DOKTER MATON PIERRE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTER MATON PIERRE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 846.571.854

Publication

18/06/2012
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*12303231*

Neergelegd

13-06-2012



Griffie

Ondernemingsnr :

0846571854

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Benaming (voluit): Dokter Maton Pierre

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 8880 Ledegem, Provinciebaan 104

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor SABINE DESTROOPER, geassocieerd notaris te Ledegem op dertien juni tweeduizend twaalf, te registreren dat door de Heer MATON Pierre, orthopedist, ongehuwd, wonende te Ledegem, Provinciebaan 104, een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht.

Artikel 1: Naam:  Dokter Maton Pierre .

Artikel 2. De vennootschap heeft tot doel

In binnen- en buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden het uitoefenen van de geneeskunde door de geneesheervennoot op het gebied van de orthopedie en urgentiegeneeskunde, dit door de enige vennoot rekening houdend met de Medische Plichtenleer.

Alle inkomsten voortvloeiend uit de ingebrachte medische activiteit worden geïnd voor en door de vennootschap, zoals alle uit de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door de vennootschap worden vereffend.

Het doel kan onder meer omvatten:

- het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit;

- de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur om deze ter beschikking te stellen van de geneesheer- vennoot;

- het scheppen van de mogelijkheden om de geneesheervennoot toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken.

- het verstrekken van informatie en/of onderricht inzake orthopedie en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

De vennootschap mag beleggen in roerende of onroerende goederen of mag haar middelen investeren, dit als bijkomstig doel zonder evenwel het burgerlijk karakter van de vennootschap aan te tasten. In geval de vennootschap meerdere vennoten telt dienen dan wel de modaliteiten van een akkoord over het investeringsbeleid te worden bepaald.

Het beleggen of investeren van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks verschuldigde honoraria en dit voor eigen rekening. Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Artikel 3: Zetel: 8880 Ledegem, Provinciebaan 104.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4: Duur: een onbeperkte duur.

Artikel 5: Kapitaal: achttienduizend zeshonderd Euro (18.600 EUR) vertegenwoordigd door honderd aandelen zonder nominale waarde, doch die elk een gelijke fractiewaarde van het maatschappelijk vermogen vertegenwoordigen.

Het gehele kapitaal is geplaatst door de Heer Pierre Maton voor achttienduizend zeshonderd euro hetzij voor honderd aandelen.

Ieder aandeel waarop in speciën ingeschreven werd, werd afbetaald door storting in geld, door de Heer Maton ten belope van in het totaal twaalfduizend vierhonderd euro, gedeponeerd op een bijzondere rekening met nummer BE72 0016 7302 8516 op naam van de vennootschap-in-oprichting bij de BNP PARIBAS FORTIS .

Door de Heer Pierre Maton blijft een bedrag te volstorten van zesduizend tweehonderd euro.

Artikel 13: Aansprakelijkheid van geneesheervennoot

De geneesheer dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens gewaarborgd te zijn.

De geneesheer die een patiënt behandelt, zal bijgevolg tegenover deze laatste, als geneesheer, persoonlijk verantwoordelijk blijven.

Artikel 15: Jaarvergadering: laatste donderdag van de maand juni van ieder jaar om twintig uur, op de zetel van de vennootschap.

Artikel 18: Het bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een zaakvoerder. Dit zaakvoerderschap wordt waargenomen door de enige vennoot die geneesheer is.

De duur van het mandaat van zaakvoerder is niet van onbepaalde duur, maar voor de duur van zijn medische activiteit.

De zaakvoerder kan alle handelingen stellen die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel.

De zaakvoerder kan voor één of meerdere handelingen zijn bevoegdheid overdragen aan een derde persoon niet-vennoot, mits dit geschiedt bij specifieke en herroepbare volmacht. Deze gevolmachtigde verbindt de vennootschap binnen de perken van de hen verleende volmacht.

Artikel 19.  Controle: door de commissaris.

De enige vennoot kan alle bevoegdheden van de commissaris uitoefenen. Hij hoeft het niet te doen maar hij kan het.

Zo de enige vennootgeneesheer de commissarisfunctie uitoefent, wordt hij voor die taak niet vergoed.

Artikel 22: Vertegenwoordiging

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder. De vennootschap wordt rechtsgeldig verbonden door de bovenvermelde vertegenwoordiger.

HOOFDSTUK IV- Boekjaar: één januari - eenendertig december.

Artikel 23: Winstverdeling: Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van de nettowinst wordt ten minste 1/20 voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, tot dat zij 1/10 van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet op de statuten niet mogen uitgekeerd worden.

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaal bedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Het saldo van de nettowinst zal aangewend worden:

1) voor het aanleggen van een reserve die moet toelaten het hoofd te bieden aan de uitgaven wegens aanschaf van de nodige middelen voor een optimale beoefening van de geneeskunde en om de vennootschap in te dekken tegen onvoorziene risico's.

2) tot het uitkeren van een redelijk dividend.

Artikel 27: Deontologie

De geneesheervennoot is verder onderworpen aan al de regels van de Code van Geneeskundige

Plichtenleer door de Nationale Raad van de Orde der Geneesheren opgesteld. Deze bepalingen

maken integraal deel uit van deze statuten.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

BENOEMING STATUTAIR ZAAKVOERDER

In deze akte-oprichting werd benoemd tot statutair zaakvoerder zonder beperking van duur: de Heer Pierre MATON, [RR 520303-237-10] voornoemd.

De aldus benoemde statutaire zaakvoerder verklaart het hem toegekende mandaat te aanvaarden en verklaart niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van dit mandaat.

1. De vennootschap zal in toepassing van artikel twee paragraaf vier van het Wetboek van vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte, overeenkomstig artikel achtenzestig van het Wetboek van vennootschappen.

De oprichters verklaren dat de vennootschap, bij toepassing van artikel 60 Wetboek van Vennootschappen, de verbintenissen overneemt die zijn aangegaan in naam van de vennootschap-in-oprichting sinds 1 april 2012. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De ondergetekende notaris heeft erop gewezen dat voormelde verbintenissen door de vennootschap dienen bekrachtigd te worden binnen de twee maanden na de neerlegging van het uittreksel van onderhavige akte ter griffie van de rechtbank van koophandel. Deze verbintenissen en overeenkomsten worden derhalve geacht oorspronkelijk door de vennootschap te zijn aangegaan.

2. Eerste boekjaar: vanaf neerlegging tot eenendertig december tweeduizend dertien. Het begrijpt ook alle handelingen die vooraf aan de oprichting, voor rekening van de op te richten vennootschap hebben plaatsgehad sinds 1 april 2012.

3. Eerste jaarvergadering: de laatste donderdag van de maand juni 2014.

4. Er werd geen commissaris benoemd. VOOR UITTREKSEL,

OVERGANGSBEPALINGEN

Sabine Destrooper, geassocieerd notaris.

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

01/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 25.06.2015, NGL 27.08.2015 15485-0071-012

Coordonnées
DOKTER MATON PIERRE

Adresse
PROVINCIEBAAN 104 8880 LEDEGEM

Code postal : 8880
Localité : LEDEGEM
Commune : LEDEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande