DISCOVERSONGS

Association sans but lucratif


Dénomination : DISCOVERSONGS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.841.664

Publication

30/01/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Titel 1  Naam, zetel, doel, duur

Art 1. De vereniging is genoemd: DisCoverSongs vzw.

Art 2. De zetel is gevestigd te 8790 Waregem, Vijfseweg 21. De vereniging valt onder de jurisdictie van het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

Art 3. De vereniging heeft als doel het catalogeren, verspreiden en promoten van cover songs in binnen- en buitenland. Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

Art 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk ogenblik ontbonden worden onder de voorwaarden en de normen door de wet voorzien.

Titel 2  Leden

Art 5. Het ledenbestand bestaat enkel uit effectieve leden.

5.1 De leden worden aanvaard door de Algemene Vergadering met eenvoudige meerderheid van stemmen. Ze stellen hun kandidatuur mondeling of schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De leden hebben stemrecht in de Algemene Vergadering en worden geregistreerd in het ledenregister. Het aantal leden is onbeperkt, maar mag niet kleiner zijn dan vier.

5.2 Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornaam en woonplaats van de leden. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding of uitsluiting van leden door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register worden ingeschreven binnen de 8 dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

5.3 De leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuurdersfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Art 6. Alle leden hebben dezelfde rechten en plichten.

Art 7. Het lidmaatschap is van onbeperkte duur. Het lidmaatschap van de vereniging eindigt echter door de ontbinding van de vereniging, uitsluitsel of het vrijwillig ontslag. Het ontslag moet, bij aangetekend schrijven, aan de voorzitter van de Raad van Bestuur worden meegedeeld. De uitsluiting van een lid kan slechts geschieden door de Algemene Vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

Art 8. De leden van de vereniging zijn niet verplicht enige bijdrage te betalen, noch enige storting of inbreng te doen. De uittredende leden en hun rechtsopvolgers kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk vermogen. Ze kunnen het bedrag van geen enkel gedane storting terugeisen.

Titel 3  De Algemene Vergadering

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : DisCoverSongs vzw

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13300690*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Vijfseweg 21

0502841664

8790

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Waregem

Griffie

Neergelegd

28-01-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art 9. De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Elk lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen door middel van een schriftelijke volmacht.

Art 10. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders. Leden en belanghebbende derden kunnen de beslissingen van de Algemene Vergadering inzien na schriftelijke aanvraag bij de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Art 11. De Algemene vergadering is bevoegd voor:

11.1 De wijziging van statuten

11.2 De benoeming en afzetting van bestuurders

11.3 Benoemen en afzetten commissarissen en bepalen bezoldiging

11.4 De kwijting aan de bestuurders en commissarissen

11.5 De goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

11.6 De vrijwillige ontbinding van de vereniging

11.7 De uitsluiting van een lid

11.8 Omzetten van de vereniging in een vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Besluiten over punten die op de agenda staan en binnen de bevoegdheid van de Algemene Vergadering vallen, kunnen met eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden genomen worden, mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten binnen de bevoegdheid van de Algemene Vergadering maar buiten de agenda kunnen genomen worden mits goedkeuring van 2/3 van de aanwezige leden, mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De Algemene Vergadering heeft het recht al de besluiten te treffen voor alle gevallen waarin de statuten dat vereisen en die door de wet of de statuten niet uitdrukkelijk aan de bestuurders zijn voorbehouden.

Art 12. Binnen 6 maand na het einde van het vorige werkingsjaar wordt een Algemene Vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het volgende jaar. Art 13. Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de Raad van Bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

Art 14. Elke oproeping tot een Algemene Vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minsten acht dagen op voorhand. Alle leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats alsook de agenda. De agenda wordt samengesteld door de Raad van Bestuur. Leden kunnen extra punten op de agenda zetten door deze aan te vragen bij de voorzitter.

Art 15. Besluiten in verband met de statuten  of zetelwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden bepaald in de wet  de wijzigingen worden uitdrukkelijk vermeld in de oproeping en ten minsten twee derde van de leden zijn aanwezig of vertegenwoordigd op de vergadering  in acht genomen worden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierop verzoekt, is de stemming geheim.

Titel 4  Raad van Bestuur

Art 16. De Raad van Bestuur bestaat uit ten minste drie leden en steeds minimaal één minder dan het aantal leden, benoemd door de Algemene Vergadering en ten allen tijde door deze afzetbaar. Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men effectief lid zijn van de vereniging. De Algemene Vergadering benoemt de leden van de Raad van Bestuur.

Art 17. De bestuurders zijn verkozen voor onbepaalde duur en eindigen hun mandaat door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden. Vrijwillig ontslag geschiedt schriftelijk en per aangetekend schrijven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag mag niet leiden tot onbestuurbaarheid van de vereniging. Uitsluiting als bestuurder kan alleen worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan.

Art 18. De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur oefent hun bevoegdheden uit als een college. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking voor alles wat niet tot de uitsluitende bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoort. Hij mag alle roerende en onroerende handelingen stellen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen en het opheffen van hypotheken.

Met andere woorden, de Raad van Bestuur zal de verenging op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden geldig verbinden.

Art 19. Tegenover derden volstaat, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd weze, de handtekening van één lid van de Raad van Bestuur, zonder dat deze van enige bijzondere machtiging of beraadslaging moet doen blijken. Voor alle verschijning voor notaris, of openbaren macht is de vereniging geldig vertegenwoordigd door twee leden van de Raad van Bestuur die daartoe door de raad afgevaardigd worden. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van twee bestuurders.

Art 20. De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging van zijn voorzitter of van zijn plaatsvervanger, telkens dit door het belang van de vereniging of door twee bestuurders gevraagd wordt en minstens tweemaal per jaar. De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen op voorhand, en vermeldt dag, uur, plaats en agenda. Art 21. Elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, geeft de Raad van Bestuur aan de gewone Algemene Vergadering rekenschap van zijn beheer gedurende het afgelopen jaar en maakt een begroting op voor het aan de gang zijnde jaar.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Titel 5  Ontbinding

Art 22. In het geval van ontbinding zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars kunnen benoemen en beslissen over de toekenning van het netto-actief, in overeenstemming met de doelstelling van de vereniging. Art 23. Voor alles wat niet door deze statuten is geregeld is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Aldus overeengekomen op de Buitengewone Algemene Vergadering te Drongen op 27 januari 2013 en door de

stichtende leden ondertekend in twee originele exemplaren

Mathieu De Zutter, Vijfseweg 21, 8790 Waregem

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur verdeelt de functies als volgt:

Voorzitter: Denis Monsieur

Secretaris: Bastien De Zutter

Penningmeester: Mathieu De Zutter

Op de Buitengewone Algemene Vergadering te Drongen op 27 januari 2013 worden volgende personen

aangesteld als lid van de Raad van Bestuur:

Mathieu De Zutter, Vijfseweg 21, 8790 Waregem (30/03/1982 te Kortrijk)

Bastien De Zutter, Vijfseweg 21, 8790 Waregem (06/12/1979 te Kortrijk)

Denis Monsieur, Klaverdries 41, 9031 Drongen (30/09/1980 te Antwerpen)

Bastien De Zutter, Vijfseweg 21, 8790 Waregem

Denis Monsieur, Klaverdries 41, 9031 Drongen

Brecht Van Gampelaere, Rooigemlaan 26, 9000 Gent

Coordonnées
DISCOVERSONGS

Adresse
VIJFSEWEG 21 8790 WAREGEM

Code postal : 8790
Localité : WAREGEM
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande