DIERENARTSENPRAKTIJK HANSSENS FILIP

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DIERENARTSENPRAKTIJK HANSSENS FILIP
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 839.173.724

Publication

04/08/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 31.07.2014, NGL 31.07.2014 14369-0273-012
13/09/2011
ÿþ Mod 2.0

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 8880 Ledegem Gullegemsestraat 13

Onderwerp akte: Oprichting

Uit een akte verleden voor Meester Pol Vanden Broecke, geassocieerd te Evergem met standplaats Ertvelde, op negen september tweeduizend elf, te registreren, blijkt dat de heer HANSSENS Filip Gustaaf Joris Lieven geboren te Kortrijk op dertig april duizend negenhonderdzesenzeventig, met woonplaats te 8880 Ledegem, Gullegemsestraat 15

een Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA) heeft opgericht onder de naam  Dierenartsenpraktijk Hanssens Filip , waarvan de voornaamste standregelen luiden als volgt:

1  NAAM  RECHTSVORM

De vennootschap is als Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA) naar Belgisch recht opgericht onder de naam:  Dierenartsenpraktijk Hanssens Filip .

2  ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8880 Ledegem, Gullegemsestraat 13.

3  DOEL

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden:

- het beoefenen van de diergeneeskundige volgens de wettelijke voorschriften en volgens de bepalingen van de code der plichtenleer van de Orde van Dierenartsen, het uitvoeren van prestatie in de klinische biologie.

- het inrichten van algemene diensten en een secretariaat die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit.

- het verwerven en/of huren van alle apparatuur en begeleidende accommodaties die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteit.

- het uitbouwen van een eerstelijnspraktijk, diagnose, behandeling en eventuele chirurgie.

Dit alles in de meest ruime zin.

De vennootschap beoogt aan de vennoot de uitoefening van het beroep te vergemakkelijken, de kwaliteit van de prestaties en de doeltreffendheid van de verleende diensten te verbeteren.

Ten dien einde mag de vennootschap alle financiële activiteiten en alle onroerende en roerende verrichtingen stellen welke rechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, doch erover wakend dat het burgerlijk karakter van de vennootschap behouden blijft. Inclusief het verwerven, bezitten of toestaan van zakelijke rechten op onroerende goederen ondermeer deze van erfpacht, recht van opstal en vruchtgebruik.

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten uitgeoefend worden in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de eisen van de wetenschappelijke discipline.

De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding kan ontstaan tot commerciële beoefening van de diergeneeskunde.

De vennootschap laat de vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door hem beoefende specialisme, op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking.

4  DUUR

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Dierenartsenpraktijk Hanssens Filip

*11305386*

0839173724

Griffie

Neergelegd

09-09-2011

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur, en begint te werken op datum van heden. De rechtspersoonlijkheid wordt verkregen vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

5 - LIDMAATSCHAP

Enkel dierenartsen ingeschreven op de lijst van de Orde van Dierenartsen, die in het kader van de vennootschap hun volledige dierenartsenpraktijk uitoefenen of zullen uitoefenen, kunnen vennoot zijn van deze vennootschap.

Wanneer de aandelen van een vennoot volgens het huwelijksgoederenstelsel in het gemeenschappelijk vermogen vallen, dan zullen de lidmaatschapsrechten alleen mogen worden uitgeoefend door diegene die bevoegd is om lid te zijn van de vennootschap.

Bij overgang van de aandelen bij overlijden, komen de lidmaatschapsrechten slechts aan de erfgenamen toe in de mate zoals bij deze statuten is bepaald.

6  KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend vijfhonderdvijftig Euro (18.550 EUR).

Het is verdeeld in achttienduizend vijfhonderd vijftig (18.550) gelijke aandelen, ieder aandeel vertegenwoordigend één / achttienduizend vijfhonderd vijftigste (1/18.550ste) en genummerd van één (1) tot en met achttienduizend vijfhonderd vijftig (18.550).

Op achttienduizend vijfhonderd vijftig aandelen (18.550) aandelen wordt ingeschreven door de heer Filip HANSSENS, voornoemd, door inbreng in natura van alle actieve en passieve, materiële en immateriële bestanddelen, niets uitgezonderd noch voorbehouden, van de dierenartsenpraktijk  Hanssens Filip , ingeschreven in het in het rechtspersonenregister te Kortrijk onder nummer BE0863611289, thans gevestigd te 8880 Sint-Eloois-Winkel, Gullegemsestraat 13.

De inbreng wordt gedaan volgens de toestand van de dierenartsenpraktijk de dato één juli tweeduizend en elf en omvattende de activa, welke uitvoeriger zijn omschreven in nagemeld verslag van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  PARMENTIER GUY , voornoemd, in datum van 9 juni 2011, waarvan de conclusies luiden als volgt:

 Tot besluit van het onderzoek dat ik gevoerd heb in de toepassing van art. 219 W.Venn. Bij gelegenheid van de oprichting van de Burgerlijke Vennootschap ovv Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid  Dierenartspraktijk Hanssens Filip kan ik verklaren:

1. Dat de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

2. Dat de beschrijving van elke inbreng beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en volledigheid;

3. Dat de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden tot tenminste overeenkomen met het aantal en de nominale waarde of, indien er geen nominale waarde is, met de fractiewaarde en desgevallend met de agio van de tegen inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is;

4. Dat de als tegenprestatie verstrekte vergoeding onder vorm van:

1) 18.550 aandelen zonder vermelding van een nominale waarde

2) Creatie van een rekening-courant voor een bedrag van 181.450,00 euro,

tenminste overeenkomt met het aantal en de nominale waarde of, indien er geen nominale waarde is, met de fractiewaarde en desgevallend met de agio van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is;

5. Wij maken voorbehoud met betrekking tot het bestaan van eventuele latente belastingschulden en claims, in het kader van art. 442bis WIB92;

6. Wij maken voorbehoud met betrekking tot de eventuele gestelde zekerheden daar wij op datum van dagtekening van dit verslag nog geen antwoord hebben bekomen van het hypotheekkantoor;

7. Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen

betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting;

Schoten, 9 juni 2011

Burgerlijke Vennootschap o.v.v. een BVBA PARMENTIER GUY

Vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger en zaakvoerder Guy Parmentier

Berijfsrevisor.

7  BESTUUR

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan een of meer personen al dan niet vennoot. De

functie van zaakvoerder kan enkel uitgeoefend worden door een dierenarts.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Een statutaire zaakvoerder kan slechts ontslagen worden bij eenparigheid van stemmen van de vennoten, met inbegrip van de stem van de zaakvoerder indien hij vennoot is, of wegens ernstige redenen wanneer de algemene vergadering hiertoe besluit met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging, onverminderd een mogelijk rechterlijke toetsing.

Andere niet statutaire zaakvoerders kunnen worden benoemd en ad nutum ontslagen door de algemene vergadering beraadslagend bij gewone meerderheid van stemmen.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Indien er meer dan een zaakvoerder is kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Wanneer er meerdere vennoten zijn en bij een verrichting of een beslissing de zaakvoerder rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft, tegenstrijdig met dat van de vennootschap, stelt hij de vennoten daarvan in kennis die een lasthebber ad hoc aanduiden die voor rekening van de vennootschap deze verrichting zal uitvoeren of de beslissing zal nemen.

De zaakvoerder kan lasthebbers van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde handelingen zijn geoorloofd. De lasthebbers verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders ingeval van overdreven volmacht.

Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist. In dit geval kan de algemene vergadering aan de zaakvoerder, onverminderd de vergoeding van zijn kosten, een vaste bezoldiging toekennen waarvan het bedrag elk jaar door de algemene vergadering wordt vastgesteld.

8 - ALGEMENE VERGADERING

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op eerste vrijdag van de maand juni om zeventien uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

9  BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

10  WINSTVERDELING EN VEREFFENING

De nettowinst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Jaarlijks wordt van de netto winst een bedrag van ten minste een/twintigste afgenomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt. De overige winst krijgt de bestemming die de gewone algemene vergadering haar zal geven beslissend bij meerderheid van stemmen op voorstel van de zaakvoerder(s).

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. Onder netto actief moet worden verstaan: het geheel van het actief zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en de schulden. Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het netto actief niet omvatten: het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding, en, behoudens in uitzonderingsgevallen, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

Het batig saldo van deze vereffening zal verdeeld worden onder de vennoten, in overeenstemming met hun respectievelijke aandelen, elk aandeel brengt immers een gelijk recht met zich mee.

Het eventuele verlies zal in dezelfde verhouding verdeeld worden tussen de vennoten, zonder dat nochtans een vennoot verplicht kan worden meer te storten dan hetgeen hij in de vennootschap heeft ingebracht.

11  STEMRECHT

a) Indien er slechts één vennoot is, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend en hij kan ze niet overdragen.

b) Indien er meerdere vennoten zijn geeft elk aandeel slechts recht op een stem. De vennoot die meerdere aandelen bezit, beschikt over een gelijk aantal stemmen als hij aandelen heeft, dit alles onder voorbehoud van de dwingende bepalingen voorzien in de wet.

Iedere vennoot mag persoonlijk aan de stemming deelnemen of zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die vennoot moet zijn of echtgenoot van een vennoot.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

A. EERSTE GEWONE ALGEMENE VERGADERING EERSTE BOEKJAAR

De eerste gewone algemene vergadering wordt gehouden in het jaar tweeduizend en dertien.

Bij uitzondering neemt het eerste boekjaar een aanvang op datum van negen september tweeduizend elf en

zal worden afgesloten op eenendertig december tweeduizend twaalf.

B. OVERNEMING VAN VERBINTENISSEN

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Manueel wordt neergelegd:

a) Verslag van de oprichter de dato 14 juni 2011, aangaande de gedane inbreng in natura en het belang voor de vennootschap, opgesteld overeenkomstig artikel 219 Wetboek Vennootschappen;

b) Verslag met betrekking tot navermelde inbreng in natura opgesteld in datum van 9 juni 2011 door de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  PARMENTIER GUY , vertegenwoordigd door de heer Guy Parmentier, bedrijfsrevisor, kantoorhoudende te 2900 Schoten, T. Van Cauwenberghlei 21, opgesteld overeenkomstig artikel 219 Wetboek Vennootschappen

De oprichter, vertegenwoordigd als gemeld, verklaart bij toepassing van artikel 60 der Vennootschappenwetboek dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die voor rekening en in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van één juli tweeduizend en elf onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel van het ressort waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft gevestigd.

C. AANDUIDING ZAAKVOERDERS

Wordt aangeduid tot niet-statutaire zaakvoerder: de heer Filip HANSSENS, voornoemd, die verklaart te aanvaarden en bevestigt niet getroffen te zijn door een besluit dat zich daartegen verzet.

De opdracht van de zaakvoerder is vastgesteld voor de duur van de uitoefening van zijn dierenartsenactiviteiten.

Ondergetekende notaris wijst erop dat de zaakvoerder(s) mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zal (zullen) zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen overgaat (overgaan) tot de bekrachtiging van de handelingen in haar naam en voor haar rekening gesteld vóór de ondertekening van de oprichtingsakte.

D. BIJZONDERE VOLMACHT

Onmiddellijk daarna werd door de zaakvoerders, zopas benoemd, beslist overeenkomstig artikel 15 der statuten, als bijzondere en beperkte lasthebber aan te stellen: accountantskantoor  Bofidi Gent , Kantoorhoudende te 9051 Gent, Sint-Denijs-Westrem, Kortrijksesteenweg 1126 A, die alleen rechtsgeldig de vennootschap zal kunnen vertegenwoordigen tegenover de kruispuntbank voor ondernemingen, de griffie van de rechtbank van koophandel, het bestuur van het Belgisch Staatsblad, het bestuur van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, bij de directie erkenning der aannemers, bij de administratie der directe belastingen, bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid en, meer in het algemeen voor het tekenen van alle briefwisseling tegenover derden dit doch enkel met betrekking tot de oprichting van de vennootschap.

Tegelijk wordt hiermee elektronisch neergelegd: - uitgifte van oprichtingsakte

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL Geassocieerd notaris Pol Vanden Broecke

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

31/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 26.08.2015, NGL 28.08.2015 15488-0454-012

Coordonnées
DIERENARTSENPRAKTIJK HANSSENS FILIP

Adresse
GULLEGEMSESTRAAT 13 8880 LEDEGEM

Code postal : 8880
Localité : LEDEGEM
Commune : LEDEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande