en tussen de eerste en tweede Algemene Vergadering moeten minstens 15 dagen liggen.

Titel Il, - Doel.

Artikel 4. De vereniging heeft tot opzet en doel:

-de ontwikkeling van de duiksport door het aanbrengen van kandidaat-duikers, fangs een duikschool,

volgens de normen N.E.L.O.S - B.E.F,O.S. C.M.A.S. , tot de techniek van deze sport;

-het verenigen van reeds gevorderde duikers, ten einde ze te volmaken en hen het beoefenen ervan, zowel

op sportief als wetenschappelijk plan te vergemakkelijken;

-het inrichten van stages, sessies en diverse ontmoetingen;

-een selectie houden van waterzcnes die de leden toelaten het duiken te beoefenen.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht

Titel III. - Leden, Verplichtingen.

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

Artikel 5. Het aantal leden is onbeperkt, zonder minder te mogen zijn dan drie.

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon die door de Algemene Vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de Raad van Bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de Raad van Bestuur.

Artikel 6. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Zij moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen : een technische vorming in het duiken volgen, positief geneeskundig advies bezitten en in orde zijn met het lidgeld van de vereniging, opdat de kanditatuur in aanmerking zou komen.

Artikel 7. De aanvaarding of weigering van een toegetreden lid geschiedt bij stemming door de Raad van Bestuur

Artikel 8. De Raad van Bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten kunnen worden vermeld in het huishoudelijk reglement,

Artikel 9. Het lidgeld voor effectieve en toegetreden leden wordt bepaald op een maximum van 250 euro op jaarbasis. Bij niet-betaling worden de leden door de Raad van Bestuur aangemaand hun bijdrage binnen een bepaalde termijn te betalen. Het effectief of toegetreden lid welke meer dan vier maanden ten achter is met de betaling van zijn jaarlijkse verplichte bijdrage wordt als ontslagnemend beschouwd.

Artikel 10. Het staat de ieden vrij op ieder ogenblik uit de vereniging te treden. Wie verlangt ontslag te nemen maakt zijn wil bekend bij aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur en de federatie (NELOS).

Artikel 11. Het lid dat ontslag neemt of wordt uitgesloten, evenals zijn rechthebbenden of erfgenamen heeft geen aanspraak op enig deel van het maatschappelijk bezit en kan de teruggave van de door hen betaalde bedragen niet eisen. Het lid is echter gehouden zijn verplichtingen voor het lopende jaar te vervullen. Het uitsluiten van een lid kan enkel gebeuren met 2/3 meerderheid van de Algemene Vergadering.

Artikel 12. De erfgenamen van het afgestorven lid treden niet op in zijn plaats. Zij bezitten geen hogergenoemde rechten tegenover de vereniging.

Titel IV.  Raad van Bestuur

Artikel 13. De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste negen leden, door de Algemene Vergadering benoemd voor een termijn van drie jaar. Voor het geval de gestelde termijn verstrijkt dan zullen de bestuurders hun mandaat voortzetten tot op het ogenblik dat er in hun vervanging is voorzien. De Bestuurders zijn herkiesbaar.

De Raad van Bestuur kan niet meer dan één lid uit dezelfde famille tellen.

Om tot bestuurder te kunnen verkozen worden moet men effectief of toegetreden lid zijn sedert minstens één jaar en houder zijn van een 2*duikbrevet

Artikel 14. Het mandaat van een bestuurder eindigt door afzetting door de Algemene Vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), of door overlijden.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de Algemene Vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 15. De Algemene Vergadering kiest een Raad van Bestuur. Een voorzitter, secretaris, een schatbewaarder en elke functie noodzakelijk geacht wordt, kunnen in de Raad van Bestuur benoemd worden door de verkozen bestuurders.

Artikel 16. Wanneer tijdens de duur van hun mandaat een plaats van Bestuurder open komt te staan, dan zal de in voorkomend geval door de Algemene Vergadering voorlopig aangestelde Bestuurder het mandaat vervullen van degene die hij vervangt.

Artikel 17. De Raad van Bestuur wordt door de voorzitter bijeengeroepen. De Raad van Bestuur treedt op als college: de Raad beslist bij meerderheid van uitgebrachte stemmen wanneer minsten de helft plus één van de aangestelde bestuurders aanwezig zijn. De Raad van Bestuur kan ook opgeroepen worden op schriftelijk verzoek van één derde van haar leden.

Artikel 18. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht om de vereniging en haar vermogen te beheren en is bevoegd om alle handelingen te verrichten die niet voorbehouden zijn aan de Algemene Vergadering door de wet of de standregelen. Onder meer bepaalt en ontvangt hij bijdragen en toelagen, schenkingen, giften, legaten, verkrijgt, verwisselt en vervreemdt roerende en onroerende goederen, sluit aile overeenkomsten, staat giften en schenkingen toe, doet afstand van rechten, treft dadingen, gaat compromissen aan. Deze opsomming is niet beperkend.

Artikei 19. De rekeningen van het afgelopen dienstaar en de begroting van het volgende dienstjaar worden door de Raad van Bestuur opgemaakt en aan de gewone Algemene Vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Artikel 20. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter en de secretaris, die gezamenlijk mceten handelen.

Artikel 21. De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur of door afzetting door de Raad van Bestuur

Artikel 22. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen in processen-verbaal, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een bijzonder register bijgehouden. Uittreksels om te worden voortgebracht, hetzij in rechte, hetzij eiders, worden ondertekend zoals voorzien in voorgaand artikel.

Artikel 23. De bestuurders zullen geen enkele persoonlijke verplichting aangaan en zullen enkel verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van hun mandaat

Titel V. - Algemene Vergadering.

Artikel 24. De Algemene Vergadering is samengesteld uit de effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij diens ontstentenis door de ondervoorzitter, zoniet door de oudste van de aanwezige Bestuurders.

Artikel 25. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Artikel 26. leder jaar wordt een Algemene Vergadering gehouden op dag en uur alsmede de plaats door de Raad van Bestuur te bepalen op de omzendbrief en/of elektronische post, dewelke ten minste acht dagen op voorhand te versturen is. Verder vermeldt de omzetbrief de dagorde.

Artikel 27. Een bijkomende Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur samengeroepen worden telkens wanneer het belang van de vereniging het eist. De Raad van Bestuur is ertoe gehouden wanneer ten minste één vijfde van de leden zulks schriftelijk hebben aangevraagd; ook ieder voorstel van één twintigste van de leden moet op de dagorde verschijnen.

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Artikel 28. Aile leden hebben gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen, welk ook het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigde leden zij. Er kan maar één vertegenwoordiging zijn per lid; deze moet schriftelijk geschieden door een volmacht op naam.

Artikel 29. Do beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de processen-verbaal, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een bijzonder register bijgehouden. Dit register wordt bewaard bij de secretaris. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien.

Artikel 30. De algemene vergadering kan maar geldig beslissen over de veranderingen van statuten of de ontbinding van de vereniging, krachtens de artikelen 8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

Titel VI. - Budget rekeningen.

Artikel 31. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Artikel 32. Op het einde van ieder jaar worden de rekeningen afgesloten en een inventaris evenals de balans en rekeningen van verlies en winst, opgemaakt door de Raad van Bestuur. Al deze rekeningen zijn onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering, op de plaats en datum bepaald door de Raad van Bestuur en medegedeeld in de uitnodigingen.

Artikel 33. De Algemene Vergadering zal twee rekeningcontroleurs aanduiden belast met de controle van de rekeningen van de vereniging. De rekeningcontroleurs zijn jaarlijks herkiesbaar.

Titel Vil. - Verscheidene schikkingen.

Artikel 34. Een inwendig ordereglement kan voorgesteld worden door de Raad van Bestuur aan de algemene vergadering. Er kunnen hieraan veranderingen gebracht worden door de Algemene Vergadering met meerderheid van stemmen.

Artikel 35. ln geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. De bestemming van de goederen valt ten goede van een belangloos doel in verband met de duiksport.

Aldus opgemaakt op de Algemene Vergadering van 30/03/2014

De Secretaris, De Voorzitter,

Dieter Lescouhier Claude

Voor-

behouden àan het Bolgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

02/04/2013
ÿþ4

MOO 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aànzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

111111i11,111,U4111iji d I

v

beh

aa

Bel

Stag

u



NEERGELE-GD

2 1, 03. 2013

RECHTBANK KOOPHANDEL

KeT#%iéK

Ondememingsnr : 0415.345.189

Benaming

(voluit) : DIEPZEEDUIKERSCLUB STINGRAYS

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : HARELBEKESTRAAT 51, 6540 DEERLIJK

Onderwerp akte : Ontslag en (her)benoemingen - wijziging artikel 38 statuten

Op de algemene vergadering van 11.01.2013 was ontslagnemend en werd niet herverkozen als bestuurder.

* Etienne Malaise, wonende te 8500 KORTRIJK, Beeklaan 51

Op de algemene vergadering van 11.01.2013 werden herbenoemd als bestuurder:

* Voorzitter: Mike Vandekerckhove, wonende te 8511 AALBEKE, Sterrestraat 52

* Secretaris: Dieter T`Sïolle, wonende te 9870 ZULTE, Nachtegaalstraat 109

* Materiaalverantwoordelijke: Tarcy Verzele, wonende te 8540 DEERLIJK, Waregemstraat 210

* Clubhuisverantwoordelijke: Thierry Bekeert, wonende te 8530 HARELBEKE, Kortrijksesteenweg 116

Op de algemene vergadering van 11.01.2013 werden benoemd als bestuurder:

* Penningmeester James Desmet, wonende te 8530 HARELBEKE, Kruiske 21

* Ondervoorzitter: Claude Lescouhier, wonende te 8020 OOSTKAMP, Kortrijksestraat 392

* Clubhuisverantwoordelijke: Charlotte Defresne, wonende te 9800 DEINZE, Witte Kapelhof 6

* Clubhuisverantwoordelijke: Vanessa Bogaert, wonende te 8500 KORTRIJK, Plataanlaan 32

Bestuurder Bestuurder

Mike Vandekerckhove Dieter TSiolle

07/01/2011
ÿþMOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

illill11,111.111111111111.101111

Ondernemingsnr : 0415.345.189

Benaming

(volu+t): DIEPZEEDUIKERSCLUB STINGRAYS

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Harelbekestraat 51, 8540 Deerlijk

Onderwei akte : Ontslag en (her)benoemingen - wijziging artikel 38 statuten

Op de algemene vergadering van 09.01.2010 was onstslagnemend en werd niet herverkozen als bestuurder.

Frank Deleersnijder, wonende te 8531 BAVIKHOVE, Waterstraat 19

Franklin Forrez, wonende te 8511 AALBEKE, Sterrestraat 54

Joost Verscheure, wonende te 8560 GULLEGEM, Lommergoed 39

Koen Honoré, wonende te 8540 Deerlijk, Kortrijkseheerweg 13

Op de algemene vergadering van 09.01.2010 werden herbenoemd als bestuurder Voorzitter: Mike Vandekerckhove, wonende te 8511 AALBEKE, Sterrestraat 52 Schatbewaarder: Etienne Malaise, wonende te 8500 KORTRIJK, Beeklaan 51 Secretaris: Dieter TSiolle, wonende te 9870 ZULTE, Nachtegaalstraat 109

Op de algemene vergadering van 09.01.2010 werden benoemd als bestuurder.

Materiaalverantwoordelijke: Tarcy Verzele, wonende te 8540 DEERLIJK, Hoogstraat 135 Clubhuisverantwoordelijke: Thierry Bekaert, wonende te 8530 HARELBEKE, Kortrijksesteenweg '116

NEERGELEGD

2 9. 12. 2010

cfi§fed t5Âi:.É KORTRIJK

1

Voorbehouder

aan het

Belgisch Staatsbla

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Bestuurder Bestuurder

Mike Vandekerckhove Dieter 'T Siolle

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Varan " Naam An hanrltakaninn

Coordonnées
DIEPZEEDUIKERSCLUB STINGRAYS

Adresse
HARELBEKESTRAAT 51 8540 DEERLIJK

Code postal : 8540
Localité : DEERLIJK
Commune : DEERLIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande