DOKTER SMET BFT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTER SMET BFT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 607.844.758

Publication

23/03/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

19-03-2015

Griffie

*15304924*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0607844758

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

DOKTER SMET BFT

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

 DOKTER SMET BFT

Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte

Aansprakelijkheid

met zetel te 8600 Diksmuide,

Wilgendijk 2

Er blijkt uit een proces-verbaal, opgemaakt door meester Bertrand Desmari­caux, notaris te

Diksmuide, op 11 maart 2015, dat er opgericht werd een burgerlijke vennootschap onder de vorm

van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid dragende de naam "DOKTER

SMET BFT", met zetel te 8600 Diksmuide, Wilgendijk 2 en met als oprichters:

1. De Heer SMET Bart Frans Theofiel, dokter in de geneeskunde-chirurg, geboren te Kortrijk op 28 december 1973, (identiteitskaartnummer 591-7605196-13  rijksregister nummer 73.12.28 263-29), echtgenoot van Mevrouw CALLEBERT Sofie Ida Hendrika, geboren te Roeselare op 4 september 1971, wonende te 8600 Diksmuide, Wilgendijk 2.

Gehuwd te Kortemark op 10 juni 2005 onder het wettelijk stelsel bij gebrek aan huwelijkscontract, welk stelsel tot op heden niet gewijzigd werd, zo hij verklaart.

2. De Heer PATTYN Paul Robert, dokter in de geneeskunde - chirurg, geboren te Brugge op 23 januari 1968, (identiteitskaartnummer 591-7918922-41 - rijksregisternummer 68.01.23-263.94), echtgenoot van de Mevrouw FORRET Ingeborg Natacha, geboren te Roeselare op 14 september 1968, wonende te 8850 Ardooie, Zwarteleeuwstraat 19.

Gehuwd te Damme op 2 april 1994 onder het stelsel van scheiding van goederen krachtens huwelijkscontract verleden voor Notaris Claudine MERGAERT, te Staden, met tussenkomst van Notaris Yvan WILLEMOT, te Brugge, op 19 maart 1994, sedertdien niet meer gewijzigd, zo hij verklaart.

Die mij het door de wet vereiste financieel plan overhandigd hebben, en mij verzocht hebben een authentieke akte op te maken van de statuten van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de naam "DOKTER SMET BFT", met zetel te 8600 Diksmuide, Wilgendijk 2, waarvan het geplaatst kapitaal ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (18.600,00 EUR) bedraagt en verdeeld is in driehonderdtweeënzeventig (372) gelijke aandelen zonder vermelding van nominale waarde. De comparanten verklaren en erkennen dat het gehele kapitaal van de vennootschap geplaatst is en dat zijzelf alle driehonderdtweeënzeventig (372) aandelen hebben onderschreven, als volgt: a)door de Heer SMET Bart, voornoemd:

tweehonderd zeventig aandelen : 270

b)door de Heer PATTYN Paul, voornoemd:

honderd en twee aandelen : 102 TOTAAL: driehonderdtweeënzeventig (372) aandelen: 372

De comparanten verklaren dat het kapitaal is volstort ten belope van ZESDUIZEND TWEEHONDERD EURO (6.200,00 EUR) door inbreng in geld, als volgt:

Onderwerp akte :

Wilgendijk(D) 2 8600 Diksmuide

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

a)door de Heer SMET Bart, voornoemd, voor VIERDUIZEND VIJFHONDERD EURO : 4.500,00 EUR

b)door Heer PATTYN Paul, voornoemd, voor DUIZEND ZEVENHONDERD EURO : 1.700,00

EUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

TOTAAL: ZESDUIZEND TWEEHONDERD EURO 6.200,00 EUR

Ondergetekende notaris verklaart dat een bankattest de dato 11 maart 2015 aan hem werd overhandigd waaruit blijkt dat het bedrag van ZESDUIZEND TWEEHONDERD EURO (6.200,00 EUR) bij storting of overschrijving gedeponeerd werd op de bijzondere rekening BE16 6451 0037 9574 bij Bank J. Van Breda & C°. Ondergetekende notaris bevestigt dus de deponering van het gestorte kapitaal ten bedrage van ZESDUIZEND TWEEHONDERD EURO (6.200,00 EUR). De Heer Bart SMET, voornoemd, verklaart dat bovengenoemde inbreng geschiedt om hem tot wederbelegging van eigen gelden te dienen overeenkomstig artikel 1404 van het Burgerlijk Wetboek. De Heer Bart SMET verklaart ten dien einde dat voornoemde inbreng volledig gebeurt door eigen gelden, namelijk gelden afkomstig van een schenking.

De in ruil voor deze inbreng verkregen aandelen zullen hem als eigen goed toebehoren overeenkomstig artikel 1404 van het Burgerlijk Wetboek.

De ondergetekende notaris heeft de comparanten gewezen op de inhoud en de draagwijdte van de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen met betrekking tot de quasi-inbreng. De ondergetekende notaris heeft de comparanten voorlezing gedaan van en toelichting gegeven omtrent artikel 1422 van het Burgerlijk Wetboek betreffende handelingen verricht door een echtgenoot.

De comparanten verklaren dat alle aandelen waarop zij ingeschreven hebben voor minstens een vijfde volstort zijn.

De vennootschap neemt de vorm aan van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

De naam luidt: "DOKTER SMET BFT". Deze naam zal in de beide landstalen gebruikt worden. De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8600 Diksmuide, Wilgendijk 2.

Deze mag bij gewoon besluit van de zaakvoerder(s) overgebracht worden naar een andere plaats in België, in hetzelfde taalgebied of in het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad.

Iedere verplaatsing van de zetel van de vennootschap, zal bekendgemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, door toedoen van de zaakvoer­der(s).

De vennootschap mag bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder(s) bestuurszetels, bijhuizen en agentschappen oprichten, zowel in België als in het buitenland.

De vennootschap heeft tot doel :

In binnen- en buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden het uitoefenen van de geneeskunde door de geneesheer-vennoot of geneesheren-vennoten op het gebied van de algemene heelkunde, rekening houdend met de Medische Plichtenleer en dit als hoofdzakelijk doel. Alle inkomsten voortvloeiend uit de ingebrachte medische activiteit worden geïnd voor en door de vennootschap, zoals alle uit de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door de vennootschap worden vereffend.

Het doel omvat onder meer:

- het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit;

- de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accomodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur om deze ter beschikking te stellen van de geneesheer-vennoot;

- het scheppen van de mogelijkheden om de geneesheer-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken.

- het verstrekken van informatie en/of onderricht en/of organisatie inzake algemene heelkunde en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

De vennootschap mag eveneens, doch uitsluitend als bijkomstig doel, beleggen in alle roerende en onroerende goederen die haar toebehoren of die ze wil verwerven, zoals onder meer de aankoop, de verhuring, de oprichting, het in vruchtgebruik nemen van gebouwen, of de aankoop van roerende goederen, zelfs gefinancierd door leningen, en dit onder uitdrukkelijke voorwaarde dat ze het burgerlijk karakter van de vennootschap niet wijzigt en hierdoor in gene mate op geen enkel ogenblik aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook. Ingeval de vennootschap meerdere vennoten telt, dienen dan wel de modaliteiten van een akkoord over het investeringsbeleid te worden bepaald.

De vennootschap kan, zonder afbreuk te doen aan de Medische Plichtenleer terzake, onder het normaal beheer als goede huisvader, een bestemming geven aan haar gereserveerde winsten van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

welke aard ook.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks verschuldigde honoraria en dit voor eigen rekening.

Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden. Alsmede al hetgeen daar rechtstreeks verband mee houdt.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

De vennootschap wordt opgericht op heden voor een onbepaalde duur, en verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de dag van de in het Wetboek van Vennootschappen bedoelde neerlegging.

De vennootschap kan, onverminderd de wettelijke gronden van ontbinding, slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering met naleving van de vereisten voorzien voor wijziging van de statuten.

Het kapitaal bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (18.600,00 EUR), en wordt vertegenwoordigd door driehonderdtweeënzeventig (372) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die elk een gelijke fractiewaarde van één/driehonderdtweeënzeventigste (1/372) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal is volledig geplaatst.

De vennootschap wordt bestuurd en vertegenwoordigd door één of meer zaakvoerders, die geneesheer moeten zijn.

Elke zaakvoerder kan afzonderlijk optreden en heeft de meest uitgebreide bevoegdheden, behoudens die bevoegdheden waartoe volgens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Bij overlijden van een zaakvoerder of bij gerechtelijke vaststelling dat een zaakvoerder niet meer over voldoende wilsgeschiktheid zou beschikken, zal hij van rechtswege en automatisch worden opgevolgd door de plaatsvervangende niet-statutaire zaakvoerder, die bij buitengewone algemene vergadering zal worden aangesteld als opvolgende niet-statutaire zaakvoerder.

In geval de opvolging plaats heeft, zal, in het kader van de deontologie van de geneesheren, de specifieke uitoefening van de geneeskunst zoals in het doel bepaald, worden opgeschort totdat de plaatsvervangende zaakvoerder is vervangen door een dokter in de geneeskunde.

De zaakvoerders vertegenwoordigen afzonderlijk optredend de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap is verbonden door de handelingen van de zaakvoerders, zelfs indien die handelingen buiten haar doel vallen, tenzij zij bewijst dat de derde daarvan op de hoogte was of er, gezien de omstandigheden, niet onkundig van kon zijn.

Het is de zaakvoerders en de werkende vennoten verboden, rechtstreeks of onrechtstreeks, deel te nemen aan, of belangen te hebben in, ondernemingen die met de vennootschap zouden concurreren of het verwezenlijken van haar doel bemoeilijken, behoudens met instemming van de algemene vergadering van de vennoten.

Het lid van een college van zaakvoerders dat, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een aan het college van zaakvoerders voorgelegde verrichting, moet dit meedelen aan de andere zaakvoerders vóór het college van zaakvoerders een besluit neemt. Zijn verklaring, alsook de rechtvaardigingsgronden betreffende voornoemd strijdig belang moeten worden opgenomen in de notulen van het college van zaakvoerders dat de beslissing moet nemen.

Ingeval de vennootschap een of meer commissarissen heeft benoemd, moet de betrokken zaakvoerder tevens die commissarissen van het strijdig belang op de hoogte brengen.

Alsdan dienen tevens de overige voorschriften van artikel 259§1 van het Wetboek van Vennootschappen in dit verband nageleefd te worden.

Is er geen college van zaakvoerders en is een zaakvoerder voor een hiervoor bedoelde tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de beslissing mag slechts worden genomen of de verrichting mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor de hiervóór bedoelde tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de beslissing nemen of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening moet worden neergelegd. Hij is gehouden, ten aanzien van zowel de vennootschap als van derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben verkregen.

De tussen hem en de vennootschap gesloten overeenkomsten worden, tenzij het courante

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

laatstgemeld stuk.

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering voor een hernieuwbare termijn van drie jaar onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

Indien de vennootschap voor het laatst afgesloten boekjaar voldoet aan de criteria vermeld in artikel vijftien van het Wetboek van Vennootschappen, is ze niet verplicht één of meer commissarissen te benoemen.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot individueel, en niettegenstaande enige andersluidende statutaire bepaling, de onder­zoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant.

De algemene vergadering van de vennoten beraadslaagt over alle zaken die de vennootschap aanbelangen en buiten het bestuursrecht van de zaakvoer­der(s) vallen.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen. De beslissingen van de enige vennoot die handelt in plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

De jaarvergadering van de vennoten wordt gehouden de eerste vrijdag van de maand december om 20 uur op de maatschappelijke zetel, of op elke andere plaats vermeld in het bericht van bijeenroeping. Indien gezegde dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de laatst eraan voorafgaande werkdag op zelfde plaats en uur.

De algemene vergadering mag verder bijeengeroepen worden telkens het belang van de vennootschap dit vereist, op verzoek van de zaakvoerder(s) of commissarissen indien er zijn. Deze moeten de algemene vergadering bijeenroepen wanneer vennoten die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De oproeping gebeurt zoals voorzien in het Wetboek van Vennootschappen.

De algemene vergadering verkiest onder haar leden bij gewone meerderheid van stemmen, de voorzitter en de secretaris.

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de zaakvoer­der(s) en door de vennoten die erom verzoeken. Afschriften voor derden worden ondertekend door de zaakvoerder of de meerderheid der zaakvoerders en de commissarissen indien er zijn.

Ieder aandeel met stemrecht heeft recht op één stem.

Iedere vennoot brengt zijn stem uit, hetzij persoonlijk, hetzij door een lasthebber. Hij mag zijn stem niet schriftelijk uitbrengen.

Niemand mag bij de algemene vergadering een vennoot vertegenwoordigen als lasthebber, zo hij zelf geen stemgerechtigde vennoot is.

Het boekjaar begint op een juli van ieder jaar en eindigt op dertig juni van het daaropvolgende jaar. De zaakvoerders zijn verplicht elk jaar een inventaris alsmede een jaarrekening op te maken die voldoet aan de wettelijke bepalingen.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt een geheel. De jaarrekening moet binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar ter goedkeuring worden voorgelegd aan de algemene vergadering.

Op de winst van het boekjaar zal vijf ten honderd voorafgenomen worden voor de samenstelling van het wettelijk reservefonds. Deze voorafname is niet meer verplicht wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

De algemene vergadering zal bij meerderheid van stemmen besluiten het geheel of een gedeelte van de voor uitkering beschikbare winst, na de toekenning aan de wettelijke reserve, te verdelen of te reserveren.

Nochtans mag geen uitkering geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, gedaald is of ingevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet uitgekeerd mogen worden.

De geneesheer dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten. De geneesheer die een patiënt behandelt, zal bijgevolg tegenover deze laatste als geneesheer persoonlijk verantwoordelijk blijven. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient gewaarborgd te zijn.

De geneesheren-vennoten zijn verder onderworpen aan al de regels van de Code van de Geneeskundige plichtenleer, door de Nationale Raad van de Orde van Geneesheren opgesteld. Deze bepalingen maken integraal deel uit van deze statuten.

Voor de uitvoering van deze statuten wordt elke vennoot, zaakvoerder, commissaris, vereffenaar, die zijn woonplaats in het buitenland heeft, geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hem alle kennisgevingen en dagvaardingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor al wat niet uitdrukkelijk voorzien is in de tegenwoordige statuten, wordt verwezen naar het Wetboek van Vennootschappen.

1) Het eerste boekjaar loopt vanaf heden en zal eindigen op 30 juni 2016.

2) De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2016.

3) Nadat de statuten zoals hierboven bepaald zijn, heeft de oprichter beslist te benoemen tot niet-statutaire zaakvoerder, en dit voor onbepaalde duur, de Heer Bart SMET, voornoemd.

Daarnaast wordt tevens beslist dat de Heer Bart SMET, voornoemd, benoemd wordt als vaste vertegenwoordiger voor alle bestuursmandaten van huidige vennootschap in andere vennootschappen.

De comparanten verklaren en verbinden zich ertoe om in de eerste algemene vergadering die zij zo spoedig mogelijk zullen houden na de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap, deze benoemingen te bevestigen en te bekrachtigen.

Dit mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering. De comparanten verklaren dat de vennootschap de verbintenissen overneemt die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan vanaf 1 oktober 2014, en dat deze overname slechts uitwerking zal hebben vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van onderhavige oprichtingsakte.

VOLMACHT formaliteiten Kruispuntbank

voor Ondernemingen

De oprichter geeft bij deze bijzondere volmacht aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ADFISC, met zetel te 8800 Roeselare, Kwadestraat 20C om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de diensten van de Kruispuntbank voor Ondernemingen (Ondernemersloket), Belasting over de Toegevoegde Waarde.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

VOOR EENSLUIDEND AFSCHRIFT

Coordonnées
DOKTER SMET BFT

Adresse
WILGENDIJK 2 8600 DIKSMUIDE

Code postal : 8600
Localité : DIKSMUIDE
Commune : DIKSMUIDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande