DIERENARTS VERO CAUWELIER

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DIERENARTS VERO CAUWELIER
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 556.957.370

Publication

08/08/2014
ÿþc



Vo or. ' behouden aan het Belgisch Staatsblad

Mod Word 11.1

II I In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bpkend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111111111*!IIIII,Iij!j11111111111

Ondernemingsnr .eMO

Benaming (voluio : Dierenarts Vero Cauwelier

(verkort) :

Rechtsvorm: burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel (volledig adres): Grote Veldstraat 80 - 8840 Staden

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Uit een akte verleden voor Notaris Christophe KINT, notaris met standplaats te Staden, op 28 juli 2014, neer te leggen ter registratie, blijkt dat:

Mevrouw CAUWELIER Veroniek Elza, geboren te Roeselare op een oktober negentienhonderd vijfenzeventig (nationaal nummer 75.10.01-306.48), ongehuwd en verklarend geen verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd, wonende te 8840 Staden, Grote Veldstraat 80.

een burgerlijke vennootschap heeft opgericht en de statuten heeft opgesteld van een burgerlijke. vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte; aansprakelijkheid, genaamd «Dierenarts Vero Cauwelier», gevestigd te 8840 Staden, Grote: Veldstraat 80, met een maatschappelijk kapitaal van ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO: (18.600,00 EUR) verdeeld in honderd zesentachtig (186) aandelen zonder vermelding van. nominale waarde, elk aandeel vertegenwoordigt één/honderd zesentachtigste (1/186ste) van het maatschappelijk kapitaal.

Voorafgaandelijk aan het verlijden van de oprichtingsakte, heeft comparant, in zijn hoedanigheid van oprichter, het financieel plan van de vennootschap neergelegd onder de rang der minuten van ondergetekende notaris.

Inschriiving door inbreng in geld

Comparant verklaart dat op de honderd zesentachtig (186) aandelen onmiddellijk in geld werd ingetekend voor de prijs van honderd euro (100,00 EUR) per stuk, als volgt:

- door Mevrouw Veroniek Cauwelier, voornoemd: honderd zesentachtig (186) aandelen, hetzij voor ACHTTIEN DUIZEND ZES HONDERD EURO (18.600,00 EUR);

Hetzij in totaal: honderd zesentachtig (186) aandelen of de totaliteit van het kapitaal.

Zij verklaart en erkent dat op elk aandeel waarop werd ingetekend een storting gedaan werd in speciën en dat het bedrag van deze stortingen, hetzij TWAALF DUIZEND VIER HONDERD EURO (12.400,00 EUR), is gedeponeerd op een bijzondere rekening met nummer BE12 7440 4906 2892 geopend namens de vennootschap in oprichting bij KBC BANK op datum van achtentwintig juli tweeduizend en veertien.

Ondergetekende Notaris bevestigt dat deze deponering heeft plaatsgevonden overeenkomstig de' wet.

De vennootschap heeft bijgevolg vanaf heden de beschikking over een som van TWAALF DUIZEND VIER HONDERD EURO (12.400,00 EUR).

En waarvan de statuten onder meer luiden als volgt:

TITEL ÉÉN : NAAM -ZETEL DOEL - DUUR

Artikel 1: Rechtsvorm - Naam.

De vennootschap neemt de vorm aan van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, onder de naam "Dierenarts Vero Cauwelier".

Deze naam moet steeds worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid" of de initialen "Burg.Venn. ovv BVBA".

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-e. Een natuurlijke persoon kan de enige vennoot zijn en blijft beperkt aansprakelijk voor de

behouden verbintenissen van de vennootschap.

aan het Hij kan de enige vennoot zijn van meerdere besloten vennootschappen met beperkte

Belgisch aansprakelijkheid. Hij verliest evenwel het voordeel van de beperkte aansprakelijkheid voor de

Staatsblad tweede en volgende besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, behalve wanneer de

aandelen in zulke vennootschap wegens overlijden aan hem zijn overgegaan.

Artikel Zetel.

De zetel is gevestigd te 8840 Staden, Grote Veldstraat 80.

Hij kan bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder(s), bekendgemaakt in de Bijlagen bij het

Belgisch Staatsblad, worden overgebracht naar om het even welke andere plaats in België mits

naleving van de vigerende taalwetgeving.

De vennootschap kan, bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder(s), zowel in België als in het

buitenland, administratieve zetels, bijhuizen of agentschappen oprichten.

Artikel 3: Doel.

De vennootschap heeft tot doel zowel in België, de Europese Unie en derde landen:

- het beoefenen van de diergeneeskunde volgens de wettelijke voorschriften en volgens de bepalingen van de Code der Plichtenleer van de Orde der Dierenartsen, het uitvoeren van prestaties in de klinische biologie;

- het inrichten van algemene diensten en een secretariaat die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteit;

- het verwerven en / of huren van alle apparatuur en begeleidende accommodaties die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteit;

- het uitbouwen van een eerstelijnspraktijk, diagnose, behandeling en eventuele chirurgie. Dit alles in de meest ruime zin.

De vennootschap beoogt aan de vennoot de uitoefening van het beroep te

vergemakkelijken, de kwaliteit van de prestaties en de doeltreffendheid van de verleende diensten te verbeteren.

Ten dien einde mag de vennootschap alle financiële activiteiten en alle onroerende en roerende verrichtingen stellen welke rechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, doch erover wakend dat het burgerlijk karakter van de vennootschap behouden blijft.

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten uitgeoefend worden in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de eisen van de wetenschappelijke discipline.

De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de diergeneeskunde.

De vennootschap laat de vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door hem beoefende specialisme, op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking.

Artikel 4; Duur.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur te rekenen vanaf de neerlegging bedoeld bij artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 5: Kapitaal.

Het geheel geplaatste maatschappelijke kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR)

Het wordt vertegenwoordigd door honderd zesentachtig aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder één/honderdzesentachtigste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 6: Aandelen - Register van aandelen.

De aandelen zijn steeds op naam en dienen voorzien te zijn van een volgnummer.

Conform de Code der Plichtenleer kunnen enkel dierenartsen, die hun beroep ook als dusdanig uitoefenen, vennoot zijn.

Artikel 11: Benoeming - Ontslag.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoot, benoemd door de algemene vergadering. De algemene vergadering bepaalt de duur van hun opdracht, alsook hun externe vertegenwoordigingsbevoegdheid.

Conform de Code der Plichtenleer kunnen enkel dierenartsen het bestuur waarnemen binnen een dierenartsenvennootschap.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

9

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

Mevrouw CAUVVELIER Veroniek Elza, geboren te Roeselare op een oktober negentienhonderd vijfenzeventig (nationaal nummer 75,10.01-306.48), wonende te 8840 Staden, Grote Veldstraat 80, wordt voor onbepaalde duur benoemd tot statutaire zaakvoerder.

In geval van overlijden van een zaakvoerder, dient de algemene vergadering in deze vacature te voorzien.

De algemene vergadering kan een zaakvoerder-opvolger benoemen. De zaakvoerder-opvolger zal van rechtswege de zaakvoerder opvolgen, bij de beëindiging van diens mandaat om welke reden ook of zo de zaakvoerder tijdelijk of definitief, om gewichtige en niet te voorziene omstandigheden, in de totale onmogelijkheid verkeert zijn mandaat verder uit te oefenen.

Artikel 12: Vergoeding.

De algemene vergadering stelt vast of het mandaat van de zaakvoerder(s) al dan niet bezoldigd is, en stelt het bedrag van de eventuele bezoldiging vast. De bezoldiging kan zowel in geld als in natura worden toegekend.

Artikel 13: Intern bestuur.

Iedere zaakvoerder beschikt over de meest uitgebreide macht om alle daden van bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen of huidige statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Artikel 14: Externe vertegenwoordigingsmacht.

De vennootschap wordt jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder

vertegenwoordigd door de enige zaakvoerder, alleen handelend, indien er maar één zaakvoerder in functie is, en door twee zaakvoerders, samen handelend, indien er minstens twee zaakvoerders in functie zijn.

Artikel 15: Bijzondere volmachten.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelin-gen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Artikel 17: Benoeming en bevoegdheid.

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening wordt opgedragen aan één of meer commissarissen, benoemd door de algemene vergadering van vennoten onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren en die de be-voegdheden hebben bepaald in het Wetboek van Vennootschappen.

De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2° van het Wetboek van Vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van Vennootschappen individueel de onderzoeks- en con-trolebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen, en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accoun-tant. De vergoeding van de accountant komt ten leste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krach-tens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

Artikel 18: Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de laatste zaterdag van de maand juni om tien uur; indien deze dag een wettelijke feestdag of rustdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 19: Oproepingen.

De algemene vergaderingen worden door de zaakvoerder(s) opgeroepen.

De oproepingen geschieden per aangetekend schrijven, gericht tenminste vijftien dagen voor de vergadering tot de vennoten en de zaakvoerder(s), alsook desgevallend tot de commissaris, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven en de obligatiehouders.

De brief vermeldt de agenda.

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

Artikel 28: Boekjaar - Jaarrekening.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Artikel 29: Bestemming van de winst - Reserve.

De algemene vergadering beslist op voorstel van de zaakvoerder(s) over de bestemming van het resultaat.

De nettowinst zoals die blijkt uit de resultatenrekening kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds en de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag.

Onder geen beding mag er winstuitkering geschieden indien op datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief van de vennootschap, zoals blijkt uit de jaarrekening, ingevolge de uitkering gedaald is of zou dalen beneden het bedrag van het gestort kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Artikel 30. Ontbinding.

De vennootschap mag ten aile tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging aan de statuten.

De vereniging van alle aandelen in de hand van één persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. De enige vennoot blijft slechts aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap ten belope van zijn inbreng.

Indien in de eenhoofdig geworden vennootschap de enige vennoot een rechtspersoon is en indien binnen één jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige vennoot geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van aile aandelen in zijn hand, tot een nieuwe vennoot in de vennootschap wordt opgenomen of tot aan de bekendmaking van haar ontbinding.

Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aange-kondigde maatregelen.

Het bestuursorgaan verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten wordt gesteld.

Indien het bestuursorgaan voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen, die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap Dat verslag wordt in de agenda vermeld. Een afschrift daarvan wordt, samen met de oproepingsbrief verzonden conform artikel 269 van het Wetboek van Vennootschappen.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijke kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrag bepaald in artikel 214 van het Wetboek van Vennootschappen, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

Artikel 33: Verdeling.

" 1. s

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

"

4.

Voorbehouden aan ne Belgisch Staatsblad

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het netto-actief vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet-terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te betalen.

Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat' ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van kapitaal.

SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

De comparanten nemen eenparig de volgende beslissingen die slechts uitwerking hebben vanaf de neerlegging ter griffie van een uittreksel van de oprichtingsakte, in overeenstemming met de wet.

1. Eerste boekjaar en eerste algemene vergadering

Het eerste boekjaar gaat in de dag van de neerlegging ter griffie van een uittreksel van deze akte en

wordt afgesloten op éénendertig december tweeduizend en vijftien.

De eerste algemene vergadering heeft plaats op de laatste zaterdag van de maand juni van het jaar

tweeduizend en zestien.

2.Commissaris

Daar de vennootschap er niet toe verplicht is ingevolge de wettelijke criteria, beslissen de

comparanten op dit moment geen commissaris te benoemen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL Notaris Christophe KINT

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DIERENARTS VERO CAUWELIER

Adresse
GROTE VELDSTRAAT 80 8840 STADEN

Code postal : 8840
Localité : STADEN
Commune : STADEN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande