DOKTERSPRAKTIJK BURM EN VERGAUWE

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : DOKTERSPRAKTIJK BURM EN VERGAUWE
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 837.173.148

Publication

04/07/2011
ÿþMad 2.1

. _ _ .

Ondernemingsnr : ,., 0 gg , , 3 , cló _..

Benaming -

(voluit) : Dokterspraktijk Burm en Vergauwe

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma Zetel : Rijselstraat 50, 8820 Torhout Onderwerp akte : Oprichting

OPRICHTINGSAKTE Dokterspraktijk Burm en Vergauwe Ondergetekenden:

-Dhr. Burm, Sara josefine Caroline, geboren te Gent op 2 december 1979, samen wonende te 8820 Torhout, Keibergstraat 1.

Met het doel een vennootschap op te richten, zijn als volgt overeengekomen:

TITEL 1 - OPRICHTING

Artikel 1

De vennootschap wordt opgericht onder de rechtsvorm van een vennootschap onder firma met de naam Dokterspraktijk Burm en Vergauwe

De vennoten bij oprichting zijn:

-Dokter Burm Sara, RR 79.12.02-058.73 op 2 december 1979 en wonende te 8820 Torhout, Keibergstraat 1.

-Dokter Vergauwe Karel, RR 84.05.25-109.67, geboren te Torhout op 25 mei 1984 en wonende te 8820 Torhout, Kersouwkensstraat 7.

Artikel 2

Het kapitaal wordt vastgesteld op 10.000,00 Euro, vertegenwoordigd door 1000 aandelen zonder nominale waarde.

-Mevr Burm Sara brengt 6.666,67 euro in de venootschap en krijgt 667 aandelen. -Dhr Vergauwe Karel brengt 3.333,33 euro in de venootschap en krijgt 333 aandelen.

De inschrijver verklaart en erkent dat ieder aandeel waarop werd ingeschreven volgestort is tot beloop van 10.000,00 euro.

De venootschap beschikt uit dien hoofde over een bedrag van 10.000,00 euro.

De hierboven aangehaalde inbrengen van geld werden, overeenkomstig de wet, gedeponeerd op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap.

TITEL Il - STATUTEN VAN DE VENNOOTSCHAP

HOOFDSTUK I - AARD VAN DE VENNOOTSCHAP

_ Ï__ . ._ -_. . _- ---- - ---........__.---_--.... _.... van de instrumenterende notaris,.._.

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



i lU 11H 11M I II Illlq VIII

" iii000as"

Voc behoi.

aan:

Belgi Staats

u

tfpsierveeici ter Nf% van tb " fectraingk~,~van koophandel

~

ta Brug L fd ÎI . " i T>rNnr

?ier

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 1 : Rechtsvorm en naam

De vennootschap is opgericht als een vennootschap onder firma. De vennootschap draagt de naam VOF Dokterspraktijk Burm en Vergauwe

Artikel 2. De vennootschap heeft tot doel :

In binnen -en buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden het uitoefenen van de geneeskunde door de geneesheer-vennoot op het gebied van de algemene geneeskunde, dit door de enige vennoot rekening houdend met de Medische Plichtenleer .

Alle inkomsten voortvloeiend uit de ingebrachte medische activiteit worden geïnd voor en door de vennootschap, zoals alle uit de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door de vennootschap worden vereffend.

Het doel kan onder meer omvatten :

-het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit;

-de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur om deze ter beschikking te stellen van de geneesheer- vennoot;

-het scheppen van de mogelijkheden om de geneesheer-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken.

-het verstrekken van informatie en/of onderricht inzake de algemene geneeskunde en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

De vennootschap mag beleggen in roerende of onroerende goederen of mag haar middelen investeren, dit als bijkomstig doel zonder evenwel het burgerlijk karakter van de vennootschap aan te tasten. In geval de vennootschap meerdere vennoten telt dienen dan wel de modaliteiten van een akkoord over het investeringsbeleid te worden bepaald.

Het beleggen of investeren van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks verschuldigde honoraria en dit voor eigen rekening. Zij mag deelnemen in alle ondememingen die een gelijkaardig doel nastreven maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenasscociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en

na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Artikel 3: Zetel

De maatschappelijke zetel is voor het eerst gevestigd te 8820 Torhout, Rijselstraat 50

Hij mag in elk ander gedeelte van het Nederlandstalig gebied of het tweetalig gebied Brussel hoofdstad worden overgebracht door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder. Deze laatste zal zorgen voor de bekendmaking in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad. De overbrenging van de zetel naar een andere plaats in België valt onder de beslissingsbevoegdheid van de algemene vergadering die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten. De vennootschap zal eveneens bijkomende zetels kunnen openen, dit mits naleving van de code van de medische plichtenleer en voorafgaande goedkeuring van de bevoegde Provinciale Raad.

Artikel 4: Duur

De vennootschap is opgericht voor 21 jaar te rekenen vanaf de publicatie van de oprichtingsakte in het Belgisch Staatsblad en eindigt op 31/12/2032. Behoudens gerechtelijke ontbinding kan de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

vennootschap slechts ontbonden worden op de voorwaarden die door de wet zijn bepaald voor een statutenwijziging.

HOOFDSTUK II - MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 5 : Kapitaal

Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt 10.000,00 Euro.

Het wordt vertegenwoordigd door 1.000 aandelen zonder nominale waarde. Zolang het kapitaal niet vol gestort is is de inschrijver op aandelen verbonden door het totaal bedrag van zijn aandelen.

De aandelen zijn op naam.

Artikel 6: Winstbewijzen

De vennootschap kan geen winstbewijzen uitgeven die het kapitaal niet vertegenwoordigen.

Artikel 7 : Wijziging van het geplaatst kapitaal

A. Tot verhoging of tot vermindering van het geplaatste kapitaal kan alleen worden besloten door een buitengewone Algemene Vergadering.

B. In geval een kapitaalsverhoging enige materiële niet geldelijke inbreng omvat, maakt een bedrijfsrevisor een verslag op naast een bijzonder verslag van zaakvoerder .

C. Kapitaalsverhoging kan geschieden door omzetting van reserves.

Artikel 8 : Statuut van de aandelen

De aandelen zijn ondeelbaar tegenover de vennootschap en de vennootschap erkent slechts één eigenaar ten titel.

De uitoefening van de aandeel verbonden rechten zijn geschorst zolang niet één enkel persoon ten opzichte van de vennootschap als eigenaar van de aandelen wordt aangeduid.lndien tussen de mede-eigenaars geen overeenstemming wordt bereikt, kan de rechtbank

op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om voormelde rechten uit te oefenen in het gezamenlijk belang van de mede-eigenaars.

De uitoefening van de rechten verbonden aan aandelen in onverdeelde eigendom of in gesplitste eigendom, namelijk in naakte eigendom en vruchtgebruik, worden geschorst tot overdracht van deze aandelen in volle eigendom aan een persoon die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden.

Artikel 9 : Regeling van overdracht van aandelen

Deelbewijzen mogen slechts worden overgedragen aan een doctor in de geneeskunde, die in het kader van de vennootschap zijn geneeskunde zal uitoefenen.

Elke overdracht moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Artikel 10 : De overgang van aandelen wegens overlijden

Het overlijden van de ene vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt.

De aandelen van de enige vennoot mogen echter op straffe van nietigheid niet overgaan wegens overlijden dan aan een andere geneesheer.

Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een andere geneesheer kan het maatschappelijk doel niet meer verwezenlijkt worden en blijft haar bedrijvigheid beperkt tot het beheer en het in stand houden van de goederen van de vennootschap.

De erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden die de vereiste hoedanigheid bezitten, worden van rechtswege vennoot. Diegenen die de vereiste hoedanigheid niet bezitten, hebben recht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

op de waarde van de naar hen overgegane aandelen. Deze waarde wordt vastgesteld op de wijze zoals bepaald in artikel 12 van de statuten.

Indien geen enkele erfgenaam, legataris en/of rechthebbende de vereiste hoedanigheid

bezit, wordt tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot de aflevering van de legaten met betrekking tot deze aandelen, de eraan verbonden rechten geschorst tot dat

één enkel persoon ten opzichte van de vennootschap als eigenaar van de aandelen wordt aangewezen, dit alles zoals bepaald in de 2de en 3de alinea van het artikel 8 der statuten.

Wanneer deze erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden over de onverdeelde

aandelen wensen te beschikken en deze bijgevolg overdragen aan een derde-geneesheer dienen zij de regels van het burgerlijk wetboek inzake de mede-eigendom in acht te nemen. Elke overdracht moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring

van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Artikel 11

De erfgenamen, legatarissen, rechthebbenden en schuldeisers van de enige vennoot

mogen onder geen enkel voorwendsel de zegels doen leggen op de papieren en documenten van de vennootschap, verdeling of veiling van de maatschappelijke goederen eisen, bezwarende maatregelen treffen, inventarissen doen opmaken, noch zich met het bestuur van de vennootschap inlaten.

Artikel 12: Waardebepaling van aandelen bij overdracht onder levenden of overgang wegens overlijden.

De waarde van de aandelen in geval deze moeten worden overgedragen zoals hierboven bepaald, is de werkelijke waarde op de dag van de overdracht.

De waarde der aandelen wordt vastgesteld rekening houdend met de reserves en eventuele waardeverhogingen, de gebeurlijke verliezen en waardeverminderingen, alsook alle andere elementen die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden.

Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen zal de waarde worden vastgesteld door een in gemeen akkoord aangestelde deskundige of door twee deskundigen waarvan één door elke partij te benoemen.

Bij ontstentenis van effectieve aanstelling of bij gebrek aan overeenstemming tussen beide deskundigen zal worden beslist door een deskundige, aangeduid op verzoek van de meest gerede partij door de Voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg van de plaats waar de zetel van de vennootschap gevestigd is. Tegen diens beslissing staat geen rechtsmiddel

open.

De afkoop van de aandelen zullen in elk geval tot stand moeten komen binnen 3 maanden na de dag waarop de waarde op de hierboven bepaalde wijze definitief zal zijn vastgesteld. Artikel 13 : Aansprakelijkheid van geneesheer-vennoot

De geneesheer dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens gewaarborgd te zijn.

De geneesheer die een patiënt behandelt, zal bijgevolg tegenover deze laatste, als geneesheer, persoonlijk verantwoordelijk blijven.

HOOFDSTUK III - ORGANEN VAN DE VENNOOTSCHAP

Artikel 14 : De Algemene Vergadering

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de Algemene Vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Artikel 15 : Vergaderen van de Algemene Vergadering

De jaarvergadering van de vennootschap gaat door op de eerste maandag van juni, op de zetel van de vennootschap. Indien de hierboven datum op een wettelijke feestdag valt, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

Artikel 16 : Bevoegdheid van de algemene vergadering

A. De gewone en de bijzondere Algemene Vergadering is bevoegd om te beraadslagen en

te besluiten terzake van :

-de vaststelling van de jaarrekening

-bestemming van de beschikbare winst

-aanleggen van een toereikende reserve, rekening houdend met 't doel van de vennootschap

-benoeming van commissaris (commissarissen)

-vaststelling van salaris van de commissaris zo deze functie door de geneesheer zelf niet waargenomen is.

-bepalen van de vergoeding aan de geneesheer-vennoot dit voor zijn professionele activiteit. Die vergoeding moet daarmee in verhouding zijn.

-het verlenen van kwijting volgens artikel 284 van de vennootschappenwet.

B. De buitengewone Algemene Vergadering is bevoegd om wijzigingen aan te brengen in de statuten, om tot vervroegde ontbinding van de vennootschap te besluiten, om tot verhoging of tot vermindering van het kapitaal te besluiten, om over overdracht van aandelen onder levenden te beslissen. Elke overdracht moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Artikel 17 : Notulen

De notulen van de algemene en de bijzondere Algemene Vergadering worden ondertekend door de vennoot-zaakvoerder. Zij worden op de zetel van de vennootschap bewaard. Zij moeten op eerste verzoek van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren voorgelegd worden.

Artikel 18 : Het bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een zaakvoerder.

De duur van het mandaat van zaakvoerder is niet onbepaald.

De zaakvoerder kan alle handelingen stellen die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel.

De zaakvoerder kan voor één of meerdere handelingen zijn bevoegdheid overdragen aan

een derde persoon niet-vennoot, mits dit geschiedt bij specifieke en herroepbare volmacht. Deze gevolmachtigde verbindt de vennootschap binnen de perken van de hen verleende volmacht.

Artikel 19. Controle

Controle gebeurt door de commissaris.

De enige vennoot kan alle bevoegdheden van de commissaris uitoefenen. Hij hoeft het niet

te doen maar hij kan het.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 20 : Kwijting aan de zaakvoerder en commissaris

Zelfs wanneer de zaakvoerder de enige vennoot is kan hem kwijting worden verleend na goedkeuring van de jaarrekening. Deze kwijting is alleen dan rechtsgeldig, wanneer de ware toestand van de vennootschap niet wordt verborgen door enige weglating of onjuiste opgave in de jaarrekening.

Artikel 21 : Salaris

Het mandaat van de zaakvoerder is bezoldigd en is in overeenstemming met de werkelijk uitgeoefende bestuursactiviteiten.

Als geneesheer wordt hij voor zijn medische activiteiten volgens de medische regels en gebruiken op een normale manier vergoed. Zo de enige vennoot-geneesheer de commissaris-functie uitoefent, wordt hij voor die taak niet vergoed.

Reis -en andere kosten door de zaakvoerder gemaakt in dienst van de vennootschap

warden door deze laatste terugbetaald op vertoon van een door de zaakvoerder voor echt verklaarde staat.

Kosten waarvan sprake worden begrepen onder de algemene kosten.

Artikel 22 : Vertegenwoordiging

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder. De vennootschap wordt rechtsgeldig verbonden door de bovenvermelde vertegenwoordiger .

HOOFDSTUK IV- BOEKJAAR EN JAARREKENINGEN

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 decmeber van ieder jaar.

Het eerste boekjaar verloopt van de publicatie van de oprichtingsakte in het Belgisch Staatsblad tot 31 december 2012.

Elk jaar maakt de zaakvoerder een inventaris op alsmede de jaarrekening. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultaatrekening en de toelichting, zij vormt één geheel. De zaakvoerder stelt jaarlijks een verslag op waarin rekenschap wordt gegeven van het beleid. Een passende toelichting wordt gegeven over de aangelegenheden bedoeld in artikel 92, 94, 95, 96, 143, 319 en 328 van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 23 : Winstverdeling

Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap

uit. Van de nettowinst wordt ten minste 1/20 voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, tot dat zij 1/10 van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet op de statuten niet mogen uitgekeerd warden.

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaal bedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Het saldo van de nettowinst zal aangewend worden :

1) voor het aanleggen van een reserve die moet toelaten het hoofd te bieden aan de uitgaven wegens aanschaf van de nodige middelen voor een optimale beoefening van de geneeskunde en om de vennootschap in te dekken tegen onvoorziene risico's.

2) tot het uitkeren van een redelijk dividend.

HOOFDSTUK V- ONTBINDING

Artikel 24

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

De vennootschap mag ten allen tijde ontbonden worden door besluit van de bijzondere Algemene Vergadering.

Wanneer tengevolge van een geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de Algemene Vergadering binnen een termijn van ten hoogste twee maand nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, besluiten over ontbinding van de vennootschap.

Indien de zaakvoerder voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft hij in een verslag een uiteenzetting van de maatregelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap.

Artikel 25 : Benoeming van vereffenaars

Bij ontbinding wordt de in functie zijnde zaakvoerder van rechtswege als vereffenaar beschouwd. Bij ontbinding van de vennootschap dient er een beroep gedaan te worden op geneesheren voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

HOOFDSTUK VI -WIJZIGINGEN

Artikel 26 : Kennisgeving van wijzigingen

Ieder wijziging aan onderhavige statuten zowel wat betreft het doel, welkdanige uitbreiding, of stopzetting dient te worden medegedeeld aan de Provinciale Raad, met dien verstande

dat in geval van uitbreiding de kennisgeving voorafgaandelijk moet gebeuren.

HOOFDSTUK V 11- BIJZONDERE BEPALING

Artikel 27 : Deontologie

De geneesheer-vennoot is verder onderworpen aan al de regels van de Code van Geneeskundige Plichtenleer door de Nationale Raad van de Orde der Geneesheren opgesteld. Deze bepalingen maken integraal deel uit van deze statuten.

TITEL III - SLOTBEPALINGEN

Artikel 1

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2013 en het eerste boekjaar loopt tot 31/12/2012.

Artikel 2 : Overneming van verbintenissen

De comparante verklaart dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 in het Wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ter name van de

vennootschap in oprichting zijn aangegaan, dit te rekenen vanaf

Artikel 3 : Benoeming van de gewone zaakvoerder

Met éénparigheid van stemmen wordt als gewone zaakvoerder benoemd voor onbepaalde duur, Dokter Burm Sara en Vergauwe Karel, die verklaren dit mandaat te aanvaarden.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Ais vennoten van de vennootschap ondr firma Dokterspraktijk Burm en Vergauwe verbinden Dokter Burm Sara en Dokter Vergauwe Karel er zich uitdrukkelijk toe de gedragsregels van de code van de medische plichtenleer strikt na te leven.

De vennootschap die, de verschuldigde honoraria rechtstreeks ontvangt, zal de geneesheer- vennoot een normale vergoeding uitkeren in verhouding tot prestaties.

De Code van Geneeskundige Plichtenleer maakt integraal deel uit van de statuten.

In 3 exemplaren opgemaakt te Torhout, op 31 maart 2011, waarvan één exemplaar voor de registratie en de overige 2 voor elk der vennoten.

Burin Sara, zaakvoerder Vergauwe Karel, zaakvoerder

Burin Sara, vertegenwoordigster Vergauwe Karel, vertegenwoordiger

eVoor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DOKTERSPRAKTIJK BURM EN VERGAUWE

Adresse
RIJSELSTRAAT 50 8820 TORHOUT

Code postal : 8820
Localité : TORHOUT
Commune : TORHOUT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande